Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Έχεις δίκιο ότι δεν ειναι ωραίο να ακούει συνέχεια το κουδουνάκι, αλλά θα του το αφήσω μέχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμη, να φαίνεται δηλαδή, να μην τον ψάχνω ή να φοβάμαι μην τον πατήσω. Ο μπόμπος μας δεν βγαίνει εκτός οπότε δεν κυνηγάει. Μόνο εμάς χαχαχαχαχαχα:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα,σου ευχομαι τα καλυτερα για το γατσουλινι σου.για το λουρακι οντως θελει κατι αναλογο με το μεγεθος του.Επισεις να βαζεις το δαχτυλο σου αναμεσα στο λαιμο του κ το λουρακι.Οταν χωραει ειναι ενταξει(για να μην το στενευει κ κυριως οσο μεγαλωνει)Ομως για το κουδουνακι δεν ειμαι σιγουρη οτι πρεπει να βαζουμε ,αν δεν ειναι απολυτως απαραιτητο.Εσυ θα μπορουσες να ακους σε ολη σου τη ζωη ενα κουδουνακι στο λαιμο σου? Επισης δεν ενδυκνειτε για γατες που κυνηγουν,γιατι τις ακουν τα ''υποψηφια θυματα'' κ φευγουν!:/:

Το λουρακι με κουδουνακι το βαζουμε για να ξερουμε που βρισκεται το γατακι μας,να ξερουμε τι κανει ή αν βρεισκεται σε ενα μερος στο οποιο κινδυνευει.Θα προτιμουσα η γατουλα μου να ακουγε ενα κουδουνακι παρα να βρισκοταν σε κινδυνο(γνωμη μου)Ωστοσο τα γατακια δεν κυνηγουν σαν τις μεγαλες γατες και αποκλυεται καποιος να ειχε ενα τοσο μικρο γατακι το οποιο θα αφηνε ''εξω απο το σπιτι''
Καο ''τονιζω''
Φιλικα ''παντα'':happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γι αυτο το λόγο το θέλω κι εγώ. Απλά τι να του βάλω σε αυτή την ηλικία που είναι? Όλα είναι μεγάλα

Γιατι δεν φτιαχνεις εσυ ενα;;;;;παρε ενα ''ελαστικο'' σκοινακι βαλε και ενα κουδουνακι κι ετοιμο(μπορει να ειπα κουταμαρα τωρα αλλα γιατι να μην γινεται)

παρτου ενα λουρακι για γατες που εχουν μηχανισμο ασφαλειας ωστε αν μπλεχτει καπου να ανοιξει και να γλιτωσει. Το γατακι ειναι μικρο για κουδουνακι πιστευω. Ο δικος μου οταν ηταν μικρος δεν το ηθελε καθολου, οποτε τον αφησα στην ησυχια του. Μη το βαλεις γιατι θα τρομαζει πολυ και θα προσπαθει να το βγαλει. Οταν μεγαλωσει λιγο θα γινει πιο ανεκτικο και δεν θα το ενοχλει τοσο. Ακομα και το κολαρο χωρις κουδουνακι ειναι υπερβολικο σε τετοια ηλικια. Αστο να μεγαλωσει λιγο (4-6 μηνων) και βλεπεις μετα. Στον δικο μου του εβαλα κολαρο οταν ηταν 8-9 μηνων. Μαλιστα δεν δεχτηκε μονο το κολαρο τοτε, αλλα και το κουδουνακι μαζι. Τωρα του εχω βγαλει το κουδουνακι γιατι το βρισκω πολυ ενοχλητικο οταν κοιμαμαι το βραδυ. Δεν εξυπηρετει σε τιποτα αλλωστε. Συνηθως βαζουν κουδουνακια στις γατες για να τρομαζουν τα πουλια οταν βγαινουν εξω.

κουδουνακι,συνεχεια

δεν μπορω να φανταστω οτι ενα γατακι κινδυνευει μεσα στο σπιτι(μιλαω για το κουδουνακι)κ πρεπει να το ακουω ολη την ωρα κ εγω κ ο γατος,κατι που σιγουρα θα τον εκνευριζει.Εννοειται οτι τα μικρα γατακια δεν τα αφηνεις εξω ,εγω δεν αφηνω ουτε τα δικα μου που ειναι μεγαλα.Φιλακια!:):):)

δεν μπορω να φανταστω οτι ενα γατακι κινδυνευει μεσα στο σπιτι(μιλαω για το κουδουνακι)κ πρεπει να το ακουω ολη την ωρα κ εγω κ ο γατος,κατι που σιγουρα θα τον εκνευριζει.Εννοειται οτι τα μικρα γατακια δεν τα αφηνεις εξω ,εγω δεν αφηνω ουτε τα δικα μου που ειναι μεγαλα.Φιλακια!:):):)

Κι όμως κινδυνεύει, από εμάς. Ξέρεις πόσες φορές δεν τον βλέπουμε ότι είναι στα πόδια μας ή νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι και /ξαφνικά τον βλέπω στα πόδια μου και παραλίγο να τον πατήσω. Μια φορά έραβα πάνω στο κρεββάτι και είχε έρθει ο μπόμπιρας και δεν τον πήρα είδηση (οι γάτες δεν ακούγονται άλλωστε) και τελευταία στιγμή που τον είδα για να μην τον πατήσω έπεσα πάνω στο πόδι του κρεβατιού και τσακίστηκα. Χθες του βρήκαμε ένα φοβερό λουράκι ελαφρύ, μικρό, με μικρό κουδουνάκι και τωρα τον ακούω κι ας είμαι σε άλλο δωμάτιο και δε χρειάζεται ουτε να φοβάμαι να περπατησω, ούτε να ψάχνω που είναι. Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα που θα φαίνεται θα του το βγάλω τελείως. Η κτηνίατρός μας έχει φορέσει στο γάτο της λουράκι για σκύλους:blink:, που είναι γύρω από το σώμα και τα μπροστινά πόδια και τον βγάζει βόλτα:/:

συνεχεια στο...κολλαρο

Σε αυτο εχεις πραγματι δικιο.Και εγω με τον Μπουγκι~μπουγκι μου,αλλα κυριως με την πουπουλινα μου που ειναι ακομα μικρη ,και ολη την ωρα με ακολουθει παντου(καλα δεν μπορεις να φανταστεις γιατι τσιμπουρι μιλαμε,ουτε να χ...σω δεν μπορω μονη μου!),συνεχεια κοιταω κατω για να μην την πατησω,στο τελος θα αποκτησω τικ!!:D:D:D:D

Σε αυτο εχεις πραγματι δικιο.Και εγω με τον Μπουγκι~μπουγκι μου,αλλα κυριως με την πουπουλινα μου που ειναι ακομα μικρη ,και ολη την ωρα με ακολουθει παντου(καλα δεν μπορεις να φανταστεις γιατι τσιμπουρι μιλαμε,ουτε να χ...σω δεν μπορω μονη μου!),συνεχεια κοιταω κατω για να μην την πατησω,στο τελος θα αποκτησω τικ!!:D:D:D:D
:lol::lol::lol:
Ωραια η μικρη....!:D Ετσι κανει και ο Σιμπα...

Παντως καλυτερα ειναι νομιζω με το λουρακι... Θα εισαι και εσυ πιο ησυχη...:) Οταν θα μεγαλωσει και θα ειναι πιο ησυχος και θα ακουει και το ονομα του...Τοτε του το βγαζεις...Για να καταλαβεις κι εμεις στην αρχη ειχαμε λουρακι στο Σιμπα για να ειμαστε σιγουροι και να ξερουμε που ειναι.. Του το φοραγαμε μονο τη μερα και τη νυχτα του το βγαζαμε... Και τωρα πλεον που εχει μεγαλωσει και οποτε τον φωναζουμε ερχεται δεν του το φοραμε...
Μονο οταν εχουμε επισκεψεις στο σπιτι το φοραμε καμια φορα, για να ειμαιστε και καλοντυμενοι... Ειναι το σμοκιν μας....:P

ειχαμε αναλογο προβλημα και εμεις με ενα γατακι το πανα μας που ηταν 2 εβδομαδων οταν το βρηκαμε και πολυ μικρο!στην αρχη το ειχαμε σε κλουβι γατας για να μην το κτυπησουν οι αλλες γατες και μετα οταν μεγαλωσε λιγο για να μην το παταμε αθελα μας του καναμε με ενα μαλακο λαστικο μαλλιων και περασαμε ενα κουδουνακι για να το ακουμε

Για τον ίδιο λόγο -για να μην την χάνουμε μέσα στο σπίτι έτσι κατάμαυρη οπως είναι είχαμε προσπαθήσει να της βάλουμε λουράκι και κουδουνάκι όταν ήταν 5 μηνών.
Είχε 3 μέρες πλήρους απασχόλησης με το περιλαίμιο εκ των οποίων τη 1.5 σηκωμένη στα δυο πόδια δίνοντας σφαλιάρες στον αέρα και στ'αυτιά της. Την 4η μέρα την είδα να ηρεμεί.
Και την καμάρωσα και είπα σε φιλικό πρόσωπο με το οποίο μιλούσα στο τηλέφωνο " σήμερα ο ζουζουνοκαταχανάς δέχτηκε επιτέλους το περιλαίμιο"
ίσα για να δω τον καταχανά την επόμενη στιγμή να περνά καμαρωτά ΄πηγαίνοντας βόλτα το περιλαίμιο και πετώντας το στον αέρα.

Πέραν αυτού ξαναπροσπάθησα να της το βάλω αλλά γνωστή μου γατομάνα 3 δεκαετίες μου είπε ότι καλό θα είναι για την ακοή της να μην κουδουνίζει κάτι κοντά στ'αυτιά της.

Πώς φοριέται το λουράκι;

Ο Σιφις μου δεν θελει να φορεσει λουρακι κι οποτε του το φοραω προσπαθει να το βγαλει...Εχω παρει ενα πολυ ελαστικο λουρακι αλλα φοβαμαι να τον αφησω μονο του μην πνιγει...Τι να κανω?Ποτε θα το συνηθησει?Ειναι σημαντικο να του το δεχτει για να εχει το τηλ μου σε περιπτωση που χαθει...

Αν βγαίνει και έξω, είναι όντως πολύ σημαντικό να έχει πάνω του μια ταυτότητα με τα στοιχεία σου.
Δοκίμασε να του φορέσεις το λουράκι κάποια στιγμή που θα είναι απασχολημένος με κάτι άλλο (όταν τρώει, ας πούμε) και αν δεις ότι προσπαθεί να το βγάλει, τράβηξέ του την προσοχή σε κάτι άλλο (π.χ. μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι που του αρέσει πολύ). Λογικά, αν φροντίσεις να τον κρατήσεις απασχολημένο για αρκετή ώρα ώστε να το ξεχάσει, δεν θα έχει πρόβλημα.
Το λουράκι θα πρέπει να έχει σωστό μέγεθος. Ρύθμισέ το έτσι ώστε όταν του το φοράς να χωράνε ίσα ίσα δύο δάχτυλά σου ανάμεσα από το λουράκι και τον λαιμό του, ούτε πιο σφιχτό, ούτε πιο χαλαρό. Και για να μην πνιγεί, αγόρασέ του ένα λουράκι με κούμπωμα ασφαλείας που ανοίγει όταν δεχτεί πίεση (αν για παράδειγμα μπλεχτεί κάπου το γατάκι). Τα λουράκια που είναι ολόκληρα ελαστικά, νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να τα βγάλει. Το κούμπωμα ασφαλείας είναι κάπως έτσι:
SafeCatCollarsHQ2-skus47654-48181-48165-47662-48140-47670-47647.jpg

Eυχαριστω πολυ!!!Που θα το βρω αυτο το λουρακι?Εδω που μενω δεν εχει πολλα πετ σοπ και ειναι μικρα και σιγουρα δεν εχουν κατι τετοιο...Οποτε Ηρακλειο η Αθηνα...εχεις κατι να μου προτεινεις?

Αν δεν βρίσκεις στα εκεί πετ σοπ, αγόρασέ το online.
Σ' αυτό το θέμα έχουν προταθεί πολλά online pet shops, και από το εξωτερικό αλλά και ελληνικά.

επειγον....

Προχθες,προσπαθησα να βαλω λουρακι στη Σνουπυ.Της δινω κονσερβα και καθως ετρωγε της το εβαλα.Μετα ομως αρχησε να χτυπιεται στο πατωμα και να το δαγκωνει...:(Την λυπηθηκα και της το εβγαλα.Δεν ξερω τι να κανω...Να την αφησω να χτυπιεται?:hmm:Θα το συνηθησει μετα?:hmm:Ειναι επειγον να της το βαλω,θα φυγω το σαββατο για διακοπες και επειδη αλλητευει τωρα τελευταια,δεν θελω να την περασουν για αδεσποτη και να την παρουν....:(Τι να κανωωωωωωωωωωω....?????:(:(

Στην αρχή έτσι κάνουν επειδή τους φαίνεται ξένο σώμα και μπορεί και να το βγάλουν..αν επιμείνετε όμως θα το συνηθίσουν..Στο δικό μου φοράω χρόνια λουράκι όχι τέτοια όμως που σχετίζονται με ταυτότητα, αλλά από αυτά που είναι για προστασία από μικροοργανισμούς!?! (δε ξέρω ακριβώς) και αν και στην αρχή δεν το ήθελε και το έβγαζε μερικές φορές στη πορεία το συνήθισε!! Αλλά όπως είπε η aretha πολύ σημαντικό αφενός να είναι το σωστό μέγεθος, και αφετέρου, όσο αναπτύσεται και μεγαλώνει, να διορθώνετε το μέγεθος :)

Της εβαλα παλι σημερα το λουρακι,αλλα παλι χτυπιοταν.Αν της το βαλω οταν σε λιγους μηνες που θα ειναι πιο μεγαλη,μπορει να το δεχτει,γιατι τωρα εχει το νου της στο παιχνιδι....:hmm:

Καλημερα!!η δικια μου παλι παρολο που φαινεται να μην την ενοχλει αρχικα το λουρακι μετα αρχιζει και ξυνεται μανιωδως και φοβαμαι μην ανοιξει καμια πληγη και ετσι αναγκαζομαι να της το βγαλω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back