Πολύ περίεργα και κακά συμπτώματα!!!!

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Απο προχτες το περσικο χιονακι μου μας εχει αναστατωσει.. εδω κει μια βδομαδα διαπιστωσα ενα δερματικο και τη τριτη το πηγα για κουρεμα φαινεται οτι καποιο αδεσποτακι του ειχε λεει δωσει ψυλλους και ξυνονταν κα εκανε πληγες.... βαλαμε στρονχολντ, αλλα τα αυτακια του ητανε κατι σαν κρουστα και σαν βρωμικα και εξισου ενω φαινονταν κρυωμένο οπως ολα εδω και μια βδομαδα και ενω στα αλλα εδωσα σιμουλοξ και περασε οπως ειπε ο γιατρος αυτο βαριανασαινει ακομα. Το ξαναπηγα σημερα.

Παρατηρησα οτι εκανε μετα το γιατρο και οταν ηταν στο μπαλκονι πριν μερες κακακια του και τσισα εκτος αμμου και με λιγο αιμα αν και σκληρα και γενικα απο χτες εχει κατι σαν ληθαργο η σαν να ειναι αρρωστο και μισοκλεινει τα ματακια του. Φαινεται να εινα ζεστο σαν να εχει πυρετο δυστυχως δεν βρηκα το θερμομετρο να του βαλω αλλα θα το ειδε ο γιατρος φανταζομαι ( το εστειλα με αλλον γιατι δουλευα). Του πηρε και αιμα γιατι τα συμπτωματα και το δερματικο δεν τον εκαναν να σκεφτει κατι συγκεκριμένο και περιμενω με αγωνια αυριο να βγουν τα αποτελεσματα.. το μονο που με καθυσηχασε ειναι οτι τρωει κονσερβα. Καθεται καπως παραξενα ομως...

Εξισου κουναει το κεφαλακι του πολύ ενοχλημένο οταν του πειραξεις λιγο τα αυτακια... ανυσηχω πολύ οχι και τιποτα αλλο αλλα αν εχει κατι μεταδιδομενο??? εχω αλλα 5 εδω!

Αν εισαι ξυπνιος john η το δεις το πρωι πες μου τη γνωμη σου..

Περιμενω να παει πρωι να παρω τον γιατρο να μαθω τι τρεχει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό,υπομονή...καλού κακού απομάκρυνέ το από τα υπόλοιπα για λίγο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά στο χιονάκι, αυτά τα περσικά είναι τόσο όμορφα αλλά και τόσο ευαίσθητα.

Εννοειται το εχω μονο του αλλα με πολλή δυσκολία εννοω ελπιζω να μη χρειαστει καποια θεραπεια που θα πρεπει να ειναι μονο του οσο θα γινεται γιατι ειναι δυσκολο λογω ελλειψης επαρκους χωρου το καλο ειναι οτι τρωει...

κοθναει το κεφαλακι του σαν τρελλο ομως οταν το πιασεις σαν κατι να το ενοχλει πολύ. Το εχω μεσα για παρακολουθηση να δω και που θα κανει τα κακα του και πως θα ειναι...το καλο ειναι οτι ενω χτες ηταν ζεστο και χαλια σημερα τουλασ=χιστον οταν το χαιδευεις χουρχουριζει εξακολουθει να ειναι ζεστο, θα παβω να παρω ενα θερμόμετρο σε λιγο και περιμενω να με παρει κι ο γιατρος

Περαστικουλια του...ελπιζω να βγουν καλα αποτελεσματα .Και εγω θα ελεγα καλου κακου να το απομονωσεις για λιγο...:/:

Το εχω μαζι μου και μαζι κοιμηθηκαμε παντα ετσι κανω στα αρρωστα και νομιζω τους κανει καλό , απλα δεν μπορω να το εχω απομονωμένο για πολλες μερες θα σκασουν τα αλλα η αυτο ενα απο τα δυο για να δουμε ελπιζω να μου πει κατι μετα την εξεταση αιματος να κανω ο γιατρος .. οταν περιμενεις ειναι παντα αγχωτικο αν δεν ξερεις τι εχει.. εχω σκασει να διαβαζω κτηνιατρικα βιβλία..διαβασα τα συμπτωματα των ear mites , bacterial infection και ταιριαζουν αρκετα με τα αυτακια αλλα η δυσπνοια και ο πυρετος δε κολλανε... θα πω στο γιατρο να δουμε τι λεει κι εκεινος

Το εχω μαζι μου και μαζι κοιμηθηκαμε παντα ετσι κανω στα αρρωστα και νομιζω τους κανει καλό , απλα δεν μπορω να το εχω απομονωμένο για πολλες μερες θα σκασουν τα αλλα η αυτο ενα απο τα δυο για να δουμε ελπιζω να μου πει κατι μετα την εξεταση αιματος να κανω ο γιατρος .. οταν περιμενεις ειναι παντα αγχωτικο αν δεν ξερεις τι εχει.. εχω σκασει να διαβαζω κτηνιατρικα βιβλία..διαβασα τα συμπτωματα των ear mites , bacterial infection και ταιριαζουν αρκετα με τα αυτακια αλλα η δυσπνοια και ο πυρετος δε κολλανε... θα πω στο γιατρο να δουμε τι λεει κι εκεινος
Ειπα και στη Βασια...ειναι εδω τωρα...κατσε να δει τα συμπτωματα...:hmm:

λοιπόν άν έχει πολύ μαυρο μέσα στα αυτιά μπορεί να είναι ακαρεο, δηλ ψώρα, αλλά μπορει να έχει και κάποια βαριά ωτίτιδα...βασικά ο γιατρός θα πρέπει να καθαρίσει τα αυτιά και να δει την κατάσταση του τυμπάνου του αυτιου γιατι μπορεί να υπάρχει ρήξη και να μην μπορεις να βάλεις μέσα ωτικο κολλύριο...:(αν ειναι ψώρα με 2 εγχύσεις stronghold με μεσοδιάστημα 10 ημερων θα κλεισει το θέμα...ο πυρετος μπορει να είναι απο το αναπνευστικό αλλά και απο μια βακτηριακή ωτίτιδα..στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κτηνίατροι καλοί, αλλα και το πανεπιστήμιο που το συστήνω ανεπιφύλακτα, απλά θέλει υπομονη γιατι αργουν...στην πνευμονία, αν δεν πάει καλά το ζώο αλλαζουμε το αντιβιωτικό σε 7 ημέρες, θα μπορουσες να δώσεις ronaxan που ειναι αλλη ουσια και καλη,αλλα πρέπει το ζωο να βγάλει ακτινογραφία και να ψάξεις και το θέμα του αιματος, που δεν κατάλαβα ειναι στα ούρα ή στα κόπρανα?:hmm:

Καλημερα και περαστικα στο Χιονακι...

λοιπόν άν έχει πολύ μαυρο μέσα στα αυτιά μπορεί να είναι ακαρεο, δηλ ψώρα, αλλά μπορει να έχει και κάποια βαριά ωτίτιδα...βασικά ο γιατρός θα πρέπει να καθαρίσει τα αυτιά και να δει την κατάσταση του τυμπάνου του αυτιου γιατι μπορεί να υπάρχει ρήξη και να μην μπορεις να βάλεις μέσα ωτικο κολλύριο...:(αν ειναι ψώρα με 2 εγχύσεις stronghold με μεσοδιάστημα 10 ημερων θα κλεισει το θέμα...ο πυρετος μπορει να είναι απο το αναπνευστικό αλλά και απο μια βακτηριακή ωτίτιδα..στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κτηνίατροι καλοί, αλλα και το πανεπιστήμιο που το συστήνω ανεπιφύλακτα, απλά θέλει υπομονη γιατι αργουν...στην πνευμονία, αν δεν πάει καλά το ζώο αλλαζουμε το αντιβιωτικό σε 7 ημέρες, θα μπορουσες να δώσεις ronaxan που ειναι αλλη ουσια και καλη,αλλα πρέπει το ζωο να βγάλει ακτινογραφία και να ψάξεις και το θέμα του αιματος, που δεν κατάλαβα ειναι στα ούρα ή στα κόπρανα?:hmm:

Τα καθαρισε τα αυτακια χτες ο γιατρος πολύ ωρα καi εμφανιστηκαν κοκκινα απο κατω κι αυτος κατι τετοιο πρεπει να σκεφτηκε, το διάβασα και στο βιβλιο για τα earmites οτι θελει καλο καθαρισμο και λογικα τωρα θα μπορουμε να βαλουμε κατι εκει χωρις προβλημα. Δεν ειδα καποιο μαυρο υγρο και δεν μου φαινεται να μυριζουν .
Το αιμα ειναι στα κοπρανα οχι στα ουρα, τα ουρα ειναι μια χαρα.
Πολύ χαιρομαι που μπορει να οφειλεται σε ωτιτιδα ο πυρετος. Εμπιστευομαι παρα πολύ τον γιατρο της γατοομαδας και ειμαι σιγουρη οτι αν χρειαστει αλλες εξετασεις η κατι αλλο θα μου πει τι να κανω και θα το παω αναλογα.
Εχει ηδη παει simulox 8 μερες πρωι βραδυ, ισως χρειζεται το ronaxan. Αν σκεφτεις κατι αλλο με αυτα που ειπα πες μου Βασια. Υποψην ειναι 4,5 χρονων ασπρο περσικο στειρωμενο και εμβολιασμένο αλλα το φετικο εμβολιο δεν το εκανε ακομη περιμενα να γινει καλα απο το κρυωμα πρωτα.

περαστικα στο κουκλο σου.Μπορει να εχει 2 διαφορετικα πραγματα και να μην σχετιζονται:hmm:

περιμενε λίγο αν είναι θα σου αλλαξει αντιβίωση ο γιατρός σου, το αιμα στα κακα αν ειναι εντονα κόκκινο είναι πιθανον μια κολιτιδα, που μπορει να περνάει το ζώο απο το στρες...αν ειναι σκουρο κοκκινο προς μαυρο τότε πρέπει να θορυβηθεις...:(παντως τα ακαρεα του αυτιου ειναι πολύ εύκολο να τα δει σε μικροσκόπιο ο κτηνιατρος, εκτος αν δεν διαθέτει, τα κόκκινα μπορει να ειναι κάποια φλεγμονη μεσα στο αυτάκι, αν τα τιναζει και ποναει στην επαφη σίγουρα έχει βαριά ωτιτιδα το καημενούλη, υπομονη, όλα θα πάνε καλα και αν εμπιστευεσαι το γιατρο σου τοτε θα βρειτε και τη λύση;)

περαστικα στο κουκλο σου.Μπορει να εχει 2 διαφορετικα πραγματα και να μην σχετιζονται:hmm:

μα ειναι σαφές οτι έχει... μία ωτίτιδα και ένα αναπνευστικο πρόβλημα, και σαφως δεν συνδεονται τα 2...:)

περιμενε λίγο αν είναι θα σου αλλαξει αντιβίωση ο γιατρός σου, το αιμα στα κακα αν ειναι εντονα κόκκινο είναι πιθανον μια κολιτιδα, που μπορει να περνάει το ζώο απο το στρες...αν ειναι σκουρο κοκκινο προς μαυρο τότε πρέπει να θορυβηθεις...:(παντως τα ακαρεα του αυτιου ειναι πολύ εύκολο να τα δει σε μικροσκόπιο ο κτηνιατρος, εκτος αν δεν διαθέτει, τα κόκκινα μπορει να ειναι κάποια φλεγμονη μεσα στο αυτάκι, αν τα τιναζει και ποναει στην επαφη σίγουρα έχει βαριά ωτιτιδα το καημενούλη, υπομονη, όλα θα πάνε καλα και αν εμπιστευεσαι το γιατρο σου τοτε θα βρειτε και τη λύση;)
Θελει απομονωση σε αυτη την περιπτωση?Ειναι κολλιτικο?:hmm:

Λοιπον οι αματολογικες ειναι καλες χτες ειπε ο γιατρος, δεν εκανε βιοχημικες ομως γιατι εινaι νεαρο ζωο και γενικα του φανηκε σε καλή υγεια. ( μηπως να επιμεινω να κανει?) Δεν ειχε δυσπνοια οταν το εξετασε και η θερμοκρασια ηταν 38 μισο αρα κανονικα λεει ο γιατρος, ψωρα δεν φανηκε να εχει που του πηρε με παραφινελαιο δειγμα απο τα αυτακια και δεν ειχε ουτε ακροαστικα. Κι αυτός κατα ωτίτιδα κατευθύνεται. Μου συστησε να βαζω garamat στο αυτακι και να κανω μασσαζ και να αλλαξω αντιβίωση. Προτεινε claricid η ronaxan και μου ειπε να δωσω και καλη τροφουλα κατι σαν a/d hills... αχ τουλαχιστον να ξερω τι να κανω βρε παιδακι μου

Τι σημαινει το σκουρο αιμα στα κακακια βασια? νομιζω ειναι ανοιχτο στη χιονουλα και καπως σαν γλοιωδες

Το σκουρο αιμα που ειναι μεσα στη μαζα των κοπρανων σημαινει καποια αιμορραγια στο εντερο η στο στομαχι, αν το αιμα ειναι κοκκινο και ειναι κολλημενο στην εξωτερικη επιφανεια των κοπρανων ενω αυτα ειναι σχηματισμενα σημαινει οτι ειναι απο την τελικη μοιρα του εντερου και πιθανως να εχει σχιστει το εντερο επειδη ηταν σκληρα τα κοπρανα και δεν ειναι ιδιαιτερα ανησυχιτικο,εαν τα κοπρανα ειναι σχετικα μαλακα και εχουν ροζε υγρο επανω τους η στο τελος της αφοδευσης πεφτουν ροζε σταγονες σημαινει οτι μαλλον προκειται για καποια φλεγμονη του εντερου :hmm:

Ελπίζω να είναι περαστικά!

Να ρωτήσω όμως κάτι;
Απ' αυτό που λες εδώ:
Το εχω μεσα για παρακολουθηση
συμπεραίνω ότι τον υπόλοιπο καιρό δεν τα έχεις μέσα τα γατιά, αλλά έξω. (Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά).:hmm:
Σε συνδυασμό και μ' αυτό:
φαινονταν κρυωμένο οπως ολα εδω και μια βδομαδα
...δεν νομίζεις ότι δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες αυτές για τη διαβίωσή τους;

Ο νόμος αναφέρει ότι επιτρέπεται η διατήρηση ζώων "με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος". Υπάρχει λόγος γι' αυτό! Όσο όμορφες κι αν είναι οι βεράντες μας, όσο ωραία σπιτάκια, κρεββατάκια κ.λπ. κι αν έχουν, τα ζώα δεν κάνει να ζουν μόνιμα έξω.:/:

Καταλαβαίνω τους περιορισμούς του χώρου, τους αντιμετωπίζουμε άλλωστε όλοι όσοι ζούμε σε διαμερίσματα, δεν θα πρέπει όμως να τους λαμβάνουμε υπόψη πριν πάρουμε την απόφαση να υιοθετήσουμε ένα ή περισσότερα ζωάκια;
Δεν αμφισβητώ καθόλου την καλή σου πρόθεση, αλλά δεν μπορώ να μην το επισημάνω, γιατί στενοχωρήθηκα πολύ που διάβασα για ένα ακόμα πρόβλημα υγείας στα γατάκια σου που προκλήθηκε από τη διαβίωσή τους στο μπαλκόνι (το προηγούμενο ήταν αν θυμάμαι καλά κάποια θερμοπληξία το καλοκαίρι).:(

Χμμ ναι αν τα διαβασει ετσι κανεις αυτα αυτο το συμπερασμα θα βγαλει αλλα στην πραγματικότητα δεν ειναι ετσι. Μενουν καποιες ωρες εξω γιατι και τους αρεσει και ειναι διαμορφωμενο ειδικα γι ατυα πλεον αλλα μενουν και πολλες ωρες μεσα. Το χοντρο ζορι το χανε φαει τα καημενα περυσι που η καλυψουλα δεν αντεχε ουτε να τα δει και τοτε μεναν πολλες ωρες εξω καποιους μηνες. Ευτυχως αλλαξαν αυτα μετα την θερμοπληξια σχεδον του βουλιτσου. Μετα ευτυχως η καλυψουλα αλλαξε στις διακοπές την αφησα και μονη με το βουλιτσο σ ενα δωμάτιο.

Τωρα πια ειναι απλα καποιες ωρες εξω γιατι κι αυτα το εχουν αναγκη. Αλλωστε δεν νομιζω να μην βγαινει κανενα εξω ουτε μενουν μονιμα εξω. Νομιζω ομως οτι το χιονακι ηθελε τελικα να μου δειξει οτι δεν παει καλα γιατι επειδη ειναι 6 δεν μπορει κανεις να τα προσεξει σαν να ηταν 2 και κατι μπορει να σου ξεφυγει. Ευτυχως παντα μου το δειχνουν με αλλαγη στη συμπεριφορα.

Υποψην η θερμοπληξια ηταν απο τον ηλιο δεν πιστευω ομως οτι η ωτιτιδα ειναι απο το ιδιο γι ατο μη τα μπερδευουμε ολα. Το κρυωμα εξισου ειναι συχνο φαινομενο και συχνα κυκλοφορουν ιωσεις. Ιδιως το καλοκαιρακι μου ειναι χρονια κρυωμένο απο τοτε που γεννηθηκε και τωρα του δοκιμαζω μια μακροχρονη αντιβιωση μπας και καταφερουμε να σταματησει επιτελους.

Τωρα το περι νομων σαφεστατα εχει δικιο ο νομος δεν μπορεις ν'αφηνεις εξω το γατι σου συνεχεια αλλα απο την αλλη εξισου παρανομο ειναι να εχεις φιλοζωικο οργανισμο,να μαζευεις απο εξω ενα γατακι και να το φιλοξενεις οποτε ο νομος σε οδηγει στην παρανομια. Και πολλες φορες χρειαζονται και καποιες σκληρες αποφασεις προκειμενου να γινει κατι καλο αυτο το εχω δεχτει.

Εξισου ενα αλλο θεμα ειναι οτι η απασχοληση μου με τα ευρυτερα θεμετα φιλοζωιας εχει αυξηθει προκειμενου να γινει κατι καλο στην ελλαδα δουλευουμε ολοι σαν τρελοι γι αυτο και οσοι ασχολουμαστε με αυτα δεν ειμαστε οι συνηθισμενοι ιδιοκτητες του ενος και των δυο γατων. Κανονικα πιστευω οτι δεν θα επρεπε να εχουμε κανένα ζωο μιας και εχει φοβερη δουλεια η οργανωση φιλοζωικων δρασεων πραγμα που δε φαινεται στους απ΄εξω πολλες φορες. Εχω σκεφτει πολύ σοβρα μετα που θα δωθουν τα μικρα να δωσω και το χιονακι σε καποιον εμπιστο εδω κοντα γιατι δεν γινεται να τα κανει κανεις ολα. Περιμενω να δω πως α ειναι οταν θα εχω παλι 4 και θα δουμε. Εαν το αντεξω θα το κρατησω εαν οχι επειδη αυτο που κανω ειναι παρα πολύ σημαντικο θα χρειαστει να το δωσω. Παντως μη στεναχωριεσαι τα γατακια δεν ειναι αφροντιστα παρατημενα σε μπαλκόνι εξω αν καταλαβες αυτο.

Καλημέρα, περαστικά στο χιονάκι...

ωτίτιδα έχουν περάσει και τα δικά μου (του πρίνς ήταν βαρυα ωτίτιδα, η ρέινα κόλλησε από τον πρίνς την πρόλαβα σε πρώτο στάδιο) Πονάει πολύ η ωτίτιδα και είναι λογικό να τιναζε τα αυτιά του... :(

Για τα υπόλοιπα μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό... :( πές μας τα νέα του συνέχεια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back