Ποντίκια και προβλήματα...

christina.maria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Χριστινα-Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.693 μηνύματα.
Χθες ειδα καταμεσημερο τη γατουλα μου να κυνηγαει ενα τοσο δα ποντικακι και εκανε σαν αιλουρος...Το επιανε το ξαναπιανε,το κυνηγουσε,το επαιζε.Δε νομιζω να τα τρωει μετα (κυνηγαει και πουλια και σαυρες) αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.Ειναι κακο να τα κυνηγαει; Μηπως πρεπει να τη σταματησω,ή οχι;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γειά σου χριστινάκι
επειδή δεν ξέρω και πολλά, δεν μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα
πάντως φρόντιζε να είναι εμβολιασμένο το ζωάκι σου και αποπαρασιτωμένο.... το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό... εύχομαι να μην είναι πρόχειρη απάντηση, αλλά υπάρχουν τα άτομα εδωπέρα που μπορούν να δώσουν πιο τακτικές και συνεπείς απαντήσεις και να εστιάζουν στην ουσία αν είναι καλό ή κακό

απλά φρόντιζε την υγεία της και οι ειδικοί θα μιλήσουν :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια χαρα ειναι...Τα εμβολιακια της τα εχει κανει,στειρωμενη ειναι...κανενα προβλημα δεν εχει...Απλα ειμαι κι εγω απειρη απο γατες και γι'αυτο ρωταω ισως αστειες ερωτησεις...:redface:

Mουσταρδουλα καθολου καλο δεν ειναι! Τα ποντικια ειναι φορεις μικροβιων, ακομη κι αν δεν τα καταπινει το να τα δαγκωνει αρκει για να κολλησει ο,τιδηποτε απο αυτα. Επισης ε, κριμα ειναι και το ερμο το ποντικακι!

αν συναγωνιστούμε ποιος ρωτάει πιο αστεία πράγματα, θα βγω νικήτρια χριστινάκι μου, κι ας είμαι 100 χρονών πιο μεγάλη από εσένα :D....

ποτέ μη θεωρείς αστείες τις ερωτήσεις σου, είναι λογικές απορίες που αξίζει να σημειώσω ότι τις εκφράζεις με ένα πολύ όμορφο τρόπο... πάντα έτσι και με ένα σωρό απορίες, που μπορεί κι εγώ να δυσκολεύομαι να απαντήσω ωστόσο τις διαβάζω και περιμένω μια απάντηση γιατί μπορεί να τις έχω κι εγώ..

για παράδειγμα, τα δικά μου τρελαίνονται για έντομα.... και μια φίλη μου με κοροϊδευε και έλεγε ότι δεν παθαίνουν τίποτα
έτυχε τώρα να ανοίξεις εσύ αυτό το θέμα για να θυμηθώ ότι κι εγώ είχα μια αντίστοιχη απορία.. και δεν θεωρώ ότι είναι αστεία, είναι λογική από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε....

όσοι απαντήσουν, ευχαριστούμε...

1. Σοβαρα μπορει να κολλησει; Μηπως εχεις καμια ιδεα πώς να το σταματησω;
  2. Δεν μπορω να την σταματησω με τους δικους μου τροπους.Καποια στιγμη που τα καταφερα μου γυρισε την πλατη και ηρθε μονο για την κονσερβουλα της!!:(

Χριστινα επρεπε να πω πριν και οχι Μουσταρδουλα:redface: Απλα δεν μπορω να κανω επεξεργασια για καποιον λογο.
Παντως εχει δικιο η Μουσταρδουλα, καλυτερα να ρωτας ακομη κι αν νομιζεις οτι ειναι χαζομαρα, διοτι δεν ειναι καθολου χαζομαρα το να θελεις να μαθεις κατι!;)

Ναι, μπορει να κολλησει απο παρασιτα οπως ταινιες μεχρι τιποτα πιο σοβαρο.Οσο για το πως να τη σταματησεις ειλικρινα ιδεα δεν εχω διοτι αν δεν την εχεις περιορισμενη τοτε δυσκολο να της μαθεις να μην τα κυνηγαει αφου ειναι η φυση της αυτη.:confused:

νηρηίδα για τα έντομα τί γνώμη έχεις;
γιατί αυτό προβλημάτισε και εμένα και το είχα ξεχάσει!
ας είναι καλά το χριστινάκι, εύχομαι να μην της χαλάω το θέμα τώρα αλλά θα μου έκανε καλό κι εμένα μια απάντηση...

οι άγριες γάτες που είναι αδεσποτάκια και κυνηγάνε ποντικάκια, μπορεί να πάθουν κακό από αυτό; ειδικά τα ζωάκια τα πανέμορφα που δεν είναι εμβολιασμένα.... τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτές τις περιπτώσεις;

άψογο το θεματάκι σου χριστινάκι.!

Κανενα προβλημα να πεις και για τις αποριουλες σου!! Εδω ειμαστε...Γι'αυτο το ανοιξα ουτως ή αλλως...Πραγματικα πολλες αποριες...Τουλαχιστον ειμαστε μελη στο φορουμ αυτο και λυνονται στη στιγμη!

Και για να σημειωσω κατι.Στο Βολο στο πατρικο της μητερας μου ειναι ενα σπιτι διπλα δηλαδη ο ακαλυπτος και εκει ειχε γεννησει τα μικρα της μια γατουλα.Τα ταιζαμε καπως αλλα δεν τα πλησιαζαμε γιατι τα βλεπαμε απο το μπαλκονι.Τελος παντων ειδαμε μια κυρια που μενει εκει και το μονο πραγμα που της αρεσε στα γατακια αυτα (2 εχουν μεινει μοναχουλια τους) ειναι οτι εξαφανισαν τα ποντικια.Κι οσον αφορα τη τροφη που τους δινουν αφηστε καλυτερα!! Δηλαδη αυτα τα γατακια ουτε εμβολιασμενα ουτε τιποτα και τρεφονται με ποντικια!!!!!!:(

Αχ ναι...Φανταστειτε ολες οι αδεσποτες γατουλες...Τρωνε συνεχεια ποντικια φανταζομαι...:( Περιμενε...σε λενε...αχ μου διαφευγει...Τεσπα. Συμφωνω...αυτες οι γατουλες οι αμοιρες πεθαινουν απο αρρωστιες στο δρομο λογω των ποντικιων;:hmm::(

τα ποντικια εχουν μικροβια; Ναι. Αν φαει η γατα ποντικι θα πεθανει; Οχι. Μη ταυτιζετε τις γατες με τον ανθρωπο. Δεν ειμαστε το ιδιο. Εμεις μπορει να αρρωστησουμε απο ποντικι, οι γατες οχι. Ειναι φτιαγμενες απο την φυση τους να τρωνε ποντικια. Το πολυ πολυ να κολλησει τοξοπλασμα, αλλα ουτε που θα το καταλαβει.

Σιγουρα; Δηλαδη δεν υπαρχει προβλημα; Και οσον αφορα τα εντομα που λεει η Μουσταρδουλα;:hmm:

Νομιζω στις πολεις το μικροτερο ποσοστο θνησιμοτητας ερχεται απο ποντικια. Εχουμε πολλους περισσοτερους λογους να ανησυχουμε για τα αδεσποτακια:/:
Παντως και για τα εντομα πρεπει να προσεχουμε, ειδικα μυγες που ξερουμε πως μπορει να εχουν απιστευτο αριθμο μικροβιων επανω τους.
Χθες εβλεπα την Καραμελα να χοροπηδαει σαν τρελη χωρις κανενα ορατο παιχνιδι. Τελικα κυνηγουσε μια ακριδουλα(που στην ευχη βρεθηκε και αυτη στον δευτερο οροφο)Ευτυχως δεν ειχε προλαβει να την βαλει στο στομα της, την πηρα και την εριξα στο διπλανο οικοπεδο.

Από πάντα κυνηγούν και τρώνε ή παίζουν οι γάτες με τα ποντίκια:redface:... Μια γάτα κινδυνεύει μόνο αν φάει φωλιασμένο ποντίκι.:(

Αν δεν θέλεις να τρώει ή να κυνηγάει η γάτα σου ποντίκια θα πρέπει να την έχεις μόνο μέσα, αλλά κίνδυνος δεν υπάρχει και να το κάνει. Πιο πολύ καλό κάνει για την ψυχολογία της, τα ένστικτά της, και την φυσική της κατάσταση.. μην την κάνεις μια βαριεστημένη κούκλα, λούτρινη γάτα..

Αν η γάτα δεν κινδυνεύει απο κάτι άλλο, σ΄αυτήν της την δραστηριότητα πχ, αυτοκίνητα, σκυλιά, φόλες, πτώση απο ύψος κλπ, δεν βλέπω λόγο να μην την αφήνεις να τα κυνηγάει...:D

Μπα..Κυριως στην πισω αυλη,ενα μεγαλο κηπο με πολλα δεντρα και λουλουδια.Παρε μια εικονα.Τεσπα, αν ξεχασουμε την ιδεα να μπει στο σπιτι γιατι δεν το κανονιζω εγω δυστυχως:(και διαγραψουμε τις δυνατοτητες να την πατησει αυτοκινητο και να της δωσουν φολα ή να πεσει απο δεντρο γενικα την βλεπω πολυ χαρουμενη οταν κυνηγαει πουλια,σαυρες και ποντικια...Γι'αυτο αν δεν υπαρχει προβλημα να τα δαγκωνει κατα καποιον τροπο και να τα ακουμπαει θα ηταν σωστο να την αφησω να διασκεδαζει;

Αυτος ειναι ο κηπος.

Συνημμένα

• P9300043-1.jpg
    P9300043-1.jpg
    50,8 KB · Εμφανίσεις: 50
Θεωρώ πως ναι... (μόνο η φόλα είναι κίνδυνος) άλλωστε ΠΑΝΤΑ την επιβλέπεις? Κάποια στιγμή θα τα κυνηγάει έτσι και αλλιώς.

Τα τρώει ή παίζει? γιατί αν παίζει μπορείς να είσαι ακόμα πιο χαλαρή...

Δε νομιζω να τα τρωει...Ειμαι σχεδον σιγουρη...Απλα τα κυνηγαει,τα αφηνει και τα πιανει,τα βασανιζει...Εχω δει να κυνηγαει πουλια.Τα βασανιζει μεχρι να πεθανουν νομιζω...Τοτε τα αφηνει εκει και ασχολειται με αλλα πραγματα...Δηλαδη οσες φορες την εχω δει δεν τα εχει φαει.Απλα ειναι στο ενστικτο της.Και φυσικα τη νυχτα που την αφηνουμε στην τυχη της μαλωνει με ενα γατο που ερχεται καμια φορα και σαφως θα κυνηγαει και τετοια ζωακια...Και δεν μπορουμε να την ελεγχουμε...:(

Ο αρσενικός γάτος θεωρώ είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και έχει περισσότερους κινδύνους....:hmm:

Εχεις δικιο...Βεβαια τωρα τελευταια εχουν μειωθει οι καυγαδες αν σκεφτεις οτι μια μερα το καλοκαιρι με ξυπνησαν τα ξημερωματα με τα νιαουρισματα τους.Ηταν μπροστα απο την πολυκατοικια...Βεβαια...Δεν μπορουμε να κανουμε κατι...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back