aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω αγορασει ενα πορτακι για την μπαλκονοπορτα και τελικα ο ανθρωπος που κοβει τζαμια μου ειπε οτι δεν γινεται γιατι ειναι διπλο το τζαμι!
Σκεφτηκα να το κανω στο παραθυρο του μπανιου, αλλα πρεπει να γινει τρελη επιχειρηση και να περαστει ξανα απ την αρχη καινουργιο παραθυρο και να κοπει το τζαμι, να μπει το πορτακι.
Ενας αλλος, μου ειπε οτι ειναι καλυτερο να ειναι πλεξι γκλας γιατι αλλιως υπαρχει περιπτωση η γατες να γινουν αλλοιφη εαν κουνησουν με δυναμη το πορτακι και σπασει το τζαμι...
Εχει καποιος απο σας πορτακι;
Πως το κανατε;
Δωστε μου καμια ιδέα.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

υπάρχουν και πορτάκια που μπαίνουν στον τοίχο, όχι σε πόρτες ή μπαλκονόπορτες, αλλά δεν ξέρω αν τα βρίσκεις στην ελλάδα και βέβαια το κόστος και ο μπελάς για να βάλεις ένα τέτοιο θα είναι σίγουρα πολλαπλάσια.
ρίξε μια ματιά εδώ για ιδέες. αν καταλήξεις κάπου ή μάθεις κάτι παραπάνω, θα με ενδιέφερε πολύ!
Ismini
Διάσημο μέλος
Το προβλημα ειναι οτι για να το βαλεις σε μεγαλη τζαμαρια θα πληρωσεις πολλα. Απλα ο τζαμας που φωναξες δεν θα ηξερε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Eγω έβαλα ενα στο σπιτι μας πανω σε μικρη μπαλκονοπορτα με διπλο τζαμι και ενα στης πεθερας μου για το Βαλεντινο πανω σε ξυλινη μπαλκονοπορτα.
Ισμήνη, μήπως έχεις φωτογραφίες από τα πορτάκια; οι γάτες σου τα συνήθισαν εύκολα; τα χρησιμοποιούν; συγγνώμη για τις μαζεμένες ερωτήσεις...
ευχαριστώ εκ των προτέρων!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ανοίγουν με την βοήθεια ενός πομπού που τοποθετείται στο λουρί της γατούλας. Με το που πλησιάζει την πόρτα, ανοίγει προς τα μέσα περνάει η γάτα και κλείνει πίσω της. Είναι πιστεύω η καλύτερη εφεύρεση μετά την κλειστή τουαλέτα για γάτες.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω τέτοιο σε καμία μπαλκονόπορτα
διότι έχουν μεγάλα τζαμιά... Στο μέλλον όμως, στο δικό μας σπίτι θα υπάρξει αυτή η προοπτική να μπει σε τοίχο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Aretha οι γατες μου ναι τα συνηθισαν ευκολα.
Ο Σιβα, που δεν εχει και πολυ υψηλο ιq, χρειαστηκε 2-3 μερες. Αρχικα τον βαζαμε και τον βγαζαμε εμεις με το κεφαλι για να μαθει οτι το πορτακι σπρωχνεται. Μετα του βαλαμε απο την αντιθετη μερια φαγητο για να βιαστει να το μαθει!
Ο Βαλεντινο, που ειναι πανεξυπνος, το εμαθε και στο σπιτι μας και στης πεθερας μου, μονος του χωρις βοηθεια!
Αυτο το αυτοματο που αναφερεις Mici ειναι οταν εχουν προσβαση και αλλες γατες και δεν θελεις να μπαινουν. Δηλαδη με τον πομπο ανοιγει μονο για τη γατα που τον φοραει. Ειναι και ακριβο αυτο, ενω τα απλα, σαν το δικο μου, ειναι γυρω στα 25 ευρω.
Η συγκεκριμενη μπαλκονοπορτα παντως που το τοποθετησαμε, με βολεψε πολυ γιατι αποτελειται απο 2 μερη και ετσι χρειαστηκε να αλλαξουμε μονο το κατω μερος. Ο τζαμας πηρε 80 ευρω για το διπλο τζαμι (διαστασεων 1.00 χ 0,60 περιπου) και για την εργασια του.
Βαζω φωτογραφια μονο απο αυτο που εχουμε στο σπιτι.
Της πεθερας μου ειναι το ιδιο, με αλλο ντιζαϊν, αλλα τοποθετημενο πανω σε ξυλινη πορτα.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Θαναση παλι αλλαξες αβαταρ!?Και γιατί πρέπει να αλλαχτεί όλο το τζάμι ρε παιδιά; Τι κι αν είναι διπλό; Το πολύ-πολύ να βγουν για να κοπούν και να ξαναμπούν με το πορτάκι. γιατί να μπουν καινούργια;
Σε εμας το αλλαξε γιατι εφτιαξε τα καινουργια, κολλοντας και το πορτακι, ΟΧΙ επιτοπου. (ηρθε πηρε τα μετρα και ξαναηρθε) .
Δεν γινεται να κοπει διπλο ταζμι επιτοπου, μόνο το μονό.
Αν δεν το αλλαζε επρεπε να το παρει για να το κοψει, και να μεινουμε χωρις τζαμι για 1 εβδομαδα (τοσο εκανε να το φτιαξει).
Οποτε κραταμε και το παλιο τζαμι σε περιπτωση που δεν θελουμε πια το τζαμι με το πορτακι.
*Ετσι οπως τα γραφω δεν ξερω αν βγαζετε νοημα, αλλα ειμαι πτωμα!
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι κατάλαβα*Ετσι οπως τα γραφω δεν ξερω αν βγαζετε νοημα, αλλα ειμαι πτωμα!
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
΄Και να σκεφτειτε οτι μπηκα τετοια ωρα μονο και μονο για να βαλω τη φωτογραφια απο το πορτακι!![]()
...το εκτιμούμε και σε ευχαριστούμε!!
πολύ καλό το πορτάκι σου.
Ismini
Διάσημο μέλος
1. Ηρθε πηρε τα μετρα του τζαμιου και το πορτακι.Πως το δουλεψε ;
2. Μετα απο μια εβδομαδα εφερε νεο διπλο τζαμι (με τα λαστιχακια του γυρω γυρω), το οποιο ειχε κοψει οσο εγραφαν οι οδηγιες. Πάνω ειχε κολλησει το πορτακι, το οποίο είναι σαν σάντουϊτς. Δηλαδη εσωτερικα το ένα κομμάτι και εξωτερικά το άλλο.
3. Εβγαλε την μπαλκονόπορτα και προσάρμοσε το νέο τζάμι.
Αυτός ο τζαμάς είχε φτιάξει και πορτάκι για σκύλο και ειχε μια μικρή πείρα στα πορτάκια.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Λεω να το κανω στο παραθυρακι της τουαλετας αλλα θα πρεπει να περασω απ την αρχη παραθυρο. Το αστειο; ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΟΥΜΙΝΑ!!! Το πιστευετε; Ξερει καποιος καπιον να περναει φτηνα παραθυρα στη Θεσσαλονικη; Θα με σωσετε εαν μου πειτε γιατι παει ενα 2μηνο αυτη η ιστορια με το πορτακι.
Ισμηνη ζηλευω, ειναι τελειο το δικο σου!!!

Ismini
Διάσημο μέλος
Θα πρεπει να πηδανε, μετα να βγαινουν...Ολοκληρο ακροβατικο δηλαδή! Εαν το αφηνες μισανοιχτο?
Παλια το ειχαμε εφαρμοσει με ενα γατο μας σε αλλο σπιτι, ο οποίος πηδουσε απο τη μπανιερα στο παραθυρο και μετα στο μπαλκονι.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Λεω να τους βαλω μια μικρη σκαλίτσα!!!
Ismini
Διάσημο μέλος
Αλουμινια εδω ισως https://www.alkosyst.gr/
Και εδω ειναι ολα https://dir.forthnet.gr/261-0-gr.html
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτο το αυτοματο που αναφερεις Mici ειναι οταν εχουν προσβαση και αλλες γατες και δεν θελεις να μπαινουν. Δηλαδη με τον πομπο ανοιγει μονο για τη γατα που τον φοραει. Ειναι και ακριβο αυτο, ενω τα απλα, σαν το δικο μου, ειναι γυρω στα 25 ευρω
Ναι, έχεις δίκιο! Ένα τέτοιο θα ήθελα για την Mici. Καθώς μένουμε σε ισόγειο διαμέρισμα με βεράντα που βλέπει στον κήπο και στις γύρω πολυκατοικίες. Από την βεράντα μας, μπαίνουν συχνά πολλές άγνωστες γάτες.
Το πρόβλημα μου με τα παράθυρα είναι κλασσικού παλιού τύπου αυτά με το ξύλινο πλαίσιο γύρω - γύρω και κάτω χαμηλά ένα μεγαλύτερο κομμάτι ξύλο ύψους μόνο 30 εκατοστά και δεν χωράει το πορτάκι που θέλω να πάρω. Θα πρέπει να αλλαχτεί ΟΛΟ το παράθυρο γι αυτό στο μελλοντικό σπίτι που θα χτίσουμε έχω πρόβλεψη να γίνει σε τοίχο.
Αυτάάάά!!! Α, και κατί άλλο!!! καταπληκτική δουλεία έκανε πάντως ο τζαμάς με το πορτάκι! Είναι όμορφο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool