Πού πετάτε τα κακάκια τους;;

Κάθε απόγευμα καθαρίζω την αμμολεκάνη του παιδιού μου. Κάθε απόγευμα πετάω μαζί όλα τα σκουπίδια του σπιτιού και βάζω καινούριες σακούλες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω να σας πω την μαυρη μου αληθεια αγαπουλες,μια φορα καθαριζω αμμολεκανη.:P
Και δεν εχουμε προβλημα με μυρουδιες κλπ.
Παιρνω μια σακουλιτστα απο το σουπερ μαρκετ,τα βαζω μεσα,την κλεινω με κομπο και απλα την πεταω στα σκουπιδια τα γενικα μου.Οταν πεταξω τα σκουπιδια,πεταγωνται και αυτα.

κι εγώ το ίδιο ! το πρωί καθαρίζω και τις δυο λεκάνες τα βάζω στη σακουλίτσα και φεύγοντας για δουλειά τα πετάω στον κάδο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάθε απόγευμα καθαρίζω την αμμολεκάνη του παιδιού μου. Κάθε απόγευμα πετάω μαζί όλα τα σκουπίδια του σπιτιού και βάζω καινούριες σακούλες.
Από περιέργεια συμπεθερούλα, γιατί βγάζεις τόσο συχνά τα σκουπίδια; :)

Εγώ βγάζω τα σκουπίδια του σπιτιού κάθε δέκα μέρες ή δύο εβδομάδες, οπότε τα καθημερινά κακάκια (και τσισάκια γιατί παίρνω την άμμο που τα ... μαζεύει, πως τη λέμε καλέ στα ελληνικά; ) τα ρίχνω στον κάδο του δρόμου. Παίρνω ένα πακετάκι από τα ειδικά μικρά σακουλάκια και τα βάζω εκεί!
Βέβαια τελευταία προτιμώ τους κάδους που είναι για τα κακά των σκυλιών, νομίζω είναι πιο σωστό...

Από περιέργεια συμπεθερούλα, γιατί βγάζεις τόσο συχνά τα σκουπίδια; :)

Εγώ βγάζω τα σκουπίδια του σπιτιού κάθε δέκα μέρες ή δύο εβδομάδες, οπότε τα καθημερινά κακάκια (και τσισάκια γιατί παίρνω την άμμο που τα ... μαζεύει, πως τη λέμε καλέ στα ελληνικά; ) τα ρίχνω στον κάδο του δρόμου. Παίρνω ένα πακετάκι από τα ειδικά μικρά σακουλάκια και τα βάζω εκεί!
Βέβαια τελευταία προτιμώ τους κάδους που είναι για τα κακά των σκυλιών, νομίζω είναι πιο σωστό...

καθε 10 μερες?? πολυ δεν ειναι?? :P παρεπιπτοντως εγω εχω πλαστικες διαφανες σακουλιτσες στις οποιες αποθηκευω τα κακακια τους. καθαριζω την αμμο των γατουλινων μου 2 φορες την ημερα και 1 φορα καθε πρωι πεταω τα σκουπιδια στον καδο που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι μου :)

και εγω το ιδιο αλλα καθε βραδυ.

καθε 10 μερες?? πολυ δεν ειναι?? :P παρεπιπτοντως εγω εχω πλαστικες διαφανες σακουλιτσες στις οποιες αποθηκευω τα κακακια τους. καθαριζω την αμμο των γατουλινων μου 2 φορες την ημερα και 1 φορα καθε πρωι πεταω τα σκουπιδια στον καδο που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι μου :)

Δεν πετάξω τίποτα που βρωμάει, και τον επιτρέπει το μέρος που μένω.
- Τα χαρτιά της τουαλέτας μες στη λεκάνη
- Τα υπολείμματα φαγητού, καφε, φακελάκια τσαγιού, κλπ εκτός ζωικών περισσευμάτων στον κάδο για την κομπόστα
- τα κακά της μικρής στον κάδο απ'έξω
- κονσέρβα, αλλα αλουμινένια, γυάλινα και χαρτί/ χαρτόνι ανακύκλωση

Άρα στα σκουπίδια έχω μόνο άδεια κεσεδάκια γιαούρτι (ξεπλυμένα, αλλωστε δεν πληρωνουμε ευδαπ) και χρησιμοποιημένα χαρτια κουζίνας. :)

Πάντως τα κακά τα αφαιρώ απαραίτητα κάποιες ώρες αφού τα κάνει, αλλιώς γίνονται όλα χάλια... :hmm:

Τα χαρτια της τουαλετας μεσα στην λεκανη; και δεν βουλωνει;

Το καλοκαίρι πόσο μπορούν να μείνουν τα... γατοπαράγωγα στην αμμολεκάνη, χωρίς να βρωμίσει ο τόπος; Εννοείται, μιλάμε σε επίπεδο ωρών, όχι ημερών.

Το καλοκαίρι πόσο μπορούν να μείνουν τα... γατοπαράγωγα στην αμμολεκάνη, χωρίς να βρωμίσει ο τόπος; Εννοείται, μιλάμε σε επίπεδο ωρών, όχι ημερών.
Ειναι αναλογα το γατι αυτο. Ας πουμε αν κανει κακακια ο Κοναν και εχω ανοιχτο ή ακομα και σπαστο το παραθυρακι του μπανιου, μεσα σε λιγη ωρα εχει ξεμυρισει τελειως, αν ομως κανει κακα η Τασουλα και δεν μαζευτουν αμεσως, αλοιμονο μας. Ειλικρινα ποτε μου δεν καταλαβα γιατι μυριζουν τοσο εντονα τα κακα αυτου του γατιου μου.:hmm:

Τα χαρτια της τουαλετας μεσα στην λεκανη; και δεν βουλωνει;

Στις παλιες πολυκατοικιες που χρησιμοποιουσαν μικρης διαμετρου σωληνες αποχετευσης, υπηρχε αυτο το προβλημα.
Οι συγχρονες κατασκευες βαση κανονισμου, εχουν σωληνες μεγαλης διαμετρου που δεν επιτρεπουν το βουλωμα.
Αρκει να πετας μονο το χαρτι τουαλετας και τιποτε αλλο.
Ειναι και πιο οικολογικο γιατι εχεις λιγοτερα απορριματα και επισης το χαρτι διασπατε με το νερο πολυ γρηγορα,
ενω οταν καταληξει στη χωματερη καιγεται, με οτι αυτο σημαινει.

Εγω χρησιμοποιω πελετς και μια φορα την ημερα καθαριζω την αμμολεκανη, ριχνοντας το χρησιμοποιημενο
πελετ μαζι με τα κακακια στη λεκανη της τουαλετας. Τραβαω καζανακι και ολα κομπλε.
Τα πελετς δεν παιζονται κοριτσια. :) :) :)

Βαδίλη, για πες, για πες. Είναι σίγουρα ασφαλή τα πέλετς για τη λεκάνη; Γιατί, όπως και να το κάνεις, με χαλάει κάπως να ξέρω ότι κυκλοφορεί μια σακκουλίτσα με κακά γύρω μου, έστω και στο μπαλκόνι -και δεν μπορώ να χαλάω δύο σακκουλίτσες την ημέρα, που καθαρίζω την αμμολεκάνη, είναι αντιοικολογικό...
Επίσης, τα τσίσα γίνονται σβώλοι; Και αν όχι, είναι εύκολο να απομακρυνθεί όλο το μέρος των πέλετς που λερώθηκε;

Βαδίλη, για πες, για πες. Είναι σίγουρα ασφαλή τα πέλετς για τη λεκάνη; Γιατί, όπως και να το κάνεις, με χαλάει κάπως να ξέρω ότι κυκλοφορεί μια σακκουλίτσα με κακά γύρω μου, έστω και στο μπαλκόνι -και δεν μπορώ να χαλάω δύο σακκουλίτσες την ημέρα, που καθαρίζω την αμμολεκάνη, είναι αντιοικολογικό...
Επίσης, τα τσίσα γίνονται σβώλοι; Και αν όχι, είναι εύκολο να απομακρυνθεί όλο το μέρος των πέλετς που λερώθηκε;

Eιναι απολυτα ασφαλη.
Τα τσισακια γινονται πριονιδι και πεφτουν στο κατω μερος της τρυπητης λεκανης που ειναι απαραιτητη για αυτη τη δουλεια.
Μονο που πρεπει να τραβας καζανακι και ενω τρεχει το νερο να αδειαζεις σιγα σιγα
τα πελετς μεσα στη λεκανη.
Δες εδω , υπαρχει μια κριτικη που εχω γραψει σχετικα. https://www.mypetz.gr/threads/pellets-η-εναλλακτική-της-άμμου.232533/

Ναι, τη διάβασα αφού είχα ανεβάσει την ερώτηση. :-)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back