Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Εαν ο γιατρός σας διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Ακόμα και στους ανθρώπους η αντίστοιχη αρρώστεια δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή. Ίσως ο Ιωάννης και η Mel να μπορέσουν να σας πουν περισσότερα.
Καλή τύχη με τη μικρή.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν ο γιατρός σας διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Ακόμα και στους ανθρώπους η αντίστοιχη αρρώστεια δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή. Ίσως ο Ιωάννης και η Mel να μπορέσουν να σας πουν περισσότερα.
Καλή τύχη με τη μικρή.:redface:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έβαλα και κ'άποιες φωτογραφίες, για να γνωρίσετε το γατάκι μας καλύτερα... Έχουμε επηρεαστεί ρε γαμώτο, επειδή είναι μαζί μας όλη μέρα (και νύχτα), ανεβαίνει στο κρεββάτι, μας γλύφει τα χέρια και τα μαλλία και καταλαβαίνεις...:confused: :hmm:

Θα περιμένω απάντηση και από τους πιο ειδικούς όπως είπες... Να σαι καλά και πάλι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενας γατος της γιαγιας μου, ο αγαπημενος της, ζουσε μονιμα στον κηπο μας.Μεγαλο αλανι, στις περιοδους ζευγαρωματος τον χαναμε για ενα μηνα. Το καλοκαιρι, "εφυγε"μολυσμενος απο το aids της γατας και λευχαιμια(ετσι ειχε πει ο κτηνιατρος). Εζησε συνολικα 14 χρονια, και τα τελευταια 2 περιπου μολυσμενος απο τον ιο. Ηταν πολυ αδυναμος, το τριχωμα του ειχε μειωθει ορατα(ηταν μαυρος και πολυ φουντωτος) και πολυ ταλαιπωριμενος. Τον πηγαιναμε συχνα στον κτηνιατρο, να του βαζει ορο και να του παιρνει αιμα για εξετασεις. Λιγες μερες πριν "φυγει"ειχε κατσει σε ενα κουτι ετοιμος να ξεψυχισει, εβλεπε την γιαγια μου και εκλαιγε. Τον πηγαμε στον κτηνιατρο 9.30 το βραδυ, του εβαλε για ακομα μια φορα ορο και του εκανε καποια ενεση. Δυστυχως, ενω για τρεις μερες επανηλθε, μας αφησε....

καταρχην η γατουλα ειναι πανεμορφη.κατα φευτερον,ο ιος της ανεπαρκειας του ανοσοποιητικου στη γατα ειναι διαφορετικος απο αυτον που μολυνει τον ανθρωπο,οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα μολυνσης σας,οσο κοντα κι αν ερχεστε με τη γατα.οποτε εγω θα προτεινα να την κρατησετε και να τη φροντισετε οσο καλυτερα γινεται για οσα χρονια της μενουν;)

Εφοσόν δεν υπάρχει πρόβλημα με το να κολλήσετε από την γάτα να την κρατήσετε και να την φροντίσετε!

Aγαπητέ Δημήτρη, Πρώτα να σου πω οτι η Σούσι είναι γλυκύτατη και αξίζει να κάνετε οτι περνάει απο το χέρι σας για να επιμηκύνετε τη ζωή της και με οτι καλύτερη ποιότητα είναι δυνατό.
Eίχα την δυσάρεστη εμπειρία να γνωρίσω γάτα με τον υιό στο τελικο-τελικο στάδιο. Θέλω να σου πω να μην ανησυχείς καθόλου για τη δική σας υγεία. Tον γιατρό που εξέτασε τον αδέσποτο γάτο που του πήγα, τον δάγκωσε και μάλλιστα άσχημα! Oταν μου το είπε, τρελάθηκα γιατί νόμιζα οτι θα κολλούσε κάτι. Mου είπε τότε, οτι δεν θα πάθει τίποτα γιατί δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο :happy: Φαντάσου και με γερή δαγκωνιά! Aρα, απολαύστε οση ζωή της μένει πριν φτάσει στο τελικό στάδιο και χρειαστει...:( Δώστε της ζωή όσο μπορείτε. Aπο σας κρέμεται. Περαστικά...

Eγω θα έχω το γατάκι και τη μαμά γάτα στο μπαλκόνι.Είναι αρκετά ευρυχωρο και έχω τοποθετήσει και προστατευτική σίτα για να μην πέσει το γατάκι.Έχει κανείς απο εσάς τις γατούλες του στο μπαλκόνι? Είναι επικίνδυνο? Φυσικά δεν είναι δική μου επιλογή να είναι στο μπαλκόνι..
Πάντως θα έχουν τα πάντα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεωρητικά, πάντα υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά πιστεύω (παρά τη σημερινή μας πτώση):P ότι εφόσον υπάρχει πλέγμα, οι γάτες είναι αρκετά προστατευμένες.
Το μεγαλύτερο κατ' εμέ πρόβλημα είναι το μικρό που μπορεί να του τη δώσει και να σκαρφαλώσει - και δυστυχώς τα μικρά δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου. Ακόμη, αν είναι συνέχεια έξω, μπορεί να πλήττουν και αυτό ενδεχομένως θα τα οδηγήσει σε επίφοβες ακροβασίες.:/:
Καταλαβαίνω τη θέση σου, αλλά προσπάθησε να εξηγήσεις στους δικούς σου ότι το μπαλκόνι δεν είναι κατάλληλο μέρος για γάτες. Επιπλέον, είναι και παράνομο να τις έχεις συνέχεια εκεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεωρητικά, πάντα υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά πιστεύω (παρά τη σημερινή μας πτώση):P ότι εφόσον υπάρχει πλέγμα, οι γάτες είναι αρκετά προστατευμένες.
Το μεγαλύτερο κατ' εμέ πρόβλημα είναι το μικρό που μπορεί να του τη δώσει και να σκαρφαλώσει - και δυστυχώς τα μικρά δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου. Ακόμη, αν είναι συνέχεια έξω, μπορεί να πλήττουν και αυτό ενδεχομένως θα τα οδηγήσει σε επίφοβες ακροβασίες.:/:
Καταλαβαίνω τη θέση σου, αλλά προσπάθησε να εξηγήσεις στους δικούς σου ότι το μπαλκόνι δεν είναι κατάλληλο μέρος για γάτες. Επιπλέον, είναι και παράνομο να τις έχεις συνέχεια εκεί.

Ποντάρω οτι είναι 2 γάτες μαζί και θα έχουν παρέα.Οι δικοι μου σε καμία περίπτωση δεν τις θέλανε σπίτι, κι έτσι δέχτηκε ο σύντροφός μου να τις πάρει σπίτι του γιατί με έβλεπε στεναχωρημένη που δεν θα τα έπαιρνα.Άλλα το πρόβλημα είναι οτι το σπίτι είναι 2 χρόνων και φοβάται για τα έπιπλα και τις κουρτίνες.Εγώ μένω σπίτι μου αλλά πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι που θα φιλοξενούνται τα γατάκια.Φυσικα όσο θα λείπω θα έχουνε όλα τα απαραίτητα για το φαί και το νερό και την ανθρώπινη παρέα.

Εφόσον τα γατούνια έχουν ονυχοδρόμιο και με λίγη εκπαίδευση δεν θα κάνουν τίποτα ούτε στα έπιπλα ούτε στις κουρτίνες. Ιδίως ΑΦΟΥ ενηλικιωθούν!

Καλησπέρα παιδιά! Είχα πολύ καιρό να μπώ στο site, αλλά δεν σας ξέχασα....

Δόξα το θεό, η Sushi είναι μια χαρά. Γεματούλα όπως πάντα, συνέχεια πεινάει, είναι ζωηρή και δεν έχει αλλάξει τίποτα από πρίν. Δείχνει να είναι τελείως υγιής, αν και είναι ήδη 12 ετών (και πάει για 13 το Μάρτιο)...

Δεν κρατιέται μέσα..

Ομολογώ, πως το άρθρο, σωστά αναφέρει τους υπαρκτούς κινδύνους για τις γατούλες μας. Ζω στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, και ο μικρός μου Οδυσσέας τον οποίο μάζεψα απ τον δρόμο, είχε ήδη μάθει να "αλητεύει" κι έτσι ενω θα ήθελα να τον έχω μονίμως μέσα, ο ίδιος δεν μου το επιτρέπει.
Οταν ήταν πολύ μικρός, και φοβόμουν τα άλλα αρσενικά που κυκλοφορούσαν στον κήπο, αναγκαζόμουν να μετατρέπω το σπίτι σε οχυρό, και να είμαι μονίμως σε επιφυλακή για να μην μου φύγει. Εκείνος περνούσε ώρες κοιτώντας έξω απο το παράθυρο, νιαουρίζοντας παραπονιάρικα και τελικά κατέληγε να κοιμάται απογοητευμένος.
Οταν λίγο μεγάλωσε κι έφτασε 6 μηνών, κι αφου τον είχα ήδη στειρώσει, άνοιγα παράθυρο ή πόρτα και μέχρι να ανοιγοκλείσω τα μάτια είχε πεταχτεί έξω. Συνήθως είμαι σπίτι, κι έτσι ο μικρός μου, πηγαινοέρχεται, καταχαρούμενος, για φαγητό και ύπνο στον καναπέ του.
Το εντυπωσιακό είναι οτι εδώ και 1 χρόνο περίπου, αν αργήσει παραπάνω απο το συνηθισμένο, όταν τον φωνάζω (με το όνομα του κι όχι ψιτ ψιτ), εμφανίζεται εντός 1 λεπτού. Αυτό μου δίνει να καταλάβω οτι ο γάτος δεν "παίρνει τους δρόμους" , αλλα κινείται στον κήπο εντός των ορίων του οικοπέδου. Αυτό με ησυχάζει κατα πολύ, γιατί δεν φοβάμαι τόσο για αυτοκίνητα, δηλητήρια κτλ.
Τον κίνδυνο των καυγάδων με άλλους γάτους, δεν μπορώ να τον περιορίσω φυσικά, και μάλιστα, μου γύρισε ένα απόγευμα με μία μεγάλη βαθειά γρατζουνιά πάνω απο την μυτούλα του.
Ο κτηνίατρος μου τον εμβολίασε για την λευχαιμία, και καθ΄ότι στειρωμένος, μου είπε οτι οι άλλοι αρσενικοί, δεν θα τον θεωρούν απειλή, κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για σοβαρούς τσακωμούς. Ποτε ξανά απο τότε δεν έχει γυρίσει πληγωμένος.
Λόγω θέσης σπιτιού, και χαρακτήρα γατιού είναι αδύνατον να κρατηθεί μέσα. Νομίζω πως το τίμημα της ελευθερίας του, είναι η δική μου ανησυχία, αλλα χαλάλι του.
Αυτά κι απο εμένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως η λύση να βρίσκεται κάπου στη μέση!

Γεια σας. Είμαι καινούρια στο MyCat και χαίρομαι που βρήκα μια τέτοια ιστοσελίδα!
Ζω σε μια ήσυχη γειτονιά και από τη μέρα που πήρα το γατούλη μου, του επέτρεπα να βολτάρει έξω κατά τη διάρκεια της μέρας. Τον στείρωσα κι' όλας κι' αυτό του παρείχε μια επιπλέον ασφάλεια, αφού τα στειρωμένα γατιά δεν απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι ένα βράδυ, 2μιση χρόνια αργότερα είδα το αγοράκι μου πληγωμένο, να σέρνει το ποδαράκι του για να μην αναφέρω την όλη του κατάσταση. Ήταν πολύ πληγωμένος!
Ο μικρούλης μου κρύφτηκε και κατάφερα να τον βρω την επομένη το μεσημέρι. Τον έπιασα και τρέξαμε στη κτηνίατρο! Μετά από εξετάσεις μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχανε πειρακτεί ζωτικά του όργανα όμως το γατί θα έπρεπε να εγχειρηστεί. Περάσαμε ώρες αγωνίας μέχρι να γίνει η επέμβαση, να ξυπνήσει το γατί και να μας πούν ότι θα ζούσε.. Ορκίστηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ΄τον άφηνα ποτέ ξανά να βγει μόνος του έξω.
Εγκαταστήσαμε πλέγμα σε μια μικρή βεράντα και οροφή και τη γέμισα λουλούδια. Ο μικρούλης μου λάτρεψε τη βεράντα του και περνά ώρες εκεί, ρεμβάζοντας από ψηλά. Όμως έβαλα κι' ένα άλλο στόχο: Να τον εκπαιδεύσω να βγαίνει βόλτα με το λουράκι. Στην αρχή φάνηκε αδύνατο. Ο ίδιος έδειχνε πανικόβλητος κι' εγώ ένιωθα η χειρότερη μανούλα του κόσμου. Μάλιστα, είχε αρχίσει να μου κατουράει στους καναπέδες θέλοντας να μου δείξει τη δυσαρέσκειά του που τον έκλεισα σπίτι. Επέμεινα όμως και..
Σήμερα ο Disney βγαίνει για βόλτα κάθε βράδυ, λατρεύει να κάθεται στη βεραντούλα του, έχει σταματήσει να ουρεί στους καναπέδες, παίζει ασταμάτητα με τα γούνινα ποντικάκια του και ξύνει τα νύχια του στο ονυχοδρόμιό του.
Ίσως λοιπόν η λύση να μην βρίσκεται ούτε στην απόλυτη ελευθερία ούτε στην απόλυτη σκλαβιά αλλά κάπου στη μέση!

Στη φώτο: Ο Disney παίρνει ένα υπνάκο στη βεραντούλα του μέσα σε μια... :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• july09 007.jpg
    july09 007.jpg
    216,4 KB · Εμφανίσεις: 143
Μπραβο σου που προσπαθεις τοσο για το γατουλη σου!Τελικα τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο.Του εχεις φτιαξει ενα χωρο οπου φαινεται να ειναι πολυ ευτυχισμενος.Ελπιζω να μην σας ξανατυχει κανενα κακο και να συνεχισει χαρουμενος τη ζωη του πολλα χρονια στν αγκαλια σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back