Πρησμένο αυτί!

AdHoul

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο AdHoul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Σας χαιρετώ όλους.

Εδώ και κανά δυό μέρες ο γάτος μου έπαθε το εξής πρόβλημα:

Το ένα αυτί του έχει πρηστεί και έχει φουσκώσει από τη μέση και πάνω. Πρέπει να είναι οίδημα γιατί έχει ένα μωβ χρώμα (αίμα λογικά εσωτερικά). Από το βάρος του οιδήματος το αυτί έχει μία κλίση προς τα κάτω.

Το πιο πιθανό εγώ να του το τράβηξα καταλάθως περισσότερο.

Αυτό δεν δείχνει να τον έχει επηρρεάσει στη συμπεριφορά του ( τρώει κανονικά παίζει κλπ), αλλά με βάσει σε ψιλοανησυχία δεδομένου του ότι δύο μέρες τώρα δεν υποχωρεί,

αν δεν κάνω λάθος για την ακρίβεια σήμερα μου φαίνεται πως έχει πρηστεί περισσότερο.

Είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχήσει?
Θα υποχωρήσει φυσιολογικά ή θα πρέπει να τον πάω στον κτηνίατρο???

Παρακαλώ τη βοήθεια & τις συμβουλές σας. Ιδιαίτερα αν έχει τύχει σε κανέναν κάτι αντίστοιχο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεσα το αυτακι του ειναι καθαρο?Δε περνεις κανα τηλ το γιατρο να του το πεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι το αυτί μέσα είναι καθαρό σίγουρα. Αφού εξωτερικά είναι το οίδημα.

Θα τον πάρω άμα συνεχιστεί και δεν καλυτερέψει. Αυτό περιμένω να δω αν είναι κάτι που θα φύγει μόνο του ή χρειάζεται ιατρική επέμβαση.

πάντως το πρόβλημα εστιάζεται στο πάνω μέρος του αυτιού. εκεί που μπορεί να το πιάσεις με το χέρι δλδ.

παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει! (isavvas helpppp! :) )

Πρόκειται για ωταιμάτωμα. Κάπου χτύπησε το πτερύγιο και έκανε αιμάτωμα. Συνήθως η αιμορραγία σταματάει. Αν το αφήσετε, το αίμα θα απορροφηθεί, αλλά θα παραμορφωθεί ο χόνδρος του πτερυγίου (το αυτί θα είναι ανώμαλο). Πρέπει να ανοιχτεί και να παροχετευτεί το αιμάτωμα. Η πρόγνωση είναι καλή.

Πρέπει να ανοιχτεί και να παροχετευτεί το αιμάτωμα. Η πρόγνωση είναι καλή.

ευχαριστώ θερμά για την απάντηση και την πολύτιμη συμβουλή.

από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να απευθυνθώ στον κτηνίατρο μου.

Eύχομαι περαστικά στον ροζούλη Δον :inlove:

Περαστικούλια στον γατούλη!!Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Eύχομαι περαστικά στον ροζούλη Δον :inlove:

Περαστικούλια στον γατούλη!!Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

σας ευχαριστεί ο υπναράκος :redface:

μηπως να πατε σε κανα κτηνια τρο τον δον γιατι εμεις εδω οικογενειακος με τα αυταια εχουμε προβληματακια κατα καιρους κ εχει φοβηθει το ματι μου κ ειδικα μετα απο αυτο που επαθε ο πισσας εχω παθει μια λαλιασει

για πες μου ladycat αν έπαθες κάτι ανάλογο γιατί με ενδιαφέρει.

ο Ζυλιτο ειχε παθει κατι τετοιο πριν 2 χρονια αλλα δεν θυμαμαι πως μου το ειχε πει η κτηνιατρος μας πηραμε πολυ αντιβιωση τοτε απο οτι θυμαμαι γιατι εκανα κ εναν παραξενο θορυβο το αυτι του οταν τον χαιδευα κ ποναγε

χμ.. μάλλον θα τον πάω το πρωί στον γιατρό.

από ότι υποψιάζομαι θα χρειαστεί και αυτός αντιβίωση.

ρε γμτ ατυχία πάντως..

εισαι τυχερος που ειναι το πτερυγιο εμενα ο πισσας εχει παθει το συνδρομο HORNER που ειναι πολυ φρικη μιλαμε εξαιτιας μιας απλης ωτιτιδας που δεν την πηραμε χαμπαρι εγκαιρως

κατάλαβα..

ναι σίγουρα όλος ο τραυματισμός είναι στον χόνδρο ("πτερύγιο" όπως το λέτε).

δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό , αλλά και πάλι έχει γίνει τούμπανο το αυτί και πρέπει να το κοιτάξω.

απλά ήμουνα & είμαι τρελά πιεσμένος αυτήν την περίοδο για αυτό ρώτησα πρώτα μην πάω στο γιατρό άσκοπα.. αλλά από ότι βλέπω χρειάζεται οπότε αναγκαστικά

άντε καληνύχτα.

quote]
Δηλαδη????!!!!!!!!:confused:

όταν με δάγκωσε π.χ μπορεί να του το τράβηξα..

τι άλλο?

Μην του ξανατραβήξεις έτσι λοιπόν...
Περαστικά στον ομορφούλη!:)

https://www.mypetz.gr/posts/5243093/
Ριξε μια ματια εδω Ανδρεα.

Έλα ρε! Έκανες τέτοιο πράγμα στον Don? :/:
Πόσο δυνατά σε δάγκωνε δηλαδή;
Περαστικά.

ρε παιδιά ηρεμία.

μία εικασία έκανα. μπορεί να μην είναι αυτό που φταίει τελικά. και αυτό να είναι τελικά, λάθη γίνονται. δεν είναι ότι διεκδικώ δάφνες τελειότητας. εξάλλου σας είπα δεν βλέπω να ενοχλείται καθόλου ο Δον(αισθητικά όμως μου φαίνεται κάπως γιατί το ένα είναι πεσμένο)

μίλησα με τον κτηνίατρο(τηλέφωνο) και μου είπε ότι χρειάζεται μία επέμβαση. όχι πως είναι τπτ σοβαρό αλλά να μην τον ενοχλεί και αυτόν το πρήξιμο.

αυτά. ευχαριστώ για τις συμβουλές και φυσικά τον isavvas για τα ταχύτατα αντανακλαστικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back