stellak
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Υπάρχει σχετικό θέμα στο site που να αφορά το σύνδρομο ουλίτιδας και στοματίδιδας; Αυτό που αν το έχει η γάτα, πονάει υπερβολικά και καταλήγει στο να της κάνουν εξαγωγή όλα της τα δόντια σχεδόν, προκειμένου να σταματήσει ο πόνος.
Ας μου πει κάποιος, αν έχει κάποια πληροφορία, γιατί δε βρίσκω τίποτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
π.χ ειτζ ή λευχαιμια ή καλυκοιο??
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Χθες πήγα τη μεγάλη μου στον κτηνίατρο, γιατί είδα ένα θόλωμα στο ματάκι της. Δεν της βρήκαν τίποτα. Όμως όταν της εξέτασαν το στόμα, μου είπαν για μία ήπια στοματίτιδα (με ήπιες αλλοιώσεις) και κοντά στα δοντάκια της τα ούλα έδειχναν ελαφρώς κόκκινα. Της πήραν άιμα για γενικές και βιοχημικές εξετάσεις και σήμερα περιμένω τα αποτελέσματα.
Ωστόσο, είναι μόνο 9 μηνών η γατούλα,της δίναμε από 2 μηνών τις καλύτερες τροφές (Hills, Royal Canin μόνο κροκέτα) και καθόλου σπιτικό φαγητό (νωπά κρέατα κλπ). Τα δοντάκια της είναι λευκά και γερά.
Χρειαζόταν βούρτσισμα δοντιών; Μου φαινόταν υπερβολικό, καθότι και αρκετά δύσκολο για γάτα... (για ευνόητους λόγους). Υπάρχει ειδικός οδοντο-κτηνίατρος; Μέχρι τώρα κανένας κτηνίατρος δε μου μίλησε γι'αυτή τη νόσο. Πώς θα μπορούσα να το χειριστώ το θέμα σωστά από εδώ και στο εξής, προκειμένου να προλάβω εξαγωγές δοντιών; (είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο για μένα!)

jasmine
Δραστήριο μέλος
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Αν μπορούσες να μου στείλεις το τηλ της σε pm μήπως να επικοινωνούσα μαζί της, να τη ρωτούσα αν συνεργάζεται με κάποιον εδώ, θα σου ήμουν ευγνώμων!
Αυτό για τον καθαρισμό θα το κοιτάξω, ναι. Ίσως κάποιοι κτηνίατροι να είναι λίγο υπερβολικοί. Σας ευχαριστώ όπως και να'χει!
Desdemona
Διάσημο μέλος
Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω με πμ το τηλέφωνό της

Νατάσα
Δραστήριο μέλος

modivin
Νεοφερμένο μέλος
Αν όντως αυτό είναι το πρόβλημα της γάτας σου, δεν νομίζω πως έχει σημασία η ηλικία της, καθώς το πρόβλημα ξεκινάει από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου.
Από όσο διάβασα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπισθεί στα πρώτα στάδια με θεραπεία ή με μερική εξαγωγή κάποιων δοντιών, αλλά σε προχωρημένα στάδια η ολική εξαγωγή (συνήθως από τους κυνόδοντες και πίσω) είναι η μόνη λύση.
Μπορεί να ακούγεται βάρβαρο, αλλά πίστεψε με, σε σχέση με τους πόνους που τραβάει το ζωντανό από την "ασθένεια" αυτή, η εξαγωγή του φαίνεται ευλογία. Σκέψου πως από τους πόνους, η γάτα τρώει πολύ λίγο και όχι σωστά (δεν μασάει την τροφή), δεν καθαρίζεται με ότι συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία μιας γάτας, και γενικά πέφτει σε μια κατάσταση κατάθλιψης και κακομοιριάς.
Από τότε που έκανε την εξαγωγή η δική μου, είναι άλλη γάτα, κυριολεκτικά. Πλέον είναι πεντακάθαρη, και έχει ορέξεις και για παιχνίδια. Μάλιστα υποψιάζομαι από τα λεγόμενα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, πως δεν εμφάνιζε καν ενδείξεις οίστρου, ενώ τις τελευταίες μέρες που είναι η περίοδος τους, δεν έχει σταματήσει να φωνάζει, και την επόμενη εβδομάδα θα πάμε για στείρωση.
Βέβαια πλέον τρώει μόνο κονσέρβα, ή ξηρά τροφή μαλακωμένη σε νερό ή ζωμό, αλλά η αλλαγή στην διάθεση της είναι εντυπωσιακή.
Αν λοιπόν όντως αυτό είναι το πρόβλημα της δικιάς σου, μην το βλέπεις σαν κάτι βάρβαρο, αλλά σαν λύτρωση από τους πραγματικά φοβερούς πόνους που έχει το ζώο, και μην διστάσεις να προχωρήσεις σε ολική εξαγωγή.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, μια αναζήτηση για "feline stomatitis" ή "[SIZE=-1]LPGS" θα σου δώσει παραπάνω από αρκετές πληροφορίες.
[/SIZE]
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Περιμένω από βδομάδα τις βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίες όντως θα δείξουν αν έχει τον ιό.
zorica
Διάσημο μέλος
Τι να πω πια με ορισμενους κτηνιατρους,δεν καταλαβαινουν οτι κανουν λειτουργημα!!!Λοιπόν, το συμπέρασμα που έβγαλα από όλα όσα διάβασα και από όσα μου είπατε είναι ότι το κτηνιατρείο στο οποίο πήγα κατ'ανάγκην (γιατί ο κανονικός μου κτηνίατρος δεν μπορούσε να δεχθεί επισκέψεις λόγω διακοπών ρεύματος) αποτελείται από ΒΛΑΚΕΣ κτηνίατρους! Με φόβισαν άδικα για το θέμα των δοντιών, καθότι ούτε καν με ρώτησαν αν η γάτα μου τρώει κανονικά ή αν καθαρίζεται-παίζει-έχει καλή διάθεση κλπ. Ο κανονικός μου κτηνίατρος τον οποίο επισκέφθηκα σήμερα, μου είπε να ηρεμήσω, γιατί δεν έχει καν πέτρα στα δόντια της, απλώς να της δίνω την κροκέτα t/d καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θεωρεί περιττό ακόμη και τον καθαρισμό των δοντιών. Εξάλλου είναι φανερό ότι δεν πονάει!
Περιμένω από βδομάδα τις βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίες όντως θα δείξουν αν έχει τον ιό.
jasmine
Δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
jasmine
Δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool