Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Cat'αρχας περαστηκα στη γατουλα σου και συμβουλευσου τα παραπανω.Αλλα εχω να σας ρωτησω κατι που δεν εχει σχεσει με σαπια δοντια αλλα με δοντια που κουνιουντε.Σημερα ανακαλυψα πως τα δοντια της γατας μου κουνιουντε και αναρωτηθηκα εαν αυτο ειναι φυσιολογικο και αν θα χρειαστει κτηνιατρο.
.Στα προηγουμενα χρονια που ειχα και αλλες γατες δεν προσεξα κατι τετοιο .Τωρα ομως που το ειδα [οταν επαιζα μαζι της] για να ειμαι σιγουρη[επειδη μπορει να ηταν κατι σαν οφθαλμαπατη ]τα κουνισα και τα δυο που ειδα κουνιοντουσαν.Θα ηθελα πληηροφοριες...να μην ανυσηχο αδικα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρικος
Νεοφερμένο μέλος
!Οποτε δεν θελω να το διακυνδινευσω να τη χασω!Την εχω πανω απο 9 χρονια!Αλλα τα καλα(ας το παρουμε ετσι)νεα ειναι οτι τα εχει συνηθισει και δεν τους δεινει σημασια!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Ρικος
Νεοφερμένο μέλος
Kat_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γατουλης μου εχει καλυκοιο και το μονο συμπτωμα ειναι η στοματιτιδα την οποια προσπαθω να αντιμετωπισω απο τον Οκτωβριο...
Τωρα παιρνει Stomorgyl
η παστες για το στομα δεν εκαναν τιποτα αλλα ουτε και καποιες αντιβιωσεις και εχω παρει γνωμες απο διαφορους κτηνιατρους
εχετε βιωσει κατι παρομοιο...?τι αλλο μπορω να κανω...πρεπει και να τον στειρωσω σε λιγες μερες..Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα με την αναισθησια λογω το οτι εχει κοθραστει με την στοματιτιδα?Το στομα του ειναι κατακοκκινο και εχει αιμα σε πολλα σημεια..
JohnDVM
Διάσημο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Όλγα Μίλιου
Νεοφερμένο μέλος
Η ζουζουνίτσα μου η Μίκκα 3 έτων Σιαμάκι έχασε το μεγάλο της δοντάκι
επάνω και αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει τίποτα γι'αυτό αν θα ξαναβγεί.Είχα προσέξει ένα πρήξιμο στην περιοχή των ούλων τις προηγούμενες μέρες αλλά δε φαινόταν ότι θα έχανε το δοντι της.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Όλα καλά σας εύχομαι!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η ζουζουνίτσα μου η Μίκκα 3 έτων Σιαμάκι έχασε το μεγάλο της δοντάκιεπάνω και αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει τίποτα γι'αυτό αν θα ξαναβγεί.Είχα προσέξει ένα πρήξιμο στην περιοχή των ούλων τις προηγούμενες μέρες αλλά δε φαινόταν ότι θα έχανε το δοντι της.
![]()
Προφανώς πάσχει από προχωρημένη ουλίτιδα.
Καλά θα ήταν να την έβλεπε κτηνίατρος, για να εξετάσει τα ούλα της και να της χορηγήσει αντιβίωση κατά πάσα πιθανότητα, αφού λες οτι υπάρχει φλεγμονή.
Απ την στιγμή που το κοριτσάκι σου είναι 3 ετών και έχασε ένα μόνιμο δοντάκι απο κινητικότητα του δουντιού, δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω, το δοντάκι δεν πρόκειται να ξαναβγεί.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Όταν μια τόσο νεαρή γάτα χάνει δόντι, εκτός του ότι πρέπει να τη δει γιατρός, πρέπει να δείτε και τι το προκάλεσε. Ίσως είναι θέμα διατροφής ή η ποιότητα του σάλιου της. Πάντως, καλό είναι μια φορά το χρόνο να την πηγαίνεις για καθαρισμό δοντιών και να της δίνεις ειδικές κροκέτες που καθαρίζουν τα δόντια. Περαστικούλια σας και φιλάκια στο πονεμένο δοντάκι...
...και συχνο βουρτσισμα των δοντιων γιατι η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια

catchris
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους σας...Θα ήθελα να σας περιγράψω την περίπτωσή μας έτσι ώστε να ακούσω τις γνώμες σας και τις τυχόν εμπειρίες σας...Πρώτα απ'όλα να διευκρινήσω ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό αλλά πιο πολύ για πρόληψη...Την παρασκευή πήγαμε στον γιατρό για να δεί για πρώτη φορά τα γατάκια που υιοθετήσαμε...Φυσικά όταν τα πήραμε ήταν ήδη εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και είχαν ελεγχθεί...Σε γενικές γραμμές ακούσαμε πολύ καλά λόγια για τα παιδάκια μας με εξαίρεση την όχι πολύ καλή στοματική υγιεινή της μικρούλας μας που είναι 5-5&1/2 μηνών...Μας είπε ότι έχει κάνει την εμφάνισή της λίγη ουλίτιδα - περιοδοντίτιδα στην άνω γνάθο και αριστερά...Μας είπε να μην ανησυχούμε για την ώρα μιας και μπορεί να είναι και λίγο ψυχολογικό από το στρες της αλλαγής κατοικίας...Μπορεί να είναι ακόμα και ερεθισμός από κάτι σκληρό που επιχείρησε να δαγκώσει...Ωστόσο είναι κάτι το οποίο χρειάζεται προσοχή γιατί αν προχωρήσει και άλλο πέρα από τον καθαρισμό που ούτως ή άλλως επιβάλλεται ίσως πάμε σε αντιβίωση ακόμα και κορτιζονούχες ενέσεις στην χειρότερη περίπτωση!!! Είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε με τίποτα...Αν έχετε κάποια αντίστοιχη περίπτωση νας μας πείτε αλλά και κάποια συμβουλή να μας δώσετε είστε ευπρόσδεκτοι...Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
moukelis
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ενώ οι κροκέτες, είτε καταπίνονται ολόκληρες, είτε σπάζονται καθαρίζοντας τα δόντια και κάνοντας μασάζ στα ούλα...

Λογικά με μια αντιβίωση, πιστεύω ότι θα διορθωθεί το θέμα...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

ΥΧΑΡΙΣΤΩ