Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μα θα είναι μεγάλη ανακούφιση,κι εσύ με το μωράκι θα υποφέρεις μέχρι να γεννήσεις καλη μου με τόσους καυσωνες που προβλέπονται...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι γινεται τελευταια πεφτουν κυνοδοντες στο ενα ποστ ουρες στο αλλο.. ουτε γατοχρηματιστηριο να ειχαμε...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι γινεται τελευταια πεφτουν κυνοδοντες στο ενα ποστ ουρες στο αλλο.. ουτε γατοχρηματιστηριο να ειχαμε...:P

Είδες τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν αυτήν την εποχή? :lol::lol:

εμενα παντως ο κτηνιατρος, μου ειπε να μην δινω στο γατο μου πολυ ξηρα τροφη γιατι συγκεκριμενα στους γατους μπορει να δημιουργηθει πετρα (δεν θυμαμαι που μου ειπε ακριβως) και δεν θα μπορει να ουρησει.και απο τοτε που μου το ειπε εχω ξεκινησει να του δινω περισσοτερη κονσερβα.

Καλησπέρα!
Πέτρες κάνουν οι στειρωμένοι γάτοι,αν δεν τρέφονται με ειδική τροφή.Η τροφές για στειρωμένα γατάκια περιέχουν ειδικές ουσίες που περιορίζουν έως εξαφανίζουν το εμδεχόμενο σχηματισμού πέτρας.Εμείς στον προηγούμενο γάτο μου μετά τη στείρωση δεν δίναμε καθόλου κονσέρβα,αλλά του παίρναμε την ειδική τροφή,και το βάρος του μάλιστα παρέμεινε σταθερό,και η διάθεσή του δεν άλλαξε καθόλου.

Αυτο με τις κροκετες οντως ισχυει... περιεχουν παρα πολλα μεταλλα και ετσι δημιουργουνται οι πετρες και το προβλημα στην ουρηση...
για αυτο και δεν συνηστουν να δινουμε τις φτηνες κροκετες των super market (π.χ. friskies wiskas) το καλυτερο ειναι να τους δινουμε κροκετες που συνηστουν οι κτηνιατροι και αυτες που εχουν στα ιατρεια τους.

καλη λευτερια jasmine και περαστκα για το γατουλακι!!!!

Αυτο με τις κροκετες οντως ισχυει... περιεχουν παρα πολλα μεταλλα και ετσι δημιουργουνται οι πετρες και το προβλημα στην ουρηση...
για αυτο και δεν συνηστουν να δινουμε τις φτηνες κροκετες των super market (π.χ. friskies wiskas) το καλυτερο ειναι να τους δινουμε κροκετες που συνηστουν οι κτηνιατροι και αυτες που εχουν στα ιατρεια τους.
Αυτό εννοούσα κι εγώ.:)Οι κροκέτες που είναι λίγο πιο τσιμπημένες στην τιμή και τις παίρνουμε από το κτηνιατρείο,περιέχουν αυτή την ουσία που εμποδιζει το σχηματισμό πέτρα στα νεφρά και το ενδεχόμενο φίμωσης.;)

καλη λευτερια jasmine και περαστκα για το γατουλακι!!!!

Σ' ευχαριστώ Λιάνα μου, αν δεν κάνω λάθος! Εσύ έχεις νεότερα από τις εξετάσεις σου?

Και μην ξεχνάμε ότι έτσι και αλλιώς οι κονσέρβες γενικά,
δημιουργούν πέτρα και ουλίτιδα....;)

Σ' ευχαριστώ Λιάνα μου, αν δεν κάνω λάθος! Εσύ έχεις νεότερα από τις εξετάσεις σου?

μολις τωρα εμαθα τα ευχαριστα νεα...
ειναι καλα.... ολες οι εξετασεις του βγηκανε καλες...
δεν κανεις λαθος

μολις τωρα εμαθα τα ευχαριστα νεα...
ειναι καλα.... ολες οι εξετασεις του βγηκανε καλες...
δεν κανεις λαθος

Είδες μόνο που ανησύχησες και με άγχωσες κι εμένα :P
Μήπως είδες κι εκείνο το άρθρο της Sublime για ένα φάρμακο για τα ματάκια των περσικών? Μήπως μετά τη θεραπεία σας θα είναι ένα καλό προστατευτικό?

χαζομαμαδες...
τη περιμενεις....
ναι μολις το ειδα θα το προμιθευτω...
πως ειναι η γατουλιτσα σου???
καλυτερα???

χαζομαμαδες...
τη περιμενεις....
ναι μολις το ειδα θα το προμιθευτω...
πως ειναι η γατουλιτσα σου???
καλυτερα???

Ναι καλούτσικα είναι, απλά όπως σου είπα και στο άλλο post δεν τρώει παρά μόνο λίγες κροκέττες. Εύχομαι να είναι από τη ζέστη.

Ναι καλούτσικα είναι, απλά όπως σου είπα και στο άλλο post δεν τρώει παρά μόνο λίγες κροκέττες. Εύχομαι να είναι από τη ζέστη.

Νομιζω Περαια μενεις...
και εγω μετεωρα εχει αρκετη δροσια και στο σπιτι υπαρχει κλιματιστικο... γι'αυτο ανρωτιεμαι αν ηταν απο την ζεστη...

Νομιζω Περαια μενεις...
και εγω μετεωρα εχει αρκετη δροσια και στο σπιτι υπαρχει κλιματιστικο... γι'αυτο ανρωτιεμαι αν ηταν απο την ζεστη...

Θα δούμε πως θα πάνε και τα δυο. Δε με πειράζει που τρώει λίγο, πάντα ήταν ολιγόφαγη εξάλλου, με πειράζει όταν δεν τρώει καθόλου. Ευτυχώς από την ποσότητα κροκεττών που της βάζω βλέπω ότι κάτι λείπει άρα κάτι έφαγε. Τώρα για το δικό σου, μήπως, το στρες του, με τους γιατρούς και τις εξετάσεις τις προηγούμενες μέρες, του έκοψε την όρεξη?

Θα δούμε πως θα πάνε και τα δυο. Δε με πειράζει που τρώει λίγο, πάντα ήταν ολιγόφαγη εξάλλου, με πειράζει όταν δεν τρώει καθόλου. Ευτυχώς από την ποσότητα κροκεττών που της βάζω βλέπω ότι κάτι λείπει άρα κάτι έφαγε. Τώρα για το δικό σου, μήπως, το στρες του, με τους γιατρούς και τις εξετάσεις τις προηγούμενες μέρες, του έκοψε την όρεξη?

δεν ετρωγε τις τελευταιες 2 εωδομαδες, εχασε κιλα...
εξαλλου η περσιας πρεπει να ειναι λιγο πιο παχουλες απο τις υπολοιπες γατουλες...
Μαλιστα ηταν παντα τοσο λαιμαργος και τοσο ζητιανακι που οποτε τρωγαμε ξανα ετρωγε...
τωρα ειναι μονο 3.5 κιλα...

δεν ετρωγε τις τελευταιες 2 εωδομαδες, εχασε κιλα...
εξαλλου η περσιας πρεπει να ειναι λιγο πιο παχουλες απο τις υπολοιπες γατουλες...
Μαλιστα ηταν παντα τοσο λαιμαργος και τοσο ζητιανακι που οποτε τρωγαμε ξανα ετρωγε...
τωρα ειναι μονο 3.5 κιλα...

Δοκίμασε κάποια άλλη τροφή μήπως και βαρέθηκε την προηγούμενη ή μήπως του δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και το έχει συνδυάσει έτσι!
Στους γιατρούς το ανέφερες αυτό? Θα πας και σε άλλο γιατρό για 2η γνώμη είπες? Αν πας μην ξεχάσεις να το αναφέρεις! Κάτι του φταίει!

το δοκιμασα και αυτο δεν πλησιαζει ουτε κονσερβες ουτε μαγειρεμενα φαγητα...
ακομα και τονο....
το ανεφερα και αυτο και μου ειπαν απο την ζεστη οφειλεται...

σχετικα με το να βγαλετε τα δονδια της γατας

Γεια σας, συγνομι για την ορθογραφια μου... ηθελα να πω οτι πριν καποιος σκεφτετε να βγαλει τα δονδια πρεπει να δοκιμασει - σε αυτη τη σειρα κατα τη γνομι μου - καθαρισμος - αντιβιοση εδω κανουν και κορτιζονες η οποιες δεν μου αρεσει που εχουν παρενεργιες... δεν τα κανουν πανο απο 3 φορες το χρονο... ολο το αλο καιρο ειμαι με το στομοργιλ.
ειπαρχει αλλο αντιβιοτικο που να ξερετε εσεις να βοηθαι τη στοματιτιδα? εχω δοκιμαζει και το στομαδεχ (ταβλετες που κολλανε στο μαγουλο απο μεσα... )

και τωρα η γνομι μου για το εαν η κονσερβα προκαλλει στοματιτιδα

Σε γενικες γραμμες πολλες λιγες γατες μασανε της κροκετες, το να ειναι κονσερβα η κροκετες δεν εχει πολυ σιμασια σε αυτο, αλλα πρεπει να ειναι καλη ποιοτιτα φαγιτο (ενας γατος απο τη φυση του ζει καλητερα με μια διατα χωρις περριτα υδατανθρακες) και γιαυτο η κονσερβες του εμποριο (wiskas, friskies κτλ) δεν ειναι καλες, ειπαρχουν καποια τα οποια ειναι φθιαχμενα με κρεας και χρισιμοπιουνε καποιες βιταμινες για συνδιριτικα, σας συμβουλεβο να διαβαζετε της ετικετες οπος κανουμε με αυτα που τρομε εμεις.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back