Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Τα ξέρω και θα το κάνω.Παρασκευή στις 5:30

Ο γάτος μου είναι πολύ ιδιαίτερος και έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση,λόγω και ότι είμαι φοιτητής και ποιά απο φέτος έχω μόνο αυτόν στο σπίτι και αυτός απο μωρό μόνο εμένα.
Εδώ μπορείτε να δείτε την εκπαίδευση του
https://www.mypetz.gr/threads/Τα-γατάκια-σας-σας-ακούν.222505/
Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι το μετά της στείρωσης.
Φοβάμαι ότι θα αλλάξει πολύ.Δεν θα είναι ποιά ο ίδιος.Ουτε τις ίδιες πονηριές,ούτε τα ίδια κατορθώματα.
(Live: Κάτι σπάει πάλι μέσα
)Οι γάτοι έχω διαβάσει ότι είναι ποιό ιδιαίτεροι απο τις γάτες.(μου το έχει επιβεβαιώσει και ο κτηνιάτρος)
Τώρα απο τη στιγμή που θα σταματήσει η παραγωγή τεστοστερόνης φοβάμαι ποιά ότι δεν θα είναι ΓΑΤΟΣ.
Γενικώς τα αρσενικά απο τα θηλυκά σε όλο το ζωικό βασίλειο ξεχωρίζουν απο την συμπεριφορά τους που την καθορίζει και σε ένα βαθμό οι ορμόνες τους.
Πιστέυω να μη γίνει γάτα...

Ελπίζω να είναι πολύ ότι να ναι ο προβληματισμός μου και να διαψευστώ.
Πείτε και εσείς τις εμπειρίες σας απο στειρωμένους γάτους πριν και μετά μπας και ανακουφιστώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

καλη επιτυχια με την στειρωση!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Οι πονηριές και τα παιχνίδια δεν σχετίζονται με το ένστιγκτο της αναπαραγωγής. Η στείρωση δεν είναι σαν να δίνεις μόνιμα ηρεμιστικό στο γατάκι σου.
Απο την πρακτική μου πείρα τα στειρωμένα δεν αλλάζουν καθόλου σε χαρακτήρα. Απλά δεν έχουν τάσεις φυγής. Έχω δει στειρωμένους ενήλικες γάτους να παίζουν κυριολεκτικά σαν γατάκια.

Οσο για το αν θα γίνει γάτα απο γάτος δεν το συζητώ καν. Μπορει να μην σφάζονται για τα θηλυκά, αλλά σε περιορισμένο χώρο πολλά στειρωμένα μαζί ξέρουν μια χαρά να υπερσπίσουν τα δικαιώματά τους και να τσαμπουκαλευτούν αμα χρειαστεί. Δεν σου δίνουν καμία αίσθηση "ευνουχισμένου" ζώου.
Μηνανησυχείς καθόλου. Δεν θα γυρίσειες απο την εγχείρηση με άλλο ζώο. Αυτο στο αποκλείω.

moukelis
Επιφανές μέλος
Η στείρωση,τζίφος.Δεν έκανε ουτε καν ράμματα,μόλις άνοιξε τα ματια του πήγε στο φαϊ του,και αμεσως μετά,με τα πίσω πόδια να σέρνονται απο τι νάρκωση,πήδηξε να ανέβει σε μια καρέκλα.
Μετά τη στείρωση,ενδεικτικά αναφέρω ότι έπεσε μια φορά από την ταράτσα μας στην τέντα του από κάτω ορόφου,ήθελε να δει τι κάνουμε εμείς,γλίστρισε από τα κεραμίδια και γραπώθηκε από ένα καλώδια υψηλής τάσης(παραλίγο να δοκιμάζατε τη σπεσιαλιτέ μας,Μούκο ψητό με γαρνιτούρα Έκτορα) και κοσμούσε ακόμα με δεκάδες γρατσουνιές όποιον ήθελε να τον χαϊδεψει ή να παιξει μαζί του.Οποτε από προσωπική πείρα,το χειροτερο που μπορεί να του συμβει ειναι να κοιμαται δυο ωρες την ημέρα περισσότερο,κάτι που θα το έκανε έτσι κι αλλιως μεγαλώνοντας.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Κατά τ' άλλα, μην ανησυχείς.. Ίσα ίσα που θα σου είναι ακόμα πιο πιστός απ' ό,τι πριν που ήταν στη μέση το γεγονός ότι έψαχνε νύφη

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που άλλαξε ήταν το ότι σταμάτησε να ψεκάζει σε όλο το σπίτι. Κατά τα άλλα η συμπεριφορά του παρέμεινε η ίδια. Τρέχει, παίζει, κάνει ΠΟΛΛΕΣ αταξίες
, να σου πω την αλήθεια εμείς θα προτιμούσαμε να ηρεμήσει και λιγάκι μετά τη στείρωση, αλλά δεν άλλαξε καθόλου.Γενικότερα αυτό που έχω παρατηρήσει με τα γατιά μου είναι ότι κανένα δεν άλλαξε συμπεριφορά με τη στείρωση, είτε ήταν γάτες είτε γάτοι.
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Aμα είναι βράδυ μακάριτο χειροτερο που μπορεί να του συμβει ειναι να κοιμαται δυο ωρες την ημέρα περισσότερο,κάτι που θα το έκανε έτσι κι αλλιως μεγαλώνοντας.

Αν κρίνω από τον δικό μου γάτο, να προσέχεις μη γίνει φαγάνας και τροφαντός.
Δεν πειράζει.Ας γίνει λίγο ποιο στρουμπουλός.Είναι εντελώς fit και γραμωμένος
Αυτά είναι ανθρώπινα πρότυπα.Του το λέω αλλά δεν καταλαβαίνει.
Ο απόλυτος γάτος στο παγκόσμιο στερέωμα είναι ο Garfield που είναι παχύσαρκος

Ομως αυτό γιατί συμβαίνει; Επηρεάζει η στείρωση το μεταβολισμό του ή του ανοίγει η όρεξη;

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Αλλά ατύχησα... καμία ΑΛΛΑΓΗ!!!

Και από όρεξη... τίποτα.. μάλλον τον έχει πιάσει η ζέστη και κάνει κορμί!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ομως αυτό γιατί συμβαίνει; Επηρεάζει η στείρωση το μεταβολισμό του ή του ανοίγει η όρεξη;![]()
Μάλλον είναι ορμονικό... όταν δεν έχει όρεξη να κυνηγήσει γυναίκες, να παλέψει, και να τσακωθεί.. "μουροχαυλιάζουνε"...
και με την βαρεμάρα, το ρίχνουν στο φαΐ, όχι ότι πεινάνε περισσότερο...

και πάλι εξαρτάται από τον χαρακτήρα, και την τροφή που του δίνεις, αν του δίνεις για στειρωμένους και την προτεινόμενη ημερήσια δόση δεν θα παχύνει!

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
όσο για τα παιχνίδια δες τους στον καναπέ τι κάνουν...., βέβαια παιχνιδιάρης, ζαβολιάρης και πονηρός ήταν πάντα
παίζουν σαν μωράκια συνέχεια

Vivikos
Νεοφερμένο μέλος

Δεσποινα
Νεοφερμένο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
Η κτηνίατρος μου είπε ότι οι ανησυχίες σε μια τόσο απλή επέμβαση είναι υπερβολικές. Με είπε υπερβολική, ότι είμαι πολύ φοβιτσιάρα και ότι το μεταδίδω στο γάτο. Αλλά νιώθω ένοχη΄, νιώθω ότι στερώ κάτι στο γατούνι μου. Ο φίλος μου με είπε υστερική χτες.
Δεν ξέρω. Εσείς λέτε ότι δεν είναι τίποτε, υποθέτω ότι θα πρέπει να ηρεμίσω γιατί κάνω κακό και στο γάτο που με βλέπει και φοβάται.
moukelis
Επιφανές μέλος
Λοιπόν,σου εγγυώμαι ότι αν τον πας το πρωί,το βραδάκι θα είναι περδίκι.Η νάρκωση σε στενοχωρεί περισσότερο από ότι η επέμβαση,επειδή .όταν ξυπνά είναι λίγο κάπως να τον βλέπεις να σέρνεται.Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη στείρωση Γερανι. Έχω και γώ άγχωθεί με το Prince μου. Θα κάνουμε στείρωση την Πέμπτη που μας ερχεται το απόγευμα και ήδη έχω χτυπήσει κόκκινο από το άγχος. Θα είναι καλά μετά; Θα το ξεπεράσει; Θα μου κρατήσει κακία;
Η κτηνίατρος μου είπε ότι οι ανησυχίες σε μια τόσο απλή επέμβαση είναι υπερβολικές. Με είπε υπερβολική, ότι είμαι πολύ φοβιτσιάρα και ότι το μεταδίδω στο γάτο. Αλλά νιώθω ένοχη΄, νιώθω ότι στερώ κάτι στο γατούνι μου. Ο φίλος μου με είπε υστερική χτες.
Δεν ξέρω. Εσείς λέτε ότι δεν είναι τίποτε, υποθέτω ότι θα πρέπει να ηρεμίσω γιατί κάνω κακό και στο γάτο που με βλέπει και φοβάται.

Πάμε στοίχημα;Αν δεν είναι καλά μέχρι το βράδυ,ποντάρω τον Σείριο!

prince
Διάσημο μέλος
Όπως είπα όλοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική... Ίσως να είμαι... Ίσως αν κάνω παιδιά κάποτε να γίνω αγχοτική μαμά (είπε η κτηνίατρος)... Για τον Prince είμαι υπερβολική.... Έσεις ξέρετε καλύτερα...
moukelis
Επιφανές μέλος
Είναι σοβαρότατο στοίχημα,και θα το κερδίσω(αλλιώς θα κονομήσεις ένα ΤΕΡΑΣ!Υποθέτω ότι αυτό είναι σοβαρό στοίχημα....
Όπως είπα όλοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική... Ίσως να είμαι... Ίσως αν κάνω παιδιά κάποτε να γίνω αγχοτική μαμά (είπε η κτηνίατρος)... Για τον Prince είμαι υπερβολική.... Έσεις ξέρετε καλύτερα...

),οπότε τώρα έχεις δύο λόγους να αγχώνεσαι!

julia
Διακεκριμένο μέλος

Στο σπίτι, πείναγε ο κακομοίρης, δεν κάνει να φάει... (όπως και πριν... για να μην κάνει εμετό..με την νάρκωση, που και να κάνει δεν τρέχει τίποτα.. απλά για να μην καθαρίζει ο Κτηνίατρος)
Παρακάλαγε για φαγητό..(τα μεσάνυχτα τον τάισα)
... και περπάταγε και λίγο κάπως.... πέσαμε για ύπνο.. και το πρωί ΣΑΒΒΑΤΟ ήταν το γατί που ήξερα!!! ΚΑΜΙΑ διαφορά!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool