Προβληματισμός για στείρωση γάτου

Γεράνι

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γεράνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Μην μου πείτε για τα καλά της στείρωσης,τη βοήθεια στην υγεία κλπ.
Τα ξέρω και θα το κάνω.Παρασκευή στις 5:30 :redface:

Ο γάτος μου είναι πολύ ιδιαίτερος και έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση,λόγω και ότι είμαι φοιτητής και ποιά απο φέτος έχω μόνο αυτόν στο σπίτι και αυτός απο μωρό μόνο εμένα.
Εδώ μπορείτε να δείτε την εκπαίδευση του
https://www.mypetz.gr/threads/Τα-γατάκια-σας-σας-ακούν.222505/

Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι το μετά της στείρωσης.
Φοβάμαι ότι θα αλλάξει πολύ.Δεν θα είναι ποιά ο ίδιος.Ουτε τις ίδιες πονηριές,ούτε τα ίδια κατορθώματα.
(Live: Κάτι σπάει πάλι μέσα:P)

Οι γάτοι έχω διαβάσει ότι είναι ποιό ιδιαίτεροι απο τις γάτες.(μου το έχει επιβεβαιώσει και ο κτηνιάτρος)

Τώρα απο τη στιγμή που θα σταματήσει η παραγωγή τεστοστερόνης φοβάμαι ποιά ότι δεν θα είναι ΓΑΤΟΣ.
Γενικώς τα αρσενικά απο τα θηλυκά σε όλο το ζωικό βασίλειο ξεχωρίζουν απο την συμπεριφορά τους που την καθορίζει και σε ένα βαθμό οι ορμόνες τους.
Πιστέυω να μη γίνει γάτα...:/:

Ελπίζω να είναι πολύ ότι να ναι ο προβληματισμός μου και να διαψευστώ.
Πείτε και εσείς τις εμπειρίες σας απο στειρωμένους γάτους πριν και μετά μπας και ανακουφιστώ...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω προσωπικα δεν ειδα καμια αλλαγη,απλα ''ηρεμησαν'',λεγοντας ηρεμησαν εννοω οτι δεν μαλωνουν με αλλους γατους ,ουτε ξενιτευονται στις γειτονιες,ουτε νιαουριζουν απελπισμενα γιατι θελουν να ζευγαρωσουν,ουτε ερχονται μαδημενα και γεματα αιματα,κατα τα αλλα αολα τα αλλα ειναι ιδια.:)
καλη επιτυχια με την στειρωση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καμία σχέση! :)
Οι πονηριές και τα παιχνίδια δεν σχετίζονται με το ένστιγκτο της αναπαραγωγής. Η στείρωση δεν είναι σαν να δίνεις μόνιμα ηρεμιστικό στο γατάκι σου.
Απο την πρακτική μου πείρα τα στειρωμένα δεν αλλάζουν καθόλου σε χαρακτήρα. Απλά δεν έχουν τάσεις φυγής. Έχω δει στειρωμένους ενήλικες γάτους να παίζουν κυριολεκτικά σαν γατάκια. :)

Οσο για το αν θα γίνει γάτα απο γάτος δεν το συζητώ καν. Μπορει να μην σφάζονται για τα θηλυκά, αλλά σε περιορισμένο χώρο πολλά στειρωμένα μαζί ξέρουν μια χαρά να υπερσπίσουν τα δικαιώματά τους και να τσαμπουκαλευτούν αμα χρειαστεί. Δεν σου δίνουν καμία αίσθηση "ευνουχισμένου" ζώου.

Μηνανησυχείς καθόλου. Δεν θα γυρίσειες απο την εγχείρηση με άλλο ζώο. Αυτο στο αποκλείω. :)

Εμένα ο Έκτοράς μου είχε στειρωθεί εν μέρει για να ηρεμήσει λιγάκι,επειδή έκανε σαν τρελό και κάλπαζε στο σπίτι.Ζημιές βέβαια δεν έκανε,αλλά έπρεπε να δεις το βλέμμα του αποκάτω γείτονα(ειχαμε παρκέ στο σαλόνι) που ρωτούσε:"Τι ζωάκι έχετε;".Θα νόμιζε ο καψερός οτι είχαμε κανένα πόνυ...
Η στείρωση,τζίφος.Δεν έκανε ουτε καν ράμματα,μόλις άνοιξε τα ματια του πήγε στο φαϊ του,και αμεσως μετά,με τα πίσω πόδια να σέρνονται απο τι νάρκωση,πήδηξε να ανέβει σε μια καρέκλα.
Μετά τη στείρωση,ενδεικτικά αναφέρω ότι έπεσε μια φορά από την ταράτσα μας στην τέντα του από κάτω ορόφου,ήθελε να δει τι κάνουμε εμείς,γλίστρισε από τα κεραμίδια και γραπώθηκε από ένα καλώδια υψηλής τάσης(παραλίγο να δοκιμάζατε τη σπεσιαλιτέ μας,Μούκο ψητό με γαρνιτούρα Έκτορα) και κοσμούσε ακόμα με δεκάδες γρατσουνιές όποιον ήθελε να τον χαϊδεψει ή να παιξει μαζί του.Οποτε από προσωπική πείρα,το χειροτερο που μπορεί να του συμβει ειναι να κοιμαται δυο ωρες την ημέρα περισσότερο,κάτι που θα το έκανε έτσι κι αλλιως μεγαλώνοντας.

Αν κρίνω από τον δικό μου γάτο, να προσέχεις μη γίνει φαγάνας και τροφαντός.
Κατά τ' άλλα, μην ανησυχείς.. Ίσα ίσα που θα σου είναι ακόμα πιο πιστός απ' ό,τι πριν που ήταν στη μέση το γεγονός ότι έψαχνε νύφη :happy:

Και η μαμά μου έχει γάτο τον οποίο τον έχουμε στειρώσει (το έχω ήδη γράψει και σε άλλο μέλος που έιχε τον ίδιο προβληματισμό).
Το μόνο που άλλαξε ήταν το ότι σταμάτησε να ψεκάζει σε όλο το σπίτι. Κατά τα άλλα η συμπεριφορά του παρέμεινε η ίδια. Τρέχει, παίζει, κάνει ΠΟΛΛΕΣ αταξίες:/:, να σου πω την αλήθεια εμείς θα προτιμούσαμε να ηρεμήσει και λιγάκι μετά τη στείρωση, αλλά δεν άλλαξε καθόλου.
Γενικότερα αυτό που έχω παρατηρήσει με τα γατιά μου είναι ότι κανένα δεν άλλαξε συμπεριφορά με τη στείρωση, είτε ήταν γάτες είτε γάτοι.

Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές. Τα στειρωμένα έχουν την ίδια όρεξη για παιχνίδι, χάδια, ζαβολιές κλπ. Στο μόνο που διαφέρουν είναι στην έλλειψη νευρικότητας και επιθετικής συμπεριφοράς που οφείλεται στον οίστρο. Μην ανησυχείς με σωστή διατροφή και μπόλικο παιχνίδι δεν θα φαίνεται ότι είναι στειρωμένο και θα έχει την ευκαιρία να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί σου.

το χειροτερο που μπορεί να του συμβει ειναι να κοιμαται δυο ωρες την ημέρα περισσότερο,κάτι που θα το έκανε έτσι κι αλλιως μεγαλώνοντας.
Aμα είναι βράδυ μακάρι :D

Αν κρίνω από τον δικό μου γάτο, να προσέχεις μη γίνει φαγάνας και τροφαντός.

Δεν πειράζει.Ας γίνει λίγο ποιο στρουμπουλός.Είναι εντελώς fit και γραμωμένος :cool:
Αυτά είναι ανθρώπινα πρότυπα.Του το λέω αλλά δεν καταλαβαίνει.
Ο απόλυτος γάτος στο παγκόσμιο στερέωμα είναι ο Garfield που είναι παχύσαρκος :P:P

Ομως αυτό γιατί συμβαίνει; Επηρεάζει η στείρωση το μεταβολισμό του ή του ανοίγει η όρεξη;:hmm:

Τιποτα δεν θα αλλαξει σε πληροφορω θα ειναι ο ιδιος και χειροτερος ετσι εγινε με τον βουλιτσο και το καλοκαιρακι μου ιδιες τσαχπινιες ιδιες μπαγαποντιες μονο λιγο πιο χαδιαρηδες εγιναν. Το καλοκαιρακι ηταν παντα λαιμαργο κι γινε παχουλο αλλα ηταν ηδη απο πριν και ο βουλιτσος ολοιγοφαγος κι εμεινε ετσι. Μονο τροφη να του αλλαξεις γαι στειρωμενα αρσενικα πιο αναλατη

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες, ότι δεν επηρρεάζεται ο χαρακτήρας από τη στείρωση. Εμένα ο δικός μου, ο μαυρούκος της υπογραφής, παρέμεινε παιχνιδιάρης, κομψός και δυναμικός γατούλης, όπως και πριν. Απλώς, μια φορά, που ξέφυγε από το πατρικό μου, όπου είχαμε πάει διακοπές, έμεινε κρυμμένος για δύο μέρες σε ένα παλιό σπιτάκι του κήπου μας και μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν φανερωνόταν ,όσο κι αν τον φωνάζαμε. Αργότερα, άλλοι γατογονείς μου είπαν ότι τα στειρωμένα γατιά τα κυνηγάνε οι άλλοι γάτοι και ότι μάλλον είχε πάθει φοβία. Μετά από 20 χρόνια, ούτε αυτό το πιστεύω (ότι είναι δειλά με τους άλλους μη στειρωμένους γάτους). Απλώς, όποιο γατί είναι του σπιτιού, δεν ξέρει να αντιμετωπίζει άγνωστους κινδύνους. Οπότε, καταλήγουμε στα ίδια: Δεν αλλάζει καθόλου.

Και εγώ όταν τον "ελάφρυνα".. σε αυτό ήλπιζα... γιατί δεν έχει ησυχία....:P

Αλλά ατύχησα... καμία ΑΛΛΑΓΗ!!!:cool:

Και από όρεξη... τίποτα.. μάλλον τον έχει πιάσει η ζέστη και κάνει κορμί!!!

Ομως αυτό γιατί συμβαίνει; Επηρεάζει η στείρωση το μεταβολισμό του ή του ανοίγει η όρεξη;:hmm:

Μάλλον είναι ορμονικό... όταν δεν έχει όρεξη να κυνηγήσει γυναίκες, να παλέψει, και να τσακωθεί.. "μουροχαυλιάζουνε"...

και με την βαρεμάρα, το ρίχνουν στο φαΐ, όχι ότι πεινάνε περισσότερο...:P
και πάλι εξαρτάται από τον χαρακτήρα, και την τροφή που του δίνεις, αν του δίνεις για στειρωμένους και την προτεινόμενη ημερήσια δόση δεν θα παχύνει! ;)

ο γάτος μου όταν ιδικά ήρθε και γυναίκα στο σπίτι έγινε άλλος γάτος και ας ήταν και στειρωμένος κοίτα εδώ -> https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28201&page=5

όσο για τα παιχνίδια δες τους στον καναπέ τι κάνουν...., βέβαια παιχνιδιάρης, ζαβολιάρης και πονηρός ήταν πάντα

παίζουν σαν μωράκια συνέχεια:)

Ναι καλέ. Μην τρελαίνεσαι. Κι εμείς όταν τον στειρώσαμε είχα φρικάρει τελείως. Έκλεγα στο κτηνιατρείο σαν την τρελή από τη στεναχώρια μου και αισθανόμουν απαίσια για αυτό που του κάνω. Όταν δε τον έφερα σπίτι... τι να πω .. είχα καταπιεί τη γλώσσα μου όταν τον έβλεπα σε αυτή την κατάσταση. το επόμενο πρωί.. σαν να μην πέρασε μια μέρα μου έριξε μια ωραιότατη φάπα (έτσι μας ξυπνάει εμάς το μωρό μου),έφαγε τον αγλέωρα και άρχισε να χοροπηδάει σαν το κατσικάκι. Καμιά αλλαγή σε θέματα ψυχολογίας και συμπεριφοράς. Μην σου πω ότι νομίζω ότι έχει γίνει πιο χαδιάρης:P

Κάνε τη στείρωση χωρίς δεύτερη σκέψη...είναι η λύση για πολλά προβήματα...καλό κάνει κακό δεν κάνει αυτό είναι το σίγουρο..:up:

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη στείρωση Γερανι. Έχω και γώ άγχωθεί με το Prince μου. Θα κάνουμε στείρωση την Πέμπτη που μας ερχεται το απόγευμα και ήδη έχω χτυπήσει κόκκινο από το άγχος. Θα είναι καλά μετά; Θα το ξεπεράσει; Θα μου κρατήσει κακία;
Η κτηνίατρος μου είπε ότι οι ανησυχίες σε μια τόσο απλή επέμβαση είναι υπερβολικές. Με είπε υπερβολική, ότι είμαι πολύ φοβιτσιάρα και ότι το μεταδίδω στο γάτο. Αλλά νιώθω ένοχη΄, νιώθω ότι στερώ κάτι στο γατούνι μου. Ο φίλος μου με είπε υστερική χτες.
Δεν ξέρω. Εσείς λέτε ότι δεν είναι τίποτε, υποθέτω ότι θα πρέπει να ηρεμίσω γιατί κάνω κακό και στο γάτο που με βλέπει και φοβάται.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη στείρωση Γερανι. Έχω και γώ άγχωθεί με το Prince μου. Θα κάνουμε στείρωση την Πέμπτη που μας ερχεται το απόγευμα και ήδη έχω χτυπήσει κόκκινο από το άγχος. Θα είναι καλά μετά; Θα το ξεπεράσει; Θα μου κρατήσει κακία;
Η κτηνίατρος μου είπε ότι οι ανησυχίες σε μια τόσο απλή επέμβαση είναι υπερβολικές. Με είπε υπερβολική, ότι είμαι πολύ φοβιτσιάρα και ότι το μεταδίδω στο γάτο. Αλλά νιώθω ένοχη΄, νιώθω ότι στερώ κάτι στο γατούνι μου. Ο φίλος μου με είπε υστερική χτες.
Δεν ξέρω. Εσείς λέτε ότι δεν είναι τίποτε, υποθέτω ότι θα πρέπει να ηρεμίσω γιατί κάνω κακό και στο γάτο που με βλέπει και φοβάται.
Λοιπόν,σου εγγυώμαι ότι αν τον πας το πρωί,το βραδάκι θα είναι περδίκι.Η νάρκωση σε στενοχωρεί περισσότερο από ότι η επέμβαση,επειδή .όταν ξυπνά είναι λίγο κάπως να τον βλέπεις να σέρνεται.:/:
Πάμε στοίχημα;Αν δεν είναι καλά μέχρι το βράδυ,ποντάρω τον Σείριο!:lol:

Υποθέτω ότι αυτό είναι σοβαρό στοίχημα....
Όπως είπα όλοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική... Ίσως να είμαι... Ίσως αν κάνω παιδιά κάποτε να γίνω αγχοτική μαμά (είπε η κτηνίατρος)... Για τον Prince είμαι υπερβολική.... Έσεις ξέρετε καλύτερα...

Υποθέτω ότι αυτό είναι σοβαρό στοίχημα....
Όπως είπα όλοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική... Ίσως να είμαι... Ίσως αν κάνω παιδιά κάποτε να γίνω αγχοτική μαμά (είπε η κτηνίατρος)... Για τον Prince είμαι υπερβολική.... Έσεις ξέρετε καλύτερα...
Είναι σοβαρότατο στοίχημα,και θα το κερδίσω(αλλιώς θα κονομήσεις ένα ΤΕΡΑΣ!:lol::lol::lol:),οπότε τώρα έχεις δύο λόγους να αγχώνεσαι!:lol::lol::lol:

Λεπον, εγω τον στείρωσα Παρασκευή 7 ή ώρα το βράδυ... τον πείρα σπίτι ξύπνιο μια χαρά, έγινε αντίδοτο στην νάρκωση και ξύπνησε αμέσως μετά την επέμβαση....!!!:)

Στο σπίτι, πείναγε ο κακομοίρης, δεν κάνει να φάει... (όπως και πριν... για να μην κάνει εμετό..με την νάρκωση, που και να κάνει δεν τρέχει τίποτα.. απλά για να μην καθαρίζει ο Κτηνίατρος)

Παρακάλαγε για φαγητό..(τα μεσάνυχτα τον τάισα):)... και περπάταγε και λίγο κάπως....
πέσαμε για ύπνο.. και το πρωί ΣΑΒΒΑΤΟ ήταν το γατί που ήξερα!!! ΚΑΜΙΑ διαφορά!!! :cool::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back