ruko
Διάσημο μέλος
συμφωνώ απόλυτα όλοι λέμε μεγάλα λόγια αλλά στις πράξεις είμαστε φειδωλοί!!!!!!![]()
Δεν έχεις άδικο, αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που του αναλογεί. Εγώ, για παράδειγμα, συνειδητά δεν επεδίωξα να εργαστώ στο δημόσιο, σέβομαι τους νόμους (εκτός από αυτόν περί μέγιστου αριθμού κατοικιδίων)
και πληρώνω όλους τους φόρους μου. Αυτά εννοώ. Αν θέλει κανείς να πάψει η διαφθορά και η ασυδοσία, ένα μεγάλο βήμα είναι να μην είναι διεφθαρμένος και ασύδοτος στην προσωπική του ζωή.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μόλις όμως σταματήσουν να τα καίνε, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν όλα όπως έχουν και να ισχυροποιήσουν τη φρούρηση σε ορισμένα σημεία.
Αν ακόμα και το να τα καις δεν φέρνει πολιτική αλλαγή, τότε τί συμβαίνει; Ποιόν άλλο τρόπο (θεωρητικά πάντα) προτείνετε για να αλλάξουν τα πράγματα;
Να ξεκαθαρίσω ότι κόμματα και αηδίες δεν μου λένε τίποτα, και όταν λέω 'πολιτική αλλαγή' δεν το εντοπίζω στο εκάστοτε κυβερνόν κόμμα, άλλωστε μοιάζουν μεταξύ τους... Πιστεύω στον άνθρωπο και μόνο. Απλά, για να γίνεται κουβέντα.
Τέλος, δεν είναι μόνο οι πράξεις... Μπορούμε να καθήσουμε να σκεφτούμε και να κρίνουμε τα όσα συμβαίνουν. Η συνειδητοποίηση είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να βγαίνω να κατηγορώ τα τσογλάνια νομίζω είναι το πιο εύκολο. Το να κατανοήσω ΓΙΑΤΙ το κάνουν είναι το δύσκολο.
Αν θέλει κανείς να πάψει η διαφθορά και η ασυδοσία, ένα μεγάλο βήμα είναι να μην είναι διεφθαρμένος και ασύδοτος στην προσωπική του ζωή.
Συμφωνώ μαζί σας, αλλά ο γέρος 85 χρονών, εργάτης όλη του τη ζωή, όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος το κλασικό 'πώς αισθάνεστε;' αφού του γυρίσανε το τραπέζι και τις καρέκλες, ξέρετε τι απάντησε;
"Τώρα έχω ξοφλήσει;"
...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Από την αρχή της συζήτησης για εσάς ότι γράφω βασίζεται σε λόγια και ιστορίες, σε παρελθόν και φαντασία και κυρίως στα όνειρα μιας 25χρονης..Με αλλα λόγια έχω χάσει το δικιο μου από την αρχή και προσπαθώ με νύχια και με δοντια να το υπερασπιστώ..Υπάρχουν αυτοί που σίγουρα διαφωνούν με όσα γραφω(όχι δεν μιλάω σε προσωπικό επιπεδο μιλάω για αυτά που γράφω και ότι διαφωνούν εξαρχης)υπάρχουν αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις μου και υπάρχουν και κάποιοι που είναι κάπου στο μέσον.Εγώ θα πω ότι άδικα αμαυρωνεται η έννοια του αναρχικού μέσα απο τις καταστροφές των ηλιθίων είμαι περήφανη που έχω γνωρίσει πραγματικούς αναρχικούς έστω και να είναι μειοψηφία χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι τέτοιοι και για εμένα αυτοί είναι οι επαναστάτες με νόημα και σκοπό και θα τους υπερασπίζομαι ως το τέλος ότι και να ειπωθεί..
Εγώ αναρωτιέμαι εκεινες οι αθλιες εικόνες ματάδων να δέρνουν ακινητοποιημένους διαδηλωτές έσει μπει σε κανενος από εσας το μυαλό, την σκέψη η την καρδιά..Εμενα η θλιψη αυτού που είδα στις ειδησεις με έχει κατακλύσει και θέλω να βγώ και εγώ και να τα σπάσω όλα..Οχι όμως του κοσμάκη..Πρώτα θα βγω να μαζέψω το κάθε μ@@@@@@μενο που παίζει με την τύχη του μικρομεσαίου και του υπαλληλου γιατί απλά θέλει να το παίξει τσαμπουκάς και μετά θα πάω και θα σπάσω ότι πολιτικό μέγαρο βρω μπροστά μου..Εγώ που φοβάμαι και τον ισκιο μου θέλω να βγώ και να τα κάνω λίμπα..γιατί έχω οργιστεί με την συνεχή αδικια ....Εγώ που δεν μπορώ να αντικρίσω αίμα μπροστά μου θελω να σπάσω τα μουτρα του κου Μακρή που κρύβεται πίσω από τα φουστάνια των πολιτικών και θέλω να βαλω μολοτοφ σε όλα τα σπίτια των πολιτικών...Θέλω αλλά μπορώ????????Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν όλα αυτά τα τσογλάνια που βγήκαν στους δρομους...μόνο που αυτά ξέρουν ότι για όλα ευθύνονται οι μεγάλοι...αυτοί ψηφίζουν...αυτοί κρύβονται και συνεχίζουν την ακατάσχετη αδικία του τοπου αυτού..Ετσι πρέπει να σκέφτηκαν τα τσογλάνια.
Και οι πολιτικοι απλά βολεύτηκαν γιατί οχι βατοπαιδι και siemens αλλά όλες οι βρωμιές τους σκεπάστηκαν από μια θυελλα οργής νέων που όπως είπαν οι ίδιοι και άλλοι τηλεοπτικοι μ@@@@κες υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!
Το ΚΚΕ
και ποιος ξέρει ίσως και από τον Λαζόπουλο....
Το 11% και το 7% δηλαδή έβαλε τις φωτιές και έκαψε όλων τον κόσμο στο κέντρο της Αθήνας...Ανάμεσα στις περιουσίες που κάηκαν είναι και του πατέρα της κοπέλας που πήρε το όνομα του ο Μάπας μου...Αυτός πλέον όχι δεν έχει κόρη και οικογένεια(η θεία μου πέθανε επισης από καρκίνο και η μεγάλη μου ξαδέρφη βρίσκεται στο εξωτερικό)αλλά πλέον δεν του έμεινε τίποτα.Κι όμως δεν θα κάτσω να κλάψω για την περιουσια του γιατί έχει ανθρώπους που θα τον στηρίξουν, θα κλάψω για τα οργισμένα παιδιά...και για το τι τους προσφέρουμε και μας το ανταποδίδουν έτσι...προφανώς ένα τίποτα...
Αυτά έχω να πω και συγνώμη για το μελό...μιλούσαν περισσότερο τα συναισθηματα αυτήν την φορά και τα πληγωμένα μου πιστεύω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Νομίζω ότι είναι θέμα τρόπου σκέψης...πρέπει απλά να συμβαδίζουμε σε αυτόν τον τομέα.Κατερίνα πρέπει να είναι θέμα ηλικίας... Είμαστε στην 'από δω' όχθη και ίσως γι' αυτό τα βλέπουμε διαφορετικά... Συμφωνώ μαζί σου και καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

ria23
Διάσημο μέλος
Νομίζω ότι είναι θέμα τρόπου σκέψης...πρέπει απλά να συμβαδίζουμε σε αυτόν τον τομέα.![]()
δεν ειναι θεμα ηλικιας εγω ειμαι 24 !!!! ειναι θεμα τροπου σκεψης οπως ειπε και το κατερινακη

katerina10
Περιβόητο μέλος
Τέλος για να μην σας κουράζω, θα πρότεινα να κατέβουμε όλοι αυτοι την φορά στο κέντρο και να δείξουμε τι σημαίνει επανασταση και σκοπός σε αυτά τα μικρά...ΜΕρικές φορές ...όταν ξεφεύγουν από τον έλεγχο ο πρώτος υπαίτιος είναι η παιδεία..αλλά ξέχασα..δεν υπάρχει πλέον γιατί γίνεται ιδιωτική και μόνο για τους πλούσιους...δεν υπάρχει πια γιατί απο τις τόσες αλλαγες στο βιβλίο της ιστορίας ξεχάσαμε ποια είναι αυτή...και τέλος δεν υπάρχει πια γιατί κανεις δεν ενδιαφέρεται να δείξει την αξία της στα παιδιά του αύριο...
katerina10
Περιβόητο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο τραγόπαπας της εκκλησίας του Ταξιάρχη στο Περιστέρι ΜΗ φορόντας ράσα,
, τα έβαλε με τα 15χρονα που έκαναν σκέιτ-μπορτ στο τεράστιο προαύλιο της εκκλησίας, το οποίο είναι σαν πλατεία στο χώρο που είναι.Δυστυχώς έχει πολλή φασαρία ο δρόμος δίπλα και έπρεπε να πάω δίπλα τους για να τον καταγράψω με το κινητό, αλλά ρε γμτ, έτσι όπως είχα λοξά το κινητό για να μην με πάρει χαμπάρι, δεν κατέγραψα τη σκατόφατσά του.
Οπότε είναι ηχητικό το ντοκουμέντο. Και δυστυχώς απομακρύνθηκε και έτσι έκλεισα το κινητό και δεν κατέγραψα που τους είπε ... είστε κι εσείς σαν αυτά που τα σπάσαν!!!
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω το βίντεο. Θέλω πολύ να το στείλω στο Μέγκα, αλλά επειδή δεν φαίνεται η φάτσα του, δεν θα μπορούν να τον στριμώξουν τον τραγόπαπα.

katerina10
Περιβόητο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Χμμμ τίποτα δεν λέει...ουφ να δουμε ως που θα φτάσουμε....τουλάχιστον δεν γίνονται εκεί επεισόδια...καλό αυτό!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ναι, κι όταν μαθαίνουν τελικά πώς λειτουργούν οι γονείς τους, γίνονται ίδιοι και χειρότεροι...Ίσα ίσα, αυτά τα παιδιά γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι γονείς τους καλύτερα από τους υπόλοιπους...
[...]
ΠΟΤΕ αποδέχεστε εσείς το ξέσπασμα; Αν το κράτος παύει να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, δεν έχει το δικαίωμα ο λαός να αντιδράσει;
Δεν θέλω να σε πληγώσω, αλλά για να προστατέψει το κράτος τα συμφέροντα του λαού πρέπει η αστυνομία να κάνει κανονικά τη δουλειά της. Όχι μόνο στις συνόδους κορυφής για το θεαθήναι.
Ναι. Και την αστυνομία μαζί.Ό,τι δε δουλεύει, το φτιάχνεις. Έτσι δεν είναι;
Πες τα χρυσόστομη!Παιδιά, γιατί τρελαίνεστε; Τι σχέση έχει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων με τις μαζικές καταστροφές; Πρέπει δηλαδή ή να σπας ή να είσαι λαμόγιο; Δεν ξέρετε τίποτα ενδιάμεσο;
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πιστεύετε ότι για να προστατευτούν τα συμφέροντα του λαού αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι η εξυγείανση της αστυνομίας; Αυτό καίει τα παιδιά που τα καίνε;
Φυσικά και η αστυνομία πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά της, και βέβαια το 'καλά' είναι σχετικό... Αλλά αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι ο κόσμος αντιδρά όχι μόνο απέναντι στην εν ψυχρώ δολοφονία -άλλωστε είναι μεμονωμένο περιστατικό- αλλά και για την παντελή ανικανότητα του κράτους να λειτουργήσει σε οποιονδήποτε τομέα, αφού μαστίζεται από τη διαφθορά.
Ταυτίζω τις μαζικές καταστροφές με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων αναγκαστικά πλέον, εφόσον ΟΥΤΕ οι μαζικές καταστροφές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κανενός είδους αλλαγή. Δηλαδή πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να διεκδικήσει τα δικαιώματα τα οποία είχαν ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ με ΑΓΩΝΑ στο παρελθόν;
Εδώ η Αθήνα καίγεται, και... οι 'παραιτήσεις' ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ. Πώς αλλιώς; Μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας....... Ακόμα και θεωρητικά, θα ήθελα μια απάντηση για τον 'σωστό' τρόπο διεκδίκησης αυτών των δικαιωμάτων...
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Τον τελευταίο καιρό, ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους από τις τράπεζες; Από τα υπερτοκιζόμενα (παράνομα σαφώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία) δάνεια...
Τον τελευταίο καιρό, αν αθροίσουμε τα λεφτά που αναφέρονται στα σκάνδαλα, για τί ποσά φτάνουμε να μιλάμε;
Όταν ο νέος άνθρωπος βλέπει καρεκλάδες του πολιτισμού να πηδάνε από τα παράθυρα, κοπέλες (που έχουν τα προσόντα) να παίρνουν π... σε ιπποπόταμους για να ανελιχθούν στον δημόσιο τομέα (για τα λεφτά κοινώς) και λιμνοθάλασσες να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, με μαλάκες δημοσιογράφους να εμπλέκονται σε ΟΛΩΝ των ειδών τις κομπίνες...
Δηλαδή ρε παιδιά, τί άλλο πρέπει να γίνει; Ο νέος άνθρωπος έχει 2 επιλογές, ή να γίνει κι αυτός σκατά, για να κάνει κάτι κι αυτός στη ζωή του ή... να τα σπάσει όλα... Δεν παίζει ρόλο από ποιά οικογένεια προέρχεσαι. Το ότι προέρχεσαι από 'καθώς πρέπει' οικογένεια δε σημαίνει ότι είσαι εξαρχής διεφθαρμένος. Ίσα ίσα, αυτά τα παιδιά γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι γονείς τους καλύτερα από τους υπόλοιπους...
Επειδή η γενιά του πολυτεχνείου έχει πιάσει καρέκλα και δεν κουνιέται; Δηλαδή, πόσο περισσότερο πρέπει να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μας; Μιλάμε για ανοιχτή απειλή, το κράτος δεν δουλευει παρά μόνο αν ένα θέμα βγεί στα κανάλια... Παράδειγμα: ο άπορος γέρος 85 χρονών στο σπίτι του οποίου πήγε το ΙΚΑ και του πήρε 2 καρέκλες κι ένα τραπέζι επειδή όφειλε κάποια λεφτά (70 ευρώ νομίζω)...Και μόλις βγήκε στα κανάλια του τις.. επιστρέψανε (lol) και του ζητήσανε και συγνώμη...
ΠΟΤΕ αποδέχεστε εσείς το ξέσπασμα; Αν το κράτος παύει να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, δεν έχει το δικαίωμα ο λαός να αντιδράσει;
ΝΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! να τα σπάσουν, και τα δικά μου και τα δικά σου και όλων μας, που καθόμαστε στην καρέκλα μας και φοβόμαστε να μιλήσουμε για να μη χάσουμε τα κεκτημένα... Εκτός και αν σας αρέσει η κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει...
Δεν μας ένοιαζε για την ανεργία ΠΡΙΝ το συμβαν! Η ανεργία υπάρχει και υπήρχε! Απλά τώρα ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ για τους εαυτούς μας και γι αυτό μας αγγίζει! Δεν φταίει όμως κανένας άλλος από εμας τους ίδιους, που αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για το πρόβλημα ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ.
ΥΓ: Αν πρέπει να μπει κάποιος στη φυλακή, αυτός είναι ο δολοφόνος και οι πολιτικοί που συντηρούν τέτοια φασιστοειδή στους χώρους τους. Μετά, να πάνε όλοι οι διεφθαρμένοι, πολιτικοί και μη, που πίνουν το αίμα των αδύνατων. Και μετά, αν έχει άλλο χώρο στις φυλακές, να πάνε και τα 'τσογλάνια' που τα καίνε... Γιατί όσοι συνεχίζουν να τα καίνε τότε, θα είναι βαλτοί, οπότε...
Αγαπητέ μου οι τράπεζες είναι επιχειρηματίες και τοκογλύφοι. Ο τύπος που πάει και παίρνει δάνειο για να κάνει Χριστουγεννιάτικα δώρα ή για να πάει διακοπές ή για να το παίξει γκόμενος σε πολυτελές αμάξι τι μυαλό κουβαλάει.
Κι όσο για τις γκομενί...ες που παίρνουν π.....ς στους ιπποπόταμους λυπάμαι αλλά αυτή είναι προσωπική τους επιλογή και προσωπική τους ματαιοδοξία γιατί μασάνε στην δημιουργία καταναλωτικής ανάγκης.
Πρόβλημα τους όπως και πρόβλημα των αναγκέφαλων ιπποπόταμων που αγοράζουν την ικανοποίησή τους.
Και ναι εγώ δεν γουστάρω να μου διαλύσουν την περιουσία για την οποία έχω δουλέψει σκληρά και θυσιάσα και την υγεία μου σε κάποιες περιπτώσεις. Αν εσύ είσαι τόσο Large στείλτους την διεύθυνσή σου να στα σπάσουν και να τους χειροκροτάς.
Αγώνες έχουμε κάνει όλοι σε στιγμές τις ζωής μας. Το να σπας και να καις και να ΚΛΕΒΕΙΣ δεν είναι αγώνας είναι σχιζοφρένεια.
Ζούμε σε δημοκρατία. Χρησιμοποίησε την ψήφο σου να εκλέξεις τους εκπροσώπους που σε αντιπροσωπεύουν αν νομίζεις ότι το κράτος δεν προασπίζει τα συμφέροντά σου. Δηλαδή τώρα που κάψαν την Ελλάδα θέλω κάποιος να μου πει το όφελος.
Φτάνει πια με τους θερμοκέφαλους που πάνε την Ελλάδα πίσω και σε καμμία περίπτωση μπροστά.
Μορφώστε τα παιδιά σας για να αντιδρούν και να μην γίνονται η π......α του κάθε ιπποπόταμου ή θύμα του κάθε τοκογλύφου.
Διαδηλώστε ειρηνικά.
Βρήκανε ένα πλασματάκι που έχσσε την ζωή του άδικα και έχουν πέσει ΟΛΑ τα κομματόσκυλα να το εκμεταλλευτούν.
Πολλοί ωραίοι αγώνες γίνονται μπράβο να μην αφήσουν την μάνα να κειδέψει το παιδί της με ηρεμία. Γιατί εμφανίστηκαν και στο νεκροταφείο . Αίσχος πια λίγη ευαισθησία πια στην κοινωνία μας.
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool