katerina10
Περιβόητο μέλος
Kristen και εμένα το ίδιο..σαν να το απομάκρυναν..Kristen, το λινκ είναι νεκρό. Βγάζει 404.
Εγώ διαφωνώ. Αντί για καθιστική διαμαρτυρία για τον Αλέξη που, δυστυχώς, ό,τι και να γίνει, δεν γυρίζει πίσω, καλύτερα να κάνουμε ουσιαστική διαμαρτυρία για όλα τα στραβά αυτής της χώρας με ό,τι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ μέσο έχουμε διαθέσιμο.
Πρόχειρο και αυθόρμητο παράδειγμα: μαυρίστε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους (ξέρετε ποιους εννοώ). Δεν θα σας κάνουν τα ρουσφέτια που υπόσχονται, δεν μπορούν να κάνουν ολονών τα ρουσφέτια. Επίσης είναι θλιβερό να ψηφίζεις αυτόν που λέει ότι θα σε κλέψει λιγότερο.
Για τον ίδιο λόγο, μαυρίστε τους ψευτοσυνδικαλιστές που το μόνο που ονειρεύονται είναι να πάρουν καρέκλα υπουργείου κι έχουν γραμμένους τους εργαζόμενους στα παλιά τους τα παπούτσια.
Καθήστε, σκεφτείτε, καταλήξτε σε πολιτικά αιτήματα και μαυρίστε αυτούς που δεν τα ικανοποιούν. Λίγο ωφελούν τα μοιρολόγια για τον Αλέξη, αν δεν ορθώσουμε ανάστημα με όποιο μέσο έχουμε για να διώξουμε τη γενική μπόχα.
Η δαιμονοποίηση των θυτών και η ηρωοποίηση των θυμάτων όχι μόνο δεν μας βγάζει από κανένα αδιέξοδο, αλλά ισχυροποιεί το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε πολλά χρόνια τώρα.
Σιγουρα υτό θα ήταν το ιδανικό να γίνει..όπως ήταν και το ιδανικό να γινόταν..πέρασαν οι φωτιές και τα καμμένα και πάλι αυτούς ψηφίσαμε...Τι να πω ή μας κοροιδεύουν και ότι και να ψηφίσουμε αυτοί πάλι βγαίνουν ή είμαστε εντελώς ηλίθιοι!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αυτός είναι ο ρόλος των καναλιών κ των εφημερίδων Κατερίνα, να ελέγχουν κ να κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Δυστυχώςπάντως η τηλεοραση λέει ότι να ναι...αλήθεια τώρα...
κ όσο κ εμείς πέφτουμε στην λούμπα τους να πιστεύουμε τα πράγματα όπως μας έρχονται χωρίς να τα φιλτράρουμε κ χωρίς να διαβάζουμε κ πίσω από τις γραμμές, δυστυχώς αυτός ο ρόλος θα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνοςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Ααααα να σας πω κιουρια μου(αστειευομαι)εγω το ριχνω ακυρο δαγκωτο(να μη βγει κανενας π*&@@@@ απο μενα)αλλα στην ερμη χωρα που ζουμε ολοι κοιτουν με το ρουσφετι να κανουν κατι, ακομα και τα παιδια που φωναζουν αυτη τη στιγμη σε λιγα χρονια θα ψαχνουν τον μπαρμπα στην κορωνη για να βολευτουν .Kristen, το λινκ είναι νεκρό. Βγάζει 404.
Εγώ διαφωνώ. Αντί για καθιστική διαμαρτυρία για τον Αλέξη που, δυστυχώς, ό,τι και να γίνει, δεν γυρίζει πίσω, καλύτερα να κάνουμε ουσιαστική διαμαρτυρία για όλα τα στραβά αυτής της χώρας με ό,τι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ μέσο έχουμε διαθέσιμο.
Πρόχειρο και αυθόρμητο παράδειγμα: μαυρίστε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους (ξέρετε ποιους εννοώ). Δεν θα σας κάνουν τα ρουσφέτια που υπόσχονται, δεν μπορούν να κάνουν ολονών τα ρουσφέτια. Επίσης είναι θλιβερό να ψηφίζεις αυτόν που λέει ότι θα σε κλέψει λιγότερο.
Για τον ίδιο λόγο, μαυρίστε τους ψευτοσυνδικαλιστές που το μόνο που ονειρεύονται είναι να πάρουν καρέκλα υπουργείου κι έχουν γραμμένους τους εργαζόμενους στα παλιά τους τα παπούτσια.
Καθήστε, σκεφτείτε, καταλήξτε σε πολιτικά αιτήματα και μαυρίστε αυτούς που δεν τα ικανοποιούν. Λίγο ωφελούν τα μοιρολόγια για τον Αλέξη, αν δεν ορθώσουμε ανάστημα με όποιο μέσο έχουμε για να διώξουμε τη γενική μπόχα.
Η δαιμονοποίηση των θυτών και η ηρωοποίηση των θυμάτων όχι μόνο δεν μας βγάζει από κανένα αδιέξοδο, αλλά ισχυροποιεί το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε πολλά χρόνια τώρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Ναι Έλενα μου..πάντα είχα υποψίες...σου είπα, με την ιστορία μου κατάλαβα ότι την τόσο υπεροχη ιστορία μας την έκαναν ενα χαζό παραμυθάκι για να πουλήσει ...από τότε Ξυπνησα δυστυχώς..για αυτό μου έχουν μείνει και οι τόσοι φόβοι μου(πιο πριν τα πίστευα όλα)..αλλά οκ..σιγα σιγά...είμαι αιδιοδοξη ήδη..Αυτός είναι ο ρόλος των καναλιών κ των εφημερίδων Κατερίνα, να ελέγχουν κ να κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Δυστυχώςκ όσο κ εμείς πέφτουμε στην λούμπα τους να πιστεύουμε τα πράγματα όπως μας έρχονται χωρίς να τα φιλτράρουμε κ χωρίς να διαβάζουμε κ πίσω από τις γραμμές, δυστυχώς αυτός ο ρόλος θα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος
Ελενα μου χρωστάς μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση...μην το ξεχνάς...

Raisa
Περιβόητο μέλος
Kristen, το λινκ είναι νεκρό. Βγάζει 404.

katerina10
Περιβόητο μέλος
το ακυρο το πάνε νομίζω πλέον με τους νέους εκλογικούς νόμους υπέρ του μεγάλου κόμματος....Ααααα να σας πω κιουρια μου(αστειευομαι)εγω το ριχνω ακυρο δαγκωτο(να μη βγει κανενας π*&@@@@ απο μενα)αλλα στην ερμη χωρα που ζουμε ολοι κοιτουν με το ρουσφετι να κανουν κατι, ακομα και τα παιδια που φωναζουν αυτη τη στιγμη σε λιγα χρονια θα ψαχνουν τον μπαρμπα στην κορωνη για να βολευτουν .
ή μηπως το μπερδεύω με το λευκό?????
ας με διαφωτίσει κάποιος αυτή η μνήμη μου οταν δεν κοιμάμαι είναι τραγική..
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν θα επέμενα αν δεν ήταν τόσο κατατοπιστικό, ως γνωστών ο Ν.Δήμου εκτός από την λατρεία του για τις γάτες είναι εξαιρετικός για την δράση του και την αρθρογραφία του.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Τα άκυρα και τα λευκά σύμφωνα και με το τρέχον εκλογικό σύστημα μετράνε υπέρ του πρώτου κόμματος και δεν λαμβάνονται υπ' όψη ως πολιτική θέση. Αυτό ισχύει πολλά χρόνια τώρα.το ακυρο το πάνε νομίζω πλέον με τους νέους εκλογικούς νόμους υπέρ του μεγάλου κόμματος....ή μηπως το μπερδεύω με το λευκό?????
ας με διαφωτίσει κάποιος αυτή η μνήμη μου οταν δεν κοιμάμαι είναι τραγική..
![]()
Για να πω την αμαρτία μου, μου κάνει εντύπωση που δεν το ξέρεις ενώ ψηφίζεις από τα 18...
katerina10
Περιβόητο μέλος
Ά μπράβο αρα δεν το μπερδεύω..είναι το ίδιο..Τα άκυρα και τα λευκά σύμφωνα και με το τρέχον εκλογικό σύστημα μετράνε υπέρ του πρώτου κόμματος και δεν λαμβάνονται υπ' όψη ως πολιτική θέση. Αυτό ισχύει πολλά χρόνια τώρα.
Για να πω την αμαρτία μου, μου κάνει εντύπωση που δεν το ξέρεις ενώ ψηφίζεις από τα 18...
υποθετω ότι η αμαρτία σου δεν πήγαινε σε εμένα....

dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Τρεις μερες ελειψα και βρηκα καταιγισμο μηνυματων (δεν ξερω τι να πρωτοαπαντησω,εστω,ξεκινω)Τα άκυρα και τα λευκά σύμφωνα και με το τρέχον εκλογικό σύστημα μετράνε υπέρ του πρώτου κόμματος και δεν λαμβάνονται υπ' όψη ως πολιτική θέση. Αυτό ισχύει πολλά χρόνια τώρα.
Τα λευκα εχετε δικιο πηγαινουν παντα με το κομμα που ειναι πρωτο,τα ακυρα ομως δεν ανηκουν στην ιδια κατηγορια δεν μπορουν να μπουν γιατι απλα δεν υπαρχει προθεση ψηφου,δεν μπορουν να θεωρησουν ψηφο κατι που δεν υπαρχει(αν παραδειγματος χαρη καποιος δεν βαλει ψηφοδελτιο η το σκισει σε κομματακια η ψηφισει τους παντες βγαινει αυτοματα ακυρο και δεν καταχωριτε στην καταμετρηση(το ξερω στανταρ γιατι εχω κανει μια φιρα εφορευτικη επιτροπη)οκ?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
https://gravityandthewind.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html
Πιο κάτω στη συζήτηση έχει και τον εκλογικό νόμο. Πάντως γεγονός είναι ότι αποχή, λευκά και άκυρα ωφελούν το πρώτο κόμμα (κατόπιν διαφόρων μαγειρεμάτων).
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορει να εχετε δικιο, παντως την μια και μοναδικη φορα που ημουν εφορευτικη επιτροπη τα ακυρα δεν τα μετραγανε(το τι κανανε μετα που δεν ηταν κανεις παρων το αγνοουμε ολοι),αν ομως ειναι αληθεια κατι τετοιο θ αλλαξω τακτικη,οκ?Dafni, δεν είναι έτσι για τα άκυρα. Ρίξε μια ματιά στην ανάλυση που έχει εδώ:
https://gravityandthewind.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html
Πιο κάτω στη συζήτηση έχει και τον εκλογικό νόμο. Πάντως γεγονός είναι ότι αποχή, λευκά και άκυρα ωφελούν το πρώτο κόμμα (κατόπιν διαφόρων μαγειρεμάτων).
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ειπα πως δεν σε πιστευω,απλα πριν απο καποια χρονια σιγουρα τα ακυρα παραμεναν ακυρα(τωρα θα μου πεις εδω καταφερανε να ψηφιζουν και οι νεκροι,Θα προσπαθήσω να βρω κι άλλη τεκμηρίωση. Έχω έναν φίλο που τα ξέρει καλά, ελπίζω να μην έφυγε για Χριστούγεννα!![]()
τι ψαχνουμε τωρα?
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Καλέ εγώ δεν το πήρα καθόλου έτσι!Δεν ειπα πως δεν σε πιστευω

Απλώς είναι καλύτερο να τα ξέρουμε αυτά γιατί έτσι γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί πολίτες-- στον βαθμό που μας το επιτρέπει το σύστημα. Γι' αυτό είπα να το ψάξω περισσότερο και για κανέναν άλλο λόγο.
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εχεις και δικιο.Οι περισσοτεροι(οπως εγω)δεν γνωριζαμε πως αλλαξε ο νομος περι ακυρων.(και δεν με πειραξε κατι(παντα ημουν της αποψεις πως)...ΟΣΟ ΖΩ ΓΝΩΡΙΖΩ.Καλέ εγώ δεν το πήρα καθόλου έτσι!
Απλώς είναι καλύτερο να τα ξέρουμε αυτά γιατί έτσι γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί πολίτες-- στον βαθμό που μας το επιτρέπει το σύστημα. Γι' αυτό είπα να το ψάξω περισσότερο και για κανέναν άλλο λόγο.
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Σωστά...Ενας φίλος μου κάποτε μου είπε.."αν απέχεις εσύ, τότε θα βγει το κόμμα που θα ψηφίσει ο διπλανός ...και αν ο διπλανός είναι χαζός εσύ θα έχεις καποιο κόμμα να κυβερνάει που ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΣ θα έχει ψηφίσει?????"Και εγώ το αγνοούσα αυτό, νόμιζα ότι με την αποχή δεν ενισχύω κανέναν, αλλά το έμαθα, ευτυχώς, πριν από τις προηγούμενες εκλογές. Οπότε προτείνω όχι αποχή, αν δεν θέλουμε να ψηφίσουμε κανένα από τα εντός βουλής κόμματα ας ψηφίσουμε κάποιο άλλο, μικρό κόμμα, ας ενημερωθούμε για τις κοινωνικές και πολιτικές θέσεις τους και ας επιλέξουμε αντί να ενισχύουμε τους μεγάλους με αποχή ή λευκό. Ίσως έτσι πάρουν αυτοί που ασχολούνται με τις εκλογικές αναλύσεις κάποιο μύνημα. Οτι οι Έλληνες έχουν άποψη, αλλά δεν τους προτειμούν, ότι είμαστε ενεργοί πολίτες που ψηφίζουμε αλλά όχι αυτούς.

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
https://www.kinimata.gr/politikes_organ_komata/ekloges/voyleftikes.htm
Desdemona
Διάσημο μέλος
Σωστός ο φίλος, συμφωνώ απόλυτα.Σωστά...Ενας φίλος μου κάποτε μου είπε.."αν απέχεις εσύ, τότε θα βγει το κόμμα που θα ψηφίσει ο διπλανός ...και αν ο διπλανός είναι χαζός εσύ θα έχεις καποιο κόμμα να κυβερνάει που ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΣ θα έχει ψηφίσει?????"![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool