Πρόβλημα βάρους

Απάντηση: Στρουμπουλά γατιά ή αλλιώς.. παχύσαρκα!

sakura-chan

ευχαριστω για την απαντηση . και εγω σκεφτηκα μηπως εχει παθολογικη αιτια και καλα που μου το υπενθυμιζεις. Τελευταιο τσεκ-απ με εξετασεις αιματος εγινε πριν δυο χρονια. Ολα ηταν καλα. Δεν εχω παρατηρηση καμιά αλλαγη (νερο, κακα, κεφια), περα του οτι εδω και μερικες μερες χμ... μου φωναζει λιγο περισσοτερο σαν να μην ξερει και η ιδια τι θελει.

Σκεφτηκα μηπως ειναι και ψυχολογικο, γιατι η Λουλα μας εχει παρει τον "ελεγχο" και παρεμβαινει "αγκαλιστικά" αναμεσα μας. Ασε που κυνηγαει την Τινα συνεχεια απο πισω οταν ερχεται κοντα μου και τη δαγκωνει. Η Λουλα ειναι μαζι μας εδω και 1,5 χρονο.

Παντως ισως ηρθε η ωρα για το επομενο τσεκ-απ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάλι με προβλημάτισαν τα κιλά, αυτή τη φορά της...Ελβίρας!!! Την ζύγισα και είναι 4.100. Για το μεγεθος της που είναι...τσέπης:P είναι πολλά! Λόγω της κακής ανάπτυξης της. Επίσης έχει και αστάθεια στα πίσω πόδια. Εκεί που τρέχει γριστράνε τα πόδια στο πλάι. Και φοβάμαι μήπως το σωματάκι της δεν αντέξει τόσο βάρος! Οι άλλες δύο κοπέλες ειναι στα ίδια. Ευτυχώς. Τι να την κάνω την μικρή?
Πριν αρχίσουμε την ακάνα ήταν για πολλούς μήνες στα 3.500 κιλά. Να πάρει 600 γρ πολλά δεν είναι?
Ακόμα και ο Μπλάνκο που είναι στην ανάπτυξη και είναι και αγόρι είναι 4.300.Η Σίσσυ σταθερή στα 4.400 και η Νόρα που είναι και λαίμαργη κι αυτή σταθερή στα 4.600. Και δίνω τέσσερα γεύματα των 60. Το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ μετα τις 12. Στο καθένα βγαίνει 60 γρ. Τι άλλο να κάνω?:(
Δεν τους δίνεις πολλά γραμμάρια...;);)Πως έγινε αυτό?? Μήπως να της κόψεις τις κονσέρβες? Κινείται καθόλου???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάλι με προβλημάτισαν τα κιλά, αυτή τη φορά της...Ελβίρας!!! Την ζύγισα και είναι 4.100. Για το μεγεθος της που είναι...τσέπης:P είναι πολλά! Λόγω της κακής ανάπτυξης της. Επίσης έχει και αστάθεια στα πίσω πόδια. Εκεί που τρέχει γριστράνε τα πόδια στο πλάι. Και φοβάμαι μήπως το σωματάκι της δεν αντέξει τόσο βάρος! Οι άλλες δύο κοπέλες ειναι στα ίδια. Ευτυχώς. Τι να την κάνω την μικρή?
Πριν αρχίσουμε την ακάνα ήταν για πολλούς μήνες στα 3.500 κιλά. Να πάρει 600 γρ πολλά δεν είναι?
Ακόμα και ο Μπλάνκο που είναι στην ανάπτυξη και είναι και αγόρι είναι 4.300.Η Σίσσυ σταθερή στα 4.400 και η Νόρα που είναι και λαίμαργη κι αυτή σταθερή στα 4.600. Και δίνω τέσσερα γεύματα των 60. Το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ μετα τις 12. Στο καθένα βγαίνει 60 γρ. Τι άλλο να κάνω?:(

Τσουπωτή η νύφη μας. Έτσι αρέσει στο τσουπωτό αγόρι μας:clapup:

Δε διάβασα όλο το topic,αλλά είδα το Λουκουμά που έκανε δίαιτα και πραγματικά μοιάζει με κατηγορία φτερού μπροστά σε αυτό το -ομολογουμένως αδικημένο απ' τη φωτογραφία -"γατάκι":eek::P
Βέβαια τριγυρνά στην περιοχή Λουλουδάδικα στη Θεσ/νίκη,οπότε γύρευε τη τηγανητά τρώει στις ταβέρνες:(

Πώς ανεβάζω φώτο;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δε διάβασα όλο το topic,αλλά είδα το Λουκουμά που έκανε δίαιτα και πραγματικά μοιάζει με κατηγορία φτερού μπροστά σε αυτό το -ομολογουμένως αδικημένο απ' τη φωτογραφία -"γατάκι":eek::P
Βέβαια τριγυρνά στην περιοχή Λουλουδάδικα στη Θεσ/νίκη,οπότε γύρευε τη τηγανητά τρώει στις ταβέρνες:(

Πώς ανεβάζω φώτο;

φωτο μπορεις να ανεβασεις με 2(?) τροπους:

1. να επιλεξεις "απαντηση" κατω αριστερα και επειτα να επιλεξεις την καρτελα "προσθετες επιλογες" πανω απο το κειμενο σου. Εκει θα επιλεξεις "διαχειρηση συννημενων αρχειων" και θα ανεβασεις τις φωτογραφιες σου.
  2. ο αλλος τροπος ειναι να γραφτεις στο photobucket.com ή στο imageshack.com ή καποιο image hosting site και να ανεβασεις εκει τις φωτογραφιες σου και επειτα να αντιγραψεις το link εδω (μπορεις ειτε να επιλεξεις ετοιμο το link που θα ειναι της μορφης
    blahblahbla
    ή να αντιγραψεις το direct link και να επιλεξεις εδω το εικονιδιο που εχει μια φωτογραφια και να κανεις επικολληση το link σου)

Είχα προσπαθήσει να κάνω το πρώτο,αλλά δεν τα κατάφερα.Πάτησα πάνω στο κουμπί για συνημμένο και μου καταχώρησε αμέσως την απάντηση:( Τώρα που ξαναπροσπάθησα τίποτα πάλι!
Θα το παλέψω,γιατί πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο όγκο σε γάτα!
OPangalogatos.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

.....καλοθρεμένος ο γατούλης μας !!!!;)

Είχα προσπαθήσει να κάνω το πρώτο,αλλά δεν τα κατάφερα.Πάτησα πάνω στο κουμπί για συνημμένο και μου καταχώρησε αμέσως την απάντηση:( Τώρα που ξαναπροσπάθησα τίποτα πάλι!
OPangalogatos.jpg
Τι στρουμπουλός γατούλης που είναι!!!!:P:P:P

OPangalogatos.jpg

ΟΥΑΟΥ! Μήπως ειναι και λιγο στειρωμενος; Πόσα τηγανιτα να φαει πια.... :hmm:

Ποιος γατούλης, βρε παιδιά; Τρίχρωμη γατούλα είναι, όχι γατούλης! :D

Πέρα από την πλάκα πάντως, η παχυσαρκία είναι σοβαρό πρόβλημα. Ο Benny ειχε φτασει 7 κιλα περυσι το καλοκαιρι και υπεφερε απο τη ζεστη! Εμεις καναμε διαιτα με r/d hills για 6 μηνες και ο Benny εχασε 2 κιλα τρωγωντας 75 γρ την ημερα. Η διαφορα στη συμπεριφορα του μετα το αδυνατισμα ηταν αισθητη και φαινοταν οτι ενιωθε πολυ καλυτερα (φυσικα δεν εννοω οτι ενιωθε πιο ομορφος!). Τωρα βεβαια, μολις σταματησαμε την r/d πηρε 1 κιλο σε 6 μηνες :( τρωγωντας light τροφη... Συνιστω σε ολους παντως να κανουν εστω μια προσπαθεια να αδυνατισουν τη γατουλα τους γιατι θα δουν πραγματικα μεγαλη διαφορα στη συμπεριφορα και στην υγεια της :)

Eγω εδω και 2 χρονια χρησιμοποιω την r/d και την αλλαζω με την W/d που ειναι πιο εξελιγμενη γευση της πρωτης αλλα δυστυχως δεν χανουμε γραμαριο, φαντασου οτι ειμαστε 8.400 και με τον κτηνιατρο που το συζητησαμε ειπε να την συνεχισω, διοτι ετσι τουλαχιστον δεν παιρνει αλλο βαρος...:(

Η ποσοτητα που τρωει ειναι 50-55γρ την ημερα, εσεις πως τα καταφεραρτε??

Eγω εδω και 2 χρονια χρησιμοποιω την r/d και την αλλαζω με την W/d που ειναι πιο εξελιγμενη γευση της πρωτης αλλα δυστυχως δεν χανουμε γραμαριο, φαντασου οτι ειμαστε 8.400 και με τον κτηνιατρο που το συζητησαμε ειπε να την συνεχισω, διοτι ετσι τουλαχιστον δεν παιρνει αλλο βαρος...:(

Η ποσοτητα που τρωει ειναι 50-55γρ την ημερα, εσεις πως τα καταφεραρτε??

εμενα δυστυχως δεν του φτανουν με τπτ τα 55 γραμμαρια...θελει τουλαχιστον 70...αλλα δεν χανει ετσι...:(:(..ομως απο βδομαδα θα του αλλαξω τροφη...θα ξεκινησω με ακανα και μετα οριτζεν..λενε οτι επειδη εχει περισσοτερη πρωτεινη και λιγοτερα σιτηρα και υποπροιοντα...τα βοηθαει να αδυνατισουν..ειδωμεν..

Δεν ξερω πως τα καταφερε ο Benny και αδυνατισε, να φανταστεις οτι ουτε η κτηνιατρος δεν το πιστευε! Ουτε περισσοτερη ενεργεια ζοδευε (ολη μερα στον καναπε ειναι παντα) ουτε εκανε κατι διαφορετικο, παρ' ολα αυτα αδυνατισε...Ισως παιζει ρολο και το οτι ηταν μονο 2 χρονων οταν ξεκινησε τη διαιτα, δεν ξερω...

:hehe::hehe::hehe::hehe:

οχι και Κραουνακης το παιδι μου!:mad::mad::P

Μπορεί να μην εννοούσε οτι είναι πολύ χοντρος βρε να εννοούσε ότι μετά τη στείρωση είναι κάπως ποιο πεταχτούλης καταλαβαίνεις τώρα;)

εμενα δυστυχως δεν του φτανουν με τπτ τα 55 γραμμαρια...θελει τουλαχιστον 70...αλλα δεν χανει ετσι...:(:(..ομως απο βδομαδα θα του αλλαξω τροφη...θα ξεκινησω με ακανα και μετα οριτζεν..λενε οτι επειδη εχει περισσοτερη πρωτεινη και λιγοτερα σιτηρα και υποπροιοντα...τα βοηθαει να αδυνατισουν..ειδωμεν..

καλε που την βρισκεις αυτη την τροφη???? ρωτησα στα pet city και δεν την ειχαν! ουτε την ειχαν ακουσει!:(

ουτε και σε μας μας φτανει αυτη η ποσοτητα....εχουμε γκρινια, νιαουρισμα κτλ.....αλλα τι να κανεις!!!!!

καλε που την βρισκεις αυτη την τροφη???? ρωτησα στα pet city και δεν την ειχαν! ουτε την ειχαν ακουσει!:(

ουτε και σε μας μας φτανει αυτη η ποσοτητα....εχουμε γκρινια, νιαουρισμα κτλ.....αλλα τι να κανεις!!!!!

Υπάρχει σε συγκεκριμένα pet shops. Επιλέγουν ένα κατάστημα σε κάθε περιοχή!
Σ

Υπάρχει σε συγκεκριμένα pet shops. Επιλέγουν ένα κατάστημα για κάθε περιοχή!
Kοντά στην περιοχή σου, την φέρνει εδώ:

Χαλανδρίου 31 – Αγ. Παρασκευή
210- 601-3915

υπερβαροσ γατοσ-εμμονη στη τροφη

ενας απο τους γατους μου εχει πολυ παραπανισιο βαρος.ειναι περιπου 8 κιλα.συνεχως πειναει και ολη τη μερα μαασουλαει οτι βρει.με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν καταλαβαινει ποτε χορτασε οσο εχει τοπιατο θα το φαει.θα υπαρξουν προβληματα μακροχρονια?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γάτες μου πάχυναν υπερβολικά!

Στο χωριο που ζει μονιμα ο πατερας μου φροντιζει 4 γατες ενος ετους.Τα γατια ειναι στειρωμενα και μεχρι πριν 1,5 μηνα που τα δα τελευταια φορα ηταν σχετικα αδυνατα.( 4 κιλα περιπου το καθενα).Προχτες που τον επισκεφτηκα επαθα μεγαλο σοκ οταν ειδα οτι εχουν παχυνει υπερβολικα!Πρεπει να χουν παρει τουλαχιστον 2 κιλα μεσα σε εναμιση μηνα.Ρωτησα τον πατερα μου και μου πε οτι τα ταιζει κανονικη τροφη και οχι για στειρωμενες γατες.Μαλιστα τουσ βαζει μεγαλη ποσοτητα και μασουλανε συνεχεια ολη τη μερα.Οταν φευγει για Αθηνα και πρεπει να λειψει για ενα διαστημα αφηνει 10 κιλα τροφη σκορπια και τρωνει απο εκει.Το θεμα ειναι τι να κανω τωρα και πως θα γινει να χασουν βαρος τα γατια.Τι τροφη να παρω και πως θα τα ταιζει?Ειναι 4 γατια οποτε ειναι δυσκολο να υπολογιστουν μεριδες ημερισιας προσληψης.Καμια ιδεα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back