Γεια σε όλους σας! Ανακάλυψα το site χτες, και ομολογώ πως το βρίσκω ενδιαφέρον και χρήσιμο. Έχω και εγώ ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες, λόγω του ότι κυρίως γάτες είχα ως ζωάκια (και συνεχίζω να έχω), και είμαι πιο εξικοιωμένη με αυτές.
Εδώ λοιπόν και 5 χρόνια έχω ένα γατούλη το Shiva (ετών 5μιση, Βιρμανίας), ο οποίος είναι στειρωμένος από 8 μηνών. Γενικά είναι πολύ ήσυχο γατάκι, πολύ "της αγκαλιάς", αυτοκόλητος δηλαδή

χωρίς προβλήματα υγείας.
Εδώ και δύο χρόνια παρουσίασε το εξής πρόβλημα: δεν ουρούσε ποτέ στη λεκάνη του (ενώ για κακά του πήγαινε εκεί), αλλά εφαάρμοζε το σύστημα να ουρεί όρθιος (οχι να μαρκάρει με λίγο υγρό). Αυτό το έκανε κυριολεκτικά παντού! Στην εξώπορτορτα, πάνω στα μαξιλάρια, στους τοίχους, μέχρι που σκαρφαλώνει στο ψυγείο και ουρεί και ψηλά στον τοίχο

.
Το "σύστημα" αυτό άρχισε να το εφαρμόζει από τότε που εισέβαλαν (κατοικούσαμε στον 1ο όροφο), δίαφοροι γατοεπισκέπτες. Θεώρησα λοιπόν κάπως λογικό το φαινόμενο, δίνοντας την εξήγηση πώς έχει αναπτυγμένο πολύ το αίσθημα της ιδιοκτησίας

. Όχι πώς δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα ο άντρας μου και γω, αλλά τι να κάνουμε τον αγαπάμε πολύ και είπαμε να το ανεχτούμε , αφού μάλιστα σχεδιάζαμε να αλλάξουμε σπίτι οπότε δεν θα είχαμε πια φιλοξενούμενους γάτους.
Δυστυχώς ομως παρα το γεγονος οτι μετακομίσαμε (2 μήνες τώρα) και γατοεπισκέπτες δεν υπάρχουν πια, ο shiva άρχισε εδώ και 1 μήνα περίπου να ξαναεφαρμόζει το σύστημα του. Προτιμάει την εξώπορτα, το μπαλκόνι και γενικά τα "σύνορα". Χτες τον πήγα στον κτηνίατρο για τα εμβόλια, τον ρώτησα σχετικά με το πρόβλημα αυτό και μου είπε "άβυσσος η ψυχή του γάτου" με λίγα λόγια δεν είχε κάτι να προτείνει. Εγώ έριξα δοκιμαστικά λίγο πιπερι στα σημεία που προτιμά να πηγαίνει και είδα ότι δεν πλησιάζει εκεί, αλλά πάει αλλόυ! Δυστυχώς δεν μπορώ να γεμίσω το σπίτι πιπέρι! Μήπως μπορέιτε να με βοηθήσετε? Να σημειώσω ότι έχω μεγαλώσει πολλά γατιά στειρωμένα και μη και αυτό το φαινόμενο πρώτη φορά το αντιμετωπίζω.