Πρόβλημα με ούρηση

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Γεια σε όλους σας! Ανακάλυψα το site χτες, και ομολογώ πως το βρίσκω ενδιαφέρον και χρήσιμο. Έχω και εγώ ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες, λόγω του ότι κυρίως γάτες είχα ως ζωάκια (και συνεχίζω να έχω), και είμαι πιο εξικοιωμένη με αυτές.
Εδώ λοιπόν και 5 χρόνια έχω ένα γατούλη το Shiva (ετών 5μιση, Βιρμανίας), ο οποίος είναι στειρωμένος από 8 μηνών. Γενικά είναι πολύ ήσυχο γατάκι, πολύ "της αγκαλιάς", αυτοκόλητος δηλαδή:P χωρίς προβλήματα υγείας.
Εδώ και δύο χρόνια παρουσίασε το εξής πρόβλημα: δεν ουρούσε ποτέ στη λεκάνη του (ενώ για κακά του πήγαινε εκεί), αλλά εφαάρμοζε το σύστημα να ουρεί όρθιος (οχι να μαρκάρει με λίγο υγρό). Αυτό το έκανε κυριολεκτικά παντού! Στην εξώπορτορτα, πάνω στα μαξιλάρια, στους τοίχους, μέχρι που σκαρφαλώνει στο ψυγείο και ουρεί και ψηλά στον τοίχο:confused:.
Το "σύστημα" αυτό άρχισε να το εφαρμόζει από τότε που εισέβαλαν (κατοικούσαμε στον 1ο όροφο), δίαφοροι γατοεπισκέπτες. Θεώρησα λοιπόν κάπως λογικό το φαινόμενο, δίνοντας την εξήγηση πώς έχει αναπτυγμένο πολύ το αίσθημα της ιδιοκτησίας:lol: . Όχι πώς δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα ο άντρας μου και γω, αλλά τι να κάνουμε τον αγαπάμε πολύ και είπαμε να το ανεχτούμε , αφού μάλιστα σχεδιάζαμε να αλλάξουμε σπίτι οπότε δεν θα είχαμε πια φιλοξενούμενους γάτους.
Δυστυχώς ομως παρα το γεγονος οτι μετακομίσαμε (2 μήνες τώρα) και γατοεπισκέπτες δεν υπάρχουν πια, ο shiva άρχισε εδώ και 1 μήνα περίπου να ξαναεφαρμόζει το σύστημα του. Προτιμάει την εξώπορτα, το μπαλκόνι και γενικά τα "σύνορα". Χτες τον πήγα στον κτηνίατρο για τα εμβόλια, τον ρώτησα σχετικά με το πρόβλημα αυτό και μου είπε "άβυσσος η ψυχή του γάτου" με λίγα λόγια δεν είχε κάτι να προτείνει. Εγώ έριξα δοκιμαστικά λίγο πιπερι στα σημεία που προτιμά να πηγαίνει και είδα ότι δεν πλησιάζει εκεί, αλλά πάει αλλόυ! Δυστυχώς δεν μπορώ να γεμίσω το σπίτι πιπέρι! Μήπως μπορέιτε να με βοηθήσετε? Να σημειώσω ότι έχω μεγαλώσει πολλά γατιά στειρωμένα και μη και αυτό το φαινόμενο πρώτη φορά το αντιμετωπίζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον Χουζούρη!!! Μάλιστα το είχα κάνει και θέμα εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9A%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D.219153/
Τον πήγα στον κτηνίατρο, του έκανε εξετάσεις, δεν βρήκε τίποτε παθολογικό. Δες εδώ για τη σχετική νόσο που μπορεί να έχει:
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9D%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%9A%CE%9F%CE%93-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1.219206/
Εγώ του Χουζούρη Από τότε του δίνω την τροφή s/d της Hills μήπως και έχει το πρόβλημα με τον στρουβίτη. Του δίνω και την pasta Uropet που διαλύει τους λίθους στρουβίτη. Δυστυχώς, εξακολουθεί κάποιες φορές να κάνει πιπί έξω, έτσι ακριβώς όπως το λες. Κανείς δεν μπορεί να πει 100% ότι΄δεν έχει αυτό το πρόβλημα (το οποίο μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε θάνατο!!!), γι' αυτό και είμαι επιεικής μαζί του. Όμως, πιθανότατα το κάνει από αντίδραση ή για να μας την... σπάσει.
Θα πρότεινα αφού του κάνεις όλες τις εξετάσεις αίματος και αποκλείσεις το θέμα υγείας (γιατί μεταξύ μας η απάντηση του κτηνίατρού σου δεν μου φάνηκε πολύ "επαγγελματική"), να του δώσεις προληπτικά την τροφή s/d και να δεις μήπως βελτιωθεί. Μήπως άλλαξες άμμο τελευταία; Μήπως κάτι άλλο του φταίει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βικτωρία σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. όσον αφορά την τροφή αυτή μου την σύστησε και ο κτηνίατρος. Το πρόβλημα είναι ότι είναι κροκέτες και ο Shiva δεν τισ τρώει με τίποτα. Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι ολιγόφαγος (γι αυτό διατηρεί και τη σιλουέτα του;) ), και έχει κάποιες προτιμήσεις στο φαγητό! Εξετάσεις έχει κάνει και είναι οκ. Το πρόβλημα του είναι συμπεριφοράς και όχι υγείας (λάθος έστειλα το μήνυμα στα θέματα υγείας)

Υπάρχει και κονσέρβα s/d της Hills (βεβαίως ο Χουζούρης μου δεν την τρώει). Αν βρεις κάποια λύση στο πρόβλημα, πες την μου κι εμένα!

Ωχ νομίζω πως ουτε και ο Shiva θα την καταδεχτει. Anyway θα δοκιμασω... Ευχαριστω Καλο Σ/Κ σε όλους!

Αγαπητη Ισμηνη
θα συμφωνουσα και εγω οτι μαλλον ειναι προβλημα συμπεριφορας παρα διαταραχης της λειτουργειας της ουρησης..απο την στιγμη που δεν εχει αλλα συμπτωματα και εχει αποκλειστει καποια νοσογονος κατασταση ειναι τοτε θεμα συμπεριφορας...αν δεν του αρεσουν οι κροκετες ας τρωει κονσερβα μιας και οι κονσερβες δεν εχουν ενοχοποιηθει οτι συμβαλλουν στην νοσο των κατωτερων οδων της γατας..παντως η τροφη που προτεινει η Χουζουριτσα ειναι πολυ καλη αλλα για ζωα τα οποια εχουν καποιο προβλημα με δημιουργια λιθων απο στρουβιτη ή βυσματα κρυσταλλοειδους ουσιας στην κυστη ή στην ουρηθρα,ως μερος της αντιμετωπισηεως και της διαλυσεως αυτων...αν ετρωγε κροκετα θα σου προτεινα την Neutered male cat της Royal Canine,που ειναι τροφη για συντηρηση για στειρωμενους γατους...αλλα αν δεν τρωει την ξηρα τροφη τοτε δινε του κονσερβα ή μαγειρευτο με βιταμινες για γατες...
Αν δεις κατι διαφορετικο ή ασυνηθιστο πες το στον κτηνιατρο σου...
Νικος Crestfallen

Κι εγώ θα συμφωνήσω με το πρόβλημα της συμπεριφοράς από προσωπική εμπειρία..

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας. Lady εχεις δημοσιευσει εδω τη δικη σου παρομοια εμπειρια?

Δε θυμάμαι πού ακριβώς αλλά θα σου πώ με λίγα λόγια..Ο Νίνο μου μια πήγαινε μια στην άμμο, μια μέσα στο σπίτι και λέρωνε παντού.Και δε μιλάω μόνο για τσίσα.Είχα δοκιμάσει τα πάντα, αλλά συνέχιζε να λερώνει και σε άλλα καινούργια σημεία..Το έκανε όχι μόνο στο σπίτι μας, αλλά και στο σπίτι στο χωριό μου και στο σπίτι μιας φίλης μου.Ειχε πρόβλημα συμπεριφοράς και μερικές φορές το έκανε επειδή ζήλευε ή μου θύμωνε..:P

Δοκίμασα να βγάλω αυτές τις μέρες το καπάκι της λεκάνης του πάντως, μήπως ένιωθε περιορισμένος. Για να δούμε....

Μειωση του προβληματος με Ουρηση

Λοιπον να ενημερωσω για την εξελιξη του προβληματος που εγινε η αιτια και η αφορμη να "κολλησω" στο site αυτο.
Ο Σιβα εχει σταματησει σχεδον να ουρει σε διαφορα σημεια και ελπιζω και να το κοψει τελειως.
Τι εκανα:
1. Eριξα πιπερι στα σημεια που προτιμουσε να μαρκαρει (εξωπορτα, μπανιο). Η μυρωδια του πιπεριου τον απωθει με αποτελεσμα σε 3 μηνες να εχει χασει το ενδιαφερον του για τα συγκεκριμενα μερη.
2. Πηρα τη συσκευη της Feliway με φερομονες η οποια τοποθετειται στη μπριζα τις ωρες που ο Σιβα ειναι πιο ενεργητικος.
3. Καθαριζω καθημερινα την αμμο του και αντικατεστησα την κλειστη λεκανη με ανοιχτη. Του αρεσει περισσοτερο.
4. Οταν τον βλεπω ανησυχο και παρατηρω οτι δεν εχει κανει και τσισα του, τον παιρνω αγκαλια και τον βαζω στη λεκανη μιλωντας του μαλακα και χαϊδευοντας τον. Επισης σκαβω την αμμο με το φτυαρακι και αυτο τον κανει να θελει να κανει τσισα (!!!!???:lol: ).

Ηρεμια και υπομονη και ευχομαι να βρεθει λυση για ολους μας!

Το τελευταίο το κάνω κι εγώ με το Χουζούρη και πραγματικά πιάνει!!!

Οταν τον βλεπω ανησυχο και παρατηρω οτι δεν εχει κανει και τσισα του, τον παιρνω αγκαλια και τον βαζω στη λεκανη μιλωντας του μαλακα και χαϊδευοντας τον. Επισης σκαβω την αμμο με το φτυαρακι και αυτο τον κανει να θελει να κανει τσισα (!!!!???:lol: ).

Λέτε γι' αυτό το πρωί που τους καθαρίζω την άμμο, έρχεται ο μικρός και εκείνη την ώρα κάνει τα τσισάκια του ή τα κακάκια του;;;;
'Εχει πολύ γέλιο η φάση... Ο Ζιζού με το ύφος.... κάνει ότι κάνει στην άμμο και εγώ απο πάνω του με το φτυάρι στο χέρι να περιμένω.... Γρρρρρ.... στις 5:30 το πρωί.....:mad: :mad:

Λέτε γι' αυτό το πρωί που τους καθαρίζω την άμμο, έρχεται ο μικρός και εκείνη την ώρα κάνει τα τσισάκια του ή τα κακάκια του;;;;
'Εχει πολύ γέλιο η φάση... Ο Ζιζού με το ύφος.... κάνει ότι κάνει στην άμμο και εγώ απο πάνω του με το φτυάρι στο χέρι να περιμένω.... Γρρρρρ.... στις 5:30 το πρωί.....:mad: :mad:
:P :P :lol: Γι αυτο ακριβως Maxi! Και γω κατεληξα σ' αυτο το κολπο επειδη οποτε καθαριζαμε την αμμο και ακουγε τον ηχο ετρεχε! (κι ο Καισαρας καθως και αλλες μου γατες τα ιδια).

Eπειδή και η δικιά μου κάνει ακριβώς το ίδιο (μόλις καθαρίσω την άμμο, τότε τρέχει και την ξαναλερώνει..... γκρρρ..), είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι της αρέσει να είναι καθαρή η άμμος. Aφού την έχω παρατηρήσει ότι αν μείνει λίγο παραπάνω ακαθάριστη, τότε πάει και τα κάνει στην ζαρντινιέρα, η άτιμη!!! Δεν της αρέσουν οι μυρωδιές, θέλει η τουαλέτα της να μοσχοβολάει....:lol: :lol:
Γι'αυτό δε λένε ότι οι γάτες είναι τα πιο καθαρά ζώα;

κι εμενα μια απο τα ιδια...αφου σκεφτομαι οτ ισως το κανει και για να μου σπασει τα νευρα,μολις εχω καθαρισει την αμμο,τσουπ,τη λερωνει παλι:mad:

:D Τι να πω ρε παιδια? Αβυσσος....! Gemini μαλλον τις αποκαλουν τα "πιο καθαρα ζωα" και γι αυτο το λογο....!!! (και να φανταστεις οτι η γειτονισσα μου μου ειπε, πως αντεχω που βρωμαει το σπιτι μου γατιλα):mad: ....

η γειτονισσα μου μου ειπε, πως αντεχω που βρωμαει το σπιτι μου γατιλα):mad: ....

Γιατί βρωμάει το σπίτι γατίλα?

Πότε γελάμε? Τώρα! :lol:

Με παραισθησεις οπως αυτη ολα σου βρωμανε... (κι ολα σου ξινιζουν:P ) Η πλακα ειναι οτι την ενοχλει κι απο πανω! (φυσικα δε μενουμε μαζι....)

Οτι να ναι..Μόνο αμα λερώνει μέσα στο σπίτι θα μυρίζει ή ψεκάζει, μια γάτα..Δεν είναι σκύλος να μυρίζει..Γιατί μυρίζουν έτσι οι σκύλοι?:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back