Πρόβλημα με σκουληκάκια!!

sector2001

Νεοφερμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Εδώ και 10 μέρες περίπου βρίσκω κάτι σαν μικρά ασπρα μπαλάκια σαν σουσάμι γενικά εκεί που κάθεται η γατούλα μου. Κάποιος μου είπε οτι είναι σκουληκάκια απο το φαγητό της γάτας ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει αν ξέρει πως καταπολεμάται. Κάτι για κάποια χάπια άκουσα. Τι συνέπειες έχει;; Μπορώ να κολλήσω εγώ κάτι;; Αυτά. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τηλεφώνησε στον κτηνίατρο σου εξήγησε τι συμβαίνει και αυτός θα σου πει. Απ' ό,τι ξέρω χάπια για αποπαρασίτωση δίνονται δεν είναι τίποτα το κάνει ο οργανισμός του. Πάντως δέκα μέρες είναι πάρα πολλές, πρέπει να βιαστείς!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eπαιρνε ο γατουλης σου χαπια η αλοιφη για ενδοπαρασιτα του εντερου? Αν οχι πρεπι να παιρνει Στον κτηνιατρο για να σοτ δωση θεραπεια και οδηγιες τι θα κανης με τα ενδοπαρασιτα στο μελλον

Καλησπέρα.

Τα άσπρα "μπαλάκια" είναι παράσιτα. Νομίζω ότι προέρχονται από τα έντομα, σκουλήκια και συναφή που "καταβροχθίζουν" οι γατούλες μας. Δεν μεταδίδουν τίποτα στον άνθρωπο και αντιμετωπίζονται με παρασιτοκτόνα χάπια που θα βρεις στον κτηνίατρο. Καλό είναι να μη το αφήσεις να χρονίσει. Ρ'ωτα τον κτηνίατρο αν πρέπει να το επαναλάβεις και πότε (το χάπι εννοώ).
Τώρα το πως θα της δώσεις το χάπι, είναι άλλη υπόθεση.Όταν φτάσεις σ'αυτό το στάδιο και έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε.

Αρχική Δημοσίευση από sector2001:
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Εδώ και 10 μέρες περίπου βρίσκω κάτι σαν μικρά ασπρα μπαλάκια σαν σουσάμι γενικά εκεί που κάθεται η γατούλα μου. Κάποιος μου είπε οτι είναι σκουληκάκια απο το φαγητό της γάτας ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει αν ξέρει πως καταπολεμάται. Κάτι για κάποια χάπια άκουσα. Τι συνέπειες έχει;; Μπορώ να κολλήσω εγώ κάτι;; Αυτά. :)

Καταρχάς, καλωσόρισες :hello: Έχε υπόψιν οτι σου μετέφρασα σε ελληνικά το μήνυμα σου, διότι τα greeklish απαγορεύονται. Την επόμενη φορά θα βρεθώ στη δυσχερή θέση να πρέπει να σου στείλω warning, γι'αυτό προσπάθησε να γράφεις ελληνικά.
Το ποιές ασθένειες της γάτας μπορούν να μεταδωθούν στον άνθρωπο, μπορείς να το βρεις εδώ.
Ποτέ μην δίνεις χάπια ή άλλα φάρμακα στη γάτα σου πριν συμβουλευτείς πρώτα κτηνίατρο!! Δεν παίζουμε με την υγεία της γάτας μας, γιατί μπορεί να μας φέρει στεναχώριες ή να πληρώσουμε τα χρήματα που τσιγκουνευτήκαμε (δεν βρίσκω άλλο λόγο να μην πάει κανείς στον κτηνίατρο τη γατούλα του) τριπλάσια ή και παραπάνω.
Στα υπόλοιπα, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες :)

ευχαριστώ παρα πολύ ολους σας!!!!!! αυριο θα παρω τον Yiougin:P:P:P και θα τον πάω στον γιατρο.

ok πηγα τον γατουλη τελικα στον γιατρο δεν χρειαστικε καν να τον εξεταση το καταλαβε μου λεει παρασητα - σκουλικακια , μου εδωσε 2 χαπια ενα του το εδωσα σημερα και αλλο ενα σε 10 μερες για αποπαρασητωση !!! :):):)

κατι αλλο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με το ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος
στο να φαει ενα γατακι ενα χαπακι ??

γιατι ψηλο τρελλαθηκα μεχρι να του το δωσω απο το στομα και σκεφτηκα τιν επομενη
φορα να το βαλω σε ενα μικρο ψαρακι ! ειναι καλη ιδεα ?

Όχι δεν είναι. Οι γάτες τα καταλαβαίνουν αυτά, δεν είναι σαν τα σκυλιά που τρώνε χωρίς να πολυπροσέχουν. :/:
Δεν σου έδειξε ο κτηνίατρος πως να της το δώσεις;

οχι δυστηχως απλα μου ειπε οτι θα σε δυσκολεψει αρκετα

αμα παρω ενα μικρο ψαρακι ομως και βαλω απο το στομα του ψαριου το χαπι μεσα ??
δεν νομιζω να το παρει χαμπαρη

Θα πάρεις το χάπι και θα το αλέσεις με ένα γουδοχέρι ή με ένα ποτήρι. 'Οταν γίνει σχεδόν σκόνη, πάρε λίγο βούτυρο και ανακάτεψέ τα. Άπλωσέ το σαν αλειφή πάνω στο μπροστινό της πόδι. Θα αναγκαστεί να το γλύψει για να καθαριστεί.:cool:

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:
Θα πάρεις το χάπι και θα το αλέσεις με ένα γουδοχέρι ή με ένα ποτήρι. 'Οταν γίνει σχεδόν σκόνη, πάρε λίγο βούτυρο και ανακάτεψέ τα. Άπλωσέ το σαν αλειφή πάνω στο μπροστινό της πόδι. Θα αναγκαστεί να το γλύψει για να καθαριστεί.:cool:

χα χα χα καλο μου ακουγετε !!!! σε 8 μερες που θα του δωσω το δευτερο ετσι θα το κανω !!!

ευχαριστω για την βοηθεια !!!

Αρχική Δημοσίευση από sector2001:
χα χα χα καλο μου ακουγετε !!!! σε 8 μερες που θα του δωσω το δευτερο ετσι θα το κανω !!!

ευχαριστω για την βοηθεια !!!
Πες μας μετά αν δούλεψε! Είμαι πολύ περίεργη! :)

Αν σε δυσκολέψει, υπάρχει ένας ολόκληρο κείμενο εδώ για το πως να της το δώσεις! Προσοχή στις παρενέργειες! :lol:

Εμένα μου δουλεύει πάντα! Και πάλι τσατίζεται βέβαια η γατούλα που τη λέρωσες, αλλά τελικά το τρώει με αναίμακτη διαδικασία:up:

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:

Kαταπληκτικός τρόπος!!! Mπράβο, πολύ μου άρεσε!
Kαι είχα μεγάλη αγωνία για το πώς θα δώσω τα χάπια, αν χρειαστεί (αχρείαστα να'ναι!). Aλλά έτσι μου φαίνεται πολύ εύκολο!
Eυχαριστώ πολύ Suzanitta!:lol: :lol:

αφου πηγα χαρουμενος να δωσω στον γατουλη μου το χαπι με την διαδικασια με το βουτηρο τη ναπω.... αρχησε να τιναζει το ποδι του με αποτελεσμα να πεταχτει παντου και αφου εφτιαξα αλλο του το αλλειψα πιο καλα αλλα κυκλοφωρουσε συνεχεια ετσι δεν του αρεσε το βουτηρο συγουρα μηπως θα επρεπε να βαλω μαρμελαδα καλυτερα ??????

Μήπως έπρεπε να περιμένεις λίγο περισσότερο; Κάποια στιγμή θα γλειφτεί δεν μπορεί!
Μαρμελάδα ξέχνα το, οι γάτες δεν αντιλαμβάνονται τη γλυκιά γευση. Δοκίμασε αν αποτύχει ξανά να βάλεις αυτό το ροζ "χαβιάρι" που αλείφουμε στο ψωμί (2 ευρώ κάνει το σωληνάριο, μην ψαρώνεις απο τη λέξη χαβιάρι). Λογικά με αυτό θα ξετρελαθεί, αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Ότι είναι μια διαδικασία που δεν αρέσει στην γάτα είναι σίγουρο. Το ότι τινάζεται είναι επίσης σίγουρο, αλλά αν βάλεις λίγο βούτυρο θα μείνει επάνω στο πόδι της.
Πρέπει όμως να την αφήσεις να το φάει μόνη της, είτε της αρέσει είτε όχι.

Πάντως εγώ τα χάπια τα δίνω και κανονικά αλλά στην αρχή μου είχε πει ο κτηνίατρος να τα λιώνω σε σύριγγα με μια μικρή ποσότητα νερού και να του τα δίνω..Νομίζω είναι πιο ευκολο έτσι..

Εγώ δεν μπορούσα και η κτηνίατρος μου είπε το κόλπο με το βούτυρο. Εκεί που νόμιζα ότι της είχα χώσει το χάπι μέχρι το λαρύγγι, ξαφνικά το έβλεπα στο πάτωμα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back