Πρόβλημα με τα ματάκια του

τσιτσος

Νεοφερμένο μέλος

Ο τσιτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
γεια σας.ειμαι καινουργιος στο forum.εχω ενα προβλημα με τα γατακια μου και θα ηθελα τη βοηθεια σας.πριν 1 μηνα περιπου γεννησε η γατα μου 4 υπεροχα γατακια.ολα καλα μεχρι πριν 1 βδομαδα.ξαφνηκα το ενα απο αυτα αρχισε να μαζευει πολλες τσιμπλες(ξηρες) στο ενα το ματι του.καθε μερα το καθαρηζα αλλα πλεον εχει ερεθηστει το βλεφαρο του.το ματι φενεται σχεδον κανονικα αλλα γυρο γυρο εχει πριστει και ταυτοχρονα φενεται ποιο μεγαλος ο κυκλος απο το βλεφαρο και ειναι καπως παραμορφομενος θα ελεγα(το καθαρηζω 2-3 φορες τη μερα με χαμομηλι).τα αλλα 2 απο τα 4 εχουν μονιμος ανοιχτα ματακια αλλα ειναι συνεχεια δακρυσμενα.και τελος μπορω να πω οτι φτερνιζονται αρκετα συχνα.θα ηθελα να σημειωσω οτι περα απο αυτα τα γατακια συμπεριφερονται μια χαρα(παιχνιδακια ,ζωηραδα και λοιπα)
συγνωμη αν σας κουρασα με ολα αυτα αλλα ειχα και παλιοτερα εναν γατο εντελως τυφλο και αν και επεζησε μια χαρα(τα εβαλε και με σκυλους:))οπως και να το κανουμε ειναι πολυ ασχημο.οποτε τον εβλεπα τον λυπομουνα,και δε θα ηθελα να εχει την ιδια μοιρα αυτο το γατακι.

και θα ηθελα να σας ευχαριστησω γιατι παλιοτερα ειχα συμβουλευτει το forum σας (ενα topic με μια γατουλα με σπασμενη μεση),γιατι το ιδιο επαθε πριν 2 μηνες ο γατος μου αλλα τωρα ειναι μια χαρα αν και ειναι λιγακι κουνιστος :/:.
αυτα :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το πορτοκαλι γατακι στα αριστερα εχει το προβλημα(στο δεξι του ματακι)

https://www.imageshack.gr/view.php?file=x0zsllaty5xz1rgzpycc.jpg
view.php
view.php
view.php
d:%5Ca.jpeg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μολύνσεις στα μάτια είναι πολύ συνηθισμένες σε μικρά γατάκια...
Σε πρώτη φάση, καλύτερα να μη χρησιμοποιείς το χαμομήλι, αλλά να πάρεις ένα μπουκάλι φυσιολογικό ορό από το φαρμακείο για να τα καθαρίζεις, βρέχοντας ένα μαλακό πανάκι ή ένα κομματάκι γάζα.
Αν δεις ότι το πρόβλημα επιμένει ή εξαπλώνεται και στα άλλα γατάκια, τότε θα πρέπει να τα δει ένας κτηνίατρος, ίσως χρειαστούν και κάποιο κολλύριο.
Περαστικά!

Περαστικά σας, μη κάνεις το λάθος και χρησιμοποιήσεις βαμβάκι. Οι ίνες του μπορεί να επιδεινώσου το πρόβλημα.

Πρωτον οχι χαμομηλι γιατι ειναι ερεθιστικο το πολυ 1-2 φορες την εβδομαδα και να προτιμας γαζουλα με φυσιολογικο ορο και δευτερον πηγαινε το στον κτηνιατρο σου να το δει και να σου δωσει καποιο κολυριο για το ματακι:)

σας ευχαριστω πολυ παιδια.θα το παω το συντομοτερο!!!

Πρωτον οχι χαμομηλι γιατι ειναι ερεθιστικο το πολυ 1-2 φορες την εβδομαδα και να προτιμας γαζουλα με φυσιολογικο ορο και δευτερον πηγαινε το στον κτηνιατρο σου να το δει και να σου δωσει καποιο κολυριο για το ματακι:)

john..:).εμένα η γιατρός μου είχε δώσει για τα μικρά κολύριο που βάζουμε και μεις...δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι πολύ γνωστό ,αυτό μου δίνει η φαρ/ποιός και μένα όταν ζητάω κάτι για τα δικά μας μάτια...κάνει και για τα γατάκια???:hmm:

μια σταγονιτσα ειναι αρκετη για μικρα γατακια:)

καλησπερα σε ολους.το γατακι με το προβλημα στο ματι του ειναι καλητερα.εχει ξεπριστει αρκετα αν και παραμενει καπως παραμορφομενο το σχημα του βλεφαρου,αλλα ποιος ξερει γατες ειναι αυτες...και ισως φτιαξει και αυτο(εσεις τι λετε?).το εχει ανοιχτο σχεδον συνεχεια(βοηθαω και εγω σε αυτο).το θεμα ειναι οτι τωρα που το ειδα καλα...ειναι λιγο θαμπο μεσα (νομιζω οτι καταλαβατε τι εννοω):(.γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες . απο τσιμπλες σπανια και χωρις πριξηματα μιας και τα προσεχω συνεχεια.το τεταρτο γατακι ευτυχως δεν εχει τιποτα...στρουμπουλουλι και πεντακαθαρο μονιμως.σχετικα με την ορεξη τρωνε αρκετα παιζουν πολυ,αν και κατα διαστηματα τα 2 με το αναπνευστικο καθονται μονα τους και φαινονται στενοχωρημενα...αλλα οπως ειπα ..κατα καιρους...αυτο που μου αρεσει ειναι οτι οταν με βλεπουν τρεχουν σα τρελα και προσπαθουν να ανεβουν πανω μου:D...
αυτα..:P

ps:σας ευχαριστω για τις συμβουλες και την συμπαρασταση σε αυτες τις δυσκολες ωρες :)

καλησπερα σε ολους.το γατακι με το προβλημα στο ματι του ειναι καλητερα.εχει ξεπριστει αρκετα αν και παραμενει καπως παραμορφομενο το σχημα του βλεφαρου,αλλα ποιος ξερει γατες ειναι αυτες...και ισως φτιαξει και αυτο(εσεις τι λετε?).το εχει ανοιχτο σχεδον συνεχεια(βοηθαω και εγω σε αυτο).το θεμα ειναι οτι τωρα που το ειδα καλα...ειναι λιγο θαμπο μεσα (νομιζω οτι καταλαβατε τι εννοω):(.γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες . απο τσιμπλες σπανια και χωρις πριξηματα μιας και τα προσεχω συνεχεια.το τεταρτο γατακι ευτυχως δεν εχει τιποτα...στρουμπουλουλι και πεντακαθαρο μονιμως.σχετικα με την ορεξη τρωνε αρκετα παιζουν πολυ,αν και κατα διαστηματα τα 2 με το αναπνευστικο καθονται μονα τους και φαινονται στενοχωρημενα...αλλα οπως ειπα ..κατα καιρους...αυτο που μου αρεσει ειναι οτι οταν με βλεπουν τρεχουν σα τρελα και προσπαθουν να ανεβουν πανω μου:D...
αυτα..:P
Καλησπέρα!
Η μανούλα τους είναι εμβολιασμένη;Καλό θα ήταν να τα δει κάποιος κτηνίατρος,επειδή όλα αυτά τα συμπτωματα δείχνουν ένα ιο που είναι σοβαρός για τα μικρά αν η μαμά δεν έχει εμβολιαστεί.

εμβολιασμένη οχι.αν και εχω γατες 15 χρονια + ποτε δεν ενβολιασα καποια...χμμ...με το θεμα κτηνιατρος θα δω τι μπορω να κανω.

το θεμα ειναι οτι τωρα που το ειδα καλα...ειναι λιγο θαμπο μεσα (νομιζω οτι καταλαβατε τι εννοω):(.γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.
Καταλαβαίνω τι εννοείς, γιατί το ίδιο πρόβλημα έχει και ο δικός μου γατούλης (ο ασπρόμαυρος στην υπογραφή μου). Τα δικά του ματάκια ξεθόλωσαν λίγο (αν και όχι εντελώς) με κορτιζόνη. Το tobradex που βάζεις (υπάρχει και σε κολύριο εκτός από κρέμα) έχει ήδη κορτιζόνη μέσα, οπότε ίσως δεις κάποια βελτίωση μ' αυτό.
σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες .
Όπως σου είπε και η moukelis, όλα αυτά τα συμπτώματα (πρόβλημα στα μάτια, δυσκολία στην αναπνοή, εκκρίματα) δείχνουν μόλυνση από κάποιον ιό του αναπνευστικού. Κατά πάσα πιθανότητα, τα γατάκια τα μόλυνε η μαμά τους, η οποία μπορεί να μην εμφανίζει συμπτώματα γιατί είναι πιο γερός οργανισμός. Κάθε φορά όμως που γεννάει, θα μολύνει τα μωρά της.:/: Κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρούνται τόσες αθώες ψυχούλες; Στη θέση σου, θα στείρωνα τη γατούλα, νομίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για την ίδια και για τον γατοπληθυσμό της περιοχής σου.

ωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ:( κριμα ρε γαμωτο...

ωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ:( κριμα ρε γαμωτο...

Μην το αφήνεις, πήγαινε στον κτηνίατρο...

Ναι ειναι πολύ κρίμα.Με εμβόλιιο στη μαμά αυτός ο ιός αποφεύγεται,αλλά αν τον έχει ήδη,δεν γινεται κάτι.Και δυστυχώς,χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω,δεν έχουν και πολλές πιθανότητες τα μικρά.Τα δικά μας τα χάσαμε 12 ημερών.:(Πηγαινε τα σε ενα γιατρό,αν και σε αυτη την ηλικια δε νομιζω να μπορει να κανει και πολλα,κι αν διαπιστωσει τον ιο,κι εγω θα σε συμβουλευα να τη στειρωσεις και να την εμβολιασεις για να μην γινεται αυτο καθε εξι μηνες.

ρε συ?πολλες φορες ειχα το ιδιο προβλημα με τις γατες μου αλλα ποτε δεν περημενα οτι ηταν ιος...αλλα τα γατακια επιβιωναν..το ενα απο τα 4 ειναι θηλυκο.μπορω να το παω για εμβολιο το μικρουλι ετσι ωστε να οταν γεννησει αυτο να ειναι μια χαρα τα μικρα?
παντως και τα 3 που εχουν προβλημα δειχνουν να τα πανε πολυ καλυτερα...(αυτο παει στο οτι δεν εχουν πολλες πιθανοτητες)+ το οτι ειναι ολο παιχνιδακια...ολο τρεχουν και χοροπηδανε...θα αργησω να σας απαντησω γιατι εχω μαθημα τωρα.
bye!!

ξεχασα να πω οτι ειναι ηδη μεγαλουτσικα...γεννηθηκαν μεγαλη παρασκευη!!!!!!:)

Τι να σου πω,αν έχουν ήδη τον ιό δεν θα τους κάνει τίποτα το εμβόλιο όπως σου εξήγησα.Η μητέρα μπορεί να πείρνει κάποιος φάρμακο που θα τον κρατά σε ύφεση σε καιρούς έξαρσης,αλλά θα τον μεταδίδει για πάντα στα μικρά της.Αν δε θες να τη στειρώσεις και είναι όντως μολυσμένη,θα π΄ρπει να ξέρεις ότι θα γεννά γατάκια επισης ,όλυσμένα,που στη συνέχεια θα ζευγαρώνουν,θα μολύνουν,και θα γενούν μολυσμένα γατάκια.Για τα υπόλοιπα καλύτερα θα ήταν να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back