τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
συγνωμη αν σας κουρασα με ολα αυτα αλλα ειχα και παλιοτερα εναν γατο εντελως τυφλο και αν και επεζησε μια χαρα(τα εβαλε και με σκυλους
)οπως και να το κανουμε ειναι πολυ ασχημο.οποτε τον εβλεπα τον λυπομουνα,και δε θα ηθελα να εχει την ιδια μοιρα αυτο το γατακι.και θα ηθελα να σας ευχαριστησω γιατι παλιοτερα ειχα συμβουλευτει το forum σας (ενα topic με μια γατουλα με σπασμενη μεση),γιατι το ιδιο επαθε πριν 2 μηνες ο γατος μου αλλα τωρα ειναι μια χαρα αν και ειναι λιγακι κουνιστος
.αυτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
https://www.imageshack.gr/view.php?file=x0zsllaty5xz1rgzpycc.jpg
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σε πρώτη φάση, καλύτερα να μη χρησιμοποιείς το χαμομήλι, αλλά να πάρεις ένα μπουκάλι φυσιολογικό ορό από το φαρμακείο για να τα καθαρίζεις, βρέχοντας ένα μαλακό πανάκι ή ένα κομματάκι γάζα.
Αν δεις ότι το πρόβλημα επιμένει ή εξαπλώνεται και στα άλλα γατάκια, τότε θα πρέπει να τα δει ένας κτηνίατρος, ίσως χρειαστούν και κάποιο κολλύριο.
Περαστικά!
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Πρωτον οχι χαμομηλι γιατι ειναι ερεθιστικο το πολυ 1-2 φορες την εβδομαδα και να προτιμας γαζουλα με φυσιολογικο ορο και δευτερον πηγαινε το στον κτηνιατρο σου να το δει και να σου δωσει καποιο κολυριο για το ματακι![]()
john..
.εμένα η γιατρός μου είχε δώσει για τα μικρά κολύριο που βάζουμε και μεις...δεν θυμάμαι το όνομα αλλά είναι πολύ γνωστό ,αυτό μου δίνει η φαρ/ποιός και μένα όταν ζητάω κάτι για τα δικά μας μάτια...κάνει και για τα γατάκια???
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Raisa
Περιβόητο μέλος
μια σταγονιτσα ειναι αρκετη για μικρα γατακια![]()
Ευχαριστώωωω

τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
.γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες . απο τσιμπλες σπανια και χωρις πριξηματα μιας και τα προσεχω συνεχεια.το τεταρτο γατακι ευτυχως δεν εχει τιποτα...στρουμπουλουλι και πεντακαθαρο μονιμως.σχετικα με την ορεξη τρωνε αρκετα παιζουν πολυ,αν και κατα διαστηματα τα 2 με το αναπνευστικο καθονται μονα τους και φαινονται στενοχωρημενα...αλλα οπως ειπα ..κατα καιρους...αυτο που μου αρεσει ειναι οτι οταν με βλεπουν τρεχουν σα τρελα και προσπαθουν να ανεβουν πανω μου
...αυτα..

τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!καλησπερα σε ολους.το γατακι με το προβλημα στο ματι του ειναι καλητερα.εχει ξεπριστει αρκετα αν και παραμενει καπως παραμορφομενο το σχημα του βλεφαρου,αλλα ποιος ξερει γατες ειναι αυτες...και ισως φτιαξει και αυτο(εσεις τι λετε?).το εχει ανοιχτο σχεδον συνεχεια(βοηθαω και εγω σε αυτο).το θεμα ειναι οτι τωρα που το ειδα καλα...ειναι λιγο θαμπο μεσα (νομιζω οτι καταλαβατε τι εννοω).γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες . απο τσιμπλες σπανια και χωρις πριξηματα μιας και τα προσεχω συνεχεια.το τεταρτο γατακι ευτυχως δεν εχει τιποτα...στρουμπουλουλι και πεντακαθαρο μονιμως.σχετικα με την ορεξη τρωνε αρκετα παιζουν πολυ,αν και κατα διαστηματα τα 2 με το αναπνευστικο καθονται μονα τους και φαινονται στενοχωρημενα...αλλα οπως ειπα ..κατα καιρους...αυτο που μου αρεσει ειναι οτι οταν με βλεπουν τρεχουν σα τρελα και προσπαθουν να ανεβουν πανω μου
...
αυτα..![]()
Η μανούλα τους είναι εμβολιασμένη;Καλό θα ήταν να τα δει κάποιος κτηνίατρος,επειδή όλα αυτά τα συμπτωματα δείχνουν ένα ιο που είναι σοβαρός για τα μικρά αν η μαμά δεν έχει εμβολιαστεί.
τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Καταλαβαίνω τι εννοείς, γιατί το ίδιο πρόβλημα έχει και ο δικός μου γατούλης (ο ασπρόμαυρος στην υπογραφή μου). Τα δικά του ματάκια ξεθόλωσαν λίγο (αν και όχι εντελώς) με κορτιζόνη. Το tobradex που βάζεις (υπάρχει και σε κολύριο εκτός από κρέμα) έχει ήδη κορτιζόνη μέσα, οπότε ίσως δεις κάποια βελτίωση μ' αυτό.το θεμα ειναι οτι τωρα που το ειδα καλα...ειναι λιγο θαμπο μεσα (νομιζω οτι καταλαβατε τι εννοω).γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι για αυτο?χρεισημοποιησα γαζες φυσιολογικο ορο και μια αλυφη tobradex.
Όπως σου είπε και η moukelis, όλα αυτά τα συμπτώματα (πρόβλημα στα μάτια, δυσκολία στην αναπνοή, εκκρίματα) δείχνουν μόλυνση από κάποιον ιό του αναπνευστικού. Κατά πάσα πιθανότητα, τα γατάκια τα μόλυνε η μαμά τους, η οποία μπορεί να μην εμφανίζει συμπτώματα γιατί είναι πιο γερός οργανισμός. Κάθε φορά όμως που γεννάει, θα μολύνει τα μωρά της.σχετικα με τα αλλα 2 γατακια το προβλημα ειναι το εξης:δυσκολευονται στην αναπνοη αρκετα θα ελεγα και εχουν πολλες μυξουλες .
Κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρούνται τόσες αθώες ψυχούλες; Στη θέση σου, θα στείρωνα τη γατούλα, νομίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για την ίδια και για τον γατοπληθυσμό της περιοχής σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
κριμα ρε γαμωτο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
ωχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχκριμα ρε γαμωτο...
Μην το αφήνεις, πήγαινε στον κτηνίατρο...
moukelis
Επιφανές μέλος
Πηγαινε τα σε ενα γιατρό,αν και σε αυτη την ηλικια δε νομιζω να μπορει να κανει και πολλα,κι αν διαπιστωσει τον ιο,κι εγω θα σε συμβουλευα να τη στειρωσεις και να την εμβολιασεις για να μην γινεται αυτο καθε εξι μηνες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος
παντως και τα 3 που εχουν προβλημα δειχνουν να τα πανε πολυ καλυτερα...(αυτο παει στο οτι δεν εχουν πολλες πιθανοτητες)+ το οτι ειναι ολο παιχνιδακια...ολο τρεχουν και χοροπηδανε...θα αργησω να σας απαντησω γιατι εχω μαθημα τωρα.
bye!!
τσιτσος
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool