agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
Αρχίκα ετρωγε μόνο κροκέτες, κονσερβα δεν ήθελε και όσες φορές επιχειρησα να της δωσω την σνομπαρε. Της εδινα λοιπον κροκετουλες K/d
της ετρωγες μετα μανιας.
Ωστοσο ειχε παχυνει λόγω της στειρωσης και μου είπε ο κτηνιατρος να της σταματησω και να τις ξεκινησω καποιες αλλες που μου συνεστησε με λυποδιαλυτες.
Το γατουλινι μου αρχικα τις ετρωγες χωρίς όμως ιδιαιτερη χαρα, οταν ξεκινησα το δευτερο σακουλι δεν τις ετρωγε καθόλου. Της πήρα ξανα K/d της ετρωγες μέχρι κάποιο διάστημα. Εδω θέλω να προσθέσω οτι εχουμε μια αδυναμια η μια στην άλλη και αυτο το λέω γιατι στις 14/6 παντρευτικα και στο νεο σπιτι δεν την πηρα 1) γιατι δεν θελει ο ιδιοκτητης 2) δεν ήθελα να την ξεβολέψω απο την αυλή της και να την χώσω σε ενα διαμέρισμα.
Δεν ξερω αν αυτο έχει κάποια σημασια απλα το αναφέρω. Η μητέρα μου με ενημερωσε οτι εχει σταματησει να τρωει και κροκέτες και τρωει λιγο κονσερβα.
Τωρα την φιλοξενω μιας και οι δικοι μου πηγαν διακοπες αφου πηρα και την άδεια του ιδιοκτητη.
Την πρωτη και την δευτερη μερα ήταν σαν χαμενη. Εφαγε λιγο κροκέτες αλλα εχθες εφαγε μονο λιγο βραστο μοσχαράκι
Δεν ξέρω πως να την ψυχολογίσω να μπορουσα μονο να μπω μεσα στο μυαλουδάκι της να ξέρω ακριβως τι θέλει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι k/d είναι φαρμακευτικές (για προβλήματα στα νεφρά, αν δεν κάνω λάθος). Για ποιο λόγο της έδινες από αυτές; Έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα η γατούλα;Της εδινα λοιπον κροκετουλες K/d
Πριν αρχίσεις να το ψάχνεις από πλευρά παραξενιάς, πρέπει πρώτα να αποκλείσεις όλες τις πιθανές παθολογικές αιτίες. Η ανορεξία είναι σύμπτωμα πάρα πολλών παθήσεων, γι' αυτό καλό θα είναι να την πας στον κτηνίατρο, να την εξετάσει.εχει σταματησει να τρωει και κροκέτες και τρωει λιγο κονσερβα.
Καλές τροφές, που τις τρώνε τα περισσότερα ζώα, ακόμα και τα άρρωστα ή ανόρεχτα, είναι η Recovery της Royal Canin και η a/d της Hill's. Αλλά κι αυτές δεν νομίζω πως κάνει να δίνονται σε μόνιμη βάση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δές ΕΔΩ

Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως, μάλλον πρέπει να κάνεις μιά επίσκεψη σ' ένα γιατρό...

Α!!! Και βίον ανθόσπαρτον!!!!

agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Γάτες που έχουν πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας συνήθως έχουν ανορεξία. Αν τελικά έχει αυτό το πρόβλημα η γατούλα σου, θα μπορούσες πιθανόν να δοκιμάσεις και τροφή κάποιας άλλης εταιρείας μήπως την τρώει.Ναι έχει κάποιο πρόβλημα στα νεφρά, τις είχα κάνει αιματολογικές εξετάσεις και της είχε βρεί σε πρώιμο σταδιο μια νεφρική ανεπάρκεια. Αυτο είχε γίνει πριν ενα χρόνο και για αυτο το λόγο τις ξεκίνησα τις συγκεκριμένες κροκέτες. Ναι θα την πάω στο γιατρο όπως και να'χει.
Γενικότερα είναι βασικό να μην κοπεί η όρεξή της και να πίνει νερό.
Αλλά καλύτερα να πας πρώτα στον κτηνίατρο και να δεις τι γίνεται και σε τι κατάσταση είναι τώρα τα νεφρά της.
Εύχομαι το καλύτερο
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Θα κάνεις πολύ καλά να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Ειδικά για σοβαρές περιπτώσεις, ΠΑΝΤΑ είναι απαραίτητο να συμβουλεύεσαι και δεύτερο, και τρίτο κτηνίατρο, όσο κι αν εμπιστεύεσαι τον δικό σου. Κανείς κτηνίατρος δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός και το ίδιο ενημερωμένος για όλα. Με όσους περισσότερους μιλήσεις, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα πάρεις και στη συνέχεια, τις αξιολογείς και καταλήγεις κάπου.αρχιζω να μην εμπιστευομαι το κτηνιατρο μου.
Και η δική μου γατούλα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο παλιός μας κτηνίατρος (που θεωρείται καλός και που τον εμπιστευόμουν) είχε μόνο μια αντιμετώπιση να προτείνει. Απευθύνθηκα και σε άλλον, που ήταν προφανώς πολύ πιο εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο πρόβλημα και είχε πολύ περισσότερες προτάσεις, με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη γατούλα.

Επίσης, καλό θα είναι σ' αυτές τις περιπτώσεις να το ψάξεις κι εσύ λίγο το ζήτημα, διαβάζοντας σχετικά, για να μπορείς καλύτερα να κρίνεις αυτά που σου λένε οι κτηνίατροι.
Fotini
Διάσημο μέλος
Nαι τις εκανα και ήταν καλές. Μπηκα και στο site του αιλουρου. Βρηκα αρκετα πραγματα ενδιαφέροντα μαλλον θα κλεισω ραντεβου μαζι του διοτι αρχιζω να μην εμπιστευομαι το κτηνιατρο μου.
Και πολύ καλά θα κάνεις να πας στον Αίλουρο! Ειδικεύεται στις γάτες και θα κάνει το καλύτερο δυνατό, να είσαι σίγουρη

agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
Ικτερος η διαγνωση αυριο κλεισαμε ραντεβου για αιματολογικές εξετάσεις.
Στην ερωτηση αν γινετε καλά δεν ειχαμε απαντηση ουτε θετική ουτε αρνητική παρα εντονος προβληματισμός.
Παιδια δεν ειμαι καλά......
aretha
Περιβόητο μέλος
Μην το βάζεις κάτω όμως. Όσο η γατούλα νιώθει καλά, αξίζει τον κόπο να το παλέψεις με όποιον τρόπο γίνεται, πίστεψέ με. Κάντε τις αιματολογικές, να δείτε και από πού προέρχεται ο ίκτερος. Συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι, αλλά μπορεί να είναι και από διάφορες άλλες αιτίες.
Ψάξ'το κι από μόνη σου όσο πιο πολύ μπορείς, πάρε κι άλλες ιατρικές γνώμες, αν νομίζεις ότι τις χρειάζεσαι και προ πάντων ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ.
Σου στέλνω και πμ

Fotini
Διάσημο μέλος
Πήγαμε εχθες στον Αιλουρο, πραγματικά μου εκανε εντύπωση η ηρεμία του και η συμπεριφορά του προς την γάτα μου. Πρώτη φορά την είδα ήρεμη και να κάθεται να την εξετάσει κάποιος. Πραγματικα πολυ καλός, βεβαια δεν ειναι καλά τα μαντάτα.
Ικτερος η διαγνωση αυριο κλεισαμε ραντεβου για αιματολογικές εξετάσεις.
Στην ερωτηση αν γινετε καλά δεν ειχαμε απαντηση ουτε θετική ουτε αρνητική παρα εντονος προβληματισμός.
Παιδια δεν ειμαι καλά......
Εϊ!!! Μη σε παίρνει από κάτω! Αν "πέσεις" εσύ ψυχολογικά πώς θα μπορέσεις να βοηθήσεις τη γάτα σου; Άσε που της μεταδίδεις αρνητικά συναισθήματα! Είδες ότι είναι πολύ καλός ο κτηνίατρος; Να είσαι σίγουρη ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γίνει καλά το γατούλι σου. Πρέπει να γίνουν πρώτα και οι αιματολογικές και ύστερα θα "καταστρώσετε" σχέδιο δράσης κατά του προβλήματος
Όλα καλά θα πάνε, Αγγελική! Να σκέφτεσαι θετικά
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εχω δεί άπειρες γατούλες ΚΙΤΡΙΝΕΣ απο ίκτερο ανοιγμένες με πληγές και οι αναλύσεις συκωτιού στα ύψη να γίνονται μια χαρά!!! Το πάν είναι η άμεση σωστή θεραπεία.

Μήν το αφήσεις πολλές φορές και μια μέρα έχει διαφορά!

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Για πρώτη φάση νομίζω είναι ασφαλές, αφού είναι ειδικές να κατεβάζουν τις τιμές... Να αναγεννούν δηλαδή το συκώτι! Υπάρχει και ειδικό σιρόπι... και άλλα πολλά!!!

Βέβαια ξέρει καλύτερα ο Κτηνίατρος....
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Περίμενε να βγούνε οι εξετάσεις, και τότε θα δεις...
Ίκτερος μπορεί να υπάρχει για διάφορους λόγους, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους.
Και να είναι κάτι σοβαρό ή κάτι επιπόλαιο.
Γιαυτό, πρώτα απ' όλα, ψυχραιμία.

agelikoula
Νεοφερμένο μέλος
Εξακολουθει να μην τρώει αν και πιστευαμε με τον ορό θα φάει λίγο.
Εχθές που πηγα σπίτι είχε "λερώσει" επάνω στο κρεββάτι... σήμερα θα πάμε για τις αιματολογικές θα δουμε

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool