Πρόβλημα στο μάτι

dimiandr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dimiandr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
καλησπέρα! Λοιπόν, πριν 3 μηνες περιπου βρήκαμε ενα γατακι σε άθλια κατασταση, το μαζέψαμε, το πηγαμε σε κτηνιατρο που το περιποιήθηκε. Μας ειπε ότι απο τη μαμα του κόλλησε χλαμυδια στο μάτι του, απτο οποίο βλέπει ελάχιστα. 3 μηνες τωρα 3 φορές τη μερα tobrex και δακρυα. Εχει ξυροφθαλμια είπε επειδη εχουν καταστραφει οι δακρυικοι πόροι, και δε ξέρουμε κ τι ζημια εχερι γινει μέσα στο μάτι. Σημερα που τον πηγα τον μικρό για τα εμβόλια κ είδε πάλι το μάτι, μου είπε για μια θεραπεία με κυκλοσπορίνη (σε αλοιφη)για ενα μεγαλο διάστημα (5-6 μηνες) μήπως και δούμε βελτίωση. Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία? και αν ναι, τι αποτελέσματα είχε με τι θεραπεία και σε πόσο διάστημα? Και τέλος, κάπου διάβασα (και δε το βρησκω τωρα) για κτηνιατρο στη θεσσαλονικη που ειδικεύεται σε οφθαλμολογικα, ξέρεις κάποιος το όνομα του? Τον γατουλη, ο οποιος σε σκλαβωνει με το βλέμμα του και τη γλυκα του, τον βολέψαμε σε φιλικο σπίτι, όπου κ πρέπει να πηγαίνω 3 και 4 φορές τη μερα για να του βαζω τα φαρμακα του, μιας κ ο άνθρωπος που το φροντιζει είναι μεγαλος σε ηλικια και δε μπορει να του βαζει τις αλοιφες. Εγω πάλι αδυνατώ να το έχω σπιτι αφου εχω ηδη 3 γατες κ ενα σκύλο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατούλης με πρόβλημα στο μάτι

καλημερα,εχω καιρο να μπω κ αποτι βλεπω εχει μερες που εγραψες το θεμα σου οποτε αρχικα να ρωτησω. πως ειναι το γατακι;
υπαρχει καμια βελτιωση; ο γιατρος τι λεει για την εξελιξη;

αν εισαι Θεσ/νικη μπορω να σου προτεινω τον λαζαριδη ο οποιος ειναι πολυ καλος γιατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σου. Πολυ καλό οφθαλμολογικό τμήμα έχει και στην Κτηνιατρικη Θεσ/νίκης που βρίσκεται στη Σαπφούς. Πάρε ένα τηλέφωνο να κλείσεις ένα ραντεβού και κάνε τον μια βόλτα κι απο εκεί. Μακάρι όλα να πάνε καλά για τον μικρούλη.

Τον Λαζαρίδη τον ξέρουμε πολλά χρόνια και τον έχουμε και για τα δικά μας ζώα. Οταν βρήκαμε το μικρό, το πήγαμε σε έναν άλλο που το παρακολουθει απο τότε, αφου ηταν σε κακα χάλια το ζώο και ηταν δυσκολο να το παμε στον δικο μας. Απο τότε (μεσα δεκεμβριου) κάθε 10 -15 μερες τον πηγαινω. Ίσως του το πάω μια βόλτα του δικου μου. Βελτίωση υπάρχει, αλλα αμα δε συνέρθει το μάτι καπως και με την νεα θεραπεια, τότε ο μικρός θα βάζει εφόρου ζωής σταγόνες για την ξηροθαλμία. Μη με ρωτησετε γιατι δε συστησε το νέο φαρμακο απτην αρχη, δεν εχω ιδέα... Απτο ματι αυτο, σκιές βλέπει-αν βλέπει.

Γατάκια με πρόβλημα στα μάτια

Βρήκα με γάτα χτες με 4 γατάκια. Τους πήγα φαγητό και παρατήρησα ότι κάποια έχουν πρόβλημα στα μάτια τους, δεν ειναι εντελώς ανοιχτα και εχουν ένα διαφανό παχύρευστο υγρό μέσα το οποίο κάνει θολά τα μάτια τους. Η μάνα δεν έχει κάτι φαίνεται υγιής. Σήμερα ακούγα ένα γατάκι να φωνάζει και πήγα και το βρήκα. Το είχε ξεχάσει η γάτα δεν ξέρω γιατί και το έβαλα μαζί με τα άλλα. Αλλά παρατήρησα ότι αυτό με τα μάτια ειναι σε ακόμα πιο προχωρημένο στάδιο σήμερα. Τι είναι αυτό?Μπορώ να κάνω κάτι? Η μάνα είναι πολύ άγρια και δεν μπορώ να πλησιάσω όταν είναι εκεί

Απάντηση: Γατάκια με πρόβλημα στα μάτια

καλο θα ηταν να τα δει κτηνιατρος,αν αυτο δεν ειναι εφικτο μπορεις να καθαρισεις τα ματακια τους με ορο απ αυτο που βαζουν στα μωρα,υπαρχουν αμπουλες στο φαρμακειο,θελει υπομονη κι επιμονη,αν τα αφησεις θα μολυνθουν κι ισως τυφλωθουν,ετσι ειχα κανει κι εγω οταν βρηκα τα δικα μου,απ τα 5 τα δυο ηταν ετσι,γεματα πυον και υγρο,τα καθαριζα με φυσιολογικο ορο δυο φορες την ημερα,θα σκουπιζεις καθε ματακι με διαφορετικο μωρομαντηλο,χωρις οινοπνευμα,και θα βαζεις τον ορο.σ εμενα επιασε και βλεπουν πλεον μια χαρα,περασαν και μηνες απο τοτε.καλη επιτυχια!αλλα δε χανεις τιποτα να ρωτησεις κι εναν κτηνιατρο.
ΥΓ.συνηθως οι μαμαδες γατες παρατουν ενα ζωακι που εχει κατι και θα μολυνθουν και τα αλλα,σιγουρα θα το ξαναπαρατησει κι αν δε κανεις εσυ κατι θα πεθανει!

Όλα της τα γατάκια είναι έτσι άλλο περισσότερο άλλο λιγότερο, όχι μόνο αυτό που άφησε. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να τα παρατησεί και τα 5?ευχαριστώ πολύ θα δω τι μπορώ να κάνω

Μπορείς επίσης να βράσεις χαμομήλι και άμα κρυώσει λίγο να τους κάνεις κομπρεσούλες, να τους καθαρίσεις απαλά τα ματάκια με βαμβάκι βουτηγμένο μες το χαμομήλι.

Πήγα σήμερα το πρωί και τους καθάρισα τα μάτια τα άνοιξαν κ τα 5 γατάκια. Θα πάω και το απόγευμα. Δυστυχώς όμως στα 3 γατάκια το ένα μάτι είτε δεν υπάρχει είτε δεν έχει αναπτυχθεί σωστά, όπως επίσης έχουν κάτι δυσμορφίες στο κρανίο τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ειναί ετσι....

Ειναι πολυ πιθανο να ειναι καποιος ιος που περασε απο τη μανα στα παιδια.
Στα αδεσποτα ειναι παρα πολυ συχνα αυτα τα φαινομενα, νομιζω το μονο που θα μπορεουσε
να βοηθησει δραστικα ειναι να τα δει κτηνιατρς.

Συμφωνώ με την Νικολίνα. Πάρε τα σε ένα κτηνίατρο, να σου πει τι είναι, να σου δώσει αγωγή και μην διστάσεις να αρχίσεις να ψάχνεις άτομα που ίσως ενδιαφέρονται για να τα υιοθετήσουν.. μακάρι όλα να πάνε καλά..

Τα γατάκια κατά πάσα πιθανότητα θα τα κρατήσω εγώ τα θέλω. Αν όχι όλα 3 σίγουρα. Απλά δεν μπορώ να τα μεταφέρω γιατί αμα δεί η γάτα ότι λείπουν θα φύγει και εγώ δεν μπορώ να τα φροντίσω είναι πολύ μικρά για να φάνε μόνα τους. Θα κάνω αυτό με τα μάτια για κάποιες μέρες, τους έβαλα κ γάλα σημερα και το ήπιαν κάποια κ θα δω στην πορεία. Ευχαριστώ πολύ

lea, εάν τους έδωσες γάλα από αυτό που καταναλώνουμε εμείς οι άνθρωποι, τότε είναι πιθανόν να πάθουν κάποια διάρροια ή κάτι άλλο καθώς πολλές γάτες είναι δυσανεκτικές στη λακτόζη.
Εάν δεν επαρκεί το γάλα που παίρνουν από τη μητέρα τους, ίσως να έδινες κάποιο ειδικό γάλα για γατάκια.

Ναι το γνωρίζω αυτο γιατί έτυχε και μαζέψαμε ένα άλλο γατάκι το έχουμε ένα μήνα τώρα που είχε συνέχεια δίαρροιες και του δίναμε ένα με 70% λίγότερη λακτόζη και είναι μια χαρά. Αυτό τους έδωσα :)

Καλησπέρα σε όλους,
εδώ και καιρό δίνω τροφή σε κάποιες γάτες στη γειτονιά μου, πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ένας πολύ ήρεμος, μικρής ηλικίας αρσενικός γάτος (ο γατούλης της φωτογραφίας) με πρόβλημα στο μάτι, ήρθα σε επαφή με κτηνίατρο και όπως με συμβούλεψε, του βάζω 2 φορές την ημέρα εδώ και 2 μέρες, οφθαλμική αλοιφή με Τομπραμυκίνη, του καθαρίζω το ματάκι με χλιαρό νεράκι πρώτα και μετά του βάζω την αλοιφή. Το μάτι του όταν του βάλω την αλοιφή αρχίζει να δακρύζει και πρέπει να τον πονά αρκετά γιατί μένει ακίνητος. Τον λυπάμαι πολύ γιατί είναι πολύ καλό γατί και δε μπορώ να τον σπιτώσω καθώς έχω ήδη γάτα και είμαι οικονομικά ζορισμένη λόγο ανεργίας :(. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για να βοηθήσω τον μικρούλι? Σκέφτομαι να συνεχίσω την αγωγή για 3-4 μέρες ακόμα και αν δε δώ βελτίωση να σταματήσω.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνημμένα

• DSC00283.JPG
    DSC00283.JPG
    690 KB · Εμφανίσεις: 1.146
Απάντηση: Γάτος με πρόβλημα στο μάτι

Καλησπερα.Ο γιατρος τι σου ειπε;Βασικα..θα πρεπει να του κανεις την αγωγη..για οσο διαστημα πει ο γιατρος..:/:

Μου είπε για μια βδομάδα.

Επειδή το πρόβλημα φαίνεται αρκετά σοβαρό, θα σε συμβούλευα να πας σε έναν κτηνίατρο-οφθαλμίατρο. Εγώ την είχα πατήσει με έναν κτηνίατρο που μου έδωσε αλοιφή με κορτιζόνη η οποία όπως έμαθα μετά μάλλον επιδείνωσε την κατάσταση. Το γατάκι είναι σίγουρα προσβεβλημένο ή από έρπη ή απο καλυκοϊό.

Εγώ δεν θα συμβούλευα επ' ουδενί να σταματήσεις την θεραπεία στο μάτι πριν το πέρας του χρονικού διαστήματος που σου ανέφερε ο γιατρός.
Ίσως αν έπαιρνεσ και μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλον κτηνίατρο, στον οποίο να ανέφερες την θεραπεία που του κάνεις ήδη; :hmm:

Καλησπέρα!Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τη θεραπεία για όσο καιρό σου συνέστησε ο γιατρός κι αν δε δεις διαφορά να απευθυνθείς και σε κάποιον άλλο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη..Αλλα μη σταματήσεις νωρίτερα τη θεραπεία καθώς είναι πολύ επικίνδυνο!Φαίνεται να ειναι σοβαρό απο τη φωτογραφία..Οπως και να έχει περαστικά στο μωρούλι,και συνέχισε να μας ενημερώνεις για τη κατάσταση του!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back