Πρόβλημα στο μάτι

Απάντηση: Γάτος με πρόβλημα στο μάτι

Το πιο πιθανό όμως είναι να χρειάζεται επιπλέον αντιμετώπιση. η Τομπραμυκίνη είναι γενικό αντιβιοτικό και σίγουρα ο κτηνίατρος δεν μπορεί να κάνει ακριβή διάγνωση χωρίς να εξετάσει το ζωάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο σου που βοηθάς αυτό το γατάκι! Αν δεν γίνει καλά δεν πρέπει να τα παρατήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον,
το ματάκι λίγο καλύτερα σήμερα, δεν είχε τόσες τσίμπλες και ήταν ανοιχτό και το καλύτερο δεν έδειξε να δυσανασχετεί τόσο που του έβαλα την αλοιφή. Η κτηνίατρος μου είπε να συνεχίσω την αγωγή και το ματάκι του πολύ πιθανόν να είναι αργά για να το σώσουμε… :( 'Oσο καιρό μπορέσω θα του παρέχω τροφή και χάδια και ίσως κάποιο κουτί με καμιά μάλλινη μπλούζα να κοιμάται στα ζεστά!:) Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του.
Να είστε όλοι καλά.

καλησπέρα σας...
είναι κάπως αργά αλλα ελπίζω να είναι κάποιος online.
προχθές πήρα ένα γατάκι από μια φιλί που γέννησε η γατούλα ts.i μαμά του είναι siam k ο μπαμπάς "περσακος".
ενώ ήταν μια χαρά k πολύ πολύ ενεργητικώς άρχισε από εχθές να κοιμάται συνεχεια.εχθές όχι τόσο αλλα smr όλη μέρα έρχεται k κουρνιάζει πάνω μου k κοιμάται ασταμάτητα.πραγματικά όλη μέρα.
το φαΐ του βεβαια το έφαγε όλο k έκανε τις ανάγκες του κανονικά.
μέχρι smr το απόγευμα είχαμε μονο αυτό το θέμα αλλα από το απόγευμα k μετά το ματάκι του τρέχει ασταμάτητα.του έβαλα φυσιολογικό ορο 3 φορες k το καθάρισα.
πήρα τηλ κτηνίατρο k μου είπε να τον παο αύριο από εκεί...
να ανησυχήσω?:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ισως εχει καποια ιωση και χρειαστει αντιβιωση και καποιο κολλυριο για το ματακι του, δεν ξερω την ηλικια του και γι' ατυο δεν μπορω να σου πω αν πρεπει να ανησυχεις ή οχι. Παντως αυριο το πρωι κατευθειαν κτηνιατρο για να εισαι σιγουρη, νομιζω πως οτι και να ειναι αφου το πιασατε στην αρχη θα πανε ολα καλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντηση σας.
το γατάκι μου είναι 2 μηνών. μίλησα με τη κτηνίατρο k μου είμαι να τον παο smr 5 το απόγευμα k θα τον παο.προς το παρόν είναι καλά.κοιμάται βεβαια πάνω μας συνεχεια αλλα είναι σαφώς καλύτερα από εχθές.θα πάμε στον κτηνίατρο smr k ελπίζω να μην είναι tpt το sovaro.to ματάκι του βεβαια δακρύζει ακόμα αλλα τρώει k πίνει κανονικά,παίζει με τα παιχνίδια του k ξεσηκώνει τον κόσμο....k ξαφνικά-ύπνος!:worry:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
(Sos) Μικρό γατάκι με πρόβλημα στο μάτι

Γεια σας έχω ένα χωράφι (δεν είναι κοντά στο σπίτι μου) που έχω γάτες αυτές είναι άγριες μόνο τάισμα θέλουν και τίποτα άλλο.. Πριν λίγες εβδομάδες μια γάτα γέννησε μωρά γατάκια ένα από αυτά που πρόλαβα να δω το ένα μάτι το είχε κλειστό (μπορεί να ήταν φυσικό να μην έχει έρθει η ώρα να τα ανοίξει) και το άλλο το είχε ανοιχτό αλλά ήταν κόκκινο( όχι πολύ κόκκινο) με λίγο υγρά μέσα (δεν είχε την μαύρη κόρα να βλέπει) μετά από 2 μέρες το έκλεισε αυτό το μάτι και έχει μαζευτεί πύον και του έχει γίνει καρούμπαλο.. χθες είχε ξεπρηστεί λίγο αλλά και πάλι έχει πύον εν στο μεταξύ το άλλο μάτι που το είχε κλειστό μέχρι χθες ήταν καλά αλλά μόλις σήμερα το είχε ανοίξει λίγο αλλά και αυτό έχει υγρά μέσα και πάει να μαζέψει πύον..
Καμία συμβουλή (μόλις διαβάσετε τα παρακάτω)
1.Το γατάκι δεν μπορώ να το πλησιάσω γιατί δεν με αφήνει η μητέρα του αγριεύει και μερικές φορές γρατσουναει όλα αυτά από μακριά τα βλέπω με βοήθεια κιαλιών
2. Σήμερα είδα την μανά του να συνουσιάζεται με άλλον γάτο
(το γατάκι δεν βρήκα που το είχε κρύψει) αυτό σημαίνει το παράτησε?

απο μακρια να πετας σταγονες στο ματι του γατιου δε γινεται οποτε δεν βλεπω να μπορεις να κανεις κατι, αν δεν μπορεις να το πλησιασεις. αν μπορουσες, στην αρχη καθαρισμα με πετσετουλα βρεγμενη με χλιαρο νερο, αν ειναι πιο σοβαρο και δεν περναει ετσι tobrex ισως, φυσικα μονο κτηνιατρος μπορει να σου πει σιγουρα απλα αυτα συμβουλευουν (οι κτηνιατροι) συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις. υποψην οτι προβλημα στο ματι που δε θεραπευεται μπορει να το αφησει ακομη και τυφλο δυστυχως.

συνηθως οι γατες οταν μενουν παλι εγκυες περναει λιγος καιρος και μετα διωχνουν τα προηγουμενα γατακια. εξαρταται απ τη γατα, πολυ πιθανο να το διωξει ομως στον 1,5-2 μηνες.

Απάντηση: (Sos) Μικρό γατάκι με πρόβλημα στο μάτι

Νομίζω ότι το γατάκι θα πρέπει να το δει κτηνίατρος ώστε να δει σε τι κατάσταση είναι το μάτι του αλλά και τι αγωγή μπορεί να πάρει ώστε να βελτιωθεί η κατάστασή του. :/:

Ναι και αυτό εγώ νομίζω άλλα θα ήταν κάλο να το πάρω με το έτσι θέλω μακριά από την μάνα του? αυτό με ανησυχεί όταν το γυρίσω πίσω θα το αναγνωρίσει ξανά η θα νομίζει ότι το έχασε?

Ναι και αυτό εγώ νομίζω άλλα θα ήταν κάλο να το πάρω με το έτσι θέλω μακριά από την μάνα του? αυτό με ανησυχεί όταν το γυρίσω πίσω θα το αναγνωρίσει ξανά η θα νομίζει ότι το έχασε?

αυτο ειναι ενα θεμα... αν απλα το πας στον κτηνιατρο και το γυρισεις λογικα θα το αναγνωρισει. αλλα πιθανοτατα θα πρεπει να κανει καποια θεραπεια, θα μπορεις να το βρεις μετα?

Απάντηση: (Sos) Μικρό γατάκι με πρόβλημα στο μάτι

να σου πω ότι δεν ξέρω? το χωράφι είναι αρκετά μεγάλο με φοβατε που με φοβατε η μάνα του αν τις το πάρω για 1-2 ωρες και μετά πάνε όλα καλα και το αναγνωρίσει δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει νομιζω ειμαι σε αξιεξοδο

να σου πω ότι δεν ξέρω? το χωράφι είναι αρκετά μεγάλο με φοβατε που με φοβατε η μάνα του αν τις το πάρω για 1-2 ωρες και μετά πάνε όλα καλα και το αναγνωρίσει δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει νομιζω ειμαι σε αξιεξοδο

τοτε θα ελεγα παρε τηλεφωνο τον κτηνιατρο σας, περιγραψε του την κατασταση με το ματι και κανε ο,τι σου πει. μπορει να σου πει να του βαζεις σταγονες για καποιες μερες και μετα να ειναι οκ. ετσι δε θα χρειαστει να της το παρεις και η μαμα γατα μπορει να καταλαβει οτι δεν του κανεις κακο. δωστης και φαγητο οταν πηγαινεις μπας και την καλοπιασεις.

γεια σας παιδια ..ελπίζω να είναι κάποιος online..εμενα ο γάτος μου βγάζει υγρές τσιμπλες.στην αρχή στο ένα μάτι κ μετα κ στο άλλο.τα καθαρίζω με χαμομήλι αλλά δεν βλέπω βελτιωση..δεν κάθεται να τον πάω στο κτηνίατρο. τι να κάνω..΄?
'

Είνμαι τόσο άγριος; Θα μπορούσες να συνεννοηθείς με κάποιον κτηνίατρο να έρθει από το σπίτι; Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία με πρόβλημα στα μάτια...

Δεν είναι τοσο αγριος..απλά φοβάται λίγο..κ δεν κάθεται στην αγκαλιά μου..τα έχω έξω τα γατιά όχι μέσα στο σπίτι..Έχεις δίκιο θα πάω αύριο να ρωτήσω την κτηνίατρο γτ στην αρχη το αλλο μου αρσενικο που ειναι 3 μηνών τωρα είχε κι αυτο προβλημα στο ενα του μάτι αλλά τωρα φαίνεται καλύτερα μονό που φαίνεται σα να έχει κάτι σαν μια λεπτή μεμβρανη στο ματι του..φοβαμαι μηπως είναι καμια μόλυνση.. :/

Πιθανότατα... Δοκίμασε να τα πιάσεις βάζοντας λίγο φαγάκι μέσα σε γατοφόρο και μόλις μπουν να κλείσεις το πορτάκι γρήγορα! ;)

Αυτό είναι ένα θέμα γτ δεν έχω γατοφόρο...σε ευχαριστώ πάντως..θα πάω να ρωτησω αύριο στν κτηνίατρο.

Όλα καλά να σας πάνε! Περαστικά! :)

Σε ευχαριστώ!!!! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back