Πρόβλημα στο μάτι

• Thread starter Thread starter Guest User 74802
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλημέρα. Από χθες έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί βρήκα κοντά στη δουλειά μου στο Νέο Κόσμο 4 μικρά γατάκια από τα οποία τα 3 έχουν πρόβλημα στα ματάκια τους. Γενικά αυτή η γειτονιά έχει πολλά γατάκια και εγώ και οι κάτοικοι τα ταΐζουμε και τα ψιλοφροντίζουν. Τα είχα δει από προχτές και τους έβαλα φαγητό αλλά δεν είχα πάει κοντά τους. Τα είδα πάλι χτες που έπαιζαν στο ίδιο σημείο μέσα σε ένα παρτέρι στο παρκάκι και όπως πήγα να τους βάλω φαγητό παρατήρησα ότι τα 3 πορτοκαλί δεν έχουν μάτια. Στεναχωρήθηκα πολύ. Το τέταρτο το μαυρούλι φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα. Τι να κάνω; Έψαξα για φιλοζωικές στο Νέο Κόσμο αλλά δεν βρήκα κάτι. Σκέφτομαι να μιλήσω με το pet shop που είναι απέναντι (Ζωόπολις) και ψωνίζω που απ'οτι ξέρω κάποιες μέρες λειτουργεί και ως κτηνιατρείο. Αλλά θα κάνουν τίποτα και τι μπορούν να κάνουν; Μπορούν να βοηθηθούν τα γατάκια κάπως; Έχετε να προτείνετε κάτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρόβλημα με το ματάκι του γατούλη μου

Καλημερα θα ηθελα την βοηθεια σας. Οριν απο δυομιση μηνες πηραμε συντροφια μας ενα γατουλη ρατσας ragdoll ..ειναι ενας υπεροχος γατουλης αλλα απο την πρωτη στιγμη που ηρθε σπιτι μας αντιμετωπιζει προβλημα με το ματακι του ποτε το ενα ποτε το αλλο στην αρχη του βαζαμε κολυριο και σταγονες δακρυων μετα απο δυο βδομαδες συνηλθε ενω ειχε το ματακι εντελως παραμορφωθει..εκτοτε ειναι μια βδομαδα καλα και μια οχι ..εκτροπιαζει συνεχεια και εγω ειμαι με ενα κολυριο να του βαζω ....φυσικα ολο με αποφευγει και ειναι αγκαλια με τον γιο μου ....δεν πειραζει αυτο αλλα στεναχωριεμαι που συνεχεια εχει προβλημα το ματακι του κοκκινιζει αρχιζει και κλεινει σιγα σιγα και τσιμπλιαζει συνεχεια ..και αρχιζω και ου βαζω tomprex κολυριο ...θα ηθελα την γνωμη σας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το ματακι του γατουλη μου

Καλυτερα θα ηταν να συμβουλευτεις εναν κτηνιατρο για να σου πει με σιγουρια τι να κανεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα. Το φάρμακο το έχει δώσει ο γιατρός; Πιστεύω και εγω πως πρέπει να το δεί ο κτηνίατρος γιατί τώρα με την γύρη επιβαρύνονται αυτά τα προβλήματα. Εύχομαι να είναι περαστικά!

Εννοειται οτιναπο την αρχη το εδωσε ο γιατρος.....απλα βλεπω να μην υπαρχει λυση για αυτο ηθελα να το συζητησω μαζι σας ...ειναι εξι μηνων το καυμενο καινκαθε εικοσι μερες το πλακωνω στα κολυρια..κατι σιγουρα σεν παει καλα

άρα δεν κάνει κάτι το συγκεκριμένο κολλύριο και ταλαιπωρείται το γατάκι. πρέπει να πας το συντομότερο στον κτηνίατρο για να εξετάσει τα ματάκια του. περαστικά εύχομαι!

Εφοσον βλεπεις οτι δεν λυνεται το προβλημα,καλο θα ηταν να πας σε αλλον κτηνιατρο για να το εξετασει.ΟΚ,ανθρωποι ειναι και αυτοι.Πολλες φορες κανουν λαθη ή εχουν λαθος εκτιμηση σε κατι.Οποτε μια δευτερη αποψη ειναι πολυ σημαντικη.:)

Μιας και πρόσφατα είχα θέμα με την Νέλλη καθώς ξύπνησε και το μάτι της ήταν κλειστό.τελικά το είχε χτυπήσει και η θεραπεία έγινε και γίνετε με trobax.αλλού όμως θέλω να καταλήξω μιας και από ένα λάθος η λάθος εκτίμηση μπορεί να καταλήξουμε το ζωάκι στο χειρουργείο.
Αν το πρόβλημα στο μάτι είναι άλλο χτύπημα και εν ολίγη ς δεν έχει να κάνει με κάποιου άλλου είδους περίπτωση τότε δεν χορηγούμε αλοιφή με κορτιζόνη καθώς η κορτιζόνη πάει και τρυπάει εκεί που υπάρχει πληγή.προσέχετε το καλά αυτό.Δεν χορηγούμε τίποτα αν δεν δει κτηνίατρος

Επανέρχομαι στο θέμα.αρχικά να πω πως Ακόμα κ 50χιλιόμετρα απόσταση να είστε από το κτηνιατρείο του αιλουρου Μην το σκέφτεστε ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ.Ο άνθρωπος πρέπει στην προηγούμενη ζωή του να ήταν γάτος το ίδιο κ η σύζυγος του.τελικά η Νέλλη είχε έλκος στο μάτι ,πράγμα που ο προηγούμενος κτηνίατρος δεν διέγνωσε σωστά (πρέπει να βάλουμε Και ένα είδος black list γιατρών μου φαίνεται)Και ο κύριος Πάνος την πρόλαβε οριακά.Εκτός από το γεγονός ότι βλέπει τα γατιά σαν δικά του μας έδωσε φάρμακο που συνδύασε ο ίδιος Και.Σε δύο μέρες θεραπείας το κορίτσι σχεδόν δεν έχει τίποτα.Η χαρά που έκαναν παιδιά Και οι δύο στο κτηνιατρείο ήταν εφάμιλλη με την δικιά μας χαρά.Για να μην πω για το κόστος........(αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ,να πω ).

Πολύ ευχάριστα νέα για τη Νέλλη! Όντως και εγω έχω εμπιστοσύνη στον κ. Πάνο και έχει τύχει αρκετές φορές να μου δώσει πληροφορίες και τηλεφωνικώς.

Τελικά αυτό το έλκος στο μάτι είναι πολύ ύπουλο παιδιά και αποτι κατάλαβα θέλει υπομονή και χρόνο, χρόνο Και υπομονή.Επίσης είναι επώδυνο δυστυχώς.Η θεραπεία με tobrax στην απέδωσε καρπούς και Έτσι πάνε σε συνδυασμό φαρμάκων,tobrax k exocin Και αυτό γιατί...Ακούστε Καλά....κάποια μικρόβια δεν μπορεί να τα πολεμήσει το tobrax Και τι κάνουν; πάνε Και αντιγράφουν το DNA τους ούτως ώστε να αντέξουν στο to tobrex, εδώ έρχεται το exocin που Εκτός από αντιβιοτικό απαγορεύει την αντιγραφή του μικρόβιο που σας έλεγα πιο πριν.εν ολίγης άβυσσος η ψυχή του έλκους του ματιού Και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι σε όλα τα γατάκια να μην βρεθούν ποτέ αντιμέτωπα με αυτό.δεν θέλω να πέσω στην διαδικασία να πω τι μπορεί να συμβεί αν δεν υποχωρήσει το έλκος, δεν Θέλω να το σκέφτομαι.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο Άκη, και να υποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν... Πολλά περαστικά..

Μόλυνση στο μάτι

Εχει μια γατα απο αυτες που ταιζω και εχει μερικες μερες που το ενα της το μάτι το ειχε λιγο κλειστό. Χτες το ειδα τελείως κλειστό και την πηγα στον κτηνιατρο. Μου ειπε να της βαζω σταγόνες Tobratex 3 φορες τη μερα. Προσπάθησα χτες να της βάλω αλλα δεν τα κατάφερα. Με δαγκώνει, με έγδερνε και έτρεχε και έφευγε. Σημερα ομως ανησύχησα γιατι ειναι πολυ χάλια. Δεν ηθελε ουτε να φαει. Ήρθε μια φίλη μου να με βοηθήσει και κατάφερε και της έβαλε σταγόνα στο μάτι αλλα επειδη ηταν ήρεμη λογω του οτι δεν ειναι καλα. Την τάισα λιγο κοτοπουλο και πηγε και κρύφτηκε μεσα σε ενα θάμνο. Απο εκείνη την ωρα έμεινε εκει. Δυστυχως ο κτηνιατρος ειχε κλείσει και δεν την ξαναπηγα σημερα. Με ποιο τροπο μπορω να της βαζω σταγόνες πιο ευκολα;

Απάντηση: Μόλυνση στο μάτι

Νικολ της σου είπε ο γιατρός ότι έχει το μάτι του;έχει σημασία.

Ειπε πως εχει μολυνση στο ματι. Σημερα ηταν πολυ χαλια ουτε φαγητο ουτε νερο. Την πηγα σε καποιον αλλο κτηνιατρο που ηταν ανοιχτος. Μου ειπε πως εχει γριπη, εχει πυρετο και γι αυτο το ματι της ηταν ετσι. Της εβαλε αντιβιωτικη ενεση και μου εδωσε χαπια να παιρνει ενα τη μερα. Την εφερα πριν λιγο πισω και εξαφανιστηκε δεν την βρισκω πουθενα :( Ελπιζω να την βρω μηπως φαει λιγο αν επεσε ο πυρετος

Επομένως σταμάτησε το tobratex.Γιατί είχα μια ανησυχία Πώς αν επρόκειτο για τραύμα στο μάτι τότε μόνο κακό θα γινόταν με το φάρμακο καθώς περιέχει κορτιζόνη και ήθελα να σε προλάβω.εφόσον είναι γρίπη κοίταξε να της δώσεις τα φάρμακα της και σίγουρα θα μιλάμε για περασμένα ξεχασμένα.

Μακάρι. Την βρηκα τελικα κρύβεται καπου ισως απο τα αρσενικά γιατι δεν ειναι και στειρωμενη. Εφαγε κονσερβα αλλα δεν ήπιε καθολου νερο και ξαναπήγε και κρύφτηκε. Ελπίζω να τρωει αύριο για να μπορω να της βαλω την αντιβίωση μεσα στο φαγητο. Απλα δεν ειναι και πολυ ήμερη για να της δώσω το χάπι στο στομα

Νικόλ έχεις την δυνατότητα να μένει στο σπίτι αυτή η γατούλα; πρέπει μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία να είναι σε καθαρό περιβάλλον

Ψες το βραδυ ηταν εκει και εφαγε. Απο χτες εξαφανιστηκε. Την ψαχνω ολη τη μερα τιποτα. Θα ξαναπαω σε λιγο. Δεν καταλαβαινω γιατι μπορει να εφυγε:( Δεν πηρε καθολου την αντιβιωση της σημερα. Δεν ξερω τι να κανω. Ειναι δυνατον να πεθανε καπου και γι αυτο να εξαφανιστηκε? Δεν ξερω ποσο αργα την πηγα σε αλλο κτηνιατρο μιας και ο πρωτος ηταν τοσο ανευθυνος και αχρηστος

Α Όχι μην δίνεις ευθύνες στον εαυτό σου, βλΈπω πως κάνεις ότι μπορείς και μάλιστα με το παραπάνω.δύσκολα τα παρατάει μια γάτα να ξέρεις,άλλωστε αυτό τις κάνει να ξεχωρίζουν.κάποια στιγμή ελπίζω θα σου έρθει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back