Πρόβλημα στο μάτι

Θα ξαναπαω πιο μετα γιατι δυστυχως δεν ειναι εδω που μενω :( Μακαρι να την βρω να φαει να της δωσω την αντιβιωση της. Δυστυχως δεν εχω τη δυνατοτητα να την φερω στο σπιτι γιατι λειπω σχεδον ολη τη μερα και δεν ειναι γατα ημερη που να μπορω να την αφησω μονη της σε ενα ξενο περιβαλλον

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς επέστρεψε σημερα το πρωι. Φαινοταν καλυτερα, εφαγε πεινούσε πολυ. Χάρηκα πολυ την ειδα και δεν το πιστευα :D ήπιε και την αντιβίωση. Το ματακι της ανοιξε εντελώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά να είναι για τη γατούλα! :flowers:
Ελπίζω να μη σε λαχταρίσει ξανά και να έρχεται στην ώρα της!! :)

Ευχαριστούμε! :) σιγά σιγά γινόμαστε καλα. Ευτυχως που πήγαμε σε αλλο κτηνιατρο!

Πρήξιμο στο μάτι

Γειά σας, πάλι έχουμε πρόβλημα.Σέ ένα γατάκι ενός μήνών εμφανίστηκε ένα πρήξιμο στό μάτι του μέ εξόγκωμα σάν φούσκα.
Μπορεί νά είναι χλαμύδια ή κάτι χειρότερο ? Μπορεί νά πάρει φάρμακα τόσο μικρό ?

Απάντηση: Πρήξιμο στο μάτι

Νομίζω πως μόνο κτηνίατρος μπορεί να σας πει υπεύθυνα. Καλύτερα να το δει γιατρός και γρήγορα θα έλεγα πριν πάθει καμμιά ζημιά το ματάκι του μόνιμη.

Συμφωνώ ότι θα πρέπει να το δει οπωσδήποτε κτηνίατρος! Δεν έχω ιδέα για το τι μπορεί να είναι, αλλά είναι σίγουρο, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, ότι τα ματάκια ειδικά σ΄αυτές τις ηλικίες είναι πολύ ευαίσθητα και επιρρεπή σε μόνιμες βλάβες... Το μόνο που σκέφτομαι, αν δεν μπορείς να το πας άμεσα στο γιατρό είναι ότι μπορείς να προμηθευτείς φυσιολογικό ορό και να του κάνεις πλύσεις μ΄ένα βαμβάκι ώστε να αποφύγεις προσωρινά επιπλέον μόλυνση...

Επανέρχομαι στό θέμα μετά από νέο κρούσμα.Τά γατάκια τά πήγα στόν γιατρό τό ένα πού είχε τό πρήξιμο καί τό άλλο μέ πολύ ερεθισμένα μάτια.
Τό ένα πού είχε τό πρήξιμο τό μάτι του δέν σώζεται καί τό άλλο θά βλέπει πολύ θολά.Μού είπε ότι είναι από ιό γρίπης.
Σέ αυτήν τήν περίπτωση δέν μπορει νά κάνει πολλά, μού είπε νά βάζω μιά αλοιφή μέ κορτιζόνη μήπως καί υπάρξει αλλαγή.
Ένα νέο κρούσμα σέ άλλο μικρότερο γατάκι ξαφνικά εμφανίστηκε πρήξιμο άσπρου χρώματος πολύ έντονο στό μάτι του όπως τό προηγούμενο.
Τά συμπτώματα μοιάζουν όπως σέ προχωρημένη πάθηση όταν έχουν χλαμύδια καί εξογκώνονται τά μάτια αλλά τό vibramicyn δέν κάνει τίποτα σε αυτήν τήν περίπτωση.

Καλησπερα!
Μολις παρατηρησα οτι στο αριστερο ματι της, στην εξωτερικη γωνια, εχει μαζευτει κατι σαν "ζελε", πώς ειναι τα δικα μας τα δακρυα που μαζευονται στο ματι πριν πεσουν; ενα τετοιο πραγμα αλλα μονο στην εξωτερικη πλευρα και δεν δειχνει να την ενοχλει. Το χαζεψα τυχαια..
Εχει αντιμετωπισει κανεις σας κατι αντιστοιχο;; :confused:

Αν γίνεται, μπορείς να της βγάλεις της κάποια κοντινή φωτο στο σημείο (πρωί καλύτερα μη την τυφλώσει το φλας) και να στείλεις και στο γιατρό
του σάϊτ να σου πει τη γνώμη του.
Ό,τι και να'ναι, εύχομαι τίποτα σοβαρό και να'ναι περαστικό.

Πρόβλημα με τα μάτια του γατούλη

ηρθε στην αυλη μας ενας γατουλης με το αριστερο ματι σα χτυπημενο, αρρωστο δεν ξερω. μου ειπε ο κτηνιατρος και του βαλαμε tobradex 4-5 μερες και εγινε κομπλε.
ελειψα 3 μερες και τονα φησα με τη μανα μου, και ηρθα και τον βρηκα σημερα με και τα 2 του ματια χαλια! σαν να κοιτανε προς τα πανω, εχει αλλαξει το χρωμα δεν ξερω τι εχει παθει!!!
Θα τον παω αυριο πρωι κτηνιατρο, αλλα μεχρι τοτε, μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να επαθε και τι να κανω???????????

Ευχαριστω!

Απάντηση: Πρόβλημα με τα μάτια του γατούλη

Μάλλον έχει κατεβάσει τρίτο βλέφαρο έτσι όπως το περιγράφεις. Προφανώς έχει κάποια ίωση ο γατούλης και το tobradex μόνο του δεν ήταν αρκετό και υποτροπίασε, αφού όμως σκοπεύεις να τον πας αύριο στον κτηνίατρο θα σου δώσει οδηγίες τι να του δώσεις. ΄Ισως χρειάζεται και αντιβίωση εκτός από την αλοιφή στα ματάκια.
Για την ώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου, περίμενε ως το πρωί που θα τον δει ο κτηνίατρος και στο μεταξύ φρόντισε να είναι άνετα και να έχει φαγητό και φρέσκο νεράκι.

σε ευχαριστω..

ουφ τι να πω λαχταρησα ετσι που τον ειδα τον κακομοιρη. σαν να εχουν εξαφανιστει προς τα πανω οι κορες απο τα ματια του ειναι.. ελπιζω να γινει καλα.. :( δεν εχω ιδεα και απο γατια πρωτη φορα ασχολουμαι με γατι, παντα με σκυλια ειχα παρτιδες, ειναι ο πρωτος μας και δεν ξερω τι παθαινουν αυτα και τρομαξα!

Τελευταία επεξεργασία:
σε ευχαριστω..

ουφ τι να πω λαχταρησα ετσι που τον ειδα τον κακομοιρη. σαν να εχουν εξαφανιστει προς τα πανω οι κορες απο τα ματια του ειναι.. ελπιζω να γινει καλα.. :(
Ξέρω τι εννοείς, το ίδιο είχα τρομάξει κι εγώ όταν το είχε πάθει ο γάτος μου. Μην ανησυχείς, με την κατάλληλη θεραπεία θα γίνει μια χαρά, μόνο πρόσεξε μην εξαφανιστεί ο γατούλης γιατί απ' ότι κατάλαβα ζει έξω. ΄Εχουν μια τάση οι γάτες όταν νιώθουν πως δεν είναι καλά να κρύβονται, έχουν τεράστια αξιοπρέπεια αυτά τα πλάσματα.

οχι μες στο σπιτι τον εχουμε. τον ψεκασαμε τον εμβολιασαμε και του δωσαμε και μια αλοιφη. εγινε συγκατοικος επισημως. ενας λογος παραπανω που τρομαξα

Περαστικά σας! Εφόσον κανονίσατε να πάτε κτηνίατρο μην αγχώνεσαι, όλα καλά θα πάνε :) Ακούγεται όντως σαν τρίτο βλέφαρο, λογικά θα πάρετε αντιβίωση. Ενημέρωσέ μας όταν έχετε νέα! :)

τον πηγα στον κτηνιατρο, μου ειπε οτι αυτο εγινε επιεδη του εβαλα tobradex που εχει κορτιζονη, και επρεπε να του ειχα βαλει tobrex. Μου ειπε να του βαζω tobrex 3 φορεσ τη μερα για 10 μερες και αν δεν βελτιωθει τοτε θα του βαλουμ εκαι αντιβιωση.. Τι να πω ελπιζω να γινει καλα. Εντωμεταξυ το σκασμενο τιναζεται και η μιση στγονα φευγει απο το ματι!

Το tobrex υπάρχει και σε γέλη. Είναι πηχτό (σα ζελέ δηλαδή), πιο εύκολο να του το βάλεις και θέλει και ανά 8ωρο ενώ τις σταγόνες συνήθως λένε ανά 6ωρο.
Αν θέλεις ρώτησε τον κτηνίατρό σου γι΄αυτό, μήπως σε διευκολύνει.
Περαστικά εύχομαι!

Το ζελέ δε βολεύει γιατί το ματάκι είναι μικρό και πρέπει ουσιαστικά να του το πασαλείψεις όλο, θα το ενοχλεί πολύ. Μην ανησυχείς για τη σταγόνα όμως, αν το κρατάτε ακίνητο και η σταγόνα πέφτει μέσα στο μάτι θα είναι μια χαρά. Απόρησα κι εγώ που είδα ότι σας έδωσαν tobradex αντί tobrex, αλλά υπέθεσα ότι θα υπήρχε λόγος :/:

Σίγουρα είναι τι θα βολέψει στην κάθε περίπτωση.
Εγώ έβαζα το ζελέ στο ματάκι της Κυβέλης όταν ήταν 6 έως 13 ημερών και με είχε βολέψει πολύ.
Έβαζα στο χέρι μου τη δόση και της το ακουμπούσα απαλά στο κάτω μέρος του ματιού (μέσα εννοείται).
Μόλις ανοιγόκλεινε το ματάκι της πήγαινε παντού και τέλος.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back