Πρόβλημα των νεύρων στη γατούλα μου....

Jeannine

Δραστήριο μέλος

Η Jeannine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 621 μηνύματα.
:( Βρήκα μία γατούλα (2 μηνών) πριν ένα μήνα στην αττική οδό με χτυπημένα τα πίσω της πόδια. Την πήγα σε ένα κτηνίατρο και μου είπε "Αμέσως ευθανασία!". Εγώ αρνήθηκα... Σκέφτηκα αμέσως να δοκιμάσω και μία δεύτερη γνώμη, εκείνη της φιλοζωικής... Πηγαίνω στη φιλοζωική... Η κτηνίατρος ενθουσιώδης! "Ααα όλα θα πάνε καλά, θα φτιάξει"
΄Την πήγαινα κάθε τόσο για ενέσεις κορτιζόνης... Εν τέλει το αριστερό της πίσω πόδι τελικά το πάτησε.. Το άλλο όχι δυστυχώς...
Όλο αυτό το διάστημα τη βοηθώ να κάνει την ανάγκη της γιατί δεν μπορούσε μόνη της... Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη γνώμη ενός τρίτου κτηνιάτρου... Μόλις προχθές.. Δεν μπορώ να πω, την εξέτασε εξονυχιστικά.. Της έκανε ακτινογραφίες, πήρε δείγμα ούρων.. Στις ακτινογραφίες δεν φάνηκε κάτι το τόσο ιδιαίτερα ανησυχητικό, μόνο η υπερβολική συσσώρευση κοπράνων.
ΑΥΤΟ όμως που είναι το πιο δυσάρεστο είναι ότι εντόπισε πως η γατούλα μου έχει πρόβλημα στο νευρικό της σύστημα, προφανώς από το ατύχημα που υπέστη. Με αποτέλεσμα, να κρατάει τα κόπρανα και τα ούρα μέσα της χωρίς να τα βγάζει όλα...
Η κτηνίατρος αυτή μου δίνει μία πιθανότητα στις 100 η γατούλα αυτή να βελτιωθεί... Η μόνη ελπίδα που μου έδωσε είναι να τις κάνω ενέσεις (μυονευρώνες;;; δεν θυμάμαι πως ακριβώς μου το είπε...)
Την ρώτησα πότε θα δούμε αν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης με αυτές τις ενέσεις; και μου απάντησε πως μπορεί να πάρει από τρεις μέρες, μέχρι έξι μήνες... μπορεί φυσικά και να μη βελτιωθεί ποτέ....
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάτι να με συμβουλεύσετε, πείτε μου..
Έχω δεθεί με τη γατούλα αυτή... Εϊναι η συντροφιά μου.. Φοβάμαι να της κάνω ευθανασία. Δεν θέλω. Με το που την ακουμπάω γουργουρίζει, με κοιτάει και γουργουρίζει... Την πονάω πολύ... Κάθε μέρα εύχομαι κάτι να πάει καλύτερα....
Βοηθήστε με... Σας παρακαλώ.. Θα γονατίσω τελείως. :(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες για κάποιο διάστημα πως θα πάει η κατάσταση με τη θεραπεία και βλέποντας και κάνοντας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να παρεις μία απόφαση δες όπως είπε και ο θανάσης πως θα πάει και νομίζω πως ο καιρός θα δείξει καλύτερα. Και πολλές φορες η αγάπη κάνει θαύματα, καλή τύχη και καλό κουράγιο. Θα σου χρειαστούν και τα δύο.

Δυστυχώς δεν έχω καταλβει ακριβώς τι έχει η γατούλα σου αλλά το γεγονός οτι η ακτινογραφία της (σε σχεση με το νωτιαο μυελό) ήταν καθαρή είναι πολυ θετικο. Επίσης πολύ θετικό είναι οτι βελτιώθηκε με τις ενέσεις κορτιζόνης κ κινεί το ένα της πόδι.Κοίταξα λιγο στις σημειώσεις μου αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι ιδιαίτερο. Οι μυονευρώνες βεβαια πολυ λες δε νομίζω να είναι οι ενέσεις που θα τις κάνει αλλά το σημείο της γάτας που έχει υποστεί βλαβη, τα νεύρα δηλ που νευρώνουν τους αντίστοιχους μυες, στην περιπτωση σας αυτους που είναι υπεύθυνους για την ούρηση κ την αφόδευση. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να αδειάζεται η κύστη της 2 φορες την ημερα κ για την κοπροσταση κλυσμα,απομακρυνση κοπρανων με το δαχτυλο,ειδική διαιτα,υπακτικα φαρμακα. Κατα την γνώμη μου το ζωακι σου είναι σε θεση να επιβιώσει(με την βοηθεια σου βεβαια)και δεν είναι απαραίτητη η ευθανασία γιατί η ποιοτητα ζωης που θα εχει είναι ικανοποιητικη. Ελπίζω να βοήθησα και ξαναρωτα αν θελεις τον κτηνιατρο σου για τις ενέσεις γιατι μου κινησες την περιεργεια!!:)

:( Βρήκα μία γατούλα (2 μηνών) πριν ένα μήνα στην αττική οδό με χτυπημένα τα πίσω της πόδια. Την πήγα σε ένα κτηνίατρο και μου είπε "Αμέσως ευθανασία!". Εγώ αρνήθηκα... Σκέφτηκα αμέσως να δοκιμάσω και μία δεύτερη γνώμη, εκείνη της φιλοζωικής... Πηγαίνω στη φιλοζωική... Η κτηνίατρος ενθουσιώδης! "Ααα όλα θα πάνε καλά, θα φτιάξει"
΄Την πήγαινα κάθε τόσο για ενέσεις κορτιζόνης... Εν τέλει το αριστερό της πίσω πόδι τελικά το πάτησε.. Το άλλο όχι δυστυχώς...
Όλο αυτό το διάστημα τη βοηθώ να κάνει την ανάγκη της γιατί δεν μπορούσε μόνη της... Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη γνώμη ενός τρίτου κτηνιάτρου... Μόλις προχθές.. Δεν μπορώ να πω, την εξέτασε εξονυχιστικά.. Της έκανε ακτινογραφίες, πήρε δείγμα ούρων.. Στις ακτινογραφίες δεν φάνηκε κάτι το τόσο ιδιαίτερα ανησυχητικό, μόνο η υπερβολική συσσώρευση κοπράνων.
ΑΥΤΟ όμως που είναι το πιο δυσάρεστο είναι ότι εντόπισε πως η γατούλα μου έχει πρόβλημα στο νευρικό της σύστημα, προφανώς από το ατύχημα που υπέστη. Με αποτέλεσμα, να κρατάει τα κόπρανα και τα ούρα μέσα της χωρίς να τα βγάζει όλα...
Η κτηνίατρος αυτή μου δίνει μία πιθανότητα στις 100 η γατούλα αυτή να βελτιωθεί... Η μόνη ελπίδα που μου έδωσε είναι να τις κάνω ενέσεις (μυονευρώνες;;; δεν θυμάμαι πως ακριβώς μου το είπε...)
Την ρώτησα πότε θα δούμε αν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης με αυτές τις ενέσεις; και μου απάντησε πως μπορεί να πάρει από τρεις μέρες, μέχρι έξι μήνες... μπορεί φυσικά και να μη βελτιωθεί ποτέ....
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάτι να με συμβουλεύσετε, πείτε μου..
Έχω δεθεί με τη γατούλα αυτή... Εϊναι η συντροφιά μου.. Φοβάμαι να της κάνω ευθανασία. Δεν θέλω. Με το που την ακουμπάω γουργουρίζει, με κοιτάει και γουργουρίζει... Την πονάω πολύ... Κάθε μέρα εύχομαι κάτι να πάει καλύτερα....
Βοηθήστε με... Σας παρακαλώ.. Θα γονατίσω τελείως. :(:(:(

Θα σου προτινα να ζητησεις την γνωμη του "Αιλουρου"(www.ailouros.gr).
Ειναι πολυ καλος κτηνιατρος, αξιζει να πας τοσο μακρυα για να δει τη γατουλα σου.Εγω απο Χαλανδρι, εκει τις πηγαινω.
Ανπαλι σου ειναι δυσκολο να μετακινηθεις, εχω να σου προτινω μερικους καλους κτηνιατρους στο Χαλανδρι.:)

Φοβάμαι πολύ.. Ψάχνω κουράγιο για να βοηθήσω την ταλαίπωρη τη γατούλα.. Θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρει... Έχετε κάτι να μου προτείνετε βοηθητικό σε συνδυασμό με τη θεραπεία?? :(

Σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους για την άμεση απάντησή σας... Pitchy, έκανα λάθος για του μυονευρώνες.. Τώρα που το λες μπερδευτηκα τελείως. Μου είπε ότι αν θέλω να επιχειρήσω την ύστατη λύση, να του κάνω ειδικές ενέσεις για την τόνωση των νεύρων του, που φυσικά δεν είναι σίγουρη η αποτελεσματικότητά τους. Απ' ό,τι κατάλαβα έχεις ειδικές γνώσεις...
Αύριο θα πάω στην κτηνίατρο να του κάνει κλύσμα γιατί έχουν μαζευτεί πολλά κόπρανα στο έντερο και έχει μπλοκάρει. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ουρήσει, επειδή τα κόπρανα του πιέζουν την κύστη;;;
Του πήρα σήμερα και ένα καθαρκτικό λαδάκι Duphalac και μικροκλυσματάκια για μωρά που περιέχουν γλυκερίνη... Τα λέω όλα αυτά για να σας κατατοπίσω.. Πώς μπορώ δηλαδή να το κάνω να ουρεί;;; Δεν θα πονάει αν το πιέζω στην κύστη; υπάρχει τρόπος να μην πονά;;;
Πήρα κιόλας απ' όλους σας κουράγιο... Ευχαριστώ...:redface:

κοιτα για ολες αυτες τις απωριες που έχεις πρέπει να ρωτησεις την κτηνιατρο σου για να κανετε ένα θεραπευτικό πλάνο για το ζωακι ωστε να βολεύει κ εσένα.Θελω να πώ οτι αύριο θα πας εκει για κλύσμα αλλα δεν θα μπορεις να πηγαινεις συνεχεια οποτε πρεπει να γινεται δουλεια κ στο σπιτι.Τις λεπτομέρειες θα σου τις πει ο γιατρος,εγω απλα ηθελα να πω οτι απ'οτι περιεγραψες είναι μια ελεγχομενη κατασταση η οποια με λιγη υπομονη μπορει μπορει να γινει ανεκτη απο μερους σου!!:)

Ναι, σωστά! Πήρα φόρα κι εγώ, γιατί έχω αγωνία για την ψιψινούλα μου. Η κτηνίατρος που το πηγαίνω μου είπε ότι πρέπει να αρχίσω να δουλεύω μέσα μου το σοβαρό ενδεχόμενο της ευθανασίας... Δεν μου έδωσε ελπίδες, ούτε λύσεις, όπως αυτές που μου πρότεινες. Με απογοήτευσε θα έλεγα... ΚΑι ξέρεις, διστάζω να τη ρωτήσω παραπάνω τη στιγμή που μου είπε για ευθανασία... Ελπίζω να μη σας ζάλισα γενικώς.
Απλώς είμαι πολύ αγχωμένη...:/:

πάντως πάρε και μια τρίτη γνώμη κτηνιάτρου (κατά προτίμηση με ειδίκευση στις γάτες (η πρόταση της Σαρδέλας είναι πολύ καλή). Δεν χάνεις κάτι..

πάντως πάρε και μια τρίτη γνώμη κτηνιάτρου (κατά προτίμηση με ειδίκευση στις γάτες (η πρόταση της Σαρδέλας είναι πολύ καλή). Δεν χάνεις κάτι..
Ναι...θα συμφωνησω...

Ίσως του τηλεφωνήσω αύριο για να τον επισκεφτώ.
Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και για τις προτάσεις σας.
Καμιά φορά, όταν βρίσκεσαι σε απελπισία, δύο λόγια παρηγοριάς από κάποιον άλλον είναι μεγάλη υπόθεση. Ανακούφιση..

Εχω μια κυρια εθελοντρια που ειχε δυο τετοιες γατες και τις βοηθουσε η ιδια για χρονια να πανε στη τουαλεττα το τηλεφωνο της ειναι 6936118679 και τη λενε στελλα. Ρωτησε την, πες οτι εισαι απο μένα. Καλο ειναι να το δει ενας γιατρος καλος εξισου γιατι εχεις αντικρουωμενες γνωμες. Εγω στην θεση σου θα δοκίμαζα ολα οσα ειναι δυνατα να κανω ξεκινωντας απο τον γιατρο αιλουρο. Το οτι βελτιωθηκε το ποδαρακι ειναι σημαντικο ισως υπαρχουν λυσεις αλλα ισως δεν ειναι ιατρικα ευκολες και ισως ειναι ενα γατακι που για τα επομενα δεκα δεκαπεντε χρονια θα εχεις να το φροντιζεις. Απο την αλλη παλι ισως βελτιωθει και η κτηνιατρικη ως τοτε. Το θεμα για μενα ειναι θελεις να προσπαθησεις η οχι??? Αυτο μονο εσυ το ξερεις . Εγω παντως θα δοκιμαζα τα παντα συμπεριλαμβαομενου ομοιοπαθητικης κτηνιατρικης μασαζ και θα ασχολιομουν πολυ πριν το βαλω κατω.

Μια άλλη περίπτωση κτηνιάτρου για τρίτη άποψη ειναι το Κτηνιατρικό Κέντρο στην Κυψέλη (2108648140)
έχουν αντιμετωπίσει απο όσο ξέρω αρκετές περιπτώσεις απο ατυχήματα και γενικά πάντα το παλεύουν, δεν εξετάζουν εύκολα το θέμα της ευθανασίας.

Μπράβο σου που το παλεύεις. Η γατούλα ειναι νεαρή και το πιθανότερο ειναι οτι ολα θα πάνε καλά! Μην απογοητεύεσαι!:)

Μπράβο σου Jeannine που έχεις τη θέληση να σώσεις το γατάκι! Αρκεί να έχεις και το κουράγιο να το παλαίψεις... όσο χρειαστεί! Δοκίμασε τους γιατρούς που σου πρότειναν τα κορίτσια (Αίλουρος και Κέντρο γάτας). Νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι στο Κέντρο γάτας φιλοξενούν ένα γατάκι που έχει πρόβλημα στην ούρηση λόγω παράλυσης... Κουράγιο και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

Σήμερα πηγα την ψιψινούλα μου και της άρχισε τις ενέσεις για τα νεύρα... Θα πρέπει παράλληλα να της πιέζω την κύστη για να ουρεί... :(
Ευχηθείτε μου να αντέξει η γατούλα μου και να αντέξω κι εγώ σε όλο αυτό...

Καλό κουράγιο και στις δυό σας! :)
Πάντως, σε δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή, πάντα είναι χρήσιμη μια δεύτερη ή ακόμα και μια τρίτη γνώμη, όπως σου είπαν ήδη...

Κουράγιο και εύχομαι να πάει καλύτερα η γατούλα! Απ΄ότι φαίνεται, πάντα θα έχει την ανάγκη σου, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει! Θα γίνει καλύτερα και θα περάσετε πολλές όμορφες στιγμές μαζί!

πρεπει να εισαι πολυ καλος ανθρωπος για να το κανεις αυτο.:rolleyes::happy: δεν λεω πως φανταζομαι την θεση σου γιατι σιγουρα δεν την φανταζομαι ουτε στο τοσο... καλη δυναμη και να μην ξεχνας πως η γατουλα σε ευγνωμονει:P:) για αυτο το τεραστιο και αγχωτικο εργο που κανεις γι αυτην χωρις να σε υποχρεωνει κανεις:happy:

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.. Μου δώσατε λίγο θάρρος που χρειαζόμουν για να το αντιμετωπίσω... Ευχομαι η θεραπεία αυτή για τα νεύρα, έστω και μετά από καιρό να πετύχει...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back