Jeannine
Δραστήριο μέλος
Βρήκα μία γατούλα (2 μηνών) πριν ένα μήνα στην αττική οδό με χτυπημένα τα πίσω της πόδια. Την πήγα σε ένα κτηνίατρο και μου είπε "Αμέσως ευθανασία!". Εγώ αρνήθηκα... Σκέφτηκα αμέσως να δοκιμάσω και μία δεύτερη γνώμη, εκείνη της φιλοζωικής... Πηγαίνω στη φιλοζωική... Η κτηνίατρος ενθουσιώδης! "Ααα όλα θα πάνε καλά, θα φτιάξει"΄Την πήγαινα κάθε τόσο για ενέσεις κορτιζόνης... Εν τέλει το αριστερό της πίσω πόδι τελικά το πάτησε.. Το άλλο όχι δυστυχώς...
Όλο αυτό το διάστημα τη βοηθώ να κάνει την ανάγκη της γιατί δεν μπορούσε μόνη της... Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη γνώμη ενός τρίτου κτηνιάτρου... Μόλις προχθές.. Δεν μπορώ να πω, την εξέτασε εξονυχιστικά.. Της έκανε ακτινογραφίες, πήρε δείγμα ούρων.. Στις ακτινογραφίες δεν φάνηκε κάτι το τόσο ιδιαίτερα ανησυχητικό, μόνο η υπερβολική συσσώρευση κοπράνων.
ΑΥΤΟ όμως που είναι το πιο δυσάρεστο είναι ότι εντόπισε πως η γατούλα μου έχει πρόβλημα στο νευρικό της σύστημα, προφανώς από το ατύχημα που υπέστη. Με αποτέλεσμα, να κρατάει τα κόπρανα και τα ούρα μέσα της χωρίς να τα βγάζει όλα...
Η κτηνίατρος αυτή μου δίνει μία πιθανότητα στις 100 η γατούλα αυτή να βελτιωθεί... Η μόνη ελπίδα που μου έδωσε είναι να τις κάνω ενέσεις (μυονευρώνες;;; δεν θυμάμαι πως ακριβώς μου το είπε...)
Την ρώτησα πότε θα δούμε αν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης με αυτές τις ενέσεις; και μου απάντησε πως μπορεί να πάρει από τρεις μέρες, μέχρι έξι μήνες... μπορεί φυσικά και να μη βελτιωθεί ποτέ....
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάτι να με συμβουλεύσετε, πείτε μου..
Έχω δεθεί με τη γατούλα αυτή... Εϊναι η συντροφιά μου.. Φοβάμαι να της κάνω ευθανασία. Δεν θέλω. Με το που την ακουμπάω γουργουρίζει, με κοιτάει και γουργουρίζει... Την πονάω πολύ... Κάθε μέρα εύχομαι κάτι να πάει καλύτερα....
Βοηθήστε με... Σας παρακαλώ.. Θα γονατίσω τελείως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος

Βρήκα μία γατούλα (2 μηνών) πριν ένα μήνα στην αττική οδό με χτυπημένα τα πίσω της πόδια. Την πήγα σε ένα κτηνίατρο και μου είπε "Αμέσως ευθανασία!". Εγώ αρνήθηκα... Σκέφτηκα αμέσως να δοκιμάσω και μία δεύτερη γνώμη, εκείνη της φιλοζωικής... Πηγαίνω στη φιλοζωική... Η κτηνίατρος ενθουσιώδης! "Ααα όλα θα πάνε καλά, θα φτιάξει"
΄Την πήγαινα κάθε τόσο για ενέσεις κορτιζόνης... Εν τέλει το αριστερό της πίσω πόδι τελικά το πάτησε.. Το άλλο όχι δυστυχώς...
Όλο αυτό το διάστημα τη βοηθώ να κάνει την ανάγκη της γιατί δεν μπορούσε μόνη της... Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη γνώμη ενός τρίτου κτηνιάτρου... Μόλις προχθές.. Δεν μπορώ να πω, την εξέτασε εξονυχιστικά.. Της έκανε ακτινογραφίες, πήρε δείγμα ούρων.. Στις ακτινογραφίες δεν φάνηκε κάτι το τόσο ιδιαίτερα ανησυχητικό, μόνο η υπερβολική συσσώρευση κοπράνων.
ΑΥΤΟ όμως που είναι το πιο δυσάρεστο είναι ότι εντόπισε πως η γατούλα μου έχει πρόβλημα στο νευρικό της σύστημα, προφανώς από το ατύχημα που υπέστη. Με αποτέλεσμα, να κρατάει τα κόπρανα και τα ούρα μέσα της χωρίς να τα βγάζει όλα...
Η κτηνίατρος αυτή μου δίνει μία πιθανότητα στις 100 η γατούλα αυτή να βελτιωθεί... Η μόνη ελπίδα που μου έδωσε είναι να τις κάνω ενέσεις (μυονευρώνες;;; δεν θυμάμαι πως ακριβώς μου το είπε...)
Την ρώτησα πότε θα δούμε αν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης με αυτές τις ενέσεις; και μου απάντησε πως μπορεί να πάρει από τρεις μέρες, μέχρι έξι μήνες... μπορεί φυσικά και να μη βελτιωθεί ποτέ....
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάτι να με συμβουλεύσετε, πείτε μου..
Έχω δεθεί με τη γατούλα αυτή... Εϊναι η συντροφιά μου.. Φοβάμαι να της κάνω ευθανασία. Δεν θέλω. Με το που την ακουμπάω γουργουρίζει, με κοιτάει και γουργουρίζει... Την πονάω πολύ... Κάθε μέρα εύχομαι κάτι να πάει καλύτερα....
Βοηθήστε με... Σας παρακαλώ.. Θα γονατίσω τελείως.![]()
Θα σου προτινα να ζητησεις την γνωμη του "Αιλουρου"(www.ailouros.gr).
Ειναι πολυ καλος κτηνιατρος, αξιζει να πας τοσο μακρυα για να δει τη γατουλα σου.Εγω απο Χαλανδρι, εκει τις πηγαινω.
Ανπαλι σου ειναι δυσκολο να μετακινηθεις, εχω να σου προτινω μερικους καλους κτηνιατρους στο Χαλανδρι.

Jeannine
Δραστήριο μέλος

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Αύριο θα πάω στην κτηνίατρο να του κάνει κλύσμα γιατί έχουν μαζευτεί πολλά κόπρανα στο έντερο και έχει μπλοκάρει. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ουρήσει, επειδή τα κόπρανα του πιέζουν την κύστη;;;
Του πήρα σήμερα και ένα καθαρκτικό λαδάκι Duphalac και μικροκλυσματάκια για μωρά που περιέχουν γλυκερίνη... Τα λέω όλα αυτά για να σας κατατοπίσω.. Πώς μπορώ δηλαδή να το κάνω να ουρεί;;; Δεν θα πονάει αν το πιέζω στην κύστη; υπάρχει τρόπος να μην πονά;;;
Πήρα κιόλας απ' όλους σας κουράγιο... Ευχαριστώ...

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Απλώς είμαι πολύ αγχωμένη...

RedCat
Διάσημο μέλος
Ναι...θα συμφωνησω...πάντως πάρε και μια τρίτη γνώμη κτηνιάτρου (κατά προτίμηση με ειδίκευση στις γάτες (η πρόταση της Σαρδέλας είναι πολύ καλή). Δεν χάνεις κάτι..
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και για τις προτάσεις σας.
Καμιά φορά, όταν βρίσκεσαι σε απελπισία, δύο λόγια παρηγοριάς από κάποιον άλλον είναι μεγάλη υπόθεση. Ανακούφιση..
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
έχουν αντιμετωπίσει απο όσο ξέρω αρκετές περιπτώσεις απο ατυχήματα και γενικά πάντα το παλεύουν, δεν εξετάζουν εύκολα το θέμα της ευθανασίας.
Μπράβο σου που το παλεύεις. Η γατούλα ειναι νεαρή και το πιθανότερο ειναι οτι ολα θα πάνε καλά! Μην απογοητεύεσαι!

Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος

Ευχηθείτε μου να αντέξει η γατούλα μου και να αντέξω κι εγώ σε όλο αυτό...
aretha
Περιβόητο μέλος

Πάντως, σε δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή, πάντα είναι χρήσιμη μια δεύτερη ή ακόμα και μια τρίτη γνώμη, όπως σου είπαν ήδη...
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν λεω πως φανταζομαι την θεση σου γιατι σιγουρα δεν την φανταζομαι ουτε στο τοσο... καλη δυναμη και να μην ξεχνας πως η γατουλα σε ευγνωμονει
για αυτο το τεραστιο και αγχωτικο εργο που κανεις γι αυτην χωρις να σε υποχρεωνει κανεις
Jeannine
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool