hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια ίσως χαζή ερώτηση. Ξέρουμε εαν εξαρτάται απο κάτι η ποσότητα των μωρών που θα κάνει μια γάτα στην πρώτη της εγκυμοσύνη?? Ή κανείς δεν ξέρει εαν θα κάνει απο 2 εως και 7??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μονο με υπερηχο, ή ψιλαφιση θα σου πει ο γιατρος ενα περιπου ποσα θα κανει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα!
Με υπερηχο μπορει κανεις να μετρησει τα μωρα,αν και αν εχει πανω απο τεσσερα αλληλοεπικαλυπτονται.Επισης με ψηλαφιση την τριτη με τεταρτη εβδομαδα κυησης μπορει ο γιατρος να υπολογισει κατα προσεγγιση τα μικρα.
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Σε οποιαδηποτε εγκυμοσυνη η ποσοτητα των μωρων εξαρταται απο ποσα ωαρια θα κατεβασει η γατα κατα την συνουσια.Καλησπέρα!
Μια ίσως χαζή ερώτηση. Ξέρουμε εαν εξαρτάται απο κάτι η ποσότητα των μωρών που θα κάνει μια γάτα στην πρώτη της εγκυμοσύνη?? Ή κανείς δεν ξέρει εαν θα κάνει απο 2 εως και 7??
Υπαρχουν γατες που κανουν απο 1 εως και 9 γατακια.Και αυτο δεν εξαρταται εαν ειναι η πρωτη, η δευτερη κλπ γεννα της.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Φυσικά μπορεί και όλα να πάνε καλά και να αποκτήσετε μια μεγάλη οικογένεια απο γατάκια!
Ακόμα εαν ζευγάρωσε με ξένο αρσενικό θα ήταν καλό μετά την γέννα να γίνουν εξετάσεις αίματος για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να κολλήσει μια γατα (αρσενική ή θηλυκή) με το ζευγάρωμα.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Βέβαια είναι μικρή ακόμη και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην την ζευγαρώσω καθόλου....αλλά αν αποφασίσω να το κάνω δεν θελω να μείνω με πολλά γατάκια στο σπίτι...! Θα δούμε λοιπόν!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Βέβαια είναι μικρή ακόμη και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην την ζευγαρώσω καθόλου....αλλά αν αποφασίσω να το κάνω δεν θελω να μείνω με πολλά γατάκια στο σπίτι...! Θα δούμε λοιπόν!
Το καλύτερο θα κάνεις...
Απλά να ξέρεις ότι κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα για την καταστολή του οίστροι, και υπάρχουν ακόμα Κτηνίατροι ( ο Θεός να τους κάνει...) που τα προτείνουν. Τα σκευάσματα αυτά κάνουν καρκίνο στην γάτα.. και μπορεί και μία φορά να είναι αρκετή...

Το θέμα είναι ότι και οίστρους να περνάει η γάτα και να μην ζευγαρώνει πάλι μπορεί να πάθει πυομήτρες...
Η λύση είναι μία και είναι η καλύτερη δυνατή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γατούλα σου καλά, και μαζί σου πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να έχεις ούτε την έννοια της, ούτε να ψάχνεις για σπίτια, ούτε να δημιουργούνται και άλλα τόσα αδέσποτα...και είναι η στείρωση. (https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/)
marian00
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια εγω ανησυχω επιδη ειναι η πρωτη φορα της γατουλας μου που θα γεννησει οτι ισως να μη τα θυλαζει..τι μπορω να κανω εγω ωστε να τα κρατησω ζωντανα;η μπορω να της δειξω με καποιο τροπο ωστε να μαθει να τα θυλαζει;
moukelis
Επιφανές μέλος
Οχι,δε μπορεις να κανεις κατι παρα να τα ταϊζεις εσυ με υποκαταστατο μητρικου γαλακτος.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια εγω ανησυχω επιδη ειναι η πρωτη φορα της γατουλας μου που θα γεννησει οτι ισως να μη τα θυλαζει..τι μπορω να κανω εγω ωστε να τα κρατησω ζωντανα;η μπορω να της δειξω με καποιο τροπο ωστε να μαθει να τα θυλαζει;
Το ότι είναι η πρώτη γέννα της γατούλας δεν σημαίνει ότι δεν θα τα θηλάσει... Φρόντισε απλά όταν θα έχει τα μωρά, να αισθάνεται ασφαλής. Να βρίσκεται σε ήσυχο χώρο, να μην την ενοχλεί κανένας, να έχει ζεστούλα, φαγάκι και νεράκι κοντά της, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή της και φεύγει από τα μικρά.
Αν τελικά όντως δεν θηλάσει, μπορείς να την πηγαίνεις έσυ στα μικρά, να την βάζεις να ξαπλώσει και να την κάνεις να μείνει π.χ. χαιδεύοντάς την ή βουρτσίζοντας την ή κάνοντας κάτι που της αρέσει, ώστε τα μικρά να βρουν ευκαιρία να θηλάσουν, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της ζωής τους (για να πάρουν αντισώματα). Μετά μπορείς να τα ταίζεις εσύ με υποκατάστατο γάλακτος.
Αλήθεια, η γατούλα μένει μέσα στο σπίτι; Τα γατάκια τι θα τα κάνεις;

kwstans
Νεοφερμένο μέλος
εχω μια γατα εδω και περιπου ενα χρονο και ειναι εγκυος για πρωτη φορά.Ανηπομονω να γεννησει και εχω πολυ αγχοσ. μηπωσ υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι η στιγμη που περιμενω ηρθε.υπάρχει?
moukelis
Επιφανές μέλος
kwstans
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
kwstans
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
adx
Νεοφερμένο μέλος
καλα. να το κανουμε και στους ανθρωπους, δεν θα υπαρχουν σεξουαλικως μεταδιδομενα νσηματα, ανεργια, one night stands κλπ. Εχω, δυστυχως, διαφορετικη αντιληψη - δεν ειμαι τοσο εγωιστης να εχψ ακρωτηριασμενο ζωο και δεν θελω να παιζω τον θεο. καλο απογευμα.
Θ.
υγ. περι ζωοφιλιας, κολοκυθοπιττα)
kwstans
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Συγνωμη,μαζι δε μιλησαμε και στο τηλεφωνο;Δεν ειστε ο κυριος που μιλουσαμε για τα νορβηγικου δασους;"Η λύση είναι μία και είναι η καλύτερη δυνατή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γατούλα σου καλά, και μαζί σου πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να έχεις ούτε την έννοια της, ούτε να ψάχνεις για σπίτια, ούτε να δημιουργούνται και άλλα τόσα αδέσποτα...και είναι η στείρωση."
καλα. να το κανουμε και στους ανθρωπους, δεν θα υπαρχουν σεξουαλικως μεταδιδομενα νσηματα, ανεργια, one night stands κλπ. Εχω, δυστυχως, διαφορετικη αντιληψη - δεν ειμαι τοσο εγωιστης να εχψ ακρωτηριασμενο ζωο και δεν θελω να παιζω τον θεο. καλο απογευμα.
Θ.
υγ. περι ζωοφιλιας, κολοκυθοπιττα)

Απεφυγε και το χαπι και την ενεση,κανε της την επεμβαση αφου απογαλακτιστουν τα μικρα.Καμια δεκαρια μερες πριν τη γεννα φτιαξε της φωλιτσα,και μην την αφηνεις να βγαινει,ειδικα αφου γεννησει.Θα τη δεις να ψαχνει σκοτεινο μερος την ημερα της γεννας,και μπορει να εχει κατεβασει και γαλα στις θηλες.Το ξερω.θα της κανω 2 μηνες μετα την γεννα.οταν η γατα μου ζευγαρωσε η κτηνιατρος μου ειπε να της κανει μια ενεση για να αποβαλλει αλλα εγω δεν ηθελα.σιγουρα θα προτιμουσα να μην μεινει εγκυος απο τωρα και να καταλαβαινα οτι εχει ιστρο πριν ζευγαρωσει ωστε να της δωσω ενα χαπι για να της κοπει ομως σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σκοτωσω τα γατακια.μεχρι στιγμης εχω βρει 3 ατομα που θέλουν γατακι και συνεχιζω να ψάχνω.ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχει κολλησει κατι.πειτε μου ομως υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι σε λιγες ωρες ή σε λιγες η γατα μου γενναει?καποια περίεργη συμπεριφορα ισως?θυμαμαι μια γατα που ειχα οταν ήμουν μικρη λιγο πριν γεννησει μυριζε τα παντα και ειχε ανοιχτο στομα.
Καλη τυχη!Υ.Γ.Εχε υποψιν σου οτι αφου σαραντισουν τα μικρα μπορει να της ερθει ΠΑΛΙ οιστρος,εχε το νου σου μην σου ξαναζευγαρωσει.Και μια φιλικη συμβουλη,αλλαξε κτηνιατρο.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το ξερω.θα της κανω 2 μηνες μετα την γεννα.οταν η γατα μου ζευγαρωσε η κτηνιατρος μου ειπε να της κανει μια ενεση για να αποβαλλει αλλα εγω δεν ηθελα.σιγουρα θα προτιμουσα να μην μεινει εγκυος απο τωρα και να καταλαβαινα οτι εχει ιστρο πριν ζευγαρωσει ωστε να της δωσω ενα χαπι για να της κοπει ομως σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σκοτωσω τα γατακια.μεχρι στιγμης εχω βρει 3 ατομα που θέλουν γατακι και συνεχιζω να ψάχνω.ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχει κολλησει κατι.πειτε μου ομως υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι σε λιγες ωρες ή σε λιγες η γατα μου γενναει?καποια περίεργη συμπεριφορα ισως?θυμαμαι μια γατα που ειχα οταν ήμουν μικρη λιγο πριν γεννησει μυριζε τα παντα και ειχε ανοιχτο στομα.
ενεσεις για να μην εχει οιστρους να μην της κανεις με τπτ...προκαλουν καρκινο...αφου γεννησει μετα το χρονικο διαστημα που νομιζω αναφερει η moukelis μπορεις να της κανεις στειρωση..ειναι οτι καλυτερο για τη γατουλα σου πιστεψε με...και μην σκεφτεις οτι θα παθει κανενα ψυχοπλακωμα που δενν θα μπορει να κανει αλλα παιδια...η γατα δεν ειναι ανθρωπος και δεν εχει συνειδηση αυτων των γεγονοτων.λειτουργει καθαρα με το ενστικτο..και με την στειρωση απλα δεν θα εχει ορμες...αυτο και μονο...σου ευχομαι τα καλυτερα για την γατα σου και τα γατακια...καλο θα ηταν τα γατακια να τα δωσεις με την προυποθεση στειρωσης για να μην διαιωνιζεται αυτη η απαραδεχτη κατασταση με τα αδεσποτα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool