Πρώτη εγκυμοσύνη και απορίες

hionath1980

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαγδαληνή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 249 μηνύματα.
Καλησπέρα!

Μια ίσως χαζή ερώτηση. Ξέρουμε εαν εξαρτάται απο κάτι η ποσότητα των μωρών που θα κάνει μια γάτα στην πρώτη της εγκυμοσύνη?? Ή κανείς δεν ξέρει εαν θα κάνει απο 2 εως και 7??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρώτη Εγκυμοσύνη και απορίες

μονο με υπερηχο, ή ψιλαφιση θα σου πει ο γιατρος ενα περιπου ποσα θα κανει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!
Με υπερηχο μπορει κανεις να μετρησει τα μωρα,αν και αν εχει πανω απο τεσσερα αλληλοεπικαλυπτονται.Επισης με ψηλαφιση την τριτη με τεταρτη εβδομαδα κυησης μπορει ο γιατρος να υπολογισει κατα προσεγγιση τα μικρα.

Καλησπέρα!

Μια ίσως χαζή ερώτηση. Ξέρουμε εαν εξαρτάται απο κάτι η ποσότητα των μωρών που θα κάνει μια γάτα στην πρώτη της εγκυμοσύνη?? Ή κανείς δεν ξέρει εαν θα κάνει απο 2 εως και 7??
Σε οποιαδηποτε εγκυμοσυνη η ποσοτητα των μωρων εξαρταται απο ποσα ωαρια θα κατεβασει η γατα κατα την συνουσια.
Υπαρχουν γατες που κανουν απο 1 εως και 9 γατακια.Και αυτο δεν εξαρταται εαν ειναι η πρωτη, η δευτερη κλπ γεννα της.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη της φορά, εάν είναι και μικρή σε ηλικία αλλά και σε μέγεθος, θέλει ιδιαίτερη προσοχή και η υγεία της μάνας, τόσο κατα την διάρκεια, όσο και κατά τον τοκετό, και τον θηλασμό. Επίσης υπάρχει πάντα η πιθανότητα αν όλα πάνε καλά με την γέννα, να μην τα θέλει η μάνα, οπότε θα πρέπει να τα μεγαλώσετε εσείς με μπιμπερό και ειδικό γάλα.:redface:
Φυσικά μπορεί και όλα να πάνε καλά και να αποκτήσετε μια μεγάλη οικογένεια απο γατάκια!

Ακόμα εαν ζευγάρωσε με ξένο αρσενικό θα ήταν καλό μετά την γέννα να γίνουν εξετάσεις αίματος για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που μπορεί να κολλήσει μια γατα (αρσενική ή θηλυκή) με το ζευγάρωμα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Βέβαια είναι μικρή ακόμη και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην την ζευγαρώσω καθόλου....αλλά αν αποφασίσω να το κάνω δεν θελω να μείνω με πολλά γατάκια στο σπίτι...! Θα δούμε λοιπόν!

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Βέβαια είναι μικρή ακόμη και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην την ζευγαρώσω καθόλου....αλλά αν αποφασίσω να το κάνω δεν θελω να μείνω με πολλά γατάκια στο σπίτι...! Θα δούμε λοιπόν!

Το καλύτερο θα κάνεις...
Απλά να ξέρεις ότι κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα για την καταστολή του οίστροι, και υπάρχουν ακόμα Κτηνίατροι ( ο Θεός να τους κάνει...) που τα προτείνουν. Τα σκευάσματα αυτά κάνουν καρκίνο στην γάτα.. και μπορεί και μία φορά να είναι αρκετή...:/:

Το θέμα είναι ότι και οίστρους να περνάει η γάτα και να μην ζευγαρώνει πάλι μπορεί να πάθει πυομήτρες...
Η λύση είναι μία και είναι η καλύτερη δυνατή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γατούλα σου καλά, και μαζί σου πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να έχεις ούτε την έννοια της, ούτε να ψάχνεις για σπίτια, ούτε να δημιουργούνται και άλλα τόσα αδέσποτα...και είναι η στείρωση. (https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/)

Τελευταία επεξεργασία:

Παιδια εγω ανησυχω επιδη ειναι η πρωτη φορα της γατουλας μου που θα γεννησει οτι ισως να μη τα θυλαζει..τι μπορω να κανω εγω ωστε να τα κρατησω ζωντανα;η μπορω να της δειξω με καποιο τροπο ωστε να μαθει να τα θυλαζει;

Οχι,δε μπορεις να κανεις κατι παρα να τα ταϊζεις εσυ με υποκαταστατο μητρικου γαλακτος.

Παιδια εγω ανησυχω επιδη ειναι η πρωτη φορα της γατουλας μου που θα γεννησει οτι ισως να μη τα θυλαζει..τι μπορω να κανω εγω ωστε να τα κρατησω ζωντανα;η μπορω να της δειξω με καποιο τροπο ωστε να μαθει να τα θυλαζει;

Το ότι είναι η πρώτη γέννα της γατούλας δεν σημαίνει ότι δεν θα τα θηλάσει... Φρόντισε απλά όταν θα έχει τα μωρά, να αισθάνεται ασφαλής. Να βρίσκεται σε ήσυχο χώρο, να μην την ενοχλεί κανένας, να έχει ζεστούλα, φαγάκι και νεράκι κοντά της, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή της και φεύγει από τα μικρά.
Αν τελικά όντως δεν θηλάσει, μπορείς να την πηγαίνεις έσυ στα μικρά, να την βάζεις να ξαπλώσει και να την κάνεις να μείνει π.χ. χαιδεύοντάς την ή βουρτσίζοντας την ή κάνοντας κάτι που της αρέσει, ώστε τα μικρά να βρουν ευκαιρία να θηλάσουν, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της ζωής τους (για να πάρουν αντισώματα). Μετά μπορείς να τα ταίζεις εσύ με υποκατάστατο γάλακτος.

Αλήθεια, η γατούλα μένει μέσα στο σπίτι; Τα γατάκια τι θα τα κάνεις;:hmm:

καλησπέρα

εχω μια γατα εδω και περιπου ενα χρονο και ειναι εγκυος για πρωτη φορά.Ανηπομονω να γεννησει και εχω πολυ αγχοσ. μηπωσ υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι η στιγμη που περιμενω ηρθε.υπάρχει?

Ποτε ζευγαρωσε η γατα σας;65 μερες περιπου διαρκει η κυηση,δειτε και το αρθεο για τη γεννα.Ποσο ειναι;Ειναι υγιης;Εμβολιασμενη;Εχει κανει εξετασεις;Ο γατος το ιδιο;

ζευγάρωσε 3 φεβρουαριου.ειναι περιπου 1 ετους.η κτηνιατρος μου το ειπε.της εχω κανει ενα εμβολιο τον σεπτεμβριο.ειναι υγιης αλλα ο γατος ειναι αδεσποτος.οσο για εξετάσεις οχι δεν της εχω κανει.τι εξετασεις χρειάζεται?

Αποπαρασιτωσεις;Χρειαζονται αιματολογικες,καθως και εξετασεις και εμβολια για τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα,αλλα ειδικα αφου ο γατος ειναι αδεσποτος μπορει δυστυχως να εχει μεταδωσει οτιδηποτε,απο απλα παρασιτα εως σοβαρες ασθενειες,και στη γατα σας και στα μικρα της.

και τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα?οταν την ειχα παει για το εμβολιο η κτηνιατρος μου ειπε οτι για να μην κολλησει κατι απο την επαφη της με γατους θα της κανουμε ενα εμβολιο καθε χρονο.οταν ειδα την γατα μου να ζευγαρωνει πηρα αμεσως την κτηνιατρο τηλεφωνο αλλα δεν μου ειπε τίποτα για εξετασεις.αν εχει κολλησει κατι σοβαρό πως θα το καταλάβω?

Τωρα δυστυχως οχι...Η κτηνιατρος σας δε σας ενημερωσε για τη στειρωση;Η γατουλα δε γινεται να ζευγαρωνει επ'αοριστον και ανεξελεγκτα,τι θα τα κανετε τα γατακια και πως θα την περιορισετε για να μην ζευγαρωνει πανω απο μια φορα το χρονο;Οσο για το ενα εμβολιο το χρονο το αφηνω ασχολιαστο,πρεπει να προφυλαχθει εκτος απο τις βασικες ασθενειες και απο λοιμωδη περιτονιτιδα και απο λευχαιμια...

"Η λύση είναι μία και είναι η καλύτερη δυνατή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γατούλα σου καλά, και μαζί σου πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να έχεις ούτε την έννοια της, ούτε να ψάχνεις για σπίτια, ούτε να δημιουργούνται και άλλα τόσα αδέσποτα...και είναι η στείρωση."

καλα. να το κανουμε και στους ανθρωπους, δεν θα υπαρχουν σεξουαλικως μεταδιδομενα νσηματα, ανεργια, one night stands κλπ. Εχω, δυστυχως, διαφορετικη αντιληψη - δεν ειμαι τοσο εγωιστης να εχψ ακρωτηριασμενο ζωο και δεν θελω να παιζω τον θεο. καλο απογευμα.
Θ.
υγ. περι ζωοφιλιας, κολοκυθοπιττα)

Το ξερω.θα της κανω 2 μηνες μετα την γεννα.οταν η γατα μου ζευγαρωσε η κτηνιατρος μου ειπε να της κανει μια ενεση για να αποβαλλει αλλα εγω δεν ηθελα.σιγουρα θα προτιμουσα να μην μεινει εγκυος απο τωρα και να καταλαβαινα οτι εχει ιστρο πριν ζευγαρωσει ωστε να της δωσω ενα χαπι για να της κοπει ομως σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σκοτωσω τα γατακια.μεχρι στιγμης εχω βρει 3 ατομα που θέλουν γατακι και συνεχιζω να ψάχνω.ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχει κολλησει κατι.πειτε μου ομως υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι σε λιγες ωρες ή σε λιγες η γατα μου γενναει?καποια περίεργη συμπεριφορα ισως?θυμαμαι μια γατα που ειχα οταν ήμουν μικρη λιγο πριν γεννησει μυριζε τα παντα και ειχε ανοιχτο στομα.

"Η λύση είναι μία και είναι η καλύτερη δυνατή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την γατούλα σου καλά, και μαζί σου πολλά πολλά χρόνια, χωρίς να έχεις ούτε την έννοια της, ούτε να ψάχνεις για σπίτια, ούτε να δημιουργούνται και άλλα τόσα αδέσποτα...και είναι η στείρωση."

καλα. να το κανουμε και στους ανθρωπους, δεν θα υπαρχουν σεξουαλικως μεταδιδομενα νσηματα, ανεργια, one night stands κλπ. Εχω, δυστυχως, διαφορετικη αντιληψη - δεν ειμαι τοσο εγωιστης να εχψ ακρωτηριασμενο ζωο και δεν θελω να παιζω τον θεο. καλο απογευμα.
Θ.
υγ. περι ζωοφιλιας, κολοκυθοπιττα)
Συγνωμη,μαζι δε μιλησαμε και στο τηλεφωνο;Δεν ειστε ο κυριος που μιλουσαμε για τα νορβηγικου δασους;:confused::confused::confused:

Το ξερω.θα της κανω 2 μηνες μετα την γεννα.οταν η γατα μου ζευγαρωσε η κτηνιατρος μου ειπε να της κανει μια ενεση για να αποβαλλει αλλα εγω δεν ηθελα.σιγουρα θα προτιμουσα να μην μεινει εγκυος απο τωρα και να καταλαβαινα οτι εχει ιστρο πριν ζευγαρωσει ωστε να της δωσω ενα χαπι για να της κοπει ομως σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να σκοτωσω τα γατακια.μεχρι στιγμης εχω βρει 3 ατομα που θέλουν γατακι και συνεχιζω να ψάχνω.ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχει κολλησει κατι.πειτε μου ομως υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω οτι σε λιγες ωρες ή σε λιγες η γατα μου γενναει?καποια περίεργη συμπεριφορα ισως?θυμαμαι μια γατα που ειχα οταν ήμουν μικρη λιγο πριν γεννησει μυριζε τα παντα και ειχε ανοιχτο στομα.
Απεφυγε και το χαπι και την ενεση,κανε της την επεμβαση αφου απογαλακτιστουν τα μικρα.Καμια δεκαρια μερες πριν τη γεννα φτιαξε της φωλιτσα,και μην την αφηνεις να βγαινει,ειδικα αφου γεννησει.Θα τη δεις να ψαχνει σκοτεινο μερος την ημερα της γεννας,και μπορει να εχει κατεβασει και γαλα στις θηλες.;)Καλη τυχη!
Υ.Γ.Εχε υποψιν σου οτι αφου σαραντισουν τα μικρα μπορει να της ερθει ΠΑΛΙ οιστρος,εχε το νου σου μην σου ξαναζευγαρωσει.Και μια φιλικη συμβουλη,αλλαξε κτηνιατρο.;)

ενεσεις για να μην εχει οιστρους να μην της κανεις με τπτ...προκαλουν καρκινο...αφου γεννησει μετα το χρονικο διαστημα που νομιζω αναφερει η moukelis μπορεις να της κανεις στειρωση..ειναι οτι καλυτερο για τη γατουλα σου πιστεψε με...και μην σκεφτεις οτι θα παθει κανενα ψυχοπλακωμα που δενν θα μπορει να κανει αλλα παιδια...η γατα δεν ειναι ανθρωπος και δεν εχει συνειδηση αυτων των γεγονοτων.λειτουργει καθαρα με το ενστικτο..και με την στειρωση απλα δεν θα εχει ορμες...αυτο και μονο...σου ευχομαι τα καλυτερα για την γατα σου και τα γατακια...καλο θα ηταν τα γατακια να τα δωσεις με την προυποθεση στειρωσης για να μην διαιωνιζεται αυτη η απαραδεχτη κατασταση με τα αδεσποτα..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back