Πρώτη μέρα γάτα στο σπίτι

Μακάρι, ρε παιδιά, να είστε καλά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτή είναι η Ματούλα μου!
:alljumpy:

Ααααα...μήπως είναι το πρώην Νινάκι;! Είδα αυτή τη γατουλίνα σε μια αγγελία σ'ένα κτηνιατρείο, μου έκανε εντύπωση η μικρή κι έψηνα μια φίλη μου να την πάρει παρεούλα στον γάτο της. Μπράβο, πολύ χάρηκα που υιοθετήθηκε το κουκλί! Να τη χαίρεσαι κ να περνάτε τέλεια. Κ ναι, μην ανησυχείς, θα σε καβαλήσει τελείως όπως έκαναν (κ κάνουν) όλες οι γάτες μας μ'εμάς...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, Φιντελούλι, το φοβερό Νινάκι είναι!! Είναι διάσημο το μωρό μου!

Είναι! Σε κτηνιατρείο στο Κολωνάκι το είδα, όχι όπου κι όπου ;)

Σοβαρά;; Αχαχαχαχαχα!

Καλημέρα σε όλους.
Βρε παιδιά, το καημένο το γατάκι είναι πολύ φοβισμένο, για κάποιο λόγο. Χτες ήρθε πρώτη φορά ο φίλος μου στο σπίτι (απέφυγα δυο μέρες τον κόσμο, για να μην της πέσουν όλα μαζί, και αλλαγή περιβάλλοντος και καινούργιες φάτσες, παρόλο που θέλω να συνηθίσει στις επισκέψεις). Μια-δυο φορές που της μίλησε και τη χάιδεψε, δεν έκανε τίποτα που να δείχνει ότι φοβήθηκε. Ωστόσο, την υπόλοιπη ώρα, προσπαθούσε να απομακρυνθεί. Ναι, μεν, έπαιζε με τα μπαλλάκια της, αλλά ήταν πολύ διστακτική στο να έρθει να τα πάρει όταν έπεφταν κοντά μας. Και το θέμα είναι ότι απέφευγε κι εμένα πάλι (παρόλο που, μέσα στο Σ/Κ είχαμε αρχίσει να γνωριζόμαστε καλύτερα και μπορούσα να την πλησιάσω σχετικά).
Από όσο ξέρω, δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση. Η μαμά της είναι μία από τις γάτες που ταϊζει η κυρία που την είχε πριν, οπότε δεν είχε πέσει σε κακούς ανθρώπους. Να φταίει η ταλαιπωρία που πέρασε με το μάτι της;
Μήπως θέλει απλά περισσότερο χρόνο; Δεν θέλω να γίνει ένα φοβικό γατάκι που δεν πλησιάζει άνθρωπο. Καμία ιδέα;
Για την ώρα δεν την πιέζω. Όλο το Σ/Κ της μιλούσα μεν τακτικά, την πλησίαζα για να με δει εκεί που πήγαινε και χωνόταν, αλλά λίγες φορές προσπάθησα να την πιάσω, μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν με φοβάται.

Μπορεί να λέω και βλακείες και έτσι να γίνεται πάντα, αλλά είμαι τελείως άσχετη. :-)

μπορω να σε διαβεβαιωσω 100% οτι το γατουλακι σου δεν ειναι φοβικο :)
επειδη τυχαινει ο δικος μου να ειναι και ξερω πως αντιδρα ενα φοβικο γατι να εισαι σιγουρη οτι οι αντιδρασεις της δικιας σου ηταν πολυ φυσιολογικες- μη σου πω και υπερβολικα ανετη την κοβω! ειναι ο πρωτος καιρος και ακομη δεν εχει μαθει εσενα και το χωρο καν παρ ολα αυτα αφησε εναν ξενο να τη χαιδεψει και μαλιστα ηταν τοσο ανετη που επαιζε οταν ηταν ο αγνωστος εκει! για να καταλαβεις τη διαφορα ο δικος μου με το που ακουει το θυροτηλεφωνο σπινιαρει οπου και να ειναι και εξαφανιζεται κατω απ το κρεβατι :P δεν τιθεται θεμα να βγει οσο εχουμε επισκεψεις και φυσικα το να τον χαιδεψουν ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας. να μη σου πω για τον πρωτο καιρο που ηταν σπιτι μου... ηταν συνεχως κρυμμενος σε οσο πιο στενο μερος μπορουσε! και ολα αυτα με δεδομενο οτι κανω ο,τι μπορω για να νιωσει πιο ανετα..
επισης το αν μια γατα ειναι φοβικη δεν εχει να κανει με το αν εχει κακομεταχειριστει μονο (οπως πιστευουν πολλοι). πολλες φορες απλα "γεννιουνται" ετσι. εχει να κανει βεβαια με πολλους παραγοντες πχ αν η μαμα τους ειναι ανετη, σε ποιο περιβαλλον μεγαλωνουν, αν θα ερθουν σε επαφη με ανθρωπους κτλ. φοβικο παντως λεμε το ζωο που οχι απλα φοβαται αλλα στην περιπτωση της γατας φοβαται τοσο πολυ που δεν αντιδραει φυσιολογικα οπως δλδ μια γατα που απειλειται που βγαζει νυχια για να αμυνθει.
οποτε συνεχισε να την ενθαρρυνεις και θα το δεις οταν σε εμπιστευτει απολυτα θα ειναι μια χαρα :)

Ευχαριστώ, Άννα! Καλημέρα σε όλους.

Λοιπόν, σήμερα για πρώτη φορά κοιμάται στο καλαθάκι της, που το έχω δίπλα στο γραφείο μου. Τις προηγούμενες μέρες κοιμόταν πιο μακριά μου. :D

Παρεμπιπτόντως, την πρώτη φορά που είδα το σβώλο από τα τσίσα, έπαθα σοκ!! Νόμιζα ότι ήταν κακά και λέω "Μα από πού την έβγαλε τέτοια κουράδα, μια σταλιά γατί;;;"

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν, σήμερα για πρώτη φορά κοιμάται στο καλαθάκι της, που το έχω δίπλα στο γραφείο μου. Τις προηγούμενες μέρες κοιμόταν πιο μακριά μου. :D

Αντε τέλεια!!
Να δειςπου σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν τα πρώτα τριψίματα και οι πρώτες απαιτήσεις για χάδια και παιχνίδια!!!:P:P

Α, έμαθα να κάνω και λάικ στις απαντήσεις σας! :-)

Α, έμαθα να κάνω και λάικ στις απαντήσεις σας! :-)
Νωριτερα δεν μπορουσες να κανεις γιατι απο τα 20 μηνυματα και πανω μπορεις, αντε κανε μας like να το ευχαριστηθεις!:P

:redface:
Χαχαχα!

Αρχίσε και κάτι ψιλοκουτουλίτσες, πριν που έκατσα κοντά της. :clapup:

Πάρα πολύ όμορφο γατάκι!!!!:D Να δεις πάντως που σε λίγο καιρό θα αναπολείς τις στιγμές που σε άφηνε και λίγο ήσυχη, χιχιχι. Όταν η γάτα σου δείχνει την αγάπη της για πρώτη φορά ( είναι δύσκολες και απαιτητικές οι κυρίες ) νιώθεις σαν να έχεις κερδίσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Να το χαίρεσαι το γλυκουλάκι.

Αρχίσε και κάτι ψιλοκουτουλίτσες, πριν που έκατσα κοντά της. :clapup:
Αντε, απο αυριο θα σε ζυμωνει κιολας, που παραπονιοσουνα!;)

Την καταλαβαινω την 761! Σαν χαζοχαρουμενο εκανα οταν αρχισε να με πλησιαζει η Χουανιτα.
Οπως τα λεει η Βάσω ειναι!

Ίσως είμαι υπερβολική, αλλά θα σας πρήξω πάλι.
Σήμερα μου κοιμάται συνέχεια. Συνήθως κοιμάται 12 με 7 ή κάπου εκεί και μετά ξυπνάει και παίζει. Παίζει ακόμη και αν εγώ έχω δουλειά και δεν ασχολούμαι μαζί της (αν και τις τελευταίες 2-3 μέρες έχει αρχίσει να μου "μιλάει" όταν δεν της δίνω σημασία :) ). Σήμερα, όμως, χρειάστηκε να λείψω το μεσημέρι, γύρισα κατά τις 7 και δεν πρόλαβα να παίξω και πολύ και το γατί απλά σηκώθηκε, πήγε τουαλέτα (μη χάσει.. Ευτυχώς δεν είχα αλλάξει ακόμη τη λεκάνη), έφαγε λίγο και μετά ξανακοιμήθηκε. Ξανασηκώθηκε που ήρθε ο διαχειριστής για τα κοινόχρηστα και τώρα ξανακοιμάται. Συνολικά, ζήτημα να έμεινε ξύπνια κανένα δίωρο.
Είναι φυσιολογικό; Μπορεί επειδή έμεινε μόνη της να βαρέθηκε; Της έφτιαξα και ένα μπαλλάκι από αλουμινόχαρτο, αλλά δεν ασχολήθηκε πολύ.

Μην αγχώνεσαι, είναι κι αυτά με τις μέρες τους. Κι επίσης, επειδή έβλεπα και το άλλο θέμα, δε χρειάζεται να τρέχεις από πίσω της μην τυχόν πάει τουαλέτα! 1 φορά τη μέρα καθάρισμα αμμολεκάνης είναι καλά, 2 φορές τέλεια! Ανάλογα βέβαια και την άμμο που χρησιμοποιείς και το αν έχει κάποιος περισσότερες από μία γάτες! :)

Αν γενικά τρώει κανονικά και φαίνεται εντάξυ, τότε δεν τρέχει κάτι, απλά κοιμήθηκε παραπάνω, ναι ίσως επειδή έλειπες κιόλας από το σπίτι. Αν από την άλλη φαίνεται αδιάθετη, ανόρεκτη και ληθαργική, τότε να ανησυχήσεις :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back