Πρώτο μπανάκι!!

Haribo<3

Νεοφερμένο μέλος

Η Χρύσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεία σας!!Είμαι σχετικά καινούρια γατομαμά.Έχω το γατάκι μου 1 μήνα και 2 εβδομάδες και είναι 2,5 μηνών.Έχει κάνει τα δύο πρώτα εμβολιάκια του,έχουμε κάνει την κατάλληλη αγωγή για τα ενδοπαράσιτα και τα εξωπαράσιτα και αναρωτιόμουν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το πρωτο του μπανάκι..(??):hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεία σας!!Είμαι σχετικά καινούρια γατομαμά.Έχω το γατάκι μου 1 μήνα και 2 εβδομάδες και είναι 2,5 μηνών.Έχει κάνει τα δύο πρώτα εμβολιάκια του,έχουμε κάνει την κατάλληλη αγωγή για τα ενδοπαράσιτα και τα εξωπαράσιτα και αναρωτιόμουν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το πρωτο του μπανάκι..(??):hmm:

Γεια σου και καλως μας ηρθες:)
Μπορεις να διαβασεις αυτο εδω το αρθρο σχετικα με το μπανιο για γατακια
https://www.mypetz.gr/threads/Μπάνιο-και-γατάκια.222174/
:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ παρα πολύ!!:)
dld δεν είναι αρκετά μικρούλης για να του κάνω μπάνιο??:worry:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπερα.:)Γιατι πρεπει να του κανεις μπανιο;; το μπανιο βασικα το χρειαζονται κυριως τα μακρυτριχα..και σε εξαιρετικες περιπτωσεις οταν ειναι πολυ λερωμενα απο λαδια και δεν γινεται αλλιως.Η γατα εχει την εξαιρετικη ικανοτητα να καθαριζεται μονη της και πολυ καλα μαλιστα,χωρις να εχει καθολου αναγκη απο μπανιο δικο μας,εκτος απο τις περιπτωσεις που ανεφερα.Ας μην τα εξανθρωπιζουμε τοσο πολυ.:)

Καλησπερα.:)Γιατι πρεπει να του κανεις μπανιο;; το μπανιο βασικα το χρειαζονται κυριως τα μακρυτριχα..και σε εξαιρετικες περιπτωσεις οταν ειναι πολυ λερωμενα απο λαδια και δεν γινεται αλλιως.Η γατα εχει την εξαιρετικη ικανοτητα να καθαριζεται μονη της και πολυ καλα μαλιστα,χωρις να εχει καθολου αναγκη απο μπανιο δικο μας,εκτος απο τις περιπτωσεις που ανεφερα.Ας μην τα εξανθρωπιζουμε τοσο πολυ.:)

έχεις δίκιο και ευχαριστώ πολύ!!απλά είχα διαβάσει ότι καλο θα ήταν να του κάνουμε μπάνιο όσο είναι μικρό ακόμα για να το συνηθίσει.
λοιπόν καλύτερα λες να μην του κάνω?:hmm:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
έχεις δίκιο και ευχαριστώ πολύ!!απλά είχα διαβάσει ότι καλο θα ήταν να του κάνουμε μπάνιο όσο είναι μικρό ακόμα για να το συνηθίσει.

Άλλαξε τα γκρικλις πρέπει να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες :)

Άλλαξε τα γκρικλις πρέπει να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες :)

Δεν το ήξερα αυτό..Ευχαριστώώ!!:)

Δεν το ήξερα αυτό..Ευχαριστώώ!!:)

Αν θελεις..κοιτα στα pm σου(προσωπικα μηνυματα):)

Να το συνηθισει..ΟΤΑΝ ειναι απαραιτητο..συνηθως στα μακρυτριχα γινεται αυτο..:)

Να το συνηθισει..ΟΤΑΝ ειναι απαραιτητο..συνηθως στα μακρυτριχα γινεται αυτο..:)
Οπότε καλήτερα δεν του κάνω!
Μία μέρα όμως πάτησε τα κακάκια του(:sick:) και έπρεπε να του πλήνω το ποδαράκι και μου έκανε χχχχ:(,γι αυτό σκέφτηκα να του κάνω μπάνιο μήπως και το συνηθίσει..

ε καλα..αν γεμισουνε κακακια...μπορουμε να τα καθαρισουμε και με μωρομαντηλα...ή με βρεγμενη πετσετα...ακομα και μπανιο..αλλα ειναι εκτακτη περιπτωση καλε...βασικα εγω στα δικα μου..επειδη θα γινοταν πανικος..ποτε δεν θα τα επεβαλλα σε αυτην την δοκιμασια..για το μια φορα που θα τυχει..τωρα εσενα...αν ειναι δεκτικο...δεν ξερω,απλα δεν υπαρχει λογος να τους κανουμε μπανιο ετσι,νομιζοντας οτι επιβαλλεται να κανουν μπανιο μια φορα το μηνα πχ...αυτο εννοω....μονο οταν ειναι πολυ λερωμενα..και δεν βγαινει η βρωμια με κατι αλλο.:)

εγω του δικου μου του εκανα μπανιο την ημερα μονο που τον μαζεψα απο τον δρομο γιατι ηταν γεματος ψυλλους...εε εκεινη την μερα εκατσε και χαρηκα εγω λεω!! ναιιιιι συμπαθει το νεροοοο γιουπιιι!!:P τωρα και τις γλαστρες μου να ποτισω με το που βλεπει νερο γινεται κεντερης και πισω απο τον καναπε μεχρι να τελειωσω!:P αλλα τωρα δεν χρειαζεται πια μπανιο ..ειναι καθαρουλης απο μονος του!

Εγώ τον έκανα μπάνιο μια όταν τον πήρα γιατί ζούσε σε αυλή. Γενικά είναι πεντακάθαρα ζώα αυτό έχω καταλάβει. Σκέψου ότι όταν πλένεται και τον πιάσω οπουδήποτε τσατίζεται απίστευτα και πλένει το σημείο για ώρες :devil: (το σκασμένο :devil:)

εγω τον εκανα μπανιο απο μικρο γιατι ειναι ημιμακρυτριχος και επειδη ειχω αλλεργια στις γατες με το μπανιο φευγουν τα αλλεργιογοννα απο πανω του. Τοτε τον εκανα πολυ συχνα αλλα τις περισσοτερες φορες με σκετο νερο. Συνηθως τον εκανα καθε εβδομαδα. Μετα απο λιγο καιρο οταν ειχα βελτιωση με την αλλεργια τον εκανα πιο αραια (1 φορα τον μηνα ή το διμηνο). Τωρα εχω να τον κανω απο τον φεβρουαριο και λεω να τον βουτηξω στην μπανιερα αργοτερα το απογευμα γιατι το τριχωμα του εχει γινει χαλια (ειναι πολυ λιπαρο) και δεν θελω να τον πασπαλισω με πουδρα. Αν το γατακι σου ειναι κοντοτριχο δεν χρειαζεται να το κανεις μπανιο. Αν θελεις ομως να το μαθεις να καθεται (δεν ξερεις τι μπορει να συμβει στο μελλον), μπορεις να το μαθεις σιγα σιγα κανοντας το μπανιο 1 φορα τον μηνα για 2-3 μηνες και μετα πιο αραια, πχ καθε τριμηνο, εξαμηνο, κοκ.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ τον έκανα μπάνιο μια όταν τον πήρα γιατί ζούσε σε αυλή. Γενικά είναι πεντακάθαρα ζώα αυτό έχω καταλάβει. Σκέψου ότι όταν πλένεται και τον πιάσω οπουδήποτε τσατίζεται απίστευτα και πλένει το σημείο για ώρες :devil: (το σκασμένο :devil:)

Βρε συ μηπως ειναι αδερφος της Τσουτσουκας??????

Δηλαδή με το μπάνιο φεύγουν τα αλλεργιογόνα? Ρωτάω γιατί ο φίλος μου έχει αλλεργία στα γατιά. Το γατάκι είναι ημιμακρύτριχο αλλά φοβάμαι να το κάνω μπάνιο γιατί έχω ακούσει ότι μετά μπορεί να αρρωστήσουν!

Δηλαδή με το μπάνιο φεύγουν τα αλλεργιογόνα? Ρωτάω γιατί ο φίλος μου έχει αλλεργία στα γατιά. Το γατάκι είναι ημιμακρύτριχο αλλά φοβάμαι να το κάνω μπάνιο γιατί έχω ακούσει ότι μετά μπορεί να αρρωστήσουν!

Μπορεις να το στεγνωνεις πολυ πολυ καλα και θα ειναι μια χαρα...εμενα η κτηνιατρος μου μου ειχε δωσει και ενα σαμπουαν αντιμικροβιακο και μου ειπε να το κανω μπανιο καθε εξι μηνες με αυτο.... δηλαδη δυο φορες το χρονο...γιατι δεν ρωτας και εσυ τον κτηνιατρο σου!:):):)

Με τι το στέγνωσες? Πετσέτα? Τώρα που έχει καλό καιρό νομίζω είναι ευκαιρία να της κάνω ένα μπανάκι. Σε κτηνίατρο ακόμη δεν την πήγα!! :P Την έχω μια εβδομάδα και η επόμενη συνάντηση είναι 2-12 (έτσι γράφει στο βιβλιάριο) οπότε λέω να μην την ταλαιπωρήσω πιο νωρίς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back