ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
λυπαμαι που ακουω οτι η γατουλα σου εμφανισε ακρατεια κοπρανων..δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα για αυτο παρα μονο να περιμενουμε αν και δυσκολα αντιπαλευεται...οπως βλεπεις με τα ουρα εχεις βρει τον τροπο να την ανακουφιζεις..αλλα με τα κοπρανα τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα..τα ιερα νευρα της ιππουριδας πρεπει να εχουν πληγει για αυτο και οι διαταραχες αφοδευσης και της κινητικοτητας της ουρας....πρεπει να κανεις κουραγιο και να την διατηρεις οσο γινεται πιο καθαρη..και προς θεου ..να μην φαει κατι που θα της προκαλουσε διαρροια..γιατι ..τοτε θα καθαριζεις συνεχεια...θελει καλη τροφη και ευπεπτη...απο ρυζι με κοτοπουλο μεχρι καλη ξηρα τροφη ή κονσερβα ειδικα για αρρωστα ζωα(κλινικη διαιτα)..
Καλο κουραγιο και μην ξεχνας να την κρατας παντα καθαρη
Νικος Crestfallen
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xrysa1
Νεοφερμένο μέλος
την πήγα σε άλλον κτηνίατρο και της έκανε υπερηχογράφημα. Εκεί βρήκε ότι υπάρχει πηγμένο αίμα στην περιοχή του εντέρου και μου είπε ότι το έντερο δεν μπορεί να κάνει φυσιολογικές συσπάσεις ώστε να προωθούνται τα κόπρανα. Έτσι γεμίζει με κόπρανα και αυτά βγαίνουν μόνα τους σιγα σιγα έξω. Δυστυχώς ό προηγούμενος κτηνίατρος της εδωσε λάδι παραφίνης και καταλαβαίνεις τι έγινε με την διάρροια... Τώρα ο καινούργιος της έκανε ένεση και περιορίστηκε δραστικά η διάρροια και της έγραψε ΕΧΤRANASE για 30 μέρες και SPASMODOL για τις πρωτες 5 μέρες. Μου είπε ότι με αυτά ίσως διαλυθεί το αιμάτωμα. Αλλιώς η επόμενη κίνηση θα μπορούσε να ήταν εγχείρηση αφαίρεσής του. Η γατούλα μου συχνά σκάβει το χώμα της, κάθεται για να αφοδεύσει αλλά τελικά δεν κάνει τίποτα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Την έχω πραγματικά ανάγκη.
Χρύσα
crestfallen
Νικος Crestfallen
Xrysa1
Νεοφερμένο μέλος
Θα περιμένω να δω πως πάει και θα ενημερώνω για την κατάστασή της.
Χρύσα
Xrysa1
Νεοφερμένο μέλος
Έκανα ολόκληρο ταξίδι και πήγα σε μία Γερμανική πόλη όπου είχαν μαγνητικό τομογράφο για ζώα. Όμως η κτηνίατρος αφού είδε τις ακτινογραφίες που είχα και πίεσε την ουρά της γατούλας μου, είπε ότι είναι περιτή η μαγνητική και μου πρότεινε αμέσως ευθανασία. Ήταν σίγουρη ότι τα νεύρα που ευθύνονται για την ούρηση και την κένωση έχουν κοπεί. Δεν το έκανε πιστεύω για να με αποφύγει αφού πρόκειται για πανάκριβη εξέταση (400 ευρώ) και επιπλέον είχα και ραντεβού. Αλλά με παραξένεψε η σιγουριά της δεδομένου ότι και οι 2 Γάλλοι κτηνίατροι που την είχαν δει και της είχαν κάνει τις ακτινογραφίες δεν μπορούσαν να πουν αν τα νεύρα είναι κομμένα ή όχι με την απλή πίεση της ουράς ή από τις ακτινογραφίες και μόνο.
Η γραμματέας της γερμανικής κλινικής ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα και όταν στο τέλος πλήρωνα μου είπε να στραφώ στο βελονισμό μήπως και ενεργοποιηθούν κάποια νεύρα για την ούρηση.
Εγώ δεν γνωρίζω από αυτά και νιώθω τώρα πελαγωμένη.
Η γατούλα μου είναι πολύ ζωντανή και φυσιολογική κατά τ'άλλα. Όμως δεν και εύκολο μια ζωή να κάνει τις ανάγκες της υποβοηθούμενη. Ιδίως για την κένωση δεν έχω τρόπο να την βοηθήσω.
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν θέλω την ευθανασία.

crestfallen
λυπαμαι για την γατα σου....αλλα πρεπει να την βοηθησεις και οσο μπορει να ζησει..και οσο μπορεις ακομα να την βοηθησεις...το συνδρομο της ιππουριδας δεν εχει θεραπεια παρα μονο φροντιδα και καθαριοτητα...δεν μπορεις να κανεις και πολλα απο πλευρας φαρμακων και χειρουργειου...κρατησε την στη ζωη για οσο πιο πολυ μπορεις αλλα να ξερεις οτι μπορει να ζησει μια αξιοπρεπη ζωη και ετσι...η ευθανασια ειναι η τελευταια και χειροτερη λυση ,η οποια θα μπορεσει ναλυτρωσει την γατουλα απο τον πονο της αλλα δεν σου λεω να την κανεις...προσπαθησε και δες τις δυναμεις σου και της γατας σου..δεν γνωριζω τιποτε για βελονισμο,οποτε δεν μπορω να σου προτεινω τιποτε για αυτον...κουραγιο...
Νικος Crestfallen
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Έχθές το βράδυ δεν έβρισκα την Πεπίτα στην ταράτσα, οπου περνάει αρκετές ώρες την ημέρα με τα δυο αδελφάκια της και τους άλλους. Σκέφθηκα ότι θα μπορούσε να είχε κατέβει από τα δέντρα στον κήπο (πράγμα που γίνεται αλλά μόνο μια γάτα το έχει κάνει μέχρι τώρα) Πραγματικά τη βρήκα στον κήπο από όπου ανέβηκε τους δύο ορόφους προς το σπίτι μόνη της και μετά στο κρεβάτι. Πρόσεξα ότι ήταν πολύ σοκαρισμένη και πονούσε λίγο όταν της έπιανα τα πόδια. Από αυτό συμπέρανα ότι δεν κατέβηκε από τα δέντρα αλλά έπεσε, γιατί την καταδίωξε ένα πολύ κακό γατί που έχω (το παιδί του Πάρι) - το οποίο τώρα βέβαια θα περάσει στρατοδικείο-. Σήμερα όμως είναι διστακτική στο περπάτημα με τάση να σέρνει λίγο τα πίσω πόδια. Μπορεί να έχει κάποια μόνιμη βλάβη ή απλώς πονάει?
Τώρα ετοιμάζομαι να πάω στο γιατρό.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
. Προσωπικά μαλλον αυτό θα εκανα αλλά εγώ ειμαι και λίγο υστερική (το δικαιούμαι ως γυναικα!). Απλά πιστευω πως ειναι καλύτερα να προσεχω παραπανω κι ας ειναι όλα καλα παρα να συμβει το αντιστοφο. Δικη μου τοποθέτηση αυτή βεβαια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ

decadence
Νεοφερμένο μέλος

gatoulini_86
Νεοφερμένο μέλος
'Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία?
Εμενα ο τσαρλυ μου εχει πεσει 3 φορες απο τον φωταγωγο του οροφου μας. Μενουμε στον 6 (πολυ ψηλα!!) αλλα ποτε δεν επαθε κατι.
Απλως σοκαρεται για λιγο.
Κεραμιδογατος τι να πει κανεις...
aspasiapef
Διάσημο μέλος

purina
Πολύ δραστήριο μέλος
κακο παιδι το παιδι του παρι
σε πιον εμοιασε
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
xtina
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ
Νεοφερμένο μέλος
και εμένα είχε πέσει η bilitsa απο τον τρίτο και είχε σπάσει την λεκάνη της,και έσερνε τα πόδια της.μας είχε πει ο γιατρός να μην βάλουμε γύψο και τα λοιπά.έφτιαξε μόνη της.Υπέφερε λίγο τις πρώτες μέρες μα μετά ήταν μια χαρά.Περαστικά σας!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool