Πυρετός ή όχι;

kary

Νεοφερμένο μέλος

Η kary αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Ο γατούλης μου έχει υπεβολικά ζεστές πατουσίτσες και αυτάκια... :(Τί μπορεί να είναι? Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος... Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γύρω στους 39 βαθμούς είναι η φυσιολογική τους θερμοκρασία. χμ στις πατουσίτσες ιδρώνουν κι όλας. μήπως έχεις πολύ ζεστό σπίτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στην αυλή ήταν πρίν απο λίγο ήρθε μέσα..

Δεν έχεις ψιλό θερμόμετρο να του βάλεις;

δεν μ΄αφήνει...

Αν θες να εισαι σιγουρη πηγαινε τον στο γιατρο.Αλλα συμπτωματα του πυρετου απο οσο ξερω εναι αυτακια που καινε,ατονια,ανορεξια...

Ενα ευκολο θερμομετρο για γατες ειναι αυτο του "αυτιου".Αυτο εχει και ο κτηνιατρος μου ,αλλα απ'οτι ειδα ειναι λιγο ακριβουτσικο.:(
Αν δεν ηταν απλως εντυπωση στιγμης, και συνεχιζεις να εχεις αμφιβολια,
ζητησε την βοηθεια του κτηνιατρου.:/::)

Περα απο την ατονια και αλλαγη στην διαθεση,τα συμπτώματα του πυρετού είναι πολύ ζεστές πατούσες και αυτιά? Ο πυρετος στα γατακια μπορει να προέλθει απο κρύωμα ? Η είναι απλα ένας ιος ανεξαρτητως εξωτερικης θερμοκρασίας.?

Καλό θα ήταν να τον πας στο γιατρό για να του μετρήσει τη θερμοκρασία!Εμείς έχουμε το θερμόμετρο για το αυτάκι και είναι λίγο τσιμπημένη όντως η τιμούλα (high technology...εκμετάλλευση αλλά τεσπα)
Αν έχετε κάνει εμβόλια μέσα στις προηγούμενες μέρες,αν είναι γριπιασμένος,αν έχει δαγκωθεί από άλλο ζώο ή γενικά έχει κάποια λοίμωξη ή φλεγμονή είναι λογικό να παρουσιάσει πυρετούλη!
P.s.Τι κουκλάκι γατάκι είναι αυτό στο avatar σου;Λατρεύω τις μαύρες γάτες!Φτου της!Και περαστικούλια!

Περα απο την ατονια και αλλαγη στην διαθεση,τα συμπτώματα του πυρετού είναι πολύ ζεστές πατούσες και αυτιά? Ο πυρετος στα γατακια μπορει να προέλθει απο κρύωμα ? Η είναι απλα ένας ιος ανεξαρτητως εξωτερικης θερμοκρασίας.?
Maroulaki, καλύτερα να κάνεις την ερώτηση στον κτηνίατρο του φόρουμ από τί μπορεί να προέλθει ο πυρετός, στο σχετικό θέμα. Επίσης, στο www.ailouros.gr έχει σχετικές πληροφορίες.Η αγγελία αυτή είναι παλιά, ελπίζω το γατάκι της κοπέλας να είναι καλά.

όχι οι γάτες δεν περνάνε κρυολογήματα, ούτε οι σκύλοι..καλό είναι πρώτα απ΄ όλα να βάλεις ένα θερμόμετρο και να επιβεβαιώσεις ότι έχει πυρετο...θα χρειαστείς άλλο ένα άτομο να σου κρατήσει τη γατούλα και εσύ μπορεις να βαλεις το θερμομετρο;)καλό είναι να έχεις το λεπτό θερμόμετρο και να πάρεις απο το φαρμακείο ένα gel το ΚΥ το οποίο είναι γλιστραντική ουσία, οπότε δεν θα πονέσει το ζώο, η φυσιολογική θερμοκρασία είναι 38 μέχρι 39..

Το μαύρο γατάκι μου δεν είχε πυρετο τελικά...false alarm που λένε:). Η κυρία που μενει στον τεταρτο έχει αγοράσει ένα θερμόμετρο για τον γάτο της που είναι γεράκος, και ο γιατρός της έμαθε πως να μετρά τον πυρετό, έτσι μετρησε και του δικου μου και ήταν απολυτα φυσιολογικος για τις τιμές που μου πατε πιο πάνω.

Πως ξεκινησε ολο αυτο? Το γατάκι μου μαλλον νυσταζε πολυ, και ενω το επαιρνα αγκαλια, αυτο ήθελε συνεχεια να φευγει και να κουρνιαζει μονο του. Και μετα επιασα και τα πατουσακια και ήταν καυτά..και γι αυτο τρομαξα! Παντα να φερω την καταστροφή εγω!:blink:
Σημερα χοροπηδαει παλι σαν τρελο.

καποιες φορές είναι καλύτερο να φέρνουμε την καταστροφή παρά να μας διαφεύγει κάτι σημαντικό....

καποιες φορές είναι καλύτερο να φέρνουμε την καταστροφή παρά να μας διαφεύγει κάτι σημαντικό....

Πρέπει να συμφωνήσω και απόλυτα μάλιστα!Επειδή με τις γατούλες μας παίζουμε μία συνεχή "παντομίμα" και προσπαθούμε με υποθέσεις να καταλάβουμε τι μας λένε(αν και σιγά σιγά αναπτύσσεται ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας),καλό θα είναι όταν κάτι μας ανησυχεί να το ψάχνουμε.Να μπαίνουμε στο internet (καλή ώρα),να ψάχνουμε σε βιβλία,αν χρειαστεί να τηλεφωνήσουμε στο γιατρό ή και να τον επισκεφτούμε αν ο ίδιος το κρίνει απαραίτητο!
Οι ψιψίνες δεν μπορούν να πουν "ΜΑΜΑ πονάω!" αλλά μπορούμε εμείς να πούμε "Μικρό μου πονάς;".Γι'αυτό φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά που λέει κι ο λαός (είμαι πολυλογού ε; ) ...!:P

παρατηρησα πριν καποιο καιρο οτι τα αυτακια του σανταμακου μου ειναι ζεστα...αρκετα ζεστα....θεωρησα οτι επειδη οι γατες εχουν ψυλοτερη θερμοκρασια απο εμας ειναι φυσιολογικο...πριν 2 μερες τα αυτακια του καθως τον χαηδευα ηταν νορμαλ και μετα απο 1-2 μερες παλι ζεστα....
εχει πυρετο κ δεν το εχω καταλαβει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και στα δικα μου οταν τα πιανω ειναι πολυ ζεστα,,οταν συνηθως εχει πυρετο το γατι...το καταλαβαινεις κυριως απο την ληθαργικη κατασταση..εμενα οταν η πουπυ ειχε πυρετο..καθοταν σαν χαζο..και δεν εκανε τπτ σχεδον...ηταν πολυ χαρακτηριστικο...αν ειναι ζωηρος,τρωει..και η συμπεριφορα του ειναι η ιδια,,,δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιζει,τρωει, πλακωνει την ηρα στα δαγκωματα γενικα ειναι οκ...
να εχει πυρετο λογω της διαρροιας αραγε?
απο την αλλη χτες μου ανηκε οτι η μυτουλα του ηταν λιγο λερωμενη...να μου αρρωστησε και να μην το καταλαβα?
αλλα αν εχει κατι δεν θα αλλαζε η συμπεριφορα του?

Έχουν αρχίσει οι ζέστες και με το παιχνίδι ή και όχι είναι λογικό να ζεσταίνονται οι γάτες. Το να είναι ζεστές μετά το παιχνίδι ή απλά επειδή ήταν στον ήλιο είναι λογικό και καθόλου ανησυχητικό. Μετά θα πάνε σε σκιά, θα πιουν νεράκι ή και όχι και θα κάνουν το αγαπημένο τους σπόρ... νάνι. Θα σηκωθούν μετά και θα είναι οκ.

Εαν έχει πυρετό ή κάτι δεν πάει γενικότερα καλά με την γάτα, η γάτα δεν θα τρώει, θα κάθεται μόνο νωχελικά, δεν θα έχει όρεξη για τίποτα, και γενικά φαίνεται....

Επίσης ο πυρετός δεν είναι ιος... είναι η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού για να νικήσει και να πολεμήσει κάποια μόλυνση..:)

οποτε οσο τρωει και ειναι δραστηριος δεν ανησυχω....
τωρα θα παω να παρω ειδικη κονσερβα για τη διαρροια να ξεμπερδευω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back