Πόση τροφή;

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Εχω μπερδευτει με τις τροφες.
Απο την μια η Μπιζου στειρωθηκε πριν 2 μηνα αλλα απο την αλλη ειναι στην αναπτυξη κ δεν θελω να την περιορισω στην τροφη.
Επισης οι ορμονες της πρεπει να μην εχουν ακομα επηρρεαστει διοτι παιρνει περιεργες-κ προκλητικες :redface: ποζες μολις την χαιδευεις.
Τρωει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Whiskas κροκετες αλλα μολις τελειωσει της εχω purina-κροκετες παλι- για στειρωμενα.
Εχω κ κατι μεριδουλες shah που της δινω ποτε ποτε,ειναι φτηνες κ τις δινω σαν μεζεδακι,ποσο συχνα μπορω να της τα δινω?
Ειναι περιπου 3 κιλα αλλα η συνιστωμενη ποσοτητα που λεει το σακουλακι δεν νομιζω πως ειναι αρκετη,παντα κανει σαν παλαβη μολις καταλαβει οτι τρωω!
Ολη μερα καθεται αλλα οταν παιζουμε το βραδυ ειναι πολυ ενεργητικη μεν αλλα μετα λαχανιαζει κ πεφτει ξερη στο πατωμα.
Ποιος ειναι ο καταλληλος συνδυασμος ποσοτητας κ τυπου τροφης για την περιπτωση της?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ ζαλίστηκα μόνο που τα διάβασα....:redface:
Ξέρω ότι γενικά μπορούμε να δίνουμε kitten μέχρι να γίνουν 1 χρονού, μετά το γυρνάς στην τροφή για στειρωμένα. Τώρα τα whiskas, δεν είναι ότι καλύτερο... τα άλλα ούτε που τα ξέρω, ούτε τα χρησιμοποιώ. Δεν δίνω γενικά τίποτα άλλο... μόνο τις κροκέτες τους.

Αν περάσεις σε μία καλής ποιότητας τροφής, η συνιστώμενη ποσότητα που γράφει είναι υπερ αρκετή, αν την υπερβείς θα παχύνει. Είναι υπολογισμένη δοσολογία, για την ημέρα του.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Whiskas πηρα μονο για την προσαρμογη της,αυτην ετρωγε στο προηγουμενο σπιτι,δεν θα ξααπαρω μετα,θα της δινω πουρινα.
Το θεμα ειναι να δινω δοση για στειρωμενα ή λιγο παραπανω επειδη ειναι στην αναπτυξη?
Απο την αλλη ναι μεν ειναι στειρωμενη αλλα ο μεταβολισμος της ακομα δεν εχει αλλαξει,εφ'οσον ακομα εχει επιπεδο ορμονων οσο κ πριν,αρα πως κρινω ποσο πρεπει να δωσω?
Τις κονσερβουλες ποσες φορες τη εβδομαδα μπορω να της δινω για να μην παχυνει κ γενικα να μην εχει προβλημα?
Εγω να δεις ποσο εχω μπερδευτει!!!

Καλό είναι να ακολουθήσεις τη δοσολογία που γράφει η τροφή και να το συζητήσεις με τον κτηνίατρο σου. Επίσης καλό είναι να μην περάσει απότομα από τη μία τροφή στην άλλη. Πριν σου τελειώσει η γουίσκας ξεκίνα την μείξη με την πουρίνα. Όσο για τις κονσέρβες, μην της δίνεις συχνά, κράτα τις για λιχουδιά, μία στο τόσο. Καλό είναι επίσης, αφού ενηλικιωθεί, επειδή είναι στειρωμένη, να προσέχεις το βάρος της και αν την δεις να παχαίνει να της κάνεις μια διαιτούλα είτε με τροφή διαίτης, είτε μειώνοντας την ποσότητα τροφής. Ελπίζω να βοήθησα λιγουλάκι. Άντε και καλή της όρεξη...

Whiskas πηρα μονο για την προσαρμογη της,αυτην ετρωγε στο προηγουμενο σπιτι,δεν θα ξααπαρω μετα,θα της δινω πουρινα.
Το θεμα ειναι να δινω δοση για στειρωμενα ή λιγο παραπανω επειδη ειναι στην αναπτυξη?
Απο την αλλη ναι μεν ειναι στειρωμενη αλλα ο μεταβολισμος της ακομα δεν εχει αλλαξει,εφ'οσον ακομα εχει επιπεδο ορμονων οσο κ πριν,αρα πως κρινω ποσο πρεπει να δωσω?
Τις κονσερβουλες ποσες φορες τη εβδομαδα μπορω να της δινω για να μην παχυνει κ γενικα να μην εχει προβλημα?
Εγω να δεις ποσο εχω μπερδευτει!!!

εγω κανω το εξης με την πασχαλια. ειναι στειρωμενη και η ποσοτητα που πρεπει να παιρνει ειναι 30-55 γραμ. την ημερα προ πλαν για στειρωμενα. επειδη ομως ειναι ενεργητικη γατα και τρεχει ολη μερα πανω κατω δεν της δινω τα 30, αλλα 60 γραμ, και μου ειναι μια χαρα δεν εχει παχυνει καθολου. αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν ειναι νωθρη της δινεις τα λιγοτερα επιτρεπτα γραμ, αν ειναι ζωηρη, της δινεις τα ανωτερα. αλλα μεσα στα ορια παντα. κονσερβες μην της δινεις πολλες, χαλανε τα δοντια και μυριζουν πολυ ασχημα τα κακα. εγω της δινω 2-3 φορες την εβδομαδα σαν λιχουδια. :)

Εννοειται θα τις ανακατευω στην αρχη τις τροφες,να μην πολυκαταλαβει την αλλαγη.
Οταν ενηλικιωθει ειναι ευκολο να ξερω ποσο να της δινω,τωρα ομως που ειναι μικρη ακομα?9μηνων ειναι,δεν θα την εμποδισω να αναπτυχθει αν την ταιζω πιο αυστηρα,οπως ενα ενηλικο στειρωμενο?
Οταν λες μια στο τοσο για κονσερβα μια στο ποσο περιπου ειναι το ιδανικο?

Ιβανα τωρα ειδα το μνμ σου,2-3 φορες της δινω κ εγω ,σαν λιχουδια οπως λες κ συ,αρα να μην ανησυχω!

Από όσο ξέρω, αν της δώσεις τη συνιστώμενη ποσότητα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την ανάπτυξη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να της βάζεις μαζί και λίγη τροφή για γατάκια μέχρι ενός έτους. Έτσι και εσύ θα είσαι πιο ύσυχη για το πως αναπτύσσεται κι εκείνη θα τρώει αυτό που πρέπει. Γενικά εγώ είμαι λίγο αντίθετη με τις κονσέρβες. Δεν τους δίνω περισσότερο από μια φορά στις 20-30 ημέρες, για λιχουδίτσα. Και όσο μεγαλώνει η γριούλα μου (είναι τώρα σχεδόν 13 χρόνων), τόσο λιγότερο της δίνω. Α!!! και όταν πρέπει να δώσω κανένα χάπι για να μην το πολυκαταλαβαίνουν!!! Μην ανησυχείς πάντως. Μια χαρά θα αναπτυχθεί και θα σου γίνει μια κουκλάρα!!!

Της δινω πολλεσ φορες κ φρεσκοψημενο κοτοπουλο/ψαρι.Αν δινω την συνιστωμενη ποσοτητα κ το κρεατακι λες να εξισορροπειται η κατασταση?
Μου φαινεται θα ελλατωσω την κονσερβα σε 1-2το πολυ γευματακια την εβδομαδα,να ειμαι ησυχη.

Της δινω πολλεσ φορες κ φρεσκοψημενο κοτοπουλο/ψαρι.Αν δινω την συνιστωμενη ποσοτητα κ το κρεατακι λες να εξισορροπειται η κατασταση?
Μου φαινεται θα ελλατωσω την κονσερβα σε 1-2το πολυ γευματακια την εβδομαδα,να ειμαι ησυχη.

γιατρος δεν ειμαι αλλα υποθετω αν μια μερα της δινεις μαγειρευτο, δωσε της λιγοτερες κροκετες.

υπαρχει μια τροφη της hills για στειρωμενα γατακια απο 6
μηνων εως 6 ετων. μπορεις να τη δοκιμασεις. ετσι και τροφη για στειρωμενα της δινεις, αλλα και την αναπτυξη της φροντιζεις. :)

Ξερεις ποσο παει το μαλλι?

Ξερεις ποσο παει το μαλλι?

αν εννοεις τη hills εκανε γυρω στα 20 τα 2 κιλα, αλλα κρατησε πολυ...ειναι καλη γιατι και τροφη για στειρωμενα της δινεις, αλλα και τις βιταμινες που πρεπει να παρει ενα γατακι 6 μηνων τις παιρνει, 2 σε ενα δηλ. αν σε παιρνει οικονομικα καντο. :)

εγω τα εχω ξαναπει, ειμαι υπερ της κονσερβας. Δινε της μια μικρουλα (85g) καθε μερα αν δεν θες να της δινεις αποκλειστικα κονσερβα. Τουλαχιστον ετσι θα παιρνει λιγο παραπανω νερο απο το να τρωει σκετη ξηρα τροφη. Οσο για την ποσοτητα μη βασιζεσαι και πολυ στις οδηγιες πισω. Δινε οσο τρωει η γατουλα σου και αν δεις οτι παχαινει μειωνεις λιγο λιγο την ποσοτητα (οχι ξαφνικα γιατι επηρεαζεται το συκωτι αν αδυνατισει αποτομα). Ο naruto που ειναι ακομα αστειρωτος τρωει πολυ λιγοτερο απο οσο λενε πισω οι οδηγιες (3/4 κονσερβα των 374g τη μερα και 1/5 cup ξηρα τροφη). Ισως να φαινεται πολυ, αλλα για το βαρος και την ηλικια του πρεπει να τρωει το διπλασιο. Μονο με δοκιμη θα μαθεις ποσο χρειαζεται να τρωει η Bijou.

αν εννοεις τη hills εκανε γυρω στα 20 τα 2 κιλα, αλλα κρατησε πολυ...ειναι καλη γιατι και τροφη για στειρωμενα της δινεις, αλλα και τις βιταμινες που πρεπει να παρει ενα γατακι 6 μηνων τις παιρνει, 2 σε ενα δηλ. αν σε παιρνει οικονομικα καντο. :)

Ποσο σου κραταει το 2κιλο?

εγω τα εχω ξαναπει, ειμαι υπερ της κονσερβας. Δινε της μια μικρουλα (85g) καθε μερα αν δεν θες να της δινεις αποκλειστικα κονσερβα. Τουλαχιστον ετσι θα παιρνει λιγο παραπανω νερο απο το να τρωει σκετη ξηρα τροφη. Οσο για την ποσοτητα μη βασιζεσαι και πολυ στις οδηγιες πισω. Δινε οσο τρωει η γατουλα σου και αν δεις οτι παχαινει μειωνεις λιγο λιγο την ποσοτητα (οχι ξαφνικα γιατι επηρεαζεται το συκωτι αν αδυνατισει αποτομα). Ο naruto που ειναι ακομα αστειρωτος τρωει πολυ λιγοτερο απο οσο λενε πισω οι οδηγιες (3/4 κονσερβα των 374g τη μερα και 1/5 cup ξηρα τροφη). Ισως να φαινεται πολυ, αλλα για το βαρος και την ηλικια του πρεπει να τρωει το διπλασιο. Μονο με δοκιμη θα μαθεις ποσο χρειαζεται να τρωει η Bijou.

Εχει μια λογικη αυτο που λες,ισως αναλογα κ την ενεργεια που σπαταλαει καθημερινα οπως ειπαν πιο πανω,σωστα?
Για κονσερβα καθε μερα δεν νομιζω,για τα δοντακια της δεν θα ειναι οτι καλυτερο,ασε που δεν συμφερει:/:

Εχει μια λογικη αυτο που λες,ισως αναλογα κ την ενεργεια που σπαταλαει καθημερινα οπως ειπαν πιο πανω,σωστα?
Για κονσερβα καθε μερα δεν νομιζω,για τα δοντακια της δεν θα ειναι οτι καλυτερο,ασε που δεν συμφερει:/:

ουτε η ξηρα τροφη βοηθαει τα δοντακια τους. Αυτο που ακουγεται οτι τα καθαριζει ειναι μυθος. Αν δινεις μια φορα τη μερα κονσερβα δεν θα παθουν τιποτα τα δοντακια της. Μπορεις να της τα βουρτσιζεις για σιγουρια αν νομιζεις οτι θα της προκαλεσουν προβλημα. Αν το οικονομικο ειναι το προβλημα, τοτε παω πασο αν και πανω κατω το ιδιο θα κοστιζει περιπου. Εμενα μου κοστιζει γυρω στα 35 ευρω το μηνα κονσερβες evo και ξηρα τροφη orijen.

Εννοειται πως παιζει ρολο και το ποσο δραστηρια ειναι! Μονο με δοκιμη θα μαθεις τις ενεργειακες της αναγκες :D

Να της τα βουρτσιζω το κοβω χλωμο αλλα αυτο με τις κροκετες μου φαινεται λογικο ρε συ,η μαλακια τροφη κολλαει στα δοντια πιστευω:confused:

Να της τα βουρτσιζω το κοβω χλωμο αλλα αυτο με τις κροκετες μου φαινεται λογικο ρε συ,η μαλακια τροφη κολλαει στα δοντια πιστευω:confused:

τα δοντια τους δεν ειναι οπως τα δικα μας για να κολλαει τροφη επανω. Στον δικο μου δεν βλεπω να κολλαει τροφη και εκτος απο αυτο, οταν τρωει κροκετες σπανια τις μασαει. Τις καταπινει ολοκληρες τις περισσοτερες φορες. Αν σε απασχολουν τα δοντια, υπαρχουν κατι treats γι'αυτο το θεμα. Ειναι σκληρα και μεγαλουτσικα για να τα μασανε. Επισης εχω βρει και κατι αλλα treats σε σχημα ραβδου ωστε να σπαταλουν ωρες προσπαθωντας να το φανε :lol:

Το βουρτσισμα των δοντιων ειναι πολυ ευκολο παντως!! Μια φορα την ημερα αρκει και δεν παιρνει πολυ χρονο! Στην αρχη ισως αντισταθει λιγο, αλλα μετα συνηθιζει και το ζηταει και απο μονο του :P

Κάθεται το ψιψίνι σου για βούρτσισμα δοντιών??!!! Έχω εκπλαγεί, ομολογώ!

Με θέματα διατροφής έχω ασχοληθεί περισσότερο με τα σκυλιά μου, όπου η BARF είναι ότι καλύτερο, τα κάνει και πιο χαρούμενα, ήρεμα και για τα δόντια είναι τέλεια. Το ταμείο όμως είναι μείον με τόσα ζώα και μας είναι αδύνατον να ταΐζουμε BARF, οπότε λειτουργεί σαν "treat" μέσα στη βδομάδα, κυρίως για τα δόντια τους και για το ασβέστιο.

Επίσης ενώ όλα μας τα γατιά είναι στειρωμένα, πέρα από έναν, τον Κίμωνα που ναι είναι χοντρός, όλοι οι άλλοι είναι στυλάκια γιατί τρέχουν παίζουν κλπ. Την τροφή τους ποτέ δεν τη μετράμε, μπορούν να φάνε όποτε πεινάνε. Η στείρωση κατ'εμέ δεν παίζει κανέναν ρόλο, η δραστηριότητα είναι που μετράει.
Επίσης υπάρχουν ζώα λιχούδικα και ζητιανάκια, υπάρχουν και άλλα που δεν πολυκαίγονται.
Στην Pepsi μου δίνω την τροφή της, όσο μπορώ μετρημένη γιατί είναι τρομερά λαίμαργη και απίστευτος κλέφτης (μέχρι και του σκύλου πάει και κλέβει)... και επίσης όποτε δίνω στον σκύλο ωμά, δίνω και στη γάτα, που τα τιμάει ευχαρίστως και απασχολείται και ώρα πολύ.

Γενικότερα λειτουργώ με βάση το πώς τα βλέπω... Αν δω ότι αφρατεύουν, τότε μειώνω, αν δω ότι ατονούν ή είναι συνεχώς πεινασμένα και στα ίδια κιλά ή λιγότερα αυξάνω...

Κάθεται το ψιψίνι σου για βούρτσισμα δοντιών??!!! Έχω εκπλαγεί, ομολογώ!

Με θέματα διατροφής έχω ασχοληθεί περισσότερο με τα σκυλιά μου, όπου η BARF είναι ότι καλύτερο, τα κάνει και πιο χαρούμενα, ήρεμα και για τα δόντια είναι τέλεια. Το ταμείο όμως είναι μείον με τόσα ζώα και μας είναι αδύνατον να ταΐζουμε BARF, οπότε λειτουργεί σαν "treat" μέσα στη βδομάδα, κυρίως για τα δόντια τους και για το ασβέστιο.

Επίσης ενώ όλα μας τα γατιά είναι στειρωμένα, πέρα από έναν, τον Κίμωνα που ναι είναι χοντρός, όλοι οι άλλοι είναι στυλάκια γιατί τρέχουν παίζουν κλπ. Την τροφή τους ποτέ δεν τη μετράμε, μπορούν να φάνε όποτε πεινάνε. Η στείρωση κατ'εμέ δεν παίζει κανέναν ρόλο, η δραστηριότητα είναι που μετράει.
Επίσης υπάρχουν ζώα λιχούδικα και ζητιανάκια, υπάρχουν και άλλα που δεν πολυκαίγονται.
Στην Pepsi μου δίνω την τροφή της, όσο μπορώ μετρημένη γιατί είναι τρομερά λαίμαργη και απίστευτος κλέφτης (μέχρι και του σκύλου πάει και κλέβει)... και επίσης όποτε δίνω στον σκύλο ωμά, δίνω και στη γάτα, που τα τιμάει ευχαρίστως και απασχολείται και ώρα πολύ.

Γενικότερα λειτουργώ με βάση το πώς τα βλέπω... Αν δω ότι αφρατεύουν, τότε μειώνω, αν δω ότι ατονούν ή είναι συνεχώς πεινασμένα και στα ίδια κιλά ή λιγότερα αυξάνω...

η BARF ειναι πιστευω η καλυτερη διατροφη, αλλα ο δικος μου δεν τρωει ωμα με καμια δυναμη :cry: Συμφωνω οτι καθαριζει τα δοντια πολυ καλα και γενικα ειναι πιο υγειεστατα και σε κανονικο βαρος.

Ο δικος μου καθεται να του τα βουρτσισω και οχι μονο! Κανει και το εξης κουλο: Εκει που θα με γλειφει στο χερι, θα αρχισει να γλειφει τον δεικτη μου και θα τον βαλει στο στομα του και θα τριβει τα πισω δοντια του πανω του, σαν την κινηση που κανω με την οδοντοβουρτσα (που μπαινει στο δαχτυλο) οταν του πλενω τα δοντια. Μολις παρω την οδοντοβουρτσα και βαλω οδοντοκρεμα καθεται ηρεμα, ανοιγει το στοματακι του και του βουρτσιζω τα δοντια χωρις νυχια και παλη :lol: Σχεδον καθεται στα παντα, εκτος απο το χτενισμα. Εκει γινεται χαμος! Δεν γινεται αλλωστε να τα εχω ολα δικα μου!

Παντως αν μπορει να δινει στην Bijou λιγο κρεατακι ωμο αντι για κονσερβα θα ηταν πολυ καλο, παρα να δινει μονο κροκετες. Δεν ειναι τοσο επικινδυνα τα ωμα οσο νομιζουμε. Μακαρι να ετρωγε και ο naruto μου ωμα :(

μηνα σιγουυρα, μπορει και παραπανω :)

τι ωραια που ειναι να εχεις γατα να τρωει λιγο και να μη σου αδειαζει τις τσεπες :/: Ο δικος μου τρωει 2.5 κιλα σε 2 μηνες + σχεδον μια μεγαλη κονσερβα τη μερα. Σκυλο να ειχα πιο λιγο θα ετρωγε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back