Πόσοι έχουν γάτα στην Ελλάδα;

Havana

Διάσημο μέλος

Η Katrin! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Καπανδρίτι (Αττική). Έχει γράψει 2.294 μηνύματα.
εκτος απο εμάς τους 6000 κομπιουτεροχαρομένους γατάκιδες του φόρουμ, πως μπορούμε να μάθουμε σε τι ποσοστο βρίσκεται το γατοφιλο κοινό στην Ελλάδα???:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω μπορούμε?????:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα μόνα στατιστικά στοιχεία που έχω διαβάσει πρόσφατα, ειναι..
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/_-2-1.jpg

λέει καταγεγραμμένα κατοικίδια εχει ξεπεράσει τις 90.000 και άλλα στοιχεία. Υπεύθυνος είναι ο Κτηνιατρικός Σύλλογος (υποτίθεται)

Πολυ καλη ερωτηση Havana.:) Και εγω εχω αναρωτηθει πολλες φορες,ετσι να δω τι ποσοστο εχουμε στον πληθυσμο της Ελλαδας.
Αλλα μαλλον ειναι πολυ δυσκολο να μετρηθει.:hmm:Ισως θα μπορουσε να εχει ο κτηνιατρικος συλλογος το συνολο των γατοφιλων σε ολη την Ελλαδα, με βασει τα οποια πελατολογια εχουν οι κτηνιατροι.:hmm:
Αλλα και παλι δεν θα ηταν ασφαλη τα αποτελεσματα γιατι υπαρχουν και οι ιδιοκτητες γατιων που δεν τα εμβολιαζουν-στειρωνουν και γενικοτερα δεν επισκεπτονται κτηνιατρο και φυσικα το πολυ μεγαλο πληθος γατιων που ζουν σε αυλες στα χωρια της ελληνικης υπαιθρου.
Προσωπικα θελω να πιστευω οτι πρεπει να ειναι καποιες δεκαδες χιλιαδες οι γατοφιλοι στην Ελλαδα.:hmm::)

Απάντηση: ολο και περισσοτεροι:D δεν με νοιαζει ποσοι εχουν, με νοιαζει ποσοι Θα εχουν. Καθώς και τι τις κάνουν και πως τους φερονται.

Εμενα πάλι γιατι στατιστικά απο τον κυκλο μου (φίλους & γνωστούς & γνωστους γνωστών) ζήτημα αν έχει κατοικιδιο ενα 2 % ?
Αν υποθεσουμε οτι οι δικοι μας γνωστοι ειναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, τότε να παω να κρεμαστω καλυτερα

Εγώ πάντως κατάλαβα που το πάει η Αβάνα νομίζω... "Πόσοι δεν έχουν κατοικίδιο στην Ελλάδα; Ε, ώρα να αποκτήσουν!" :lol::lol:

Να ιδρύαμε μήπως μια ACS για γάτες??? :hmm:
Να φεύγουνε ΠΑΚΕΤΑ, προς όλες τις κατευθύνσεις??? ΠΡΟΣ όλους τους 'Αγατους???:lol:

Να ιδρύαμε μήπως μια ACS για γάτες??? :hmm:
Να φεύγουνε ΠΑΚΕΤΑ, προς όλες τις κατευθύνσεις??? ΠΡΟΣ όλους τους 'Αγατους???:lol:

Μου αρέσει αυτό μπορούμε να το κάνουμε και σαν δώρο Χριστουγέννων????
:lol::lol::lol::lol::lol:

σε κάλτσα μέσα;

Εμενα πάλι γιατι στατιστικά απο τον κυκλο μου (φίλους & γνωστούς & γνωστους γνωστών) ζήτημα αν έχει κατοικιδιο ενα 2 % ?
Αν υποθεσουμε οτι οι δικοι μας γνωστοι ειναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, τότε να παω να κρεμαστω καλυτερα

Εκτος απο έναν ξαδελφο μου που έχει δύο γάτες (κατασπρα κεραμιδακια) και εναν φιλο ακομα δεν ξερω κανεναν άλλο στην Ελλαδα, αν εξαιρεσουμε τα κοριτσια που εχω γνωρισει σ'αυτο το σαιτ.
Αλλά στην Γαλλία μονο απο τους φίλους του άντρα μου εχουν γατα πανω απο 3 στους 10.
Σιγουρα ειμαστε πολυ πισω σε γατοφιλια:down:.

ναι μαλλον δεν ειμαστε πολλοι..
μαπινω εδω και νομιζω πως ολο ο κοσμος ειναι σαν το φορουμ και εχει γατες...:hmm:

παιδια και εμένα στον κύκλο μου εκτός του μαικατ μόνο 1 φιλη είχε σκυλάκι που πέθανε και δεν πήρε άλλο...
δεν ξέρουν τι χάνουν όλοι αυτοι που ζουν χωρίς γάτα! :D

Ένας μπακαλιστικος υπολογισμος του θεματος ειναι απο της πωλησεις των εταιριων ζωοτροφων, με αυτο τον τροπο ειχανε υπολογισει τον αριθμο τν κατοικιδιων στην Ελλαδα σε 400,000 ζωα πριν μερικα χρονια:hmm:

Εμένα παλι εχουν ολοι οι φιλοι μου, εη οικογενεια μου εχει 2-4 γατες και 3 -5 σκυλια και καθε σπιτι που παω εχει και ζωακι μεσα ( μου φαινεται λιγο αδειο οταν δεν εχει). % γειτονες μου εχουν σκυλι κι ενας γατο και ισως ειμαστε η μονη πολυκατοικία που 4 στους 5 εχουμε ζωα, κι αυτο γιατι ενδιαφερομαστε και για αλλα πραματα εκτος απο τα ζωα

Στη δικιά μου πολυκατοικία σε 42 διαμερίσματα αντιστοιχούν 8 ζώα 4 σκυλιά και 4 γάτες. Και ο αδερφός μου έχει 2 γάτες και 2 κολλητές έχουν γατούλα (-ες για την ακρίβεια ) αλλά γενικά είμαστε μειοψηφία οι γατόφιλοι.
Πίστευα πάντως πως είναι πάνω από 400000 τα οικοσιτα , κρίμα αν είναι μόνο τόσα...

Οι γνωστοί συγγενείς και φίλοι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό έχουν σκυλάκια και γατάκια. Τα γατάκια σαφώς μειοψηφούν. Στην πολυκατοικία μας (12 διαμερίσματα), μια γάτα υπάρχει (η δικιά μου)και κανείς σκύλος. Η γειτονιά είναι γεμάτη γατάκια σε κήπους, αμφιβάλλω αν είναι εμβολιασμένα, πάντως, δεν είναι αδέσποτα.Με την έννοια του "έχω γάτα στο σπίτι" όπως το εννοούμε εδώ (εμβολιασμένα ,στειρωμένα,μέσα στο σπίτι), ξέρω, μαζί με εμένα, τρία άτομα. Τελείως απογοητευτικό νούμερο, που φαίνεται εξάλλου, όταν πηγαίνουμε στον κτηνίατρο. Στη μικρή ζωούλα της Μπασσέτ τρεις φορές πήγαμε στο γιατρό, μια μόνο φορά είδα εκεί άλλη μια και μοναδική γάτα!!!!!:(

Ζωοφιλική παιδεία μηδέν στην Ελλάδα

Οι έλληνες έχουν μια νοοτροπία απαράδεκτη.Μόνο όσα ζώα προσφέρουν κάτι πχ αγελάδες,κότες,γίδες αξίζουν μια θέση στη ζωή τους.Εγω το έχω ζήσει αυτό σε όλο του το μεγαλείο.Θυμάμαι μόνο την δική μου οικογένεια να είχε πάντα γάτα,ή σκύλο σε ένα χωριό σχετικά μεγάλο πάνω από χίλια άτομα.Ακόμα και όταν μετακομίσαμε στην πόλη δεν άλλαξαν τα πράγματα.Η πεθερά μου ακόμα μου λέει ότι η κόρη μου θα μείνει στείρα επειδή χαιδευει τα γατιά μας...Ο άντρας μου όταν τον γνώρισα πίστευε ότι άμα πιάσεις γάτα τυφλώνεσαι...Ακούν γάτο και τρέχουν.Το ωραιότερο συνέβει όταν είχαν έρθει στο σπίτι μου να με ζητήσουν πριν από 15 χρόνια και ο γάτος μας τότε ένας γρι μακρύτριχος κούκλος είχε ανέβει πάνω στο ψυγείο με την ουρά να κρέμεται κι έπαθαν το σοκ του αιώνα αλλά τι να λεγαν.Γνωρίζω γυναίκα που θάβει ζωντανά τα γατάκια της γάτας της και πάει η γάτα και τα ξεθάβει παιδιά,δεν πρόκειτε ποτέ να αλλάξει αυτή η χώρα το υπογράφω.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν ας μη λένε οι Έλληνες γιατί μας παίρνει μπάλα όλους κ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πλέων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στα ζώα κ στο να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία η οποία αν το ψάξουμε καλά θα δούμε ότι δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο ο απαράδεκτος τρόπος που φέρεται ο άνθρωπος προς τα ζώα. Παντού υπάρχουν κακοποιήσεις κ παντού πάνω στη γη ο άνθρωπος έχει την αντίληψη ότι όλα στη φύση γεννήθηκαν για να τον υπηρετούν κ μόλις επιτελέσουν τον σκοπό τους πρέπει κ να πεθάνουν. Απλά σε κάποιες χώρες υπάρχουν πιο πολλοί φιλόζωοι απ ότι στην Ελλάδα που τώρα ξεκινάμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο τεράστιο ποσοστό δεν σέβεται τα ζώα γιατί δεν υπάρχουν νόμοι που να σέβονται τα ζώα. Επίσης δεν υπάρχει παιδεία στο θέμα των ζώων. Μπροστά στα μάτια μου στο Βουνό της Καισαριανής, πέρασε σκυλάκι μπροστά από τους γονείς 2 παιδιών. Το κολ.παιδο γυρνάει και κάνει στους γονείς του το βρωμόσκυλο. Και αυτοί τι κάνανε γελούσαν. Σε διπλανό τραπέζι ο παππούς με τα δύο εγγόνια του τα μάθαινε ότι πρέπει να τα αγαπάνε. Οι 2 όψεις στο νόμισμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back