Πόσο βάρβαρα είναι τα pet shop;

Gemini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Gemini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας την ανησυχία μου, όσον αφορά τα pet shop.
Στην τελευταία μου επίσκεψη, είδα μέσα σε γυάλινα κλουβιά, στιβαγμένα κουταβάκια έτοιμα προς πώληση. Φυσικά αυτό το θέαμα δεν είναι σπάνιο, ούτε άγνωστο σε όλους μας. Aλλά ήταν η 1η μου φορά που τα είδα από τόσο κοντά και ένοιωσα πολύ άσχημα.
Tρία γυάλινα "σπιτάκια", το ένα πάνω στ'άλλο και μέσα φιλοξενούσαν από ένα κουταβάκι, κάποιο μάλιστα πρέπει να ήταν ημερών! Tα κακόμοιρα εκλαίγαν συνέχεια και όταν πήγα να πλησιάσω κοντά το ένα για να το δω καλύτερα, εκείνο άρχισε να τρέμει ολόκληρο....
Mε έπιασε η ψυχή μου, σας λέω... Kόντεψα να βάλω τα κλάμματα, εκεί μπροστά σε όλους. :(
Στο συγκεκριμένο petshop, το οποίο είναι γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, τα κλουβάκια ήταν αρκετά καθαρά και τα μπολάκια τους ήταν γεμάτα με φαγητό. Aλλά.....
Δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι αυτές δεν είναι συνθήκες για ένα κουταβάκι το οποίο μόλις έχει αποχωριστεί τη μαμά του. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ίσως να έχω ευαισθητοποιηθεί περισσότερο τώρα που έχω κι εγώ ζωάκι σπίτι μου.
Θέλω πολύ να μάθω την άποψή σας για αυτό το θέμα, γιατί η εικόνα απ'το κουταβάκι που έτρεμε μόλις το πλησίασα, έχει στοιχειώσει μέσα μου... Mου'ρχεται να πάω και να το πάρω σπίτι μου να το φροντίσω εγώ, για να μην είναι τόσο φοβισμένο και στεναχωρημένο όπως το είδα. Aισθάνομαι τύψεις που δεν μπορώ να το πάρω. Aισθάνομαι εγώ τις τύψεις που θα έπρεπε να νοιώθει αυτός που το έδωσε στο pet shop....:cry: :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έθιξες ένα θέμα που με απασχόλησε για καιρό. Άνοιξε στην γειτονιά μου petshop.Η κατάσταση των ζώων είναι απελπιστική. Τα ενυδρεία είναι γεμάτα πούπουλα από τα πουλιά. Τα σκυλάκια και τα γατάκια είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι πολύ μικρά και τρέμουν από το κρύο. Πολλές φορές τα βγάζουν έξω στο κρύο επειδή θέλουν να τα πουλήσουν πιο γρήγορα. Αμφιβάλω αν είναι γερά από υγεία αυτά τα ζώα που πουλάει. Αν κάνεις το λάθος και πλησιάσεις το κατάστημα σου κολλάνε από δίπλα και δεν σε αφήνουν να φύγεις αν δεν αγοράσεις κάτι. Έχουν γίνει κινήσεις από τους κατοίκους των γύρω σπιτιών αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτούς κανείς δεν τους ελέγχει;
icon8.gif
Η΄ έχει μέσον και δεν τον πειράζει κανένας. Τα λυπάμαι τα κακόμοιρα τα ζωάκια έτσι όπως είναι απροστάτευτα μέσα στο μαγαζί.. Ο συγκεκριμένος έχει και πουλιά. Μια εποχή τα περισσότερα φαινόντουσαν άρρωστα.Πήρα όπου μπορούσα να φανταστώ ότι θα βοηθούσαν αλλά δεν έκανα και πολλά πράγματα. Ο ιδιοκτήτης "μαζεύτηκε" από τα συνεχή παράπονα και τώρα τουλάχιστον καθαρίζει κάπως τα κλουβια και τα ζώα φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση.
icon9.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Ολγα:
Ο ιδιοκτήτης "μαζεύτηκε" από τα συνεχή παράπονα και τώρα τουλάχιστον καθαρίζει κάπως τα κλουβια και τα ζώα φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση.
Πολύ χαίρομαι κάθε φορά που ανακαλύπτω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που νοιάζονται, και δεν μένουν μόνο στα λόγια.
Tουλάχιστον καταφέρατε να τον κάνετε να συμμαζευτεί λιγάκι. Kάτι είναι και αυτό.
Σίγουρα το πρόβλημα δε λύθηκε, αλλά έγινε μια αρχή. Kαι δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί που αδιαφορούν για την υγεία των ζώων που εμπορεύονται. Γι'αυτούς μόνο το χρήμα έχει σημασία. Aυτοί είναι πραγματικά εγκληματίες! :mad:

Με κάλυψαν οι παραπάνω. Να τονίσω και κάτι άλλο: ΜΗΝ αγοράζετε ζωάκια απο pet shops που τα κακομεταχειρίζονται. Μπορεί να "σώσετε" το ζωάκι εκείνο αλλά διαιωνίζετε την κατάσταση μιας και βλέπουν οτι "πουλάει".

εκτος οτι ειναι κακοποιοιμενα οι ιδιοκτητες των πετ σοπ τριβουν τα χερια τους για τα ζωακια που πουλανε κ μαλιστα πολλες φορες ειναι κ υπεροπτες ποτε δεν εχω παρει ζωο απο πετ σοπ μεχρι κ το ροτβαιλερ που ειχαμε το ειχα βει παραπεταμενο κουταβι στους δρομους του νησιου κ το μαζεψα για κοπρο αλλα βγηκε ρατσας οταν ρωτησα την τιμη του σε ενα πετ σοπ τοτε μου ηρθε ταμπλας επαθα εγκεφαλικο κ μαλιστα ηταν καθαρη ρατσα ο διας μας τωρα εκει στο νησι φυλαει το σπιτι κ τον θειο μου ειναι ενα ομορφο τερατακι

Απαράδεκτος....

Πριν πολλά χρόνια αποφασίσαμε για πρώτη και μοναδική φορά να αγοράσουμε ένα σκυλάκι απο pet-shop. Οι λόγοι λίγο-πολύ οι συνηθισμένοι: περιορισμένος ο χώρος στο διαμέρισμα και πού να βρεις μικρόσωμο αδέσποτο;
Το σκυλάκι ήταν ένα κουτάβι απο αυτά που αποκαλούμε "λουκάνικο" (δε θυμάμαι πώς λέγεται η συγκεκριμένη ράτσα) και πέθανε στα χέρια μας μία εβδομάδα αφού το φέραμε στο σπίτι... Όπως ήταν φυσικό, πήγαμε την αμέσως επόμενη ημέρα στο κατάστημα με πρόθεση να γίνει επίσημη καταγγελία. Η μητέρα μου, που ήταν και η πιο εξοργισμένη καθώς είχε δεθεί ιδιαίτερα με το σκυλάκι, απειλώντας θεούς και δαίμονες, κατέβηκε με το έτσι θέλω σε ένα υπόγειο όπου φυλάσσονταν τα ζώα. Η κατάσταση εκεί ήταν απερίγραπτη - αρκεί να αναφέρω οτι δίπλα στα νεογέννητα γατάκια υπήρχαν μέσα σε ελάχιστα κλουβιά φίδια και ιγκουάνα!
Βλέποντας αυτό το χάλι, θεώρησε καλό (λάθος της κατά τη γνώμη μου) να πάρει ένα γάτο αγκύρας προς αντικατάσταση του σκύλου και να αφήσει εκεί το ζήτημα, με τη λογική που αναφέρθηκε και προηγουμένως,οτι δηλαδή θα έσωζε τουλάχιστον ένα ζωάκι.
Αποτέλεσμα: ο Αριμάν (ο γάτος που πήραμε), εκτός του οτι παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του εξαιρετικά φοβισμένος λόγω της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί, αντιμετώπιζε διαρκώς σοβαρά προβλήματα υγείας, με πιο κραυγαλέα περίπτωση μία χρόνια ωτίτιδα, κουσούρι που του έμεινε γιατι - αν είναι δυνατόν - ο ιδιοκτήτης του pet-shop του έριχνε άμμο στα αυτιά όταν ήταν μικρός γιατί οι γάτες της συγκεκριμένης ράτσας υποτίθεται οτι πρέπει να είναι κουφές!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πολύ λυπάμαι που δεν έχω συγκρατήσει απο τότε τα στοιχεία του εν λόγω "κυρίου"-ιδιοκτήτη, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί το "κατάστημά" του κανονικά, υπο τις ίδιες άθλιες συνθήκες.
Πληροφοριακά βρίσκεται κάπου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην οδο Αθηνάς.

καλε βρεσ το ονομα του να παω να ριξω μια ματια

Αρχική Δημοσίευση από effie:
ο ιδιοκτήτης του pet-shop του έριχνε άμμο στα αυτιά όταν ήταν μικρός γιατί οι γάτες της συγκεκριμένης ράτσας υποτίθεται οτι πρέπει να είναι κουφές!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Τα νευρα μου!!!! Δεν γίνεται να βρεις τα στοιχεία του με κάποιο τρόπο και να τον καταγγείλετε;;; Έπρεπε γμτ να είχατε τραβήξει φωτογραφίες... :(
Πως το έμαθες εσύ για την άμμο; Φαντάζομαι δεν στο είπε εκείνος!

Είναι όλοι κτήνη!!!

Δυστυχώς για αυτούς που έχουν pet shop αυτό που μετράει είναι μόνο το χρήμα. Τουλάχιστον για τους περισσότερους. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά λυπάμαι που ζω στην Ελλάδα (απο θέμα φροντίδας ζώων), γιατί εδώ δεν υπάρχει η υποδομή για να γίνουν σωστές οργανώσεις που να ενδιαφέρονται για τα ζωάκια που ταλαιπωρούνται στα χέρια των "ειδικών"...
Χτές που πήγα να πάρω τον γατούλη απου απο το "Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ" φώναξα αστυνομία για να του κάνω μήνυση και παρόλο που περίμενα 3 τέταρτα δεν ήρθε κανείς.. Ποιός νοίαζεται άλλωστε για ένα πεθαμένο γατάκι; 'Οταν ακόμα και συγγενείς σου λένε "έλα μωρέ ψώφισε", "βάλτο σε μια σακούλα και στον κάδο απορρημάτων".... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!:down:

'Οταν λοιπόν υπάρχει αυτή η νοοτροπία τι περιμένουμε;;
Στο Animal Planet υπάρχει μια εκπομπή για Αστυνομία ζώων... Εδώ γιατί να μην έχουμε κάτι τέτοιο; Τα δικά μας ζωάκια έχουν άλλη ψυχή;;;

Δυστυχώς παιδιά πάνε πάνω απο 15 χρόνια απο τότε και επιπλέον έχουμε φύγει απο το κέντρο, οπότε έχω χάσει τα ίχνη του. Πριν μερικά χρόνια, μία οικογενειακή φίλη που γνώριζε την ιστορία μας είπε οτι έτυχε να περάσει απο το σημείο και είδε οτι το "κατάστημα" εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά!
Για την άμμο μας ενημέρωσε ο κτηνίατρος που τον πήγαμε για εξετάσεις, εμβόλια και τα σχετικά. Ο άνθρωπος είχε φρικάρει-δεν είχε ξαναδεί τέτοιο πράγμα...

οχι ματια μου δεν εχουν αλλη ψυχη αλλα ζεισ στην ελλαδα!!!!!!!!!! κ κατι αλλο καταγγειλε τυουσ στο πανελληνιο κτηνιατρικο συλογο αν θες σου δινω το τηλ

Υπαρχουν τελικα ΠΟΛΥ αρρωστοι γυρω μας,επι της Αθηνας παντως υπαρχουν 2 pet shop και οι συνθηκες ειναι χαλια

Θα το ήθελα πολύ να τους καταγγείλω και θα ήθελα το τηλέφωνο. ευχαριστώ:mad:

210 5226769 παρε κ πεσ τους το η διευθηνση ειναι χαλκοκονδυλη15 αθηνα

Ευχαριστώ. Το βρήκα το τηλέφωνο και το site. Αλήθεια θα κάνουν τίποτα;. 'Εμαθα ότι έχουν κάνει και άλλοι καταγγελίες για το συγκεκριμένο, αλλά......:mad:

τι να σου πω καλη μου δεν χρειαστηκε ποτε να καταγγειλω καποιον συνηθως απο τα νευρα μου τους πλακωνω στα μπινελικια κ στο ξυλο κ φευγω!!!!!!!!!

Αμα πάρω σ αυτό το νούμερο τί να πω?Μπορώ να καταγείλλω τον βρωμοκτηνίατρο?

απλα λες που θα μπορουσα να κανω μια καταγγελεια για ενα γιατρο

maxi2 μπορείς να κάνεις και μήνυση. Αν και δεν θα είναι αυτόφωρο όπως θα ήταν αν είχε έρθει η αστυνομία, σίγουρα θα τους ταρακουνήσεις. Αν έχεις κανένα φίλο δικηγόρο ώστε να μην σου πάρει πολλά τότε προχώρα το!!

PET SHOP

Eχω την εντύπωση ότι κατάλαβα για ποιο pet shop λέγατε(καθυστέρησα να δω το άρθρο).Αν λέτε πάντως γι'αυτό που βρίσκετε Αθηνάς & Σοφοκλέους είναι μεγάλη απάτη.Δούλευα κοντά και τον είχαμε πελάτη.Μια μέρα μας παράτησε ένα κουνέλι σε άσχημη κατάσταση την ΖΟΥΖΟΥ την οποία πήρα σπίτι και φρόντισα.Τα παιδιά στην δουλειά μου είπανε οτι έχει παρατήσει κατά καιρους και πολλά γατάκια.:mad: Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και μέσα στα υπόγεια και έξω στο πεζοδρόμιο.Οταν κάποια στιγμή είχα ρωτήσει τη Δημοτική Αστυνομία για την όλη κατάσταση μου είπανε ότι έχει φάει πολλές μυνήσεις αλλά έχει άκρη στον Δήμο , και γι'αυτο δεν συμμορφώνεται.Τα ζώα του είναι άρρωστα και τα κρατάει με ενέσεις στη ζωή.Είναι τρελλαμένος τελείως και αυτός και όλοι εκεί μέσα.Τους ξέρω λόγω δουλειάς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back