Πώς αγγίζουμε ή μετακινούμε νεογέννητα γατάκια;

• Thread starter Thread starter Vrd
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vrd

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vrd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Έχω 6 γατάκια και θέλω να τα αλλάξω μέρος γιατί γεννήθηκαν σε ένα κιβώτιο με ένα πατάκι μέσα και είναι πολύ βρωμικό και ζεστό. Μπορώ να τα πιάσω ή θα τα παρατήσει η μάνα τους? Μας αφήνει να τα βλέπουμε και το κιβώτιο το έχω πιάσει αρκετές φορές.. Τα μικρά είναι 12 ημερών.. Μήπως να χρησιμοποιήσω αποστειρωμένο γάντι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 100_2364.JPG
    100_2364.JPG
    164,2 KB · Εμφανίσεις: 267
Mη τα αλλαξεις καλα βολεμενα φαινονται στην αναγκη βαλε γαντια παρε ενα αλλο καθαρο πατακι, σηκωσε τα ολα μαζι, και καντα να κυλησουν μαλακα η σπρωξτα μαλακα να μεταφερθουν στο αλλο και βαζεις το αλλο μεσα.. το λεω για τη μυρωδια την ανθρωπινη.. καλο ειναι να αποφευγονται οι αλλαγες στηναρχη γιατι η γατα ενοχλειται οταν πολυασχολουμαστε με τα γατακια και ιδιως απο τις ανθρωπινες μυρωδιές πανω τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα βλέπω "λαχανιασμένα" και υποθέτω οτι ζεσταίνονται. Είναι μικρό το χαρτόκουτο και εκει μέσα γεννήθηκαν..τα υγρά της γέννας.. ξέρεις.. μικρόβια κλπ..

Προσπάθησε να αλλάξεις το βρώμικο χαλάκι χωρίς να τα αγγίξεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με όλα αυτα που γίνονται!
Τα γάντια είναι καλή ιδέα.

μπορεις να τα πιάσεις και με το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις για να τους βάλεις στην καινούργια κούτα;)

Ισως να μπορούσες να γλυστρίσεις απο κάτω τους ένα κομμάτι σεντόνι που είναι πιο δροσερό σαν ύφασμα. Θα κοιμούνται στα καθαρά χωρίς να αλλάξει η μυρωδιά σημαντικά για τη γατομαμα. Τους τα αλλαζεις όλα όταν σηκωθούν στα ποδαράκια τους.
Κι όσο για το λαχάνιασμα μπορεί και να μην είναι από την ζέστη. Και τα δικά μου μωρογατάκια αναπνέουν μερικές φορές πολύ γρήγορα κι ας είναι δροσερά. Δίνουν την αίσθηση ότι λαχανιαζουν αλλά νομιζω οτι είναι φυσιολογικο. (δεν είμαι και γιατρος, μονο οτι εχω δει λεω;))

Παιδια εμεις τα γατακια της Παρδαλως παντα τα πιανουμε χωρις γαντια και απο την στιγμη που γεννιουνται! Ισως να παιζει ρολο οτι μας εμπιστευεται απολυτα? :hmm:

Δοκίμασε να ετοιμάσεις μια καινούρια φωλία με καλύτερες συνθήκες σε ήσυχο σημείο κάπου κοντά και δείξε την στην μαμά τους. Βάλε την να κάτσει μέσα και χαϊδεψε την ή/και δώσε της φαγητό. Αν θεωρήσει ότι της αρέσει μπορεί να τα μεταφέρει και μόνη της.
Έτσι είχα πείσει τη γάτα μου να βάλει τα μωρά στο καλάθι που της είχα ετοιμάσει (μεγάλο πλαστικό καλάθι για ρούχα με τρύπες, στρωμένο με καθαρές πετσέτες). Είχε γεννήσει και η δικιά μου σε χαρτόκουτο (άλλαζα βέβαια κάθε τόσο τις πετσέτες αλλά η γάτα με εμπιστευόταν αρκετά και τα γατάκια ούτως ή άλλως ήταν μέσα στο σπίτι) και κάποια στιγμή που πια δεν χωρούσαν ή θεώρησε ότι βρομούσε το κασόνι (είναι και λίγο υποχόνδρια γενικά) αποφάσισε ότι το καλύτερο μέρος για να τα μετακινήσει ήταν ...το μαξιλάρι μου:blink::blink:. Όχι, απλά το κρεβάτι μου, συγκεκριμένα το μαξιλάρι μου!!! Κι ένα πρωί στις 5 μου τα ανέβασε ένα ένα. Τα έβαζα πίσω στην κούτα εγώ, τα ξανανέβαζε η Λουκρητία! Να μην στα πολυλογώ πήγα την ίδια μέρα στο σουπερμαρκετ και αγόρασα το πιο μεγάλο καλάθι για ρούχα που βρήκα. Το έστρωσα το έβαλα στο δωμάτιο μου κοντά στο προηγούμενο κουτί και έβαλα τη Λουκρητία μέσα και τη χαϊδευα. Έβαλα και ένα δυο γατάκια μέσα (γενικά ανησυχούσε όταν τα άγγιζα αλλά δεν την ενοχλούσε πολύ). Στην αρχή τα ξαναέβαλε στην κούτα αλλά μετά από καμιά ώρα το πήρε απόφαση και τα μετακόμισε.
Πωπω συγγνώμη για την πολυλογία. Πες μας τι κατάφερες τελικά.

Η μαμά γάτα από τότε που ήρθε στην αυλή (1+ χρόνο πριν) δεν κάθεται για χάδια, ασχέτως που δεν μας φοβάται και έχει ξαναγεννήσει στα κεραμίδια τα 3 υπεροχα γατάκια που φαίνονται κάτω.. Για το λόγο αυτό φοβόμουν μήπως τα παρατήσει αν τα έπιανα. Τελικά τα έβαλα ένα καθαρό σεντονάκι στο ίδιο κουτί και τα άφησα να κυλήσουν απαλά από το παλιό χωρις να τα ακουμπήσω.. Όλα οκ. Αφού μύρισε λίγο τα σημεία του κιβωτιου που ακούμπησα με το χέρι μπήκε μέσα και συνέχισε τη φροντίδα και το τάισμα τους.

Πιο πολύ συμφωνώ με αυτή τη μέθοδο.
Δοκίμασε να ετοιμάσεις μια καινούρια φωλία με καλύτερες συνθήκες σε ήσυχο σημείο κάπου κοντά και δείξε την στην μαμά τους.

Πότε μπορούμε να τα αγγίξουμε;

Γεια σας,

η γατουλα μας η Λιλιαν γεννησε 6 γατακια!Ειναι 15 ημερων.Και αναρωτιομαστε απο ποτε θα μπορουμε να τα αγγιζουμε.Χωρις να τα βγαζουμε εξω απο την κουτα τους,Απλα να τα χαιδευομε ελαφρα κ τετοια.

αστα ακομη καμια εβδομαδα κ μονο οταν ειναι η μανα τους μπροστα κ εαν σας αφησει αγγιξτε τα αλλιως αστα να μεγαλωσουν να γινουν μηνα κ να περπατανε μονα τους

Τα αγγιζουμε οταν ειναι μπροστα η μητερα τους.Οχι υπερβολικα ομως,πολυ,υπερβολικα λιγο.Περισσοτερο τα αγγιζει η μητερα μου.Ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα που τα αγγιζει.

Αν η γατούλα σας είναι ήρεμη και σας εμπιστεύετε δεν υπάρχει πρόβλημα να τα αγγίζετε ελαφρά. Αν εμπιστεύετε καλύτερα την μαμά μου, είναι καλύτερα να τα χειρίζετε αρχικά αυτή να μην παίρνουν και πολλές μυρωδιές. Κάνε υπομονή 2-3 βδομαδούλες που θα αρχίσουν να τρέχουν πέρα δώθε μέσα στο σπίτι και τότε πίστεψε με θα περιμένετε την ώρα και τη στιγμή που θα τα πάρει ο ύπνος για να ηρεμήσετε:P

Παίζει ρόλο και η κάθε γατούλα.
Η δικιά μου όταν είχε γεννήσει δεν είχε κανένα πρόλημα.Από την πρώτη μέρα τα έπιανα. Μάλιστα εγώ τη βοήθησα να γεννήσει γιατί το πρώτο γατάκι έβγαινε με τα πόδια και εγώ τους έσπαγα τον αμνιακό σάκο.
Βέβαια την γάτα την είχα αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και ήταν πολύ ήμερη. Μου είχε και απίστευτη εμπιστοσύνη. Να φανταστείς ότι γέννησε πάνω στο κρεβάτι μου!
Δες τις αντιδράσεις της γατούλας σου πρώτα.

Παίζει ρόλο και η κάθε γατούλα.
Η δικιά μου όταν είχε γεννήσει δεν είχε κανένα πρόλημα.Από την πρώτη μέρα τα έπιανα. Μάλιστα εγώ τη βοήθησα να γεννήσει γιατί το πρώτο γατάκι έβγαινε με τα πόδια και εγώ τους έσπαγα τον αμνιακό σάκο.
Βέβαια την γάτα την είχα αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και ήταν πολύ ήμερη. Μου είχε και απίστευτη εμπιστοσύνη. Να φανταστείς ότι γέννησε πάνω στο κρεβάτι μου!
Δες τις αντιδράσεις της γατούλας σου πρώτα.
Θηρίο, εσύ εισαι θαρραλέα!!!
Μπράβο που τα καταφερες. Δεν ξερω τι θα έκανα εγω

Μη νομίζεις και εγώ φοβόμουν πάρα πολύ, αλλά επειδή οι γονείς μου δεν ήθελαν κάποιος έπρεπε να το κάνει! Και ήμουν και μικρή, γυμνάσιο πήγαινα, αλλά μιλούσα με την κτηνίατρο στο τηλ όλη την ώρα της γέννας και μου έδινε κουράγιο! Έπρεπε οπωσδήποτε κάποιος να τη βοηθήσει γιατί το μωρό είχε κολλήσει! Φοβόμασταν ότι θα ήταν νεκρό, αλλά τελικά δεν ήταν, ευτυχώς!:)

Και η δικη μας στο κρεβατι των γωνιων μου γεννησε!Και ηθελε τη μητερα μου για συμπαρασταση,αφου δεν την αφηνε να φυγει τη γυναικα!

Ευχαριστω πολυ παντως!

παιδιά συγγνώμη αλλα εάν ακουμπήσω ένα νεογέννητο γατάκι μετά η μητέρα του το παρατάει,????????? απαντήστε
μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν το παρατάει εκτός και αν δεν το έχεις ακουμπήσει απλά, αλλά το έχεις πλύνει, καθαρίσει κλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back