Πώς αντιδρά το γατάκι σας στη μουσική;

• Thread starter Thread starter yasmin1gr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Μπαχ, Βιβάλντι, Μότσαρτ στο top 10

Απόλυτοι λάτρεις της κλασικής μουσικής αποδεικνύονται οι σκύλοι καθώς, όταν «ρωτήθηκαν» από τους επιστήμονες, δεν απάντησαν απλώς καταφατικά στην ερώτηση αλλά παρέδωσαν και το top 10 των προτιμήσεών τους με τους Μπαχ, Βιβάλντι και Μότσαρτ να βρίσκονται στην κορυφή των μουσικών προτιμήσεών τους. Οι σκύλοι φαίνεται ότι δεν αντέχουν καθόλου τη χέβι μέταλ μουσική, ενώ η ποπ και η ρέγκε τους αφήνουν αδιάφορους. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολυάριθμες μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι τα ζώα έχουν μουσικές προτιμήσεις. Π.χ., έχει αποδειχθεί ότι οι αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα υπό τους ήχους απαλής μουσικής ή ότι αυξάνεται η παραγωγή αβγών στις κότες που ακούνε ραδιόφωνο.
Ηταν όμως η πρώτη φορά που έγιναν αντικείμενο διερεύνησης οι μουσικές προτιμήσεις των σκύλων. Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ. Πενήντα σκύλοι πέρασαν αρκετές ημέρες ακούγοντας από Metallica, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Ρόμπι Γουίλιαμς και Μπομπ Μάρλεϊ ως τις «Τέσσερις Εποχές»του Βιβάλντι.
H έρευνα έδειξε ότι οι σκύλοι τάσσονται σαφώς υπέρ της κλασικής μουσικής καθώς υπό τους ήχους των Μπαχ, Βιβάλντι και Μότσαρτ επέδειξαν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά τους: ευεξία, ελάχιστο ως καθόλου γάβγισμα, χαλάρωση και ανάπαυση. Αντιθέτως, οι σκύλοι δεν βρήκαν καθόλου ευχάριστους τους ήχους της χέβι μέταλ μουσικής αφού στο άκουσμα των Metallica έκαναν τον περισσότερο θόρυβο, ήταν ανήσυχοι και υπερκινητικοί. Ούτε όμως η ποπ και η ρέγκε μουσική φαίνεται να τους συγκίνησαν αφού χαρακτηριστικοί εκπρόσωποί τους όπως η Μπ. Σπίαρς, ο Ρόμπι Γουίλιαμς και ο Μπομπ Μάρλεϊ δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν την προτίμηση των 50 «επίλεκτων» τετράποδων που έμειναν απαθέστατοι στο άκουσμά τους. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των σχετικών ερευνών για τη συσχέτιση μεταξύ μουσικής και συμπεριφοράς των σκύλων, οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες όχι μόνο για τους κατόχους τους αλλά και για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων μικρών ζώων καθώς αμφότεροι έχουν πλέον έχουν στη διάθεσή τους ένα αδιαμφισβήτητο «όπλο» για να διατηρούν την ηρεμία και την ευεξία των τετραπόδων.

Το ΒΗΜΑ, 22/02/2004 , Σελ.: H03

Η δύναμη της μουσικής
Υπεύθυνος γραπτού λόγου: nikmoshov
Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2005 ΑΠΟ ΤΟ …
«ΒΙΕΤΝΑΜ» ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Μία παρουσίαση των ρεπορτάζ του Νίκου Μόσχοβου​

Την ανεξάντλητη δύναμη της μουσικής επάνω στους ανθρώπους, στα ζώα και στα φυτά απέδειξε τριμελής Ελληνική ερευνητική ομάδα, που εργάστηκε 23 ολόκληρα χρόνια (1980-2003).Οι τρεις «σκαπανείς» της επιστήμης είναι ο Μουσικολόγος- μουσουργός Δημήτριος Ηλιάδης, ο καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Παπανίκανδρος και ο Ανώτατος Γενικός Αρχίατρος Νικόλαος Παπανίκανδρος.​

Εργάστηκαν μερόνυχτα ολόκληρα και σήμερα τα μέλη της ομάδας «μοιράζουν» δωρεάν το βιβλίο με τίτλο: «Η Επιρροή της Μουσικής- Στους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά».​

Ποια ήταν η πορεία των ερευνών τους; Αρχικά μελετούν 12 μέλλουσες μητέρες και ανακαλύπτουν πως όταν οι «λεχώνες» ακούν απαλή κλασσική μουσική τότε τα έμβρυα ηρεμούν περισσότερο και έχουν καλύτερη συμπεριφορά! Επίσης, βρίσκουν ότι τα νεογνά είχαν συνηθίσει να ηρεμούν με μουσικά κομμάτια, που «άκουγαν» όταν ήταν έμβρυα!​

Σχετικά με τους εργαζόμενους αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη και ποιοτικά καλύτερη ποιοτική παραγωγή όταν ακούν κατάλληλη απαλή μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας στο εργοστάσιο!​

« Πολλοί υπερήλικες παρέτειναν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους, επειδή άκουγαν καλή μουσική» τονίζουν οι ερευνητές. Ως πειστήριο της δεύτερης νιότης, που περνούν οι ηλικιωμένοι όταν ακούν μουσική παρουσιάζουν τον 96χρονο απόστρατο αξιωματικό της στρατιωτικής μουσικής Σοφοκλή Ανδρεάδη. Σύμφωνα με τους ίδιους ο κ. Ανδρεάδης συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις παίζοντας μαντολίνο και τραγουδώντας, ενθαρρύνοντας όλους να συνεχίσουν για μία καλύτερη ζωή επειδή άκουγε και «έπαιζε» μουσική!​

Η μουσική και τα ζώα.​

Μία μουσική υπόκρουση, όμως, βοηθά και τα ζώα να χορεύουν ή να πραγματοποιούν θεαματικές ασκήσεις ή ακροβασίες, που «κόβουν» την ανάσα! Ιδιαίτερα οι ερευνητές υπογραμμίζουν την ασυνήθιστη συμπεριφορά των δελφινιών στα μουσικά ακούσματα. Τότε τα δελφίνια πραγματοποιούν τα παιχνιδιάρικα σκέρτσα επάνω από τα θαλάσσια νερά! Προτιμούν, δε, περισσότερο να παίζουν στο άκουσμα ενός βαλς! Για τις γάτες διευκρινίζουν ότι συγκινούνται όταν ακούν τους μελωδικούς ήχους μίας φυσαρμόνικας!​

Ακόμη περιγράφουν τον ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στη Βόρεια επαρχία Λάμπα της Ταϊλάνδης. Εκεί ειδικοί εκπαίδευσαν ελέφαντες για να γίνουν μέλη μίας ορχήστρας! Στη συγκεκριμένη ορχήστρα κάποιοι από τους ελέφαντες «παίζουν» πολλά μουσικά όργανα, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο ξυλόφωνο, το μεταλλόφωνο, στα κρουστά και στη φυσαρμόνικα!​

Η μουσική και τα φυτά​

Στο πόρισμα συμπεριλαμβάνουν και το πείραμα που έγινε σε σιτοβολώνες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, όπου επιστήμονες τοποθέτησαν μεγάφωνα στερεοφωνικής απόδοσης.Τα μεγάφωνα τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των χωραφιών και ακουγόταν από αυτά απαλή κλασική μουσική.​

Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί κατά 20% η παραγωγή σιταριού στους αγρούς, ενώ το επόμενο έτος παρήχθησαν ακόμη περισσότερα σιτηρά!​

Το ρεπορτάζ αυτό γράφτηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2005 για τον «Τυπολόγο».​

Τελευταία ανανέωση ( Σάββατο, 23 Απρίλιος 2005 )​

Ειδική μουσική που ηρεμει τη γατα σας θα βρείτε στο
https://www.petsandmusic.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

του φρουνακη μου του αρεσει να ακουει χατζηγιαννη.:cool: οταν βαλω κατι πιο δυνατο αρχιζει να τρεχει σαν τρελλος μεσα στο σπιτι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επιτέλους το 9% των Ελλήνων που αγαπάει την κλασική μουσική δικαιώνεται!:up:

Γέλασα πολύ με τις αγελάδες που παράγουν περισσότερο γάλα, όταν ακούνε απαλή μουσική. Μου θύμησε την περίπτωση ενός γαλακτοπαραγωγού που είχε βάλει μεγάφωνα σ' όλο το κτήμα του και έπαιζε μέρα-νύχτα Μαράια Κάρεϊ, γιατί πίστευε ότι άρεσε στις αγελάδες του!:lol: Πραγματικότητα ή προβολή;

Εγω τις βλεπω ηρεμες οταν βαζω κλασικη η αλλα χαλαρωτικα.. οταν ομως τραγουδαω οπερα .. κατι παθαινουν:D :D :D αχαχχαχα

Εγω τις βλεπω ηρεμες οταν βαζω κλασικη η αλλα χαλαρωτικα.. οταν ομως τραγουδαω οπερα .. κατι παθαινουν:D :D :D αχαχχαχα

:lol: :lol: :lol: :lol: yasmin και εγω οταν τραγουδαω καπως αντιδρα περιεργα ο φρουνης μου!!!!:P :lol: :lol: :lol:

τι τραγουδας???:)

τα παντα οτι ακουσω η οτι μου κατεβει... οχι οπερα γιατι φοβαμαι μην σπασω τα τζαμια....:P :lol: :lol: :lol:

για να φοβασαι καλα θα τραγουδας:hmm: ;)

:redface: γενικα οι "υψηλες" μου σπανε τυμπανο!!!!:P :lol: δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο!!!!:rolleyes:

καλο ειναι θα εισαι μια σοπρανο .. βοηθαει και σα αυτοαμυνα εχεχε να το προωθησεις παντως

πάντως ο Τσε ηρεμεί με Αγγελάκα από τις Τρύπες (ακού τι πάθαμε)

καλο ειναι θα εισαι μια σοπρανο .. βοηθαει και σα αυτοαμυνα εχεχε να το προωθησεις παντως

:lol: :lol: :lol: :lol: ευχαριστω!

Μπαχ, Βιβάλντι, Μότσαρτ στο top 10

Ακόμη περιγράφουν τον ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στη Βόρεια επαρχία Λάμπα της Ταϊλάνδης. Εκεί ειδικοί εκπαίδευσαν ελέφαντες για να γίνουν μέλη μίας ορχήστρας! Στη συγκεκριμένη ορχήστρα κάποιοι από τους ελέφαντες «παίζουν» πολλά μουσικά όργανα, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο ξυλόφωνο, το μεταλλόφωνο, στα κρουστά και στη φυσαρμόνικα!

:hmm: Αναρωτιέμαι με ποιόν ακριβώς τρόπο τα "εκπαίδευσαν"!!!!
Τώρα εμένα γιατί μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά με αυτό που διαβάζω;;;:hmm: :hmm: :hmm: :/: :/: :/:

:lol: :lol: :lol: :lol: το περιμενα οτι θα ηταν ροκας αυτος ο γατος...

Στα δικα μου παλιοτερα αρεσε ο Ζamfir. Ρουμάνος μουσικος. Ειχαν πιο βουκολικά γουστα!
Ομως χωρις πλακα, ηρεμουσαν ξαφνικα οταν ακουγαν αυτη τη μουσικη!

Εμείς είμαστε ροκάδες όπως και το παλιό μας ψάρι το οποίο με μουσική έκανε πιο πολλούς κύκλους και πηδούσε τόσοπολύ που μια μέρα άκουσα ένα πλουφ!!!! και το βρήκα στο χαλί....
Ωστόσο classic music rocks!!!:D

:lol: ναι ισμήνη, άλλωστε φαίνεται από το ύφος του και από τη χαλλλλαρότητα του..:cool:
όσο για τα δικά σου τι να πω...άκου βουκολικά γούστα...:lol:

Mε τέτοιο όνομα λογικό είναι!!!!:lol:

έχεις δίκιο Κατερίνα,από την άλλη, τι να υποθέσω για τον Πεπε και τον Ποκίτο εεεε???:lol:

παλαιοτερα ειχαμε ενα σαμογιεντ σκυλι την αλασκα.η ξαδερφη μου εκεινη την εποχη εκανε πιανο(τωρα αφου τελειωσε το πιανο και εκανε και κλασικο τραγουδι ειναι μετζο σοπρανο, τραγουδαει απιθανα και δεν το λεω επειδη ειναι ξαδερφουλα μου:) ) και η αλασκα τρελαινοταν να την ακουει.της αρεσε παρα πολυ, και ηρεμουσε απολυτα.το αστειο της ιστοριας ειναι πως ειδικα οταν επαιζε μπαχ καθε φορα που η ξαδερφη μου εκανε λαθος σε μια νοτα η αλασκα βαριανασενε και βογκουσε:lol: :lol: τηε λεγαμε πως αν δεν τελειοποιηθει θα παθει καταθλιψη ο σκυλος!

έχεις δίκιο Κατερίνα,από την άλλη, τι να υποθέσω για τον Πεπε και τον Ποκίτο εεεε???:lol:
Τι να σου πω...Δεν έχω καταλάβει να τους αρέσει κάποια μουσική συγκεκριμένα. Πάντως δεν τους αρέσει καθόλου όταν πάιζει ο φίλος μου κιθάρα!!! :P Πάνε μετά και τη χαστουκίζουν!:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back