Πώς θα μάθει τη γατοφόρο;

LOUNTA

Νεοφερμένο μέλος

Ο LOUNTA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
γεια σε ολους! να σας ρωτησω... σε λιγες μερες προκειται να φυγω διακοπες και θα παρω τη γατα μου μαζι μου! τι πρεπει να κανω για να αρχιζει να συνυθηζει απο τωρα το γατοφορο?:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τίποτα... :)

απλά να την έχεις ανοικτή, να την μυρίσει και αν θέλει να μπει μέσα να εξερευνήσει. Σε κάποιες γάτες αρέσει σε κάποιες όχι. Μπορείς να της βάλεις ένα πανάκι να είναι μαλακά...
(έτσι και αλλιώς θα μπει είτε θέλει είτε όχι όταν έρθει η ώρα... );)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μυρτουλα μου τον πρωτο καιρο που την πηγαινα στο κτημα με την γατοφορο αντιδρουσε πολυ ασχημα.Βοηθησε που σκεπαζα την γατοφορο με μια λεπτη βαμβακερη ασπρη πετσετουλα.Αρκει ο χωρος που ειναι η γατοφορος να εχει στοιχειωδη δροσια.:D

γεια σε ολους! να σας ρωτησω... σε λιγες μερες προκειται να φυγω διακοπες και θα παρω τη γατα μου μαζι μου! τι πρεπει να κανω για να αρχιζει να συνυθηζει απο τωρα το γατοφορο?:hmm::hmm::hmm:

Εννοείς ότι δεν την έχεις βάλει ποτέ σε γατοφόρο; Ή είναι θέμα να τη συνηθίσει για όσο διαρκέσει το ταξίδι;:hmm:

οχι,δεν την εχω ξαναβαλει σε γατοφορο! απλα θελω να ειναι ασφαλες στο ταξιδι κ ο μονος τροπος ειναι ο γατοφορος αλλα με ανησυχει ποια θα ειναι η αντιδραση της κατα τη διαρκεια του ταξιδιου μεσα σαυτο!! το εχω ανοιχτο καθε μερα στο δωματιο για να πηγαινει να το μυριζει κ να το συνηθιζει!

Εμένα το πρώτο μακρινό ταξίδι το έκανε το Πάσχα (εκτός απο τον Κτηνίατρο που ειναι 15 λεπτά)

Ψιλοαγχώθηκε η αλήθεια... και λαχάνιασε... του έβρεξα το κεφαλάκι με νερό... μετά τον είχα δίπλα μου, ήμασταν μαζί στο πίσω κάθισμα.. και του έδινα το χέρι μου να μυρίζει... αργότερα του άνοιξα το πορτάκι και χρησιμοποίησε το χέρι μου για μαξιλάρι.. και ακόμα αργότερα τον έβγαλα και κοιμόταν στα πόδια μου...(3,5 ώρες ταξίδι)

Εξαρτάται απο την γατα. Άλλες χτυπιούνται και θέλουν ηρεμιστικό, άλλες ηρεμούν, άλλες κλαίνε.... Το καλύτερο είναι να την έχεις σκεπασμένη με μια πετσετούλα και να είσαι κοντά να σε μυρίζει... και νεράκι μαζι.. Ειδικά τώρα που κάνει ζεστή και όλα θα πάνε καλά.!!

Εμένα μόλις φτάσαμε έκανε 2 μέρες να πάει τουαλέτα.. δεν έτρωγε.. από το στρεσσ, οπότε μην ανησυχήσεις αν κάνει τα ιδια....

α ενταξει!!!:)σκεφτικα να της βαλω στο γατοφορο ενα μπλουζακι μου ωστε να εχει τη μυρωδια μου... ειναι καλη αυτη η ιδεα? θα νιωθει καλυτερα αραγε?

α ενταξει!!!:)σκεφτικα να της βαλω στο γατοφορο ενα μπλουζακι μου ωστε να εχει τη μυρωδια μου... ειναι καλη αυτη η ιδεα? θα νιωθει καλυτερα αραγε?

Ναι, κάτι θα κάνει... ή κανένα δικό της πανάκι απο την φωλίτσα της....:)

Το τι θα κάνει στις πραγματικές συνθήκες ταξιδιού όμως είναι άλλο πράγμα... Εκεί θα φανεί... Απλά να είσαι ήρεμη, μην σε δει και σένα φρικαρισμένη.. και να την χαϊδεύεις...;)

ok!!! ευχαριστω πολυ!!! μακαρι ολα να πανε καλα!!! :|:)

Θα σου συνιστούσα να την βγάλεις πρίν το ταξίδι έναν περίπατο με την γατοφόρο για να δείς πώς την δέχεται.
Αν είναι ήρεμη, όλα καλά, αλλά αν τρομοκρατείται, καλό θα ήταν να το ξέρεις πριν από την στιγμή που θα είσαι με τις βαλίτσες στο χέρι...:/:
Μήπως στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να κάνεις καλύτερη προετοιμασία, όπως πχ, να έχεις προμηθευτεί από τον κτηνίατρό σου κάποιο ήπιο ηρεμιστικό για το ταξίδι.
Επίσης υπάρχει ένα σπρέϋ, το έχουν κάποια πετ σόπ και κάποιοι κτηνίατροι, με φερομόνες που βοηθά κι αυτό να είναι πιό ήρεμη η γατούλα.
Κάνε όμως νωρίς μιά δοκιμή, για να δεις πώς αντιδρά και τι θα πρέπει να κάνεις ανάλογα...:)

Βαζε της τις αγαπημενες λιχουδιες μεσα στο γατοφορο να τρωει εκει πριν και σκεπασε το σα φωλιτσα. Βαλε μεσα ενα αγαπημενο της ρουχο η μαξιλαρακι και θα αρχισει να της αρεσει.

οχι,δεν την εχω ξαναβαλει σε γατοφορο!

:blink::blink:Και πώς την πήγαινες στο γιατρό μέχρι τώρα; Πάντως, για καλό και για κακό, κάνε μια βόλτα δοκιμαστική όπως σου είπε και η Marcos πιο πάνω. Αν και, πολύ φοβάμαι, ότι θα λυσσάξει εκεί μέσα:/:

Παιδιά μην αγχώνεστε,εμάς γάτες που δεν είχαν μπει ποτέ σε κλουβάκι έκατσαν μια χαρά ακόμα και για ταξίδι στη γατοφόρο,και άλλες που μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο(βλ.Σειριος που κοιμάται κιόλας εκεί)κλαίνε όλη την ώρα και χτυπιούνται.Είναι θέμα χαρακτήρα περισσότερο,και μετά εκπαίδευσης νομίζω.Καλό είναι να τη συνηθίσει πρώτα με το μαλακό,βάλε μέσα κάτι δικό της όπως το κουβερτάκι της,ή δωσε της να φάει κάποια λιχουδιά για να το συνδυάσει με καλές εμπειρίες.Όλα θα πάνε καλά νομίζω αν εξεικοιωθεί σωστά και σιγά σιγά.

εννοειται πως πριν φυγω θα παω σε καποιο κτηνιατριο να ρωτησω τι χρειαζεται για το ταξιδι!!!

στον κτηνιατρο την πηγαιναμε με το αμαξι! δεν ειχαμε γατοφορο! τςρα προσφατα το πηραμε για το ταξιδι! εχω βαλει μεσα ενα μαξιλαρακι κ ενα μπλουζακι μου για να με μυριζει κ να νιωθει πιο ανετα εκει κ εχω βαλει ενα παιχνιδακι της μεσα! τωρα αρχιζει κ μπαινει λιγο αλλα δεν καθεται πολυ ωρα μεσα μπαινει κ αμεσως βγαινει! κατι ειναι κ αυτο!!!

Στο αυτοκίνητο, καθόταν ήρεμα;
Δεν φοβόταν;
Αν ναι, αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για το ότι δεν θα έχεις πρόβλημα μεταφοράς :)
Με το αυτοκίνητο δεν θα γίνει και το ταξίδι που σκοπεύεις να πάς;

ηταν λιγο ανησυχη στο αμαξι! που θα παω???? εεεεε... θες να σου πω?? πρωτα ιταλια με καραβι μετα αυστρια με αμαξι κ τελος παντων ο προορισμος ειναι στην ουκρανια! ειναι μεγαλο το ταξιδι! θα αντεξει η γατα?

ηταν λιγο ανησυχη στο αμαξι! που θα παω???? εεεεε... θες να σου πω?? πρωτα ιταλια με καραβι μετα αυστρια με αμαξι κ τελος παντων ο προορισμος ειναι στην ουκρανια! ειναι μεγαλο το ταξιδι! θα αντεξει η γατα?
Εσύ δεν μιλάς για ενα απλό ταξίδι, θα κάνεις το γύρο της Ευρώπης με τη γάτα?:D Δεν μπορείς να την αφήσεις κάπου? Μιλάμε θα φτάσει στα ορια της τόσες μέρες μεσα στη γατοφόρο..γατοφόρο-τουαλέτα:sick: δηλαδή γιατί τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί το μοιραίο:lol: Θα είναι πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και για σένα και ιδίως για τη γάτα! Δε θα σου πρότεινα να βασανίσεις τη γάτα και να τη πάρεις μαζί:)

Εσύ δεν μιλάς για ενα απλό ταξίδι, θα κάνεις το γύρο της Ευρώπης με τη γάτα?:D Δεν μπορείς να την αφήσεις κάπου? Μιλάμε θα φτάσει στα ορια της τόσες μέρες μεσα στη γατοφόρο..γατοφόρο-τουαλέτα:sick: δηλαδή γιατί τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί το μοιραίο:lol: Θα είναι πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και για σένα και ιδίως για τη γάτα! Δε θα σου πρότεινα να βασανίσεις τη γάτα και να τη πάρεις μαζί:)

Συγνώμη αλλά αυτό φυσικά θα σημαίνει ότι θα ταξιδεύει πάνω από μια μέρα...Συμφωνώ με τον έρεφερ!!!!!!!!!Μήπως να άφηνες το γατί κάπου?

Αν μιλας σοβαρα ειναι πραγματικα πολυ μεγαλο ταξιδι για την γατουλα σου.Δεν υπαρχει περιπτωση να την αφησεις εδω και καποιος να την προσεχει? Σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερο για την γατα.:)
Εγω προσωπικα αν επρεπε οπωσδηποτε η γατα μου να κανει ενα τοσο μεγαλο ταξιδι, θα το συζητουσα με τον κτηνιατρο να δω τι λυση θα ειχε να μου προτινει:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back