Πώς θα μάθει τη γατοφόρο;

βασικά δεν είναι ιδιαίτερα παράλογοι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε μέσα μεταφοράς (εφόσον το ζώο είναι σε κλουβί).

μία φορά στον προαστιακό αντιμετώπισα πρόβλημα εγώ. καθόμουν στο πρώτο βαγόνι εγώ και άλλοι 2 όλοι κι όλοι και ο ένας ούρλιαζε ότι έχει πρόβλημα υγείας σοβαρό και ότι θα πεθάνει από το γάτο και να τον πάρω και να εξαφανιστώ....

και γώ αμέριμνη... τον ρώταγα τι αρρώστιες κουβαλάει και αν κυνδινεύω να κολλήσω και γώ. πότε έκανε εμβόλια τελευταία φορά, αν έχει μαζί του κάτι να πιστοποιεί ότι δεν κινδυνεύω να κολλήσω και αφού έχει τόσο σοβαρές αρρώστιες γιατί ταξιδεύει με μέσα μαζικής μεταφοράς :Ρ

Η διένεξη έληξε ότάν ανοιξε την πόρτα ο οδηγός και του είπε αν ενοχλήται να αλλάξει βαγόνι....
Μπράβο κορίτσι μου!
Μπράβο και στον οδηγό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πολιτική του προαστιακού είναι "όποιος ενοχλείται αλλάζει βαγόνι" είχα ρωτήσει την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση και μου είχαν πει από τη στιγμή που ο γάτος είναι σε πλαστικό κλουβάκι και φέρω βιβλιάριο υγείας διαθέσημο σε όποιον μου το ζητήσει, τους αφήνω να φωνάζουν... ή φωνάζω τον οδηγό. Πάντα οι υπάλληλοι του προαστικόύ μου λένε όμως να μπαίνω πρώτο βαγόνι (έχει και λιγότερο κόσμο και ευκολότερη πρόσβαση στον οδηγό)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπον πως ξεκινησαμε και πως φτασαμε! οταν ξεκινησαμε απο ελλαδα την ειχαμε στο αμαξι ελευθερη,στην αρχη ετρεχε απο δω κ απο κει για να μυρισει το μεροσ γιατι δεν ειχε ξαναμπει! τισ περισσοτερες ωρες κοιμοταν!οταν καναμε στασεις την εβγαζα κ την κραταγα αγκαλια η την αφηνα για λιγο στα χορταρακια να περπατησει! γενικα ηταν ησυχη!! παντα στο αμαξι ειχα το μπολακι της με νερο κ οποτε ζεστενοταν (εβγαζε τη γλωσσιτσα) την εβρεχα λιγο! οταν ηταν να μπουμε στο πλοιο ηταν λιγο ανησυχη, μαλλον θα το ενιωθε οτι ειχε νερο εκει) την πρωτη μερα στο καραβι ηταν πολυ φοβησμενη , παντα ομως προσπαθουσα να την ηρεμο! την αλλη μερα ηταν οπως ηταν σπιτι! ετρωγε επινε πιδαγε εδω κ εκει!:) οταν μετα απο 3 μερες φτασαμε την αφησα ελευθερη σπιτι, οπως παντα αρχισε να εξερευναει το σπιτι κ ηταν φοβησμενη! αλλα την αλλη μερα παλι ολο παιχνιδια! ηταν ησυχη αν και δεν το περιμενα!!! και οταν περναγαμε τα σθνορα απο χωρεσ που περναγαμε το κλουβακι δεν το βλεπανε! ουφ...

Και μετά χτύπησε το ξυπνητήρι;

Επειδή ταξίδεψα με blue star,στα σαλόνια η γάτα πρέπει να'ναι στο κλουβί της. Στο κατάστρωμα μπορείς να τον βγάλεις βολτά,μόνο με λουρί βέβαια!! Μη μας φύγει κιόλας! Κ θεωρητικά πρέπει να'ναι περιορισμένος κ στην καμπίνα. Αλλά μπορείς να τον βγάλεις κ να αφήσεις κ την άμμο του κάπου στην καμπίνα,αρκεί να μην έχουν πρόβλημα κ οι υπόλοιποι,κ να υπάρχει προσοχή στο άνοιγμα-κλείσιμο της πόρτας. Εμένα δε με υποχρέωσαν να την βάλω στα κλουβιά που υπάρχουν στο κατάστρωμα, αντιθέτως περνούσε το προσωπικό κ με ρωτούσε τί κάνει η γατούλα μου. Μέχρι κ στα εστιατόρια την έβαλα (καθίσαμε ακριβώς δίπλα στην πόρτα,μην δίνουμε κ λαβές).

κ εμενα ετσι! νομιζα οτι δεν κανει να την εχω μαζι μου στη καμπινα κ μια μερα ανοιξαμε λιγο την πορτα κ αμεσως ετρεξε ουτε που το καταλαβα κ διπλα ειχε ενα γραφειο κ μπηκε εκει μεσα... ωχ λεω.. αλλα ολα οκ! τουσ αρεσε κιολλας!:lol:

Έλα Λούντα! Πες μας το μυστικό! Θέλω λεπτομέρειες!Πως τα καταφέρατε? που πήγατε? πόσο μείνατε? τι έκανε? Αχ,αχ, αχ! ανυπομονώ ν' ακούσω!!!

κι ομως τα καταφεραμε! λοιπον, η διαδρομη που καναμε ηταν: απο πατρα-ιταλια,αυστρια,ουγγαρια,ουκρανια!! μειναμε στο καραβι 2 μερες, στην ουγγαρια 1 μερα,αυστρια δεν μειναμε κ ουκρανια 2 εβδομαδες!

Γατοφόρος????? μπρρρρρρρρ!!!!!!!

ενώ λοιπόν είμαστε από τα καλύτερα και ομορφότερα θέλω να τονίσω γατάκια της γειτονιάς βλέπουμε τον γατοφορο και αλλάζουμε προσωπικότητα...μου είναι πολύ δύσκολο να τον συνηθίσει μόλις το καταλάβει κρύβεται και δεν βγαίνει με τίποτα..δεν ξέρω τι να κάνω ...σήμερα ξεκινήσαμε την διαδικασία 2 ώρες νωρίτερα για να πάμε για εμβόλιο...... μόλις έμαθα ότι το επόμενο εμβόλιο είναι τον 7/2009 πόσο ανακουφίστηκα δεν λέγεται...ο κτηνίατρος είπε ότι είναι θέμα εκπαίδευσης...το πιστεύω άλλα ποιο ζωάκι θέλει το κλουβί έστω για λίγο..μου είπε να έχω τον γατοφορο σε γενική επαφή με την γάτα να τον βλέπει συχνά ώστε να συνηθίσει....εκτός από αυτό υπάρχει κάτι που θα την κάνει να συνηθίσει και να μην κάνει σαν δαιμονισμένη μόλις το βλέπει?????:blink::/:

Αν θές δες ΕΔΩ
που έχει ξανασυζητηθεί! ;)

το διάβασα πριν βάλω το θέμα δυστυχώς και τροφή της έχω βάλει μέσα και μαξιλαράκι και μια παλιά μπλούζα που δεν ήθελα.τπτ...δεν το θελει......ηταν πολυ επιθετική και με τον γιατρό...μου είπε οτι γιάυτην την ηλικια είναι πολύ νευρική με το παραμικρό και ο γατοφορος την στρεσαρει ακόμη περισσοτερο.....

Αν δοκιμάσεις να την αφησεις στο χωρο της;Ισως βοηθησει να ξεκουμπωσεις το πανω μερος,και να αντικαταστησεις με το κατω το κρεβατακι της.Σιγα σιγα,προσθεσε και το πανω και μην βαζεις το πορτακι.Εγω που σκοπευω να ταξιδευω αρκετες ωρες και ηθελα να συνηθισει ο Σειριος τη γατοφορο,τον εβαζα εκει καποια βραδια να κοιμαται,και την αφηνα στο χωρο του την υπολοιπη μερα ωστε να μπαινει να τη μυριζει και να συνηθιζει τη θεα της.

ναι το έχω κάνει και αυτό...την έχω αφήσει μισή και κάθε βδομάδα προσθέτω και κάτι..έχω το φαγητό της εκεί γιατί από ύπνο κοιμάται μόνο στον καναπέ...και πάλι μόλις το βλέπει γίνεται αγρίμι...μέχρι και γατοφορο άλλαξα τον επεξεργάστηκε και μόλις μπήκε..το νιαουριτο ξεσήκωσε την πολυκατοικία..θα νόμιζαν οτι την σφάζουμε..είναι λέει ο γιατρός θέμα συμπεριφοράς..αφού σκέφτηκα μέχρι και ελαφριά ηρεμιστικα πριν μπει για μια φορα τον χρονο για τα εμβολια..αυτο είπε ο γιατρός είναι η εσχατη λυση..γινεται για ειδικες περιπτώσεις..τι αλλο να κανω ομως?αν χρειαστει να την παω καποιο ταξιδι καποια στιγμη??

Χμ,την πλαστική έχεις;Αν επαιρνες μια πάνινη;Ξερω οτι για ταξιδι δεν κανει,αλλα για τον γιατρο ίσως βολέψει.Υπάρχει κι ένα σπρει που τις ηρεμει,νομιζω λεγεται feliway και ειναι για τετοιες περιπτωσεις,αγχους.

Χμ,την πλαστική έχεις;Αν επαιρνες μια πάνινη;Ξερω οτι για ταξιδι δεν κανει,αλλα για τον γιατρο ίσως βολέψει.Υπάρχει κι ένα σπρει που τις ηρεμει,νομιζω λεγεται feliway και ειναι για τετοιες περιπτωσεις,αγχους.
Δώρα η πάνινη δεν κάνει εγώ είχα πάνινη κ η κάντι άνοιγε το φερμουάρ με το νύχι:lol: κ αναγκάστηκα να βάλω παραμάνα αλλά πάλι το άνοιγε αλλα αυτή τη φορά πιο κάτω κ έτσι χάλασε το φερμουαρ κ αναγκαστήκαμε να την πετάξουμε:mad:
Πήρα λοιπόν πλαστική που είναι πιο ασφαλή και πιο γερή κ αυτό που έκανα είναι ότι αγόρασα λεπτά μαξιλαράκια (από τον κτηνίατρο) και τα έστρωσα μέσα έτσι έχουν τη μυρωδιά τους (μια κ τα χρησιμοποιούμε κ εκτός γατοφόρου) κ έτσι όταν μπαίνουν νιώθουν πιο άνετα. Αυτό το feliway ειναι ασφαλές;

μου δανέισε η κολλητή μου την πάνινη ενώ έπαιξε μαζί της μόλις που μπήκε μέσα χτυπιόταν ..να φανταστείς από το κρεββάτι την γύρισε ανάποδα...τρελάθηκα..ενώ σαν γάτα σπίτι είναι πολύ ήσυχη και υπάκουη..είναι κάποια δωμάτια όπως η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο που δεν την αφήνω να μπαίνει..και δεν μπαίνει το έχει καταλάβει..αυτό το σπρέι το βρίσκεις στα pet shop??

μου δανέισε η κολλητή μου την πάνινη ενώ έπαιξε μαζί της μόλις που μπήκε μέσα χτυπιόταν ..να φανταστείς από το κρεββάτι την γύρισε ανάποδα...τρελάθηκα..ενώ σαν γάτα σπίτι είναι πολύ ήσυχη και υπάκουη..είναι κάποια δωμάτια όπως η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο που δεν την αφήνω να μπαίνει..και δεν μπαίνει το έχει καταλάβει..αυτό το σπρέι το βρίσκεις στα pet shop??
Ίσως έχει συνδέσει τη γατοφόρο με την έξοδο και τον γιατρό. Υπάρχουν γατούλες που τρομάζουν με τη μεταφορά -όχι αναγκαστηκα από τον γιατρό- από τον θόρυβο τον αυτοκινήτων κ όλη αυτή την αλλαγή, θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να την βάζεις εκεί μέσα κ σε άσχετες φάσης ώστε να το αποσυνδέσει στο μυαλό της από την έξοδο κ τον Γιατρό, εκτός από το σπρέι υπάρχει κ το υγρό που το βάζουμε στη πρίζα κ παράγει φερορμόνες

Το σπρει εγω το ειδα στην κτηνιατρο μου,και μου ειπε οτι βγαινει και σε σπρει και σε "αποσμητικο" και ειναι ασφαλες αρκει να συνεννοηθεις με το γιατρο σχετικα με τη δοσολογια.Δεν το δινεις στο γατακι,αλλα εγραφε πανω οτι μπορεις να αρωματισεις με αυτο διαφορα αντικειμενα που του προκαλουν αγχος και νομιζω οτι ελεγε και για γατοφορους...

θα ρωτήσω από βδομάδα ελπίζω να κάνει δουλειά..αλλά θα κάνω και αυτό θα βγάζω τον γατοφορο να τον βλέπει όσο συχνά γίνεται και θα την βάζω και άσχετες στιγμές μέσα...πιστεύω ότι το συνδέει η άτιμη με τον κτηνίατρο..ενώ σε όλο τον δρόμο νιαούριζε πνιχτά..ένα τετραγωνο πριν φτασουμε στο γιατρό εκλαιγε τρελά..λες και το μύριζε..

Ria, μην αγχώνεσαι, όλα είναι θέμα συνήθειας.;). Η δική μου την πρώτη φορά που την έβαλα στο κλουβί χτυπιόταν σαν δαιμονισμένη!Ούρλιαζε και προσπαθούσε να ανοίξει το πορτάκι!Άσε τις νυχιές! Αφού τη λυπήθηκα τόσο πολύ που έκλαιγα και εγώ..:/::P Σιγά σιγά όμως συνήθησε και τώρα νιαουρίζει αλλά τουλάχιστον δεν χτυπιέται ούτε είναι τόσο τρομαγμένη! Άσε που με τον καιρό δέθηκε μαζί μου και ξέρει πλέον ότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι ασφαλής στα χερια μου..Λίγο υπομονή και θα στρώσει..Να επιμείνεις πάντως!;)

Έχω καιρό να γράψω το απόφθεγμα "Το παιδί σου και το γατί σου, όπως το μάθεις". Είναι καρατσεκαρισμένο. Μερικά πράγματα πρέπει να γίνονται, είτε τους αρέσει, είτε όχι (σε παιδιά και γατιά). Η γατοφόρος και ο κτηνίατρος συνήθως πάνε πακέτο και τα γατόνια, καθότι σπίθες, το ξέρουν. Όσα είναι νευρικά, αντιδρούν. Εσύ, κάνε ό,τι μπορείς να βοηθήσεις το γατί από τα παραπάνω, όμως, αν εξακολουθεί να ουρλιάζει, απλά αγνόησέ το. Να σου πω την αλήθεια, εγώ, αν αντιδρούσε τόσο στη θέα της γατοφόρου, δεν θα της την είχα μες στα μούτρα της όλη την ώρα ,μην τυχόν και ουρλιάζει του χρόνου που θα ξαναχρειαστεί να μπει. Άστο το καημένο ήσυχο. Όσο για το ταξίδι, επειδή αποτελεί ταλαιπωρία και για τα γατάκια που δεν φοβούνται τη γατοφόρο, σίγουρα θα χρειαστεί ένα ήπιο ηρεμιστικό, όχι όμως και για να πάει στον κτηνίατρο:down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back