Πώς θα την κάνω να πιει νερό; HELP!!!

• Thread starter Thread starter el_ship
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

el_ship

Νεοφερμένο μέλος

Η Elina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Καλησπέρα!Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα θέματα συζήτησης γι αυτό σε περίπτωση που το ίδιο πρόβλημα έχει συζητηθεί καπου αλλού,please παραπέμψτε με εκει!
Η γατούλα μου είναι 3 ετών,στειρωμένη,αρκετά εως πολυ ιδιότροπη αλλά σε γενικές γραμμές έχει αποκτήσει τις συνηθειές της κ εκφράζει την εμπιστοσύνη της σε μας...Παρέλειψα να σας πω πως τους τελευταίους 4-5 μήνες βρίσκεται σε δίαιτα γιατί είχε γίνει αρκετά χοντρούλα κ αεράτη μτα τη στείρωση(lol)...Το πρόβλημα είναι με την ποσότητα του νερού που καταναλώνει,πολύ μικρή δυστυχώς κ αυτό μόνο αν της πάμε το μπωλάκι της κοντά κ εάν βεβαίως την πετύχουμε κ ορεξάτη...Αντί να πιει νερό,τις περισσότερες φορές πλένει το πόδι της κ αρχίζει το παιχνίδι με το νερό!Τη συνήθεια αυτή την έχει από παλιά απλά μεχρι τώρα εκτός απ το παιχνίδι έπινε κ μια ικανοποιητική ποσότητα νερού από μόνη της...σε αντί8εση με το τελευταίο χρονικό διάστημα που το χει παρακάνει...Έχουμε αλλάξει καμιά 10ρια μπολακια με διαφορετικά χρώματα,μεγέ8η κ.ο.κ....αλλα εκείνη το βιολί της...
Τι να κάνω???Ανησυχώ πλέον αρκετά σοβαρά ότι δε λαμβάνει ούτε την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα νερού...
Να διευκρινίσω πως δεν έχει εκδηλώσει την επι8υμία να πιει νερό απο κάπου αλλού,νεροχύτη,νιπτήρα κλπ γι αυτό κ δε σκέφτηκα να της αγοράσω κάτι σε water fountain(αν το λεω σωστά!)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: πως 8α την κανω να πιει νερο???HELP!!!

τι να σου πω...ειναι δυσκολο να κανεις ενα γατι να πιει νερο με το ζορι..:hmm:..με τον γιατρο..το εχετε συζητησει;;...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Της το είχα αναφέρει αν και στο συγκεκριμένο κτηνιατρείο δεν ασχολούνται λεπτομερώς με το κάθε ζώο κ μονίμως είναι "απασχολημένοι"...το μόνο που μου χε πει είναι να της δίνω εγώ αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν το γατί να εξαρτάται από μένα για να πιει νερό...:(

Όπως σου είπε και η πουπουλίνα να το συζητήσεις με τον γιατρό σου!!:):)Επίσης μπορείς να της δίνεις συμπληρωματικά με την ξηρά τροφή της και κονσερβούλα που περιέχει αρκετό νερό ή να της βάζεις και επιπλέον νερό στην κονσέρβα..:):)

Δυστυχώς δεν τρώει καθόλου πλέον κονσέρβα.Μου χε πει η γιατρός απ την αρχή να τη συνη8ίσω στην ξηρά τροφή επειδή είναι καλύτερη για το ζώο...κ το τελευταίο 6μηνο που είναι κ σε δίαιτα έχουμε περιοριστεί στην ειδική ξηρά τροφή κ αυτή με το σταγονόμετρο...Πρέπει να μιλήσω με κάποιον πιο έμπειρο κτηνίατρο,έχετε δίκιο...
Ευχαριστώ πολύ:)
Υ.Γ.είμαι διατεθιμένη να δοκιμάσω οποιαδήποτε συσκευή για το νερό της διότι με τα μπωλάκια δεν έχω βγάλει καμιά άκρη...βασικά είναι κ η τελευταία μου ελπίδα..

Καλησπερα και καλωσηρθες.
Αν της μουλιαζες ενα γευμα κροκετες σε λιγο νερακι;

Καλώς σας βρήκα!:)
Καλη ιδέα...ίσως 'ετσι πάρει λίγο νεράκι ακόμα,ε?!...θα το δοκιμάσω..

Επισης στα δικα μου αρεσει το τρεχουμενο νερο,αν της εβαζες ενα συντριβανακι ισως της αρεσε περισσοτερο.Δε χρειαζεται να παρεις το pet fountain,εμεις εχουμε ενα της pro plan χωρις μηχανισμο.

επισης θα σου προτεινα να αλλαζες γιατρο...καθολου δεν μου αρεσει αυτο το στυλακι...δεν μπορω να ασχολουμαι με το καθενα ζωο...:)

Λεω να το δοκιμασω κ αυτο ανεξαρτητα απ το τι θα μου πουν οι κτηνιατροι μηπως κ σταθω τυχερη!Που μπορω να το βρω???γιατι βασικα εχω ακουσει μονο για το pet fountain...

Χμ...εμας μας το εδωσε δωρο η Pro plan στην εκθεση...:hmm:Αν τους παρεις ενα τηλεφωνο και ρωτησεις που μπορεις να το βρεις;Ειναι πολυ απλη η χρηση του,δεν εχει ρευμα,και δεν πρεπει να ειναι ακριβο.Επισης,αιματολογικες εχει κανει η γατουλα;

Ειχε κανει πριν 2 χρονια σχεδον κ ηταν καθαρες...απο τοτε τιποτα.Βασικα δεν το ανεφερε καν η κτηνιατρος αν και οπως ειπα πριν δεν εχω ιδιαιτερη εμπιστοσυνη...αλλα ας οψεται που δεν εχω μεταφορικο μεσο κ στην περιοχη μου ειναι το μονο κτηνιατρειο που χει "καλη" φημη...
Θα το κοιταξω για το συντριβανακι,ευχαριστω;)

Εγω θα ελεγα να της κανεις και βιοχημικες,να δεις μηπως οφειλεται σε οργανικο αιτιο...

Εχεις δικιο...στην αρχη δεν ειχα δωσει βαση γιατι την παρακολουθουσα κ εβλεπα πως επινε λιγο νερο...Αλλα τωρα τελευταια το χει παρακανει κ ανησυχω...Ψαχνω ηδη κτηνιατρο κ ελπιζω ν ασχοληθει επισταμενα με το θεμα...

Αν θες δες τη λιστα κτηνιατρων που συστηνονται απο τα μελη του φορουμ,για να μην πας σε καποιον μη δοκιμασμενο.
Περαστικα,ελπιζω να ειναι απλα μια παραξενια!:)

Ναι ναι αυτο θα κανω!Σ ευχαριστω πολυ:)...κ γω ελπιζω να ναι μια ακομη παραξενια της..μακαρι

el_ship σε ποια περιοχή μένεις ?

Αν αποκλείσετε τα οργανικά αίτια, δοκίμασε επίσης να τη γυμνάζεις περισσότερο, με παιχνίδια όπως το λέιζερ ή το καλάμι ή και μια απλή κορδέλα που θα της κουνάς εσύ. Θα τη βοηθήσεις και στην απώλεια βάρους και στην πρόσληψη νερού, αφού μετά από έντονο παιχνίδι σχεδόν πάντα πίνουν νερό.;)

βάλε σε ένα μεγάλο δοχείο, κατά προτίμηση μία λεκάνη φρέσκο νερό και 2-3 μπαλάκια που επιπλέουν, παίξε λίγο μαζί της με τα μπαλάκια. Θα αρχίσει να παίζει με αυτά και να πίνει νερό.

Φρόντιζε να της αλλάζεις το νερό όσο συχνότερα μπορείς.

Ωχ συγγνώμη παιδιά μόλις είδα τα μηνύματα..χμμ μου φαινεται ότι δεν έχω εξοικειωθει ακομα καλα με το φόρουμ:whistle::P...
Voula μένω στη Νίκαια...
Αλίκη παλιότερα ήταν ένα πολύ ζωηρό γατί αλλά πλέον λίγα πράγματα τη συγκινούν κ προσπαθούμε να της παίζουμε συνέχεια για τους λόγους που είπες...(είναι 3 ετων)...βαριέται πολύ κ το παιχνίδι της είναι πολύ συγκεκριμένο κ αυτό κανα 2 ώρες το πρωί,κάτι που με ψιλοστενοχωρει,δε λέω,γιατί φοβάμαι ότι το γατί έχει κορεστεί πια...
Manthosg λες δλδ να της βάλω μεγάλη λεκάνη?Η αλήθεια είναι πως κανά 2 φορές παρατήρησα ότι η λεκάνη με το νερό της έλκει λίγο την προσοχή αλλά κ πάλι κάτι μου λέει πως αντί να πιει νερό,8α πλύνει το πόδι της ή θα πνίξει κανένα παιχνιδάκι της:(...

Thanxxxxxx που ασχολείστε με το θέμα,τέτοια ανθρωπιά που συναντώ διαβάζοντας το φόρουμ με συγκινεί πραγματικά:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back