Uniqov
Νεοφερμένο μέλος
τον αυγουστο που μας περασε εγινα μπαμπας της ουμα και του ματζορε, 6 και 5 μηνων αντιστοιχα. δυο θεικα γατονια που τα πανε περιφημα και μεταξυ τους και με τους ανθρωπους.
τελευταια η ουμα εχει αρχισει να κανει κοιλια και ζηταει συνεχεια φαγητο, ΣΥ-ΝΕ-ΧΕΙ-Α!
ανησυχω μηπως το εχουν κανει χωρις να τα παρω χαμπαρι γιατι ενω βαζω ιδια ποσοτητα φαγητου και στα δυο, μονο η ουμα εχει κανει κοιλαρα.
δεν θελω ομως να γεννησει, γιατι δεν μπορω να εχω κι αλλα γατια και αμφιβαλλω αν θα βρω ατομα να δωσω τα γατακια.
θελω να σας ρωτησω 2 πραγματα:
-πως διαπιστωνω αν οντως ειναι εγκυος η οχι;
-αν τελικα ειναι εγκυος μπορει να γινει εκτρωση;
υ.γ. η στειρωση και των δυο θα γινει μετα τις γιορτες.
ευχαριστω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
veloujr
Νεοφερμένο μέλος
καλημερα η γατα μου η σωτηρια δε συμπεριφερεται καλα εχτεσ ολοι την ημερα νιαουριζε συνεχεια και κοιλιοτανε κατω σαν βαρελακι.μετα προσεξα οτι εωαζε τα δυο ποδια το μπροστινα κατω και τα δυο πισω τα ειχε ορθια και επεσε στην αντιληψη μου οτι την γυρωφερνει ενασ μαυροσ γαταρος αλλα επειδη ημουν κοντα της δεν πλησιαζε οταν εφυγα και κοιταζα απο μακρυα την αυλη ειδα να τρεχει ο γατος πανω της και να την καβαλαει αλλα μολισ πηγα να δω τι γινετε εφυγε αμεσως και μαλλον τουσ εκωψα στο καλυτερο.υπαρχει περιπτωση να εχει μεινει εγκυος και αν εχει μεινει πως το καταλαβαινουμε?με μια φορα που την καβαλησε γινετε κατι η θελει πολλες φορεσ
ευχαριστω
υ.γ δεν ξερω την ηλικια της γιατι την μαζεψα απο το δρομο και την εχω και τριγυρναει στην αυλη μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Γατα σου προφανως βρισκεται σε οιστρο..οποτε ανετα μπορει να εχει μεινει εγκυος.Το καλυτερο ειναι να την στειρωσεις(ακομα και εγκυος γινεται)...διοτι εχεις σκεφτει ποσα γατακια θα γεννιουνται καθε φορα;; τι θα τα κανεις ολα αυτα;; Επισης κινδυνευει και απο σοβαροτατες ασθενειες

moukelis
Επιφανές μέλος
Ναι,υπαρχει περιπτωση να εχει μεινει εγκυος ακομη και μονο με ενα ζευγαρωμα.Στειρωσε την αμεσα,γιατι οσο πιο προχωρημενη η εγκυμοσυνη,τοσο το χειροτερο.
Aggeliki2092001
Νεοφερμένο μέλος
Πιες ειναι οι ασθενειες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Η γατα μου η Πιου ειναι εφτα μηνων παιχνιδιαρα δραστηρια και την αγαπαω πολυ. Την πηρα απο κτηνιατρειο γιατι ηταν για ηοθεσια. Εχει δυο εβδομαδες που ζηται πολυ φαγητο και παχαινει. Δεν μπορω να καταλαβω εαν της αρεσει πολυ το φαγητο η αν ειναι εγκυος. Μπορειται να με βοηθησεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σας.... η γατούλα μου ειναι τωρα 10 μηνων και στον οιστρο τις τις τελευταιες 2 μερες. Επειδη την αφηνω εξω.. καταλαβαινετε πως τωρα θα γινεται χαμος. Και οντως γινεται. Δεν [αει μακρυα... παραμονο κατω απο το μπαλκονι μου.. την γυροφερνουν 3 γατοι... δεν ξερω ποσες φορες την εχουν καβαλησει.. και πλεον δεν φοβαμαι την εγκυμοσυνη γιατι ειναι δεδομενη... αλλα φοβαμαι μην κολησει τιποτα απο τους γατους. Υπάρχει λόγος να φοβάμαι; Να την κάνω καποιο μπάνιο; ... Δεν ειχα ποτε μου γατα... γι'αυτο και δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα και καλό μήνα. Δε νομίζω πως το μπάνιο θα βοηθήσει σε κάτι. Είναι εμβολιασμένη η γατούλα σου; Οπωσδήποτε με την σεξουαλική πράξη έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει κάτι από ότι με οποιονδήποτε άλλον τρόπο... Δε σκέφτεσαι να τη στειρώσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας.... η γατούλα μου ειναι τωρα 10 μηνων και στον οιστρο τις τις τελευταιες 2 μερες. Επειδη την αφηνω εξω.. καταλαβαινετε πως τωρα θα γινεται χαμος. Και οντως γινεται. Δεν [αει μακρυα... παραμονο κατω απο το μπαλκονι μου.. την γυροφερνουν 3 γατοι... δεν ξερω ποσες φορες την εχουν καβαλησει.. και πλεον δεν φοβαμαι την εγκυμοσυνη γιατι ειναι δεδομενη... αλλα φοβαμαι μην κολησει τιποτα απο τους γατους. Υπάρχει λόγος να φοβάμαι; Να την κάνω καποιο μπάνιο; ... Δεν ειχα ποτε μου γατα... γι'αυτο και δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω.
Καλημέρα!!
Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να την πας στον κτηνιατρο, ωστε να σου πει και ο ιδιος με σιγουρια αν ειναι εγκυος ή όχι!
Δυστυχώς μπορεί και να έχει κολλήσει κάποια ασθενεια από τους γάτους μιας και ειναι κεραμιδόγατοι, και μονίμως τριγυρνούν εδώ και εκεί.
Το μπάνιο δεν θα σε βοηθήσει ούτε να καταλάβεις εάν είναι έγκυος ούτε και όμως να την καθαρίσεις ώστε να προλάβεις κάποια ενδεχόμενη αρρώστια,αφού αυτες τις κολλάνε από την επαφή που υπάρχει μεταξύ των δύο ζώων εκείνη την στιγμή.
Εγώ σίγουρα θα την πήγαινα στον γιατρό για να με συμβουλέψει και να με κοθοδηγήσει.
Συνήθως για την καλή μετέπειτα υγεία της γάτας τις στειρώνουμε για να μην ταλαιπωρόυνται από τους συνεχείς οιστρους, αλλά και τις συνεχείς γέννες που αποδυναμώνουν τον οργανισμό από ένα σημείο και μετά, εάν η γάτα δεν βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι προφυλαγμένη! Επιπλέον με τη στείρωση η γάτα δεν έχει ορμές και ούτε έχει οίστρους ώστε να μπει στη διαδικασία να θέλει να έχει επαφές και να ζευγαρώνει. Ετσί γλυτώνεις κατά ε΄να μεγάλο ποσοστό και από μερικές πολύ σοβαρές ασθένειες όπως είναι το F.I.V. (το αντίστοιχο AIDS των γατιών-πολύ σοβαρή ασθένεια)
Το γατάκι το έχετε και μέσα στο σπίτι? Εγώ θα σου πρότεινα πάντως κάποια στιγμή να περιφράξετε το μπαλκόνι(με ένα αλά σύρμα, που είναι φθηνό και υπάρχει παντού), ώστε να μην φεύγει, μιας και μπορεί να της κάνει κακό καποια άλλη γάτα ή και το οτιδήποτε εάν περιφέρεται στην "αυλή".
Πάντως μπορεί ακόμη να μην την έχουν καβαλήσει , αμά είναι μόνο δύο μέρες, καθώς από οτι ξέρω για 2 τρεις μέρες οι γάτες στον οίστρο είναι ψιλο εχθρικές απέναντι στα αρσενικά. Με επιφύλαξη στο λέω, μαις και δεν ξέρω αν ισχύει 100%, μιας και η δική μας ήταν μέσα στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια του οίστρου. Δεν έχεις τη δυνατότητα να την βάλεις στο σπίτι για όλη την μέρα μέχρι να της περάσει?
Εάν δεν έχεις κτηνίατρο μπορώ να σου συστήσω εάν θέλεις!
Υ.Γ. Είναι φατσόνι πάντως!!!!!! Να τη χαίρεσαι!
Συμφωνώ με τις απαντήσεις της aba και του Backdrop. 10 μηνών θα έπρεπε λογικά να έχει ήδη στειρωθεί, ο κτηνίατρος τί σε είχε συμβουλέψει;
Επίσης θα σε συμβούλευα, προς θεού να μην την ταλαιπωρίσεις κάνοντάς της μπάνιο, ειδικά μετά από την περιπετειά της με τον/τους γάτους. Θα είναι σαν βασανιστήριο θεωρώ.. Πάρε τον κτηνίατρο καλύτερα.
Καλημέρα!!
Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να την πας στον κτηνιατρο, ωστε να σου πει και ο ιδιος με σιγουρια αν ειναι εγκυος ή όχι!
Δυστυχώς μπορεί και να έχει κολλήσει κάποια ασθενεια από τους γάτους μιας και ειναι κεραμιδόγατοι, και μονίμως τριγυρνούν εδώ και εκεί.
Το μπάνιο δεν θα σε βοηθήσει ούτε να καταλάβεις εάν είναι έγκυος ούτε και όμως να την καθαρίσεις ώστε να προλάβεις κάποια ενδεχόμενη αρρώστια,αφού αυτες τις κολλάνε από την επαφή που υπάρχει μεταξύ των δύο ζώων εκείνη την στιγμή.
Εγώ σίγουρα θα την πήγαινα στον γιατρό για να με συμβουλέψει και να με κοθοδηγήσει.
Συνήθως για την καλή μετέπειτα υγεία της γάτας τις στειρώνουμε για να μην ταλαιπωρόυνται από τους συνεχείς οιστρους, αλλά και τις συνεχείς γέννες που αποδυναμώνουν τον οργανισμό από ένα σημείο και μετά, εάν η γάτα δεν βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι προφυλαγμένη! Επιπλέον με τη στείρωση η γάτα δεν έχει ορμές και ούτε έχει οίστρους ώστε να μπει στη διαδικασία να θέλει να έχει επαφές και να ζευγαρώνει. Ετσί γλυτώνεις κατά ε΄να μεγάλο ποσοστό και από μερικές πολύ σοβαρές ασθένειες όπως είναι το F.I.V. (το αντίστοιχο AIDS των γατιών-πολύ σοβαρή ασθένεια)
Το γατάκι το έχετε και μέσα στο σπίτι? Εγώ θα σου πρότεινα πάντως κάποια στιγμή να περιφράξετε το μπαλκόνι(με ένα αλά σύρμα, που είναι φθηνό και υπάρχει παντού), ώστε να μην φεύγει, μιας και μπορεί να της κάνει κακό καποια άλλη γάτα ή και το οτιδήποτε εάν περιφέρεται στην "αυλή".
Πάντως μπορεί ακόμη να μην την έχουν καβαλήσει , αμά είναι μόνο δύο μέρες, καθώς από οτι ξέρω για 2 τρεις μέρες οι γάτες στον οίστρο είναι ψιλο εχθρικές απέναντι στα αρσενικά. Με επιφύλαξη στο λέω, μαις και δεν ξέρω αν ισχύει 100%, μιας και η δική μας ήταν μέσα στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια του οίστρου. Δεν έχεις τη δυνατότητα να την βάλεις στο σπίτι για όλη την μέρα μέχρι να της περάσει?
Εάν δεν έχεις κτηνίατρο μπορώ να σου συστήσω εάν θέλεις!
Υ.Γ. Είναι φατσόνι πάντως!!!!!! Να τη χαίρεσαι!
Σε ευχαριστω πολυ. Απλα μενω σε πρωτο οροφο .. και δεν ειναι πολυ ψηλα πεειδη εχω και διπλα μου ταρατσα απο διπλανο σπιτι. Πάλι θα βρεί τον τρόπο να φυγει γιατι ετσι την εμαθα ... Οσο για το αν την καβαλησει.. το εχω δει ουκ ολοιγες φορες γιατι είναι εξω απο το μπαλκονι μου σχεδον και ουρλιαζει. Δεν ξερω εγω επαθα πλακα. Ισως φταιει που ειναι πρωτη της φορα και είναι σε τρελο οιστρο. Είπα να μην την στειρωσω αλλα τελικα επρεπε να το κανω. Αλλα ποτε δεν ειναι αργα
Συμφωνώ με τις απαντήσεις της aba και του Backdrop. 10 μηνών θα έπρεπε λογικά να έχει ήδη στειρωθεί, ο κτηνίατρος τί σε είχε συμβουλέψει;
Επίσης θα σε συμβούλευα, προς θεού να μην την ταλαιπωρίσεις κάνοντάς της μπάνιο, ειδικά μετά από την περιπετειά της με τον/τους γάτους. Θα είναι σαν βασανιστήριο θεωρώ.. Πάρε τον κτηνίατρο καλύτερα.
Μπάνιο την εκανα ... απλα τωρα με τα κρυα δεν την κανω γιατι την αρπαξε μια φορα και φοβηθηκα. Δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να την στειρωσω... και την αφησα αλλα κακως. Ο κτηνιατρος με ρωτησε αν θα την στειρωσω και ειπα οχι για την ωρα. Μου ειπε οτι καλο ειναινα γινει
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ακριβως οπως το ειπες, ποτε δεν ειναι αργα. Οταν θα στειρωθει δεν θα εχει επιθυμια να βρεθει με τους γατους, αλλα αφου εχει μαθει να βγαινει εξω θα θελει σιγουρα την βολτιτσα της και δυστυχως μπορει τοτε να μην κινδυνευει να κολλησει κατι απο την σεξουαλικη επαφη αλλα υπαρχουν πολλοι κινδυνοι που παραμονευουν. Δεν ειναι ευκολο να την περιορισεις αλλα δεν ειναι ακατορθωτο, εγω εμενα σε υπερυψωμενο ισογειο και τα γατια μου ειχαν μαθει να βγαινουν εξω, αλλα οταν καταλαβα τους κινδυνους περιεφραξα το μπαλκονι μου και δεν ξαναβγηκαν. Θελεις μια καλη περιφραξη και αρκετη υπομονη και επιτηρηση τον πρωτο καιρο, μεχρι να σιγουρευτεις οτι της αρκει το μπαλκονι.
Μπάνιο την εκανα ... απλα τωρα με τα κρυα δεν την κανω γιατι την αρπαξε μια φορα και φοβηθηκα. Δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να την στειρωσω... και την αφησα αλλα κακως. Ο κτηνιατρος με ρωτησε αν θα την στειρωσω και ειπα οχι για την ωρα. Μου ειπε οτι καλο ειναινα γινει
Νομίζω πως πρέπει να την πας άμεσα στον κτηνίατρο, να του πεις τί έγινε και να στειρωθεί η γατούλα. Και ζεστανέ την καλά μετά το μπάνιο. Επίσης ρώτησέ τον και γι`αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν είναι καλό για τη γατούλα να την κάνεις μπάνιο. Πλένεται από μονη της!
Καλή τύχη και να μας ενημερώνεις...!
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Το είπα και σε άλλο post... καλό είναι να πεις του κτηνιάτρου ότι ο λόγος είναι οικονομικός, για να σε βοηθήσει με αυτό το κομμάτι!!!
Ο γιατρός άμα είναι φιλόζωος πρώτα θα σκεφτεί το ζώο και μετά τα χρήματα! Στο λέω γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείται η γάτα! ΘΑ σου πω το πιο απλό άμα μείνει έγκυος τι θα κάνεις??? Θα έχεις την ευθύνη της εγκυμοσύνης και των μικρών??? Ή θα της κάνεις έκτρωση και μετά και στείρωση όπου το κόστος θα βγει ακόμη μεγαλύτερο??
Άμα δεις ότι ο κτηνίατρος έχει θέμα με τα λεφτά, απευθύνσου ή σε άλλον, αλλά καλό στη δουλεία του, ή σε κάποια φιλοζωική ώστε να βοηθήσει
Άμα της περιφράξεις το μπαλκόνι πιστεύω πως τον πρώτο καιρό θα κάνει νάζια μετά όμως θα το συνηθίσει!! Ούτως ή άλλως είναι μικρούλα ακόμη, οπότε θα της είναι πιο εύκολο να μάθει σε πιο προστστευμένο χώρο
Όσο για το μπάνιο, μην παιδευεσαι ούτε εσύ όυτε η γατα! Πλένονται μόνες τους, και είναι και πεντακάθαρες!! Και εκτός των άλλων, σε περιπτωση που δεν χρησιμοποιείς σαμπουάν γαι γάτες υπάρχει περίπτωση να της δημιουργηθούν δερματίτιδες
Νομίζω πως πρέπει να την πας άμεσα στον κτηνίατρο, να του πεις τί έγινε και να στειρωθεί η γατούλα. Και ζεστανέ την καλά μετά το μπάνιο. Επίσης ρώτησέ τον και γι`αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν είναι καλό για τη γατούλα να την κάνεις μπάνιο. Πλένεται από μονη της!
Καλή τύχη και να μας ενημερώνεις...!
Η κτηνίατρος το ενεκρινε το μπανιο απλα της ειχε κανει εντυπωση πως καθοταν η γατα και δεν νευριαζε. Τελςο παντων... φυσικα.. θα την παω και θα σας ενημερωσω...
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Α! ξέχασα!! Δεν της κάνεις καμμία εξέταση αίματος, να βεβαιωθείς ότι είναι υγιέστατη???

Καλή επιτυχία!!ελπίζω να είναι όλα τέλεια!
Α! ξέχασα!! Δεν της κάνεις καμμία εξέταση αίματος, να βεβαιωθείς ότι είναι υγιέστατη???
![]()
Σε ευχαριστώ πολυ..... Ναι θα πως στην κτηνιατρο μυο να της κανει. Δεν χανω τιποτα...
κακογιαννη08
Νεοφερμένο μέλος
)τωρα καθεται υπομονετικα και περιμενει αλλα μολις παω κοντα κλαψουριζει εντονα......Αυτο λοιπον που θελω να ρωτησω ειναι μολις κοντευει να γεννησει να την βαλω μεσα στο κλουβι και να την αγοησω για να μην τα κανει αλου και τα ψαχνω;
Και πως θα καταλαβω αν ειναι εγκυος;
Γεια σας ειμαι καινουρια στο σαιτ και θελω μια απαντηση για την γατα μου εχω μια ομορφη γατουλα που την μαζεψα απο τον δρομο και εγω και την εχω εξω την ταιζω και την φροντιζω μολις λοιπον μπηκε ο Μαρτης αρχισαν οι γατοι να κατασκηνωνουν εξω απο το σπιτι παρατηρησα οτι η γατα δεν εδινε σημασια στα καλεσματα μου και αρχισα να την παρατηρω ειδα οτι ζευγαρωνε αρκετες φορες και με πολλους γατους ετσι λοιπον μολις εφυγαν οι γατοι την εβαλα μεσα στο κλουβακι της που ειναι αρκετα μεγαλο για να το συνηθιζει και να κανει τα μωρα εκει ομως νιαουριζει κλαψουριζοντας την λυπαμαι και την βγαζω!!!!!!!(ξερω με κανει οπως θελει)τωρα καθεται υπομονετικα και περιμενει αλλα μολις παω κοντα κλαψουριζει εντονα......
Αυτο λοιπον που θελω να ρωτησω ειναι μολις κοντευει να γεννησει να την βαλω μεσα στο κλουβι και να την αγοησω για να μην τα κανει αλου και τα ψαχνω;
Και πως θα καταλαβω αν ειναι εγκυος;
Καλημέρα,
Μόνο ο γιατρός θα σου πει αν είναι έγκυος κ πόσων ημερών. Θα πρέπει σίγουρα να την πας το συντομότερο και να του πεις ότι έχει ζευγαρώσει με πολλούς γάτους, ώστε να την εξετάσει και για διάφορες αρρώστιες κλπ.
Η γατούλα αν είναι όντως έγκυος θα διαλέξει από μόνη της ένα μέρος να γεννήσει και αποκλείεται να τα κάνει ένα εδώ κ άλλο εκεί και να τα ψάχνεις. Θεωρώ πως τη βασανίζεις κλείνοντάς την μέσα στο κλουβί, δεν υπάρχει κανένας λόγος!
Απλά μην την αφήσεις να έρθει σε επαφή με άλλους γάτους-γάτες μέχρι να την πας στο γιατρό κ αν είναι έγκυος και μετά.
Σκέψου να τη στειρώσεις αφού γεννήσει (ή και πριν), είναι πολύ κακό -κατά τη γνώμη μου- για εκείνη να ζεί με αυτό τον τρόπο αστείρωτη. Ρώτα τον κτηνίατρό σου!
κακογιαννη08
Νεοφερμένο μέλος

ειναι καλα στην υγεια της η θεια μου που εχει σπουδασει με αυτο τον τομεα μου ειπαι οτι ειναι ατσαλι εχει 1 εβδομαδα που εφυγαν οι γατοι αρα εχουμε 8 εβδομαδες .
τι να κανω δεν ξερω πειτε μου καπειες πληροφοριες .
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool