Γεια σας.... η γατούλα μου ειναι τωρα 10 μηνων και στον οιστρο τις τις τελευταιες 2 μερες. Επειδη την αφηνω εξω.. καταλαβαινετε πως τωρα θα γινεται χαμος. Και οντως γινεται. Δεν [αει μακρυα... παραμονο κατω απο το μπαλκονι μου.. την γυροφερνουν 3 γατοι... δεν ξερω ποσες φορες την εχουν καβαλησει.. και πλεον δεν φοβαμαι την εγκυμοσυνη γιατι ειναι δεδομενη... αλλα φοβαμαι μην κολησει τιποτα απο τους γατους. Υπάρχει λόγος να φοβάμαι; Να την κάνω καποιο μπάνιο; ... Δεν ειχα ποτε μου γατα... γι'αυτο και δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω.
Καλημέρα!!
Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να την πας στον κτηνιατρο, ωστε να σου πει και ο ιδιος με σιγουρια αν ειναι εγκυος ή όχι!
Δυστυχώς μπορεί και να έχει κολλήσει κάποια ασθενεια από τους γάτους μιας και ειναι κεραμιδόγατοι, και μονίμως τριγυρνούν εδώ και εκεί.
Το μπάνιο δεν θα σε βοηθήσει ούτε να καταλάβεις εάν είναι έγκυος ούτε και όμως να την καθαρίσεις ώστε να προλάβεις κάποια ενδεχόμενη αρρώστια,αφού αυτες τις κολλάνε από την επαφή που υπάρχει μεταξύ των δύο ζώων εκείνη την στιγμή.
Εγώ σίγουρα θα την πήγαινα στον γιατρό για να με συμβουλέψει και να με κοθοδηγήσει.
Συνήθως για την καλή μετέπειτα υγεία της γάτας τις στειρώνουμε για να μην ταλαιπωρόυνται από τους συνεχείς οιστρους, αλλά και τις συνεχείς γέννες που αποδυναμώνουν τον οργανισμό από ένα σημείο και μετά, εάν η γάτα δεν βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι προφυλαγμένη! Επιπλέον με τη στείρωση η γάτα δεν έχει ορμές και ούτε έχει οίστρους ώστε να μπει στη διαδικασία να θέλει να έχει επαφές και να ζευγαρώνει. Ετσί γλυτώνεις κατά ε΄να μεγάλο ποσοστό και από μερικές πολύ σοβαρές ασθένειες όπως είναι το F.I.V. (το αντίστοιχο AIDS των γατιών-πολύ σοβαρή ασθένεια)
Το γατάκι το έχετε και μέσα στο σπίτι? Εγώ θα σου πρότεινα πάντως κάποια στιγμή να περιφράξετε το μπαλκόνι(με ένα αλά σύρμα, που είναι φθηνό και υπάρχει παντού), ώστε να μην φεύγει, μιας και μπορεί να της κάνει κακό καποια άλλη γάτα ή και το οτιδήποτε εάν περιφέρεται στην "αυλή".
Πάντως μπορεί ακόμη να μην την έχουν καβαλήσει , αμά είναι μόνο δύο μέρες, καθώς από οτι ξέρω για 2 τρεις μέρες οι γάτες στον οίστρο είναι ψιλο εχθρικές απέναντι στα αρσενικά. Με επιφύλαξη στο λέω, μαις και δεν ξέρω αν ισχύει 100%, μιας και η δική μας ήταν μέσα στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια του οίστρου. Δεν έχεις τη δυνατότητα να την βάλεις στο σπίτι για όλη την μέρα μέχρι να της περάσει?
Εάν δεν έχεις κτηνίατρο μπορώ να σου συστήσω εάν θέλεις!
Υ.Γ. Είναι φατσόνι πάντως!!!!!! Να τη χαίρεσαι!