Πώς μπορεί μία γάτα να χάσει τα δόντια της;

FOXYFREAK

Νεοφερμένο μέλος

Η FOXYFREAK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Διάβασα μία αγγελία μίας γατούλας που χαρίζεται η οποία είναι 2 χρονών και έχει χάσει τα δόντια της. Πώς χάνει μία γάτα τα δόντια της σε μία τόσο νέα ηλικία;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελα ντε!!! Μπορει απο καμμια ασθενεια ή κανενα ατυχημα ή απο κακη διατροφη. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο! Αλλα μου φαινεται παραξενο (και ανατριχιαστικο θα λεγα) να εχει χασει τα δοντια της απο τοσο μικρη ηλικια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξέρει κανείς; τουλάχιστον τι θα πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε την οδοντοστοιχία της γατούλας μας υγιές;

Συνηθως προκαλειται απο λαθος διατροφη.Υπαρχει ακομη και οδοντοκρεμα για γατουλες,αλλα καθαρισμος με ναρκωση και με οδοντοκρεμα θα κρινει ο κτηνιατρος αν και ποτε χρειαζεται.

ενδιαφέρον...:hmm: ευχαριστώ moukelis! :D

Παρακαλω,απο μια ηλικια και μετα ειναι και ο ελεγχος δοντιων στο τσεκ απ που κανει ο κτηνιατρος,οποτε μην ανησυχεις.Αν παρατηρησεις καποια αλλαγη στην οσμη του στοματος ή αν ματωνουν τα ουλα π.χ.,ανεφερε το να το κοιταξει.

Συνηθως προκαλειται απο λαθος διατροφη.Υπαρχει ακομη και οδοντοκρεμα για γατουλες,αλλα καθαρισμος με ναρκωση και με οδοντοκρεμα θα κρινει ο κτηνιατρος αν και ποτε χρειαζεται.
Οπου να΄ναι θα παμε κι εμεις για καθαρισμο με το Καλυψακι μου:/:δεν τη προλαβα την ουλιτιδα:redface::/:

Οπου να΄ναι θα παμε κι εμεις για καθαρισμο με το Καλυψακι μου:/:δεν τη προλαβα την ουλιτιδα:redface::/:
Γιουλη ποσο ειναι τωρα η Καλυψω;Παρατηρησες κατι διαφορετικο ή το ειδε ο γιατρος;Τελικα οι κροκετες δε βοηθανε;:hmm:

Παιδιά κι εμένα ο Λεωνιδάκος μου έχει πέτρα στα δόντια και το στοματάκι του μυρίζει.Η διάθεση του είναι πολύ καλή, τρώει καλά και τώρα περιμένω΄πότε θα επιστρέψω επειδή λείπω για να τον παω στον κτηνίατρο να μας δει.Η μητέρα μου που τον προσεχει λεει πως είναι πολυ ευδιαθετος και ορεξάτος-πάλι καλά.
Γενικότερα έχω αγχος γιατί φοβάμαι την νάρκωση,όταν είχει κάνει στείρωση είχε κάνει πολλές ώρες να ξυπνήσει.
¨εχει καμία σας εμπειρία? μετά θα πονάει? θα μπορεί να τρώει κανονικά αμεσως?

ποια ειναι αυτη η οδοντοκρεμα που ανεφερεται πιο πανω? και ο Πασας εχει πετρα αλλα αυτη την στιγμη δεν παιζουν καθολου χρηματα για τον καθαρισμο....

Υπαρχουν διαφορες μαρκες,αν ρωτησεις τον κτηνιατρο σου θα σου υποδειξει καποια που να ταιριαζει στον γατουλη σου.:)

Εμείς ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε μια οδοντόκρεμα, η οποία είναι πολύ εύκολη στην χρήση, δεν βάζεις οδοντόβουρτσα και δεν χρειάζεται ξέπλυμα, απλά η οδοντόκρεμα αφρίζει και καθαρίζει τα δοντάκια. Μειονέκτημα είναι ότι τα γατούλια νευριάζουν πολύ με αυτό που αφρίζει στα δόντια τους και γκρινιάζουν:P. Δεν θυμάμαι το όνομα, αλλά όταν πάω σπίτι θα το δω και θα σας ενημερώσω.

Μήπως εννοείς την Dentisept?:)

Ο Νίνο καθόλου δεν τη θέλει, εκνευρίζεται απίστευτα...:(

Ναι αυτή είναι! Εμένα μου κρατάει μούτρα κάθε φορά που του την βάζω!:)

θα την πάρω να την δοκιμάσουμε:)μονο ελπιζω να την βρω.Κι ας γκρινιάζει ο Λεωνίδας τι να κάνουμε?κι εγώ γκρινιάζω που κάθε βράδυ κάνει το χέρι μου μαξιλάρι και δεν μπορώ να κουνηθώ όλη την νύχτα για να μην τον ανησυχήσω,αλλά δεν με ακούει:)
Πολλά φιλιά στις κούκλες γατούλες μας.

Εμενα πριν λιγο καιρο 2 δοντια τηε γατας κουνιοντουσαν.Την αφησα λιγες μερες και εφυγαν μονα του.Τα δοντια της ομως ειναι κατασπρα και δεν εχουν πετρα.Συνεχει διασκεδαζει και παιζει αρα δε νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα.Και παλι που της τα κοιταξα τα δοντια σημερα μου φανηκε σαν να της βγαινουν καινουρια !!!:)

Συνημμένα

• 5mfyvb.gif
    5mfyvb.gif
    438,9 KB · Εμφανίσεις: 502
  • catban10.gif
    catban10.gif
    61,5 KB · Εμφανίσεις: 468
  • banner10.gif
    banner10.gif
    27,2 KB · Εμφανίσεις: 458
Na ρωτησω και γω κατι σχετικο....:happy:
Πως καταλαβαινοθμε οτι μια γατα εχει πετρα στα δοντια???:hmm:

Na ρωτησω και γω κατι σχετικο....:happy:
Πως καταλαβαινοθμε οτι μια γατα εχει πετρα στα δοντια???:hmm:

αυτο μπορει να το διαγνωσει και ο κτηνιατρος νομιζω...επισης αν παρατηρησεις κακοσμια στο στομα της γατουλας καλο θα ειναι να το κοιταξεις..αν η γατα τρωει περισσοτερη κονσερβα παρα ξηρα τροφη...

https://www.mypetz.gr/showthread.php...EB%E5%ED%EF%F5%EC%E5+%E4%EF%ED%F4%E1%EA%E9%E1 ριξε και δω μια ματια..

Eυχαριστω για την απαντηση ρια23!!:)

Κάποιες δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στα off-topic.

Σ' αυτό το σημείο θέλω να υπενθυμίσω ότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς ισχύουν για όλους, όσο παλιά μέλη κι αν είναι. Το ότι ένα μέλος γράφει κάτι αφελές δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπήκε για να σπάσει πλάκα. Μπορεί πράγματι να μην ξέρει ή να μην είναι τόσο εξοικειωμένο με τις λειτουργίες των φόρουμ.

Αλλά ακόμη κι αν είναι όντως τρολ, αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τις ομαδικές επιθέσεις και ειρωνείες. Άλλωστε το να μην κοροϊδεύουμε τους άλλους λόγω ηλικίας ή πνευματικής ανάπτυξης εμπίπτει στους κανόνες καλής συμπεριφοράς και εκτός φόρουμ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back