Πώς μπορώ να παχύνω τη γάτα μου;

ακόμη κι αν δεν πάθει κάτι, θα μας πέφτει το νεφρί κάθε φορά που την σηκώνουμε. ;)

:lol::lol::lol::lol::lol:

Σκέψου να τρέχει πάνω σου όταν κοιμάσαι! Θα ξυπνάς με σπασμένα πλευρά :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πουπουλίνα μου,
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να έχουμε αυτό τον τόνο.συζήτηση κάνουμε,κανείς δεν προσπαθεί να θίξει κανέναν.αυτός που θα δει αυτό το θέμα λοιπόν,θα διαβάσει πως ρώτησα κάτι για μια γάτα στα πρόθυρα ανορεξίας!επομένως δεν νομίζω να το παρερμηνεύσει-πιστεύω στην νοημοσύνη του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πουπουλίνα μου,
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να έχουμε αυτό τον τόνο.συζήτηση κάνουμε,κανείς δεν προσπαθεί να θίξει κανέναν.αυτός που θα δει αυτό το θέμα λοιπόν,θα διαβάσει πως ρώτησα κάτι για μια γάτα στα πρόθυρα ανορεξίας!επομένως δεν νομίζω να το παρερμηνεύσει-πιστεύω στην νοημοσύνη του.
Για ποιόν τόνο εννοεις;:confused::confused::confused:..δείξε μου ένα ποστ που να είχα άσχημο τόνο.Άλλο πάλι τούτο.
Ρωτάς και απαντάμε.Ούτε προσβάλλουμε ούτε θίγουμε κανέναν.Ενημέρωση κάνουμε και απλά το διευκρινίζω,διότι κάποιοι εδώ μιλάνε για τρομοκράτιση.Απλά πράγματα.:)

Παιδιά, όλοι όσοι διαβάζουμε και παρακολουθούμε τα γραφόμενα τα αξιολογούμε κιόλας. Η απάντηση του George82 θεωρώ ότι στοχεύει στην καρδιά του θέματος και αποτελεί το μέτρο. Όλοι εκφέρουμε την άποψή μας, δεν σημαίνει πάντα ότι θα την ασπάζονται και όλοι.Μου έχει συμβεί και εμένα και δεν τρέχει κάτι,είναι φυσιολογικότατο..Εν προκειμένω αυτό που θέλει να πει η Πουπουλίνα και το καταλαβαίνω είναι ότι επειδή ένα θέμα μπορεί να ξεκινάει με συγκεκριμένο σκοπό,όπως το πρόβλημα της γατούλας σου jeanette,αλλά άποψη στην άποψη πάει αλλού,μην οδηγηθούν κάποιοι σε λάθος συμπεράσματα.Και μου έχει τύχει και μένα σε παλαιότερα θέματα,αν είναι ιδίως πολλές οι σελίδες, να κοιτάζω τις πιο πρόσφατες και να μην έχω καλή εικόνα.Δεν είναι θέμα νοημοσύνης;)Πάντα φιλικά...:)Τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση,αν το εγκρίνει και ο κτηνίατρος σου τη διατροφή πιο πλούσια σε λιπαρά,πιστεύω πως είναι οκ!άλλωστε τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι γιατροί μας,δεν συμφωνείτε??Μπορεί να είναι χρήσιμες οι απόψεις όλων, αλλά δεν θα πειραματιζόμουν ποτέ μόνος μου,χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού μας.:)

Απάντηση: Πώς μπορώ να παχύνω τη γάτα μου?

Εγώ πάντως ως αναγνώστης δεν εξέλαβα κάποιον αρνητικό τόνο, βρε jeannete μου.
Φυσικά αυτό είναι κάτι που αποκόμισα εγώ, απλώς ορισμένες φορές ο γραπτός λόγος μπορεί να φανεί πολύ παραλλαγμένος από τον ίδιο λόγο στην προφορική του μορφή οπότε ας το έχουμε κι αυτό κατά νου. ;)

Σκέψου να τρέχει πάνω σου όταν κοιμάσαι! Θα ξυπνάς με σπασμένα πλευρά :lol:
Δεν θα αντέξω σπασμένα πλευρά δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο! :D:P

Απάντηση: Πώς μπορώ να παχύνω τη γάτα μου?

Δεν θέλει και πολύ σκέψη πως να κάνεις την γάτα σου να βάλει βάρος.
Έχουμε μια γάτα η οποία κινείται πολύ (αυξημένες ενεργειακές ανάγκες) και τυχαίνει να είναι αδύνατη. Έχει μικρή μυική μάζα δηλαδή και ελάχιστα αποθέματα λίπους. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια λοιπόν;:ermm:
Πρωτεΐνη για να χτίσει μυες και λίπος για να παίρνει την ενέργεια που ξοδεύει στο παιχνίδι. Ότι έχει δηλαδή μια τροφή για γατάκια τα οποία πρέπει να χτίσουν μυική μάζα και χρειάζονται ενέργεια για το παιχνίδι τους... δηλαδή >40% πρωτεΐνη και γύρω στο 25-30% λίπος. Αν δίνει τροφή για στειρωμένα τότε η πρωτεΐνη είναι γύρω στο 30% και το λίπος στο 10%. Δε νομίζω ότι μια αδύνατη γάτα θα παχύνει εύκολα με μια τέτοια διατροφή. Επισής θεωρώ ότι είναι κακή ιδέα να την ταΐζει με χαμηλής ποιότητας τροφή γιατί οι τροφές αυτές περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και λίγες πρωτεΐνες και παρόλο που είναι χαμηλές σε λιπαρά, θα μετατρέψουν τους υδατάνθρακες σε λίπος. Η γατούλα πρέπει να αυξήσει την μυική της μάζα για να στρογγυλέψει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τρώει τροφή για γατάκια. Εναλλακτικά μπορεί να της δίνει συμπλήρωμα κρέατος πλούσιο σε λιπαρά. Να δίνει για παράδειγμα μπούτι από κότα (ξανατονίζω, ως συμπλήρωμα γιατί από μόνο του δεν είναι ισορροπημένη διατροφή) και να μην αφαιρεί το λίπος και το δέρμα. Όπως είπα και πριν, η γάτα στην φύση της δεν τρώει άπαχα φιλέτα.
Η διαφορά λίπους στο μπουτι κότας με δέρμα και σε αυτό χωρίς δεν είναι τεράστια. Άλλο να την ταΐζουμε σκέτο λίπος και άλλο λιπαρά κρέατα. Δείτε εδώ:
https://caloriecount.about.com/calories-chicken-thigh-meat-only-i5098?size_grams=140.0
https://caloriecount.about.com/calories-chicken-thigh-i5094?size_grams=140.0

Τα 1.75γρ λίπους επιπλέον την ημέρα (ανά 35γρ μπούτι κότας) δε νομίζω να την βλάψουν. Για τέτοια διαφορά μιλάω. Τα 30-40γρ όμως σίγουρα θα της κάνουν κακό (ακόμα και αν δεν πάθει ηπατική λιπίδωση, παγκρετίτιδα κτλ, θα γίνει υπέρβαρη και θα αποκτήσει άλλα πρόβληματα). Τείνουμε να ενοχοποιούμε πολλές τροφές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η υπερβολή, σε ότι και αν φάει η γάτα ή ακόμα και ο άνθρωπος, βλάπτει.

επι του θεματος να ρωτησω και γω.ο γατος ειναι 12 ετων.περασαμε εναν δυσκολο χειμωνα με συνεχεις διαρροιες και ουτε που βρεθηκε τελικα η αιτια.μετα απο κορτιζονες(υστατη λυση) καπως μετριαστηκε το ζητημα.παρολλες τισ διαρροιες ηταν μια χαρα στα κιλα του(5-6),τωρα ομως τον βλεπω οτι εχει χασει αρκετα.το προβλημα ειναι οτι παρολο που εχουν ψιλοκοπει οι διαρροιες , συνεχιζει να αφοδευει πολυ.οτι μπαινει βγαινει εν ολιγοις.μηπως υπαρχει καμια κρεμα ή κατι τετοιο που να συγκρατουνται τα στοιχεια που χρειαζεται σε μεγαλυτερο βαθμο?μπορει να φταιει και οτι τον εχω ξετιναξει στην i/d και ισως δεν ειναι τοσο πληρης τροφη οσο οι αλλες,δε ξερω.τωρα πηρα rc.την digestive και την sensible 33, εχουμε και ευαισθητο στομαχι,αν φαει πολυ λαιμαργα,τσουπ εμετος,οποτε τα πολλα λιπαρα αποκλειονται. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το οτι εχει χασει αρκετο βαρος ειναι ανησυχητικο σημαδι.Αν μπορεις πηγαινε και σε εναν αλλον κτηνιατρο,ανεφερε του το ιστορικο του γατου ,να τον εξετασει..και καλο θα ηταν να κανει και εξετασεις(αν δενε χει κανει ηδη).Το θεμα ειναι να βρεθει η αιτια της διαρροιας,των συχνων επισκεψεωςν στην τουαλετα,και του χασιματος βαρους.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχουμε κανει ολες τις αναλυσεις και δε βρεθηκε κατι.γραφω σε αυτο το θεμα για να ρωτησω αν ξερετε καμια κρεμα πολυβιταμινουχα ή κατι τετοιο.ιατρικως το εχουμε ψαξει οσο δεν παει,και ευτυχως απο τη μια δε βρεθηκε τιποτα και δυστυχως αλυτο το μυστηριο.δεν ειναι (σε κιλα) ακομη σε τραγικη κατασταση,αλλα θελω να το προλαβω να μη φτασουμε εκει.

Ναι,υπαρχουν παστουλες βιταμινουχες(δεν θυμαμαι ονομα..αλλα θα σου δωσει ο κτηνιατρος),και επισης υπερθερμιδικες τροφες οπως η ad της hills και η recovery της royal canin.Ομως εμενα με ανησυχει αυτο
μπορει να φταιει και οτι τον εχω ξετιναξει στην i/d
.Αν θυμαμαι καλα η i/d ειναι φαρμακευτικη τροφη,που σημαινει οτι δεν πρεπει να διδεται για μεγαλο χρονικο διαστημα.Την δινεις πολυ καιρο;;Και αυτο με την συμβουλη του κτηνιατρου;;Γιατι αυτες οι τροφες επιβαρυνουν πολυ το συκωτι.:/:

εννοειται απο κτηνιατρο ολα.δεν ειμεθα πρωταρες. ;)
αν καποιος ξερει καμια παστουλα ας με πει.

εννοειται απο κτηνιατρο ολα.δεν ειμεθα πρωταρες. ;)
αν καποιος ξερει καμια παστουλα ας με πει.

Μια καλή πολυβιταμινούχα πάστα είναι αυτή https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=1346

:)

ty :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back