Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ακόμη κι αν δεν πάθει κάτι, θα μας πέφτει το νεφρί κάθε φορά που την σηκώνουμε.![]()

Σκέψου να τρέχει πάνω σου όταν κοιμάσαι! Θα ξυπνάς με σπασμένα πλευρά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jeannete
Νεοφερμένο μέλος
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να έχουμε αυτό τον τόνο.συζήτηση κάνουμε,κανείς δεν προσπαθεί να θίξει κανέναν.αυτός που θα δει αυτό το θέμα λοιπόν,θα διαβάσει πως ρώτησα κάτι για μια γάτα στα πρόθυρα ανορεξίας!επομένως δεν νομίζω να το παρερμηνεύσει-πιστεύω στην νοημοσύνη του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Για ποιόν τόνο εννοεις;πουπουλίνα μου,
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί πρέπει να έχουμε αυτό τον τόνο.συζήτηση κάνουμε,κανείς δεν προσπαθεί να θίξει κανέναν.αυτός που θα δει αυτό το θέμα λοιπόν,θα διαβάσει πως ρώτησα κάτι για μια γάτα στα πρόθυρα ανορεξίας!επομένως δεν νομίζω να το παρερμηνεύσει-πιστεύω στην νοημοσύνη του.

..δείξε μου ένα ποστ που να είχα άσχημο τόνο.Άλλο πάλι τούτο.Ρωτάς και απαντάμε.Ούτε προσβάλλουμε ούτε θίγουμε κανέναν.Ενημέρωση κάνουμε και απλά το διευκρινίζω,διότι κάποιοι εδώ μιλάνε για τρομοκράτιση.Απλά πράγματα.

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντα φιλικά...
Τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση,αν το εγκρίνει και ο κτηνίατρος σου τη διατροφή πιο πλούσια σε λιπαρά,πιστεύω πως είναι οκ!άλλωστε τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι γιατροί μας,δεν συμφωνείτε??Μπορεί να είναι χρήσιμες οι απόψεις όλων, αλλά δεν θα πειραματιζόμουν ποτέ μόνος μου,χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού μας.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πάντως ως αναγνώστης δεν εξέλαβα κάποιον αρνητικό τόνο, βρε jeannete μου.
Φυσικά αυτό είναι κάτι που αποκόμισα εγώ, απλώς ορισμένες φορές ο γραπτός λόγος μπορεί να φανεί πολύ παραλλαγμένος από τον ίδιο λόγο στην προφορική του μορφή οπότε ας το έχουμε κι αυτό κατά νου.

Δεν θα αντέξω σπασμένα πλευρά δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο!Σκέψου να τρέχει πάνω σου όταν κοιμάσαι! Θα ξυπνάς με σπασμένα πλευρά![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν θέλει και πολύ σκέψη πως να κάνεις την γάτα σου να βάλει βάρος.
Έχουμε μια γάτα η οποία κινείται πολύ (αυξημένες ενεργειακές ανάγκες) και τυχαίνει να είναι αδύνατη. Έχει μικρή μυική μάζα δηλαδή και ελάχιστα αποθέματα λίπους. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια λοιπόν;

Πρωτεΐνη για να χτίσει μυες και λίπος για να παίρνει την ενέργεια που ξοδεύει στο παιχνίδι. Ότι έχει δηλαδή μια τροφή για γατάκια τα οποία πρέπει να χτίσουν μυική μάζα και χρειάζονται ενέργεια για το παιχνίδι τους... δηλαδή >40% πρωτεΐνη και γύρω στο 25-30% λίπος. Αν δίνει τροφή για στειρωμένα τότε η πρωτεΐνη είναι γύρω στο 30% και το λίπος στο 10%. Δε νομίζω ότι μια αδύνατη γάτα θα παχύνει εύκολα με μια τέτοια διατροφή. Επισής θεωρώ ότι είναι κακή ιδέα να την ταΐζει με χαμηλής ποιότητας τροφή γιατί οι τροφές αυτές περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και λίγες πρωτεΐνες και παρόλο που είναι χαμηλές σε λιπαρά, θα μετατρέψουν τους υδατάνθρακες σε λίπος. Η γατούλα πρέπει να αυξήσει την μυική της μάζα για να στρογγυλέψει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τρώει τροφή για γατάκια. Εναλλακτικά μπορεί να της δίνει συμπλήρωμα κρέατος πλούσιο σε λιπαρά. Να δίνει για παράδειγμα μπούτι από κότα (ξανατονίζω, ως συμπλήρωμα γιατί από μόνο του δεν είναι ισορροπημένη διατροφή) και να μην αφαιρεί το λίπος και το δέρμα. Όπως είπα και πριν, η γάτα στην φύση της δεν τρώει άπαχα φιλέτα.
Η διαφορά λίπους στο μπουτι κότας με δέρμα και σε αυτό χωρίς δεν είναι τεράστια. Άλλο να την ταΐζουμε σκέτο λίπος και άλλο λιπαρά κρέατα. Δείτε εδώ:
https://caloriecount.about.com/calories-chicken-thigh-meat-only-i5098?size_grams=140.0
https://caloriecount.about.com/calories-chicken-thigh-i5094?size_grams=140.0
Τα 1.75γρ λίπους επιπλέον την ημέρα (ανά 35γρ μπούτι κότας) δε νομίζω να την βλάψουν. Για τέτοια διαφορά μιλάω. Τα 30-40γρ όμως σίγουρα θα της κάνουν κακό (ακόμα και αν δεν πάθει ηπατική λιπίδωση, παγκρετίτιδα κτλ, θα γίνει υπέρβαρη και θα αποκτήσει άλλα πρόβληματα). Τείνουμε να ενοχοποιούμε πολλές τροφές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η υπερβολή, σε ότι και αν φάει η γάτα ή ακόμα και ο άνθρωπος, βλάπτει.
Zab
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zab
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
.Αν θυμαμαι καλα η i/d ειναι φαρμακευτικη τροφη,που σημαινει οτι δεν πρεπει να διδεται για μεγαλο χρονικο διαστημα.Την δινεις πολυ καιρο;;Και αυτο με την συμβουλη του κτηνιατρου;;Γιατι αυτες οι τροφες επιβαρυνουν πολυ το συκωτι.μπορει να φταιει και οτι τον εχω ξετιναξει στην i/d

Zab
Νεοφερμένο μέλος

αν καποιος ξερει καμια παστουλα ας με πει.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
εννοειται απο κτηνιατρο ολα.δεν ειμεθα πρωταρες.
αν καποιος ξερει καμια παστουλα ας με πει.
Μια καλή πολυβιταμινούχα πάστα είναι αυτή https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=1346

Zab
Νεοφερμένο μέλος

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool