Πώς να πιάσω γατάκι;;

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
εδω και 2 μερες ακουω απο το πισω στενο ενα γατακι να κλαιει,ολη μερα,απο το πρωι μεχρι το βραδυ.ειλικρινα σου σπαραζει την καρδια να τ'ακους ετσι οπως κανει.επειδη δεν αντεχα αλλο,επεισα το φιλο μου να παμε να το πιασουμε και να το φιλοξενησει μεχρι να βρεθει σπιτι(και να πηγαινω να το περιποιουμαι εγω,γιατι οι γονεις μου ουτε λεξη δεν ακουν).να μην τα πολυλογω,πηγαμε με τροφη και γαλα,γιατι δεν ξεραμε την ηλικια του.μετα απο 1 ωρα που ημαστε εκει και το ακουγαμε να κλαιει κατω απο ενα αυτοκινητο βγηκε και το ειδαμε.ειναι πολυ μικρο και βρωμικο.πολυ τρομαγμενο,μολις ακουει θορυβο εξαφανιζεται.επεσα με τα μουτρα στο φαγητο,αλλα μολις πλησιαζαμε εμεις εμπαινε κατω απο τα αυτοκινητα....μιλησα με κατι γειτονες και μου ειπαν οτι περναει ολη τη μερα κατω απο τα αυτοκινητα και μεσα στις μηχανες των αυτοκινητων.μια κοπελα που εχει σκυλο και δεν μπορει να το παρει,ειδοποιησε οσους γειτονες μπορουσε να προσεχουν,αλλα μια κυρια ξεκινησε με το γατι μεσα!!!!

πως μπορω να το πιασω??φοβαμαι πολυ οτι κινδυνευει εκει που βρισκεται....:cry: :cry: :cry: :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To μόνο που μπορώ εγώ να σκεφτώ είναι με αιφνιδιασμό. Του αφήνεις φαγητό αρκετά μακριά από την κρυψώνα του και πας και το πιάνεις από πίσω. Προσοχή μη σε γρατζουνίσει, και κατευθείαν μέσα στο κλουβάκι. Η άλλη λυση - πολύ χρονοβόρα βεβαια - είναι να του πηγαίνεις κάθε μέρα φαγάκι μεχρι να σε συνηθίσει και να σε πλησιάσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμμ παρε κονσερβα γουρμετ για γατακια που εχει και δηχτουτι λαχταριτσι ενω την εχεις στα χερακια σου καντου και πσπσ και πιστευω οτι ειναι καλο δολομα για να σε πλησιασει.Μολισ τον τσακωσεις καλιτερα να μην πας μονη με βοηθεια γρηγορα σε καπιο χαρτοκουτο βουτα και τη κονσερβα και δρομο:)

Λοιπον ακου τι θα κανεις (το εκανα με το βουλιτσο που ηταν ακριβως το ιδιο κι επιασε και με το μελινακι εξισου) θα το αφησεις οταν ειναι καλα ψωμολιμασμενο και τοτε θα δρασεις οταν θα φωναζει πολυ. Θα παρεις δυο τρεις κονσερβουλες σκαφακια και μια σακουλα σουπερ μαρκετ ναυλον, θα βαλεις ανοιχτη την τροφη η χυμα την τροφη μεσα στη σακουλα και θα κατσεις διπλα ακριβως στο αυτοκινητο μιλωντας του πολυ γλυκα με γλυκο και ηρεμο τονο φωνης. Θα βαλεις κοντα σου σε αποσταση που να την πιανεις τη σακουλα με το φαγητο χωμενο μεσα. Οταν αισθανθει ανετα αυτο και πεινασει πολυ θα βγει σιγα σιγα, μπορει να χρειαστει να του ριξεις κανενα κοματακι απο τροφη να το δελεασεις εγω με το μελινακι ειχα στρωσει μικρα μικρα κομματακια μεχρι τη σακουλα ωσπου τελικα μπηκε μεσα.
Ο στοχος ειναι να μπει μεσα στη σακουλα να φαει κι εσυ τοτε θα το γραπωσεις με γρηγορη κινηση και σταθερη. Για να γινει αυτο δεν πρεπει να υποψιαστει τιποτα στην αρχη πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη του ταιζοντας το και μιλωντας του γλυκα κι εκει οπου δε θα το περιμενει τσααακ θα το πιασεις και θα το αγγαλιασεις μαζι με τη σακουλα και ετσι θα το πατε σπιτι σας. Εκει αφου του δωσετε να φαει θα το αφησετε να εξερευνησει και την επομενη του κανετε και μπανιο.

Ισως χρειαστει να το δοκιμασεις αρκετες φορες αν δεν ερχεται να πεταξεις αρκετα κομματακια τροφης πχ αυτο που πρεπει να ααποφυγεις ειναι να το πιασεις και να σου ξεφυγει γιατι μετα θα ξαναπιαστει πολυ πιο δυσκολα.

το ξερω Κατερινα οτι να κερδισω την εμπιστοσυνη του ειναι χρονοβορο και φοβαμαι οτι οσο καθυστερω τοσο περισσοτερο κινδυνευει.

τωρα για τη μεθοδο της γιασμιν,αν δεν του εβαζα την τροφη κατω απο το αυτοκινητο δεν εβγαινε με τιποτα!μια φορα μονο βγηκε στην αρχη πιο εξω,αλλα μολις ακουσε θορυβο αυτοκινητου και σκυλιου εξαφανιστηκε παλι!!παρα την πεινα του ο φοβος του δυστυχως υπερισχυει....:( δεν ξερω τι να κανω...:/:

τιποτα απλα θα πηγαινεις πολλες φορες τη μερα να το ταιζεις με τη σακουλα μεχρι να ξεθαρεψει λιγο και θα τη βαζεις ολο και πιο εξω και θα του μιλας ολο και πιο γλυκα

Είχα την ίδια περίπτωση με το γατάκι της Βουκουρεστίου που κατάφερα να πιάσω με πολύ κόπο βάζοντας φαγητό μέσα σε χαρτόκουτο. Δες εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/Μωρό-γατάκι-στη-Βουκουρεστίου.219282/

Καλή τύχη!!!

σ'ευχαριστω πολυ Βικτωρια,θα το δοκιμασω αυτο με την κουτα,μακαρι να πιασει:up: ειχα δοκιμασειτο καλοκαιρι να πιασω ετσι κατι γατακι στο εξοχιοκ μου,αλλα εκεινα ηταν λιγο μεγαλυτερα και μολις τα εβαζα στην κουτα(παρ'ο,τι ψηλη)πηδαγαν εξω και εφευγαν)

καταρχας υπαρχουν και γατακια που απο το φοβο τους σαμποταρουν καθε προσπαθεια να τα σωσεις ωσπου τα παρατας δευτερον αυτο εδω ειναι πολυ φοβισμενο και αν δεν κερδισεις την εμπιστοσυνη του δεν θα πιασουν τα κολπα κουτα η σακουλα μου φαινεται γι ατυτο πρωι μεσημερι βραδυ κατεβαινε και ταιζε το πολυ λιγο ισα να σε συνδυασει με κατι καλο

απλα ξερεις τι φοβαμαι βρε γιασμιν,οτι επειδη ειναι σε πολυ ασχημο σημειο δε θα τη βγαλει αν μεινει για πολυ εκει....:( φοβαμαι οτι αν δηλαδη ακολουθησω την αργη οδο κερδιζοντας την εμπιστοσυνη του,θα ειναι χειροτερα για εκεινο.ασε που πισω μενουν καποιοι που εχουν ξαναριξει φολες.φαντασου λοιπον ειδικα τωρα που αυτο "ενοχλει" κλαιγοντας ολη μερα...

Πριν δυο χρονια προσπαθουσαμε και εδω (στη δουλεια μου εννοω), να πιασουμε ενα γατακι με μια συναδελφο. Ηταν κατω απο αυτοκινητο και εκλαιγε δυο μερες. Πηραμε κονσερβα και κουτι και πηγαμε να το δελεασουμε με σκοπο να το παγιδευσουμε. Τελικα αφου καταφεραμε να πλησιασει και να φαει απο το χερι μας, το γραπωσε η συναδελφος απο το σβερκο και το εβαλε στο κουτι. Εκεινο ομως πεταχτηκε σαν ελατηριο και εξαφανιστηκε...:( . Επρεπε να ειμαστε ταχυδακτυλουργοι για να τα καταφερουμε. Φυσικα το γατακι επαθε τετοιο σοκ που δεν ξαναπατησε κοντα.
Εχω διαβασει στο βιβλιο μου για γατες οτι ενας τροπος ειναι να κουκουλωσεις με κουβερτα μια αγριεμενη γατα και να την παγιδευσεις. Μου φαινεται δυσκολο εως ακατορθωτο.

Παντως εγω σου προτεινω να δοκιμασεις βαζοντας ανοιχτο ενα κλουβι μεταφορας με κονσερβα μεσα μεσα. Να φροντισεις να μη σε βλεπει το γατακι και οταν (και αν) μπει μεσα να κλεισεις αστραπιαια το πορτακι.
Καλη επιτυχια ευχομαι!:)

πηγα παλι σημερα πολλες φορες επιστρατευοντας και το φιλο μου(ο οποιος περιεργως παρ'ο,τι ξεροσταλιαξαμε εκει για ποσες ωρες δε με εβρισε),αλλα δυστυχως δεν το βρηκα πουθενα....:cry: :cry:

εγω επιμενω οτι υπαρχουν γατακια που ειναι πολυ φοβισμενα και δεν δεχοναται να σωθουν δυστυχως μου χουν τυχει κι εμενα και ειναι πολυ δυσκολο δεν οπιανονται τ ατιμα... δεν ξερω θα κρινεις εσυ α νομιζεις οτι βγαινει λιγο λιγο κατω απο τα αυτοκινητα δοκιμασε το κουτι αλλο κολπο ειναι να βαλεισ τροφη μεσα στο γατοφορο να δεσεις την πορτα μ ενα μαρρυ σκοινι κι οταν ο φιλος σου σου κανει σημαδι οτι μπηκε μεσα εσυ τσακ τραβας το σκοινι και κλεινεις τη πορτα αυτοο το λεω γιατι τα πολυ φοβισμενα πανε να φανε οταν φευγει αυτος που τους αφησε τροφη και μια φιλη επιασε ετσι ενα πολυ αγριο

Μη τα παρατας αν δε βρηκες πτομα μη φοβασαι καπου ισως να λουφαξε χτες.Ψαξε και στα τρυγιρο αυτοκινητα μπορει απλα να αλαξε λιγο μερος.

Καλημέρα Mariel,

μου είχε τυχει και εμενα μια αντίστοιχη περιπτωση μόνο που το γατάκι που είχα και το εξής επιπλέον προβλημα. ο ιδιοκτητης του αυτοκινήτου ηθελε να φύγει. εγω δεν είμαι ιδιαίτερα της άποψης του δέλεαρ η της εμπιστοσύνης οχι επειδη δεν πιστεύω οτι ειναι το σωστό αντιθέτως , απλα δεν εχω την υπομονή. όταν το γατάκι ειναι κάτω απο το αμάξι εχει λίγες κρυψώνες. Ειναι λογικό να πιστεύεις οτι δεν μπορείς να το πιάσεις επειδή δεν τις βλέπεις.
Πρωτον ετοιμάσου να λερωθείς. Δεν πειράζει κανει καλό..:lol: και να σε γραντζουνησει μην φοβάσαι εχει μικρά νυχάκια και θα σου κανει ισα ισα εκδορές που αντε να τσουξουν μια δυο μερες. μην βάλεις γάντια θα χάσεις την ευελιξία στα χέρια σου και θα σου φύγει. Λοιπόν : περικυκλώστε το αμάξι με τον φίλο σου έτσι ωστε να μην φύγει απο αυτό. μπές απο κάτω. αν είναι στο μπροστινό μέρος θα είναι σε ένα απο τα παρακάτω μέρη: 1) Πάνω απο τους τροχούς και το ψαλίδι του αυτοκινήτου. 2) στην βάση του μοτερ. εχε υπόψη σου οτι θα λερωθεις πολύ. οταν το πιασεις και θα αρχισει να κλαει μην το λυπηθεις και το αφήσεις. τραβα το με ηρεμη και σταθερη δυναμη μέχρι να ξεγαντζωθει ετσι και αλλιώς τα νύχια του ειναι μικρά και δεν θα αντέξουν να το κρατησουν. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου πάλι στους τροχούς η πανω απο την εξάτμηση.
Ελπίζω να τα καταφέρεις.

Καλημέρα

θυμηθηκα και το αλλο αν εχετε μια δικια σας γατα κατεβαστε την και βαλτε την να φαει μπροστα απο εκει που φωναζει εχει συμβει να δειχνει αμεσως εμπιστοσυνη σε αλλη γατα κι ετσι να βγαινει τελειως απο την κρυψωνα οποτε το πιανεις .. καλο κουραγιο οτι κι αν επιλεξεις

εδω και ποσες μερες ακουγοταν,κι απο χτες τιποτα.αν ηταν εκει σιγουρα θα φωναζε.χτες εψαξα σε ολα τα αυτοκινητα,πηγα πολλες φορες φωναζοντας το αλλα τιποτα(συνηθως οταν του φωναζα απανταγε ακομα κι αν ηταν κρυμμενο κατω απο αυτοκινητο).γι'αυτο μου φαινεται πολυ δυσκολο να ειναι ακομα εκει:(

Ναπαλμ,και να το'βρισκα επειδη ειμαι ασχετη τελειως απο αυτοκινητα δε νομιζω να εντοπιζα τα μερη που λες:redface: .εκτος κι αν εβαζα το φιλο μου να βγαλει το "γατι απο την τρυπα":lol:

γιασμιν,δεν υπηρχε περιπτωση να κατεβαση την Τσικι κατω,πρωτον γιατι την τρομοκρατει το "εξω",δευτερον γιατι παντα ειναι χορτατη,και τριτον γιατι δε θα ηθελα να την αφησω κατω και να'ρθει σ'επαφη με αλλες γατες ισως αρρωστες,ειδικα τωρα που ειναι και σε εξαψεις.

Πτομα ομως δε βρηκαμε ετσι?Καπου εκει γυρω πρεπει να ειναι ο μικρος.Αν εχεις τη δυνατοτητα βγαλε φαγακι καπου εκει κοντα στο σημειο που τον ειδες.Παιζει να τον πηρε κανεις???Εγω παντος οταν χανω καπιο απ τα γατακια που ταιζω η εχω λιγο καιρο να παω κοιταζω και τουσ καδους με εχει πιασει μια τρομαρα απ αυτα που εχω ακουσει.Παρεπιπτοντος δες και το μαιλ σου εστηλα εκεινο το σονγκ

Καλή επιτυχια στο "ψαρεμα" Καποια δεν πιανονται με τίποτ6α πραγματικά, το εχω παθει κι εγώ. Αν το βρεις πάλι και πριν το πιασεις σκεψου το σεναριο να ειναι τόσο τρομαγμένο που να ισοπεδώσει τα παντα σε κλειστό χωρο και να παθει φρικη. Το επαθα με γατακι το καλοκαιρι και μου γκρεμισε τη μιση κουζίνα από το φόβο του. αναγκαστικα να ανοιφω τη πορτα και να φυγω από το δωμάτιο (ηταν ισογιο ευτυχως). Και πάλι καλα δεν χτύπησε! Καλή τυχη

Προσωπικά σ αυτή την περίπτωση θα έκανα το εξής: Θα κρυβόμουν στον τροχό του αυτοκινήτου, από τη μέσα πλευρά θα έβαζα τροφή, και όταν θα ερχόταν στον τροχό για να φάει θα ήταν πολύ κοντά σε μένα χωρίς να με βλέπει. Αν ήταν δυνατόν θα φρόντιζα να βάλω την τροφή έτσι ώστε από την κατεύθυνση που θα έρθει να έχει την πλάτη προς εμένα όταν τρώει. όταν θα αφοσιώνονταν στο φαΐ θα άπλωνα αργά το χέρι μου και θα του χάιδευα πάνω στο λαιμό εκεί που τα πιάνει η μάνα τους όταν τα μεταφέρει. Ή και χωρίς να χάσω χρόνο με χάδι θα το έπιανα από το σημείο εκείνο, από την πέτσα και θα το σήκωνα απαλά, θα το έφερνα κοντά στο σώμα μου και πάντα κρατώντας το από εκεί με το ένα χέρι και με το άλλο από το σώμα του θα το μετέφερα. Στο σημείο που θα το άφηνα, θα το έβαζα μπροστά στην τροφή με την πλάτη γυρισμένη προς εμένα, θα το χάιδευα αρκετά στο σβέρκο μέχρι να ηρεμήσει. (όσο μπορεί να ηρεμήσει βλέποντας πρώτη φορά άνθρωπο από τόσο κοντά)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back