Πώς να φροντίσετε ένα ορφανό γατάκι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
καλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος σε αυτό το site όμως το θέμα με αφορά άμεσα! πριν τρεις μέρες βρήκα ένα μάυρο γατακι, το πήγα στον κτηνίατρο, μου έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις-οδηγίες, από χθες όμως η κατάσταση του πάει από το κακό στο χειρότερο, δυστυχώς έχει χάσει βάρος, είναι πολύ υποτονικό ...ακόμα και η φωνή του βγαίνει με πολύ δυσκολία. ο γιατρος μου ειπε ότι ειναι δύσκολο να επιβιώσει, του έκανε μια αντιβιωτικη ένεσα. Μόλις έχει βγάλει δοντάκια, είναι περίπου 25 ημερών (αρκετά μεγαλο θα έλεγα , σε σχεση με αυτα που διαβάζω). κακά του δεν κάνει, τελευταια φορα που έκανε ήταν σαν νερο. μόνο τσίσα του αλλα και αυτο αν το χαϊδεψω. προχθες βρήκα και δεύτερο γατακι πάλι μαύρο στην ίδια ηλικια που προφανώς ειναι το αδερφάκι του..αυτο φαίνεται μια χαρα προς το παρόν αλλα για να είμαι ειλικρινης φοβάμαι μήπως πάθει τα ίδια με το άλλο. θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποιο άτομο που μπορεί να μου δώσει μια συμβούλη ή είχε μια παρόμοια εμπειρία να με βοηθήσει δίνοντας μου την συμβουλη του! σας ευχαριστω που το διαβάσατε και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σας. Εχω κάποιες απόριες σχετικά με την ανατροφή των ορφανών γατιών, εχω τρία γατάκια περιπου 1,5 μηνών η μητέρα εξαφανιστικε, υποπτευομαι οτι μου τη δηλητήριασαν επειδή εχει ξανάγινει και με τις προηγούμενες γάτες μου, αυτό που θέλω να μάθω ειναι πως μπορώ να τα εκπαιδεύσω να τρώνε στο πιατάκι και να κάνουν μόνα τους την αναγκη τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πως μπορώ να τα εκπαιδεύσω να τρώνε στο πιατάκι και να κάνουν μόνα τους την αναγκη τους.
Για το πρώτο, δες εδώ.
Για το δεύτερο, αρκεί να τους βάλεις άμμο για γάτες σε ένα δοχείο αρκετά χαμηλό ώστε να μπορούν να μπαινοβγαίνουν μόνα τους και ίσως να τους το δείξεις μια φορά, βάζοντάς τα μέσα και "σκάβοντας" λίγο την άμμο με το μπροστινό τους ποδαράκι.

ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω.

Ορφανά γατάκια

Πριν λίγες μέρες μάζεψα 2 γατάκια 15 περίπου ημερών η μαμα τους είχε πεθάνει δυστυχώς. Ξεκίνησα να τα ταΪζω με μπιμπερόν ειδικό γάλα σε σκόνη και σύριγγα και όπως μου είπε η κτηνίατρος τους έβαλα λίγο Front line για τους ψύλλους γιατί ήταν γεμάτα.Τους έβαλα και κολύριο αντιβιωτικό στα μάτια και μπουκάλια με ζεστό νερό τυλιγμένα σε πανιά σαν θερμοφόρες..

Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν χτες το απόγευμα πέθαναν και τα δύο, από το μεσημέρι φαίνονταν οτι δεν πήγαιναν πολύ καλά, αλλά επειδή πέθαναν και τα δύο ταυτόχρονα αναρωτιέμαι αν έκανα κάποιο λάθος αν το Front line δεν έπρεπε να τους το βάλω... αλλά είχαν παααρα πολλούς ψύλλους.. Οι κοιλίτσες τους ήταν φουσκωμένες μήπως τα παρατάισα;Τα τάιζα κάθε 3 ώρες περίπου 2-3 mg γάλα.
Η κόρη μου απογοητεύτηκε πολύ εγώ ήμουν πιο προετοιμασμένη παραήταν μικρούλικα.

Δεν το μετάνιωσα πάντως αν και καταλαβαίνω οτι σε αυτή την ηλικία είναι υπερευαίσθητα και μπορεί να πεθάνουν για πολλούς λόγους αν μου ξανατύχει θα το ξανακάνω.Τουλάχιστον να ξέρω οτι προσπάθησα..

Μπραβο σας που τα μαζεψατε και τα βοηθησατε,τουλαχιστον εστω και στη συντομη ζωη τους καποιος νοιαστηκε για αυτα...αν οι κοιλιτσες τους ηταν φουσκωμενες μαλλον παρασιτα ηταν,αλλα ποτε δε μπορει να ξερει κανεις σε τοσο μικρη ηλικια.

Καλώς ήρθες και κρίμα για τα γατάκια.:(
Όπως ξέρεις, είναι τρομερά ευάλωτα σ' αυτή την ηλικία και μπορεί τα συγκεκριμένα να ήταν ήδη ασθενικά. Δεν ξέρουμε και πόσες ώρες έμειναν χωρίς τη μαμά τους κι αν ήταν ήδη μες στους ψύλλους, ο οργανισμός τους θα ήταν αρκετά καταβεβλημένος. Το frontline είναι μεν ρίσκο σ' αυτές τις ηλικίες, αλλά όταν έχουν πολλούς ψύλλους, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Τώρα για τις φουσκωμένες κοιλίτσες πολλά μπορεί να φταίνε, π.χ. παράσιτα. Ήταν μόνιμο το πρόβλημα;

Αυτή η δημοσίευση βοηθάει πάρα πολύ!Μπράβο!!!:alljumpy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ καλο αρθρο!!!!!!!!!!αυτο με βοηθησε να φτασω τον τιγρη απο εκει που δε 8α ζουσε σε ενα ομορφο γατακι 4 εβδομαδων 370 γρ. :-)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ το δικό m γατάκι το βρήκα στον δρόμο, η μάλλον αυτό με βρήκε! είχα πάει περίπατο με ένα φιλαράκι όταν βλέπω πίσω m ένα γατάκι μας ακολουθεί! προσπάθησα να το πάω πίσω από το σπίτι το οποιο βγήκε αλλα αυτό ξανά έφευγε! αυτό έγινε 3-4 φορες! πήγα στο σπίτι αυτό χτύπαγα κουδούνια αλλα κανεις δη μου άνοιξε, οποτε απλά συνεχεια τον δρόμο m μαζί με το φιλαράκι m και το γατί πίσω! όταν έφτασα σπίτι με το γατί δη το πήρα μέσα γιατί δη είχα ποτε κατοικίδιο και γενικά δη ήξερα πως να τα φροντίσω, έτσι απλά μπήκα σπίτι και το αφίσα στον κήπο πιστεύοντας πως θα βρει αλλου το δρόμο του! όταν ξύπνησα την επομενη για να πάω δουλειά το γατί εμφανίστηκε πάλι και τριβότανε στα πόδια m! έτσι αποφάσισα να το πάρω και από τότε το έχω λατρέψει! αυτή είναι η ιστορία m και του γάτου μου του "BOB"

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back