Πώς σταματάνε να τρέχουν;

Ρεγγίνα

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Η μικρή, η Ιμούντα έτρεχε χθες σαν να της έχουν βάλει νέφτι... Δηλαδή αυτό το κάνει κάθε μέρα και κοπανάει όπου βρει... Χθες βρήκε στο πόδι μου, με έριξε κάτω και συνέχισε κανονικά, λες και δεν είχε γίνει τίποτα... Σήμερα κουτσαίνω και σ'εκείνο το σημείοέχω ένα πράγμα σα μελανιασμένο καρούμπαλο...

Είναι φυσιολογικό να τρέχει έτσι όλη μέρα? Πέρα από το ότι τρώει τον άμπακο και είναι μόνο 3,5 κιλά, δεν κινδυνεύει να χτυπήσει σοβαρά αν συνεχίσει έτσι? Υπάρχει τρόπος να την ηρεμήσω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι να πάρεις και άλλο ένα γατάκι και να κυνηγάει συνέχεια αυτό!:P Μονό τότε υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και τα δύο επάνω σου και να τότε να δεις πόνος! :blink:Παίζει η μικρούλα και παίζει μόνη της….:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω ήδη 2 γάτες... Είναι μαμά και κόρη... Η κόρη (η Ιμούντα) χρόνισε το Μάιο. Δηλαδή δεν είναι και τόσο μικρή... Παίζει μ'εμένα και κυρίως με τον αδερφό μου μέχρι που εξαντλούμαστε και μετά κάνει εξερευνήσεις ή τρέχει σαν τρελή μέσα στο σπίτι... Μικρό καινούργιο γατάκι δεν παίζει να πάρω, μένουμε σε διαμέρισμα δυστυχώς... Αλλά ούτως ή άλλως η Ιμούντα είναι μεγάλη, τα βασανίζει τα καημένα τα μικράκια...

Απλά, αν δεν ωριμάσει σύντομα, φοβάμαι πως μπορεί να χτυπήσει...

Μπα,δε νιώθουν τα διαβολάκια, έτσι ήταν και η δικιά μου μικρή,έτρεχε σαν τρελή, και είχε χτυπήσει το χαμένο στην πόρτα λίγο άσχημα κι από τότε δεν ξαναέτρεξε απ'το φόβο της,τόσο πολύ,τώρα τρέχει λιγότερο και με μειωμένη ταχύτητα :blink:

Εγώ προτείνω πολλά παιχνιδάκια και αν μπορείτε να πάρετε ένα cat tree μεγάλο. Θα ασχολείται όλη την ώρα με αυτό!

Συνημμένα

• Cat_Tree.jpg
    Cat_Tree.jpg
    17 KB · Εμφανίσεις: 70
Εγώ προτείνω πολλά παιχνιδάκια και αν μπορείτε να πάρετε ένα cat tree μεγάλο. Θα ασχολείται όλη την ώρα με αυτό!

Αυτά είναι πανάκριβα:| Ξέρεις κανένα στην Αθήνα που εισάγει τέτοια cat trees; Όπου κοίταξα δε βρήκα τίποτα να μου αρέσει.

Και εμάς τρέχει, γύρω-γύρω, μας πιάνει απο τα παντζάκια, τον σέρνουμε σε όλο το σπίτι... Βρήκαμε σχετική λύση με πολλά παιχνίδια.... και κάλτσα δεμένη με σπάγγο ,που την τραβάμε πέρα δόρε και παίζουμε μαζί του κηνυγητό... Γενικά πάιζουμε πολύ μαζί του, και κάποια στιγμή πέφτει ξερό!!! Το ατιμούλικο. Το βράδυ το πάει σερί, δεν καταλαβαίνει τίποτα, και ξυπνάμε όλοι μαζί το πρωί.:):)

Φωτεινή είμαι απο Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω Αθήνα αν έχει κάπου. Πάντως στην Θεσσαλονίκη στο Quiko που είδα οτι έχει και είναι κάπως οικονομικά, ΜΗΝ τα πάρετε. Είναι πάρα πολύ ασταθή και η γάτα δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει. Το έχω ψάξει πολύ όμως και προσπάθησα να παραγγείλω απο εξωτερικό αλλά οι περισσότεροι δεν στέλνουν Ελλάδα. Αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου και ενώ έπερνα τα υλικά βρήκα στον δρόμο ένα σκελετό απο καναπέ και αποφάσισα να το κάνω cat tree. Στις φώτο δεν είναι τελειωμένο αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δείτε την μια πλευρά που την έχω ντύσει με σχοινί σιζαλ και χαλί. Στην άλλη πλευρά θα βάλω κομμάτια ξύλο έτσι ώστε να δημιουργήσω σκαλοπατάκια/κρεβατάκια για τις γάτες και στο τέλος όλο θα είναι επενδυμένο με σιζάλ και χαλί. Όταν το τελειώσει θα βάλω φωτογραφίες. Χρησιμοποίησε την φαντασία σου και θα δεις οτι θα έχει και πιο πολύ πλάκα να το φτιάξεις μόνη. Το βασικό όμως είναι να είναι πάρα πολύ σταθερό αλλιώς η γατα αποκλείεται να το χρησιμοποιήσει. Ελπίζω να βοήθησα κάπως:)

Συνημμένα

• caramelakittens 007.jpg
    caramelakittens 007.jpg
    606,2 KB · Εμφανίσεις: 103
φοβερό είναι!!! αυτό σκεφτόμουν και εγώ βλέποντας την αδερφή μου να αγοράζει ένα cat tree με 50 euro που στην ουσία ήταν ένα κομάτι ξύλο με ένα κύλινδρο στη μέση τυλιγμένο με σπάγκο, έλεος δηλ ο οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει αυτό και αμα πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις και παπάδες:up:

Ο γάτος μου που είναι σκαρφαλωμένος επάνω τρέχει και αυτός σαν τρελός. Τώρα όμως την περισσότερη ώρα ασχολείτε με το cat tree. Όταν τελειώσει πιστεύω θα είναι σαν παιδική χαρα! Το δύσκολο, αν και δεν το περίμενα ήταν να βρω το σιζάλ! Αλλά τελικά βρήκα σε μια αποθήκη με 5 ευρώ το κιλό. Να ξέρετε πάντως οτι θα χρειαστεί ΠΟΛΥ σχοινί! Στην φωτο είναι ο γάτος μου εν ώρα παιχνιδιού!

Συνημμένα

• caramelakittens 012.jpg
    caramelakittens 012.jpg
    490,6 KB · Εμφανίσεις: 68
Tι όμορφα γατάκια είναι αυτά που έχεις!!!Να σου ζήσουν!! Παιδια εμένα που δεν πιάνουν τα χέρια μου τι μου προτείνετε να κάνω;;:D

Καλά, τί φοβερό cat tree είναι αυτό; Πράγματι, όταν έχεις φαντασία και πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις θαύματα! Και να σου ζήσουν οι περσικές γατούλες:)

Tι όμορφα γατάκια είναι αυτά που έχεις!!!Να σου ζήσουν!! Παιδια εμένα που δεν πιάνουν τα χέρια μου τι μου προτείνετε να κάνω;;:D

πάρε κλαδιά δέντρου καυσόψυλα και κάρφοσέ τα πάνο σε ένα τετράγωνο μτφ θα στο κόψουν εκεί που θα το αγοράσεις, αν θες ντύσε το μτφ και με ένα κομάτι ίφασμα ή μοκέτα και έτιμο το δεντρο σου:lol:

Φοβερή κατασκευή sublime! Καταπληκτικο για τα γατουλίνια σου!
Παιδιά, έχει κανένας άλλος εμπειρία απο τέτοιο πράγμα; Με προβληματίζει το θέμα οτι ο γάτος μου μπορεί να το βαρεθεί γρήγορα και να μου μείνει για διακόσμηση...

Ούτε κι εμένα πιάνουν τα χέρια μου και το ψυχάκι χθες κοπάνησε στο τζάμι και μετά παραπατούσε... Ακούστηκε σε όλο το σπίτι η σύγκρουση του κεφαλιού με το τζάμι... Τώρα την κατεβάζουμε στην αυλή της πολυκατοικίας να τρέξει μέχρι να ξεπατωθεί, αλλά πριν λίγες μέρες έπιασε βροχή και τώρα φοβάται να κατέβει...

Α και κάτι άσχετο... Μετά από ενάμιση χρόνο η μαμά της αποφάσισε να τη μισήσει. Τους βάζω να φάνε σε διαφορετικά δωμάτια και η μαμά πάει στην κουζίνα που ταΐζω την Ιμούντα και τη διώχνει για να της φάει το φαΐ. Η μικρή πάει στο δωμάτιό μου να φάει το φαΐ της μεγάλης, η μεγάλη γίνεται ΕΞΑΛΛΗ, πάει πάλι και τη διώχνει και φτου κι απ'την αρχή. Επίσης όταν τη βλέπει να κοιμάται, πάει και τη διώχνει για να κάτσει αυτή και δεν την αφήνει ούτε στο καλάθι της να μπει ούτε να ανέβει σε έπιπλο. Αν τη μαλώσω, γρυλίζει και φεύγει απ'το σπίτι... Δε μου έχει ξανατύχει αυτό... Παλιά είχα μέχρι αρσενικό γάτο που έπλενε αρσενικό μωρό και του μάθαινε πώς να κάνει κακά... Αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ... Πριν λίγα χρόνια είχα σκυλί και τα πήγαιναν ΠΟΛΥ καλύτερα...

Είναι λογική συμπεριφορά και πολύ κοινή.... Τυχαίνει πολλές φορές, μαμάδες να διώνουν κόρες... Το πιθανότερο είναι να είναι κάτι παροδικό, και να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση....

Την έδιωξε πριν ένα χρόνο και παραπάνω... Αλλά μετά τα ξαναβρήκαν. Τώρα απλά αποφάσισε να την ξαναμισήσει...

Σας ευχαριστώ πολύ! Για κάτι πιο εύκολο υπάρχει και η λύση των σκαλοπατιών στον τοίχο (:D) τα οποία βέβαια μπορεί να μην είναι και ότι καλύτερο αισθητικά αλλά πιστεύω οτι οι γάτες θα τα λατρέψουν. Τους αρέσουν να κάθονται ψηλά και αυτά τα σκαλοπατάκια είναι οτι πρέπει. Οι δικές μου τώρα μαλλώνουν ποιά θα κάτσει στην κορυφή του cat tree. Τα σκαλοπατάκια είναι πολύ πιο εύκολα να γίνουν και ο καθένας μπορεί να τα κάνει. Απλά βιδώνουμε ράφια τοίχου επενδυμένα με χαλί/μοκέτα. Πολλοί άνθρωποι τα αποφεύγουν γιατί, όσο να ναι, είναι κάπως too much να έχει έρθει ένας καλεσμένος και να κάθετε απο πάνω του μια γάτα σε ένα ράφι, αλλά εγώ σκοπεύω να κάνω το σπίτι μου kitty jungle! Οπότε δίνω ιδέες και σε σας και ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες!:)

Συνημμένα

• katwallks.jpg
    katwallks.jpg
    14 KB · Εμφανίσεις: 55
  • Lorraine's%20Gabriel.jpg
    Lorraine's%20Gabriel.jpg
    31,4 KB · Εμφανίσεις: 57
  • Six-piece%20corner%20suite.jpg
    Six-piece%20corner%20suite.jpg
    20,9 KB · Εμφανίσεις: 33
  • Kay's%20Ollie%20&%20George.jpg
    Kay's%20Ollie%20&%20George.jpg
    40,8 KB · Εμφανίσεις: 55
  • Alba-R.jpg
    Alba-R.jpg
    106,6 KB · Εμφανίσεις: 49
sublime υπάρχει θέμα εδω για κατασκευές τέτοιου είδους όπως και τα ράφια που έβαλες;)

Το είχα διαβάσει κάποια στιγμή παλιότερα! Το έψαχνα κιόλας πριν λίγο καιρό για να έπερνα κάποια ιδέα. Τελικά το έφτιαξες το μπαουλάκι για την τουαλέτα? Έλεγα να το έκανα και εγώ αλλά μια απο τις τουαλέτες των γατιών μου είναι κλειστή και δεν την πολυχρησιμοποιούν, προτιμούν τις άλλες. Αλλά και πάλι θα είναι ωραίο για να μπαίνουν για παιχνίδι:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back