Ράμματα και στειρώσεις

lucien

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
καλησπέρα.

Έχω μια ερώτηση σχετικά με την διαδικασία της στείρωσης. Διάβασα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ράμματα που απορροφούνται απο μόνα τους χωρίς να χρειάζεται να τα βγάλει ο Κτηνιάτρος. Γνωρίζει κανείς μετά απο πόσες ημέρες μετά τη στείρωση συμβαίνει αυτό;
και μια ακόμη ερώτηση: Μετά την στείρωση υπάρχει το ενδεχόμενο να πρηστεί σε κάποιο σημείο η κοιλιά μιας θηλυκής γάτας? ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθατε.
Τα ραμματα απορροφουνται αναλογα τον οργανισμο,την εκταση της τομης,και αν ειναι θηλυκό ή αρσενικο το γατακι.Θα ελεγα οτι πεφτουν εντελως σιγουρα μετα τις τρεις εβδομαδες απο τη στειρωση.
Μπορει απο καποια μολυνση να πρηστει καποιο σημειο και να κανει φλεγμονη,οποτε καλο θα ηταν να τη δει καποιος κτηνιατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ και καλό πάσχα

Επισης,περαστικα στη γατουλα σας.

Όταν λες ράμματα εννοείς τα εσωτερικά ή τα εξωτερικά; τέλος πάντως όπως κ να έχει οι 3 πρώτες μέρες θέλουν μεγάλη προσοχή να μην ανοίξει κάποιο ράμμα μετα κ όσο περνάνε οι μέρες ο κίνδυνος ελαττώνεται κ περίπου στις 7-10 μέρες αρχίζει κ οι απορρόφηση, αν κ τώρα ακολουθούν άλλη μέθοδο οι γιατροί κ δεν βάζουν εξωτερικά ράμματα παρά μονο εσωτερικά κ είναι καλύτερα για το γατάκι.

εξωτερικά η εσωτερικά, δεν ξέρω. Πάντως οι άκρες απο τα ράμματα διακρίνονται. Απλά δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό ο κτηνιάτρος για το πότε θα βγουν τα ράμματα κλπ. Οπότε τηλέφωνησα σήμερα για να το διευκρινίσω. Μου είπε ότι πρόκειται για ράμματα που φεύγουν απο μόνα τους. Ανησυχώ λίγο γιατί διακρίνω ένα εξογκωματάκι στην κοιλιά της γατούλας. Είναι φυσιολογικό να δημιουργείται μετά απο μια τέτοια επέμβαση? βρίσκεται ακριβώς πριν τα ράμματα.

Ισως κατι εχει μαζεψει,ισως ειναι και περισσευμα δερματος απο την τομη.Καλυτερα να της ριξει μια ματια ο γιατρος σας για να σου φυγει η ιδεα.

Πιθανως ειναι τα υπολειματα της φλεγμονης και των υγρων απο την τομη λογικα σε 10-15 μερες θα φυγουν , μετα τις 10 μερες μπορεις να κοψεις τις ακρες των ραματων και να τραβηξεις καποιο κομματι τους για να μην ενοχλειται τοσο πολυ η γατα , τα εσωτερικα θα αποροφηθουν σε 1 μηνα το πολυ:)

Όταν λες ράμματα εννοείς τα εσωτερικά ή τα εξωτερικά; τέλος πάντως όπως κ να έχει οι 3 πρώτες μέρες θέλουν μεγάλη προσοχή να μην ανοίξει κάποιο ράμμα μετα κ όσο περνάνε οι μέρες ο κίνδυνος ελαττώνεται κ περίπου στις 7-10 μέρες αρχίζει κ οι απορρόφηση, αν κ τώρα ακολουθούν άλλη μέθοδο οι γιατροί κ δεν βάζουν εξωτερικά ράμματα παρά μονο εσωτερικά κ είναι καλύτερα για το γατάκι.
και την εξωτερικη πληγη πως τη ραβουν? η την αφηνουν ανοιχτη?:hmm: Λογικα πρεπει να ραβουν και το δερμα :hmm:

Ναι, το γρομπαλάκι είναι λογικό, είναι η αντίδραση του οργανισμού στα ράμματα κλπ, θα υποχωρήσει μετά απο μερικές μέρες. Και να λυθούν λίγο τα εξωτερικά, δεν υπάρχει μεγάλος φόβος, υπάρχουν τα εσωτερικά.:)

Οσο η γατούλα τρώει, παίζει κλπ μην ανησυχείς.

Sli8erin, δεν γίνεται να μην έχει εξωτερικά θηλυκό γατι....;)
Το αρσενικό μπορεί να μην έχει ράμματα...

Πρόκειται για ένα αδέσποτο θηλυκό γατάκι 7-8 μηνών που στείρωσα την προηγούμενη Παρασκευή με την βοήθεια φιλοζωϊκής. Ο κτηνιάτρος που την στείρωσε δεν μου ανέφερε τίποτα σχετικό με τα ράμματα. Αν είναι να βγουν σε 10-15 ημέρες, θα έπρεπε λογικά να μου το αναφέρει και να μου κλείσει ραντεβού για να τα βγάλει. Γιατί έγώ πως να το ξέρω και πως να βγάλω εγώ τα εξωτερικά ράμματα? Νόμιζα οτί θα πέσουν μόνα τους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το γατάκι τρώει ευτυχώς αλλά βέβαια δεν είναι και σε τρελά κέφια.

Αφού είναι αδέσποτο, θα έβαλαν απορροφήσιμα ράμματα. Είναι δεδομένο, γιαυτό και δεν σου είπε τίποτα. :) Μάλλον ούτε αντιβίωση της δίνεις.

αντιβίωση της έδωσα για 4-5 μέρες

Οκ. Κοίτα λογικά θα πρέπει να έχεις ξεμπερδέψει, αν έχεις αμφιβολίες για τα ράμματα πάρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις τί είδος χρησιμοποιούν.

Ευτυχώς δηλ που ήταν ήρεμη....και μπορούσες να την ξαναπιάσεις, ώρες ώρες απορώ με το σκεπτικό τους...:hmm:

Μία ένεση είναι...τέλος πάντων.

καλησπερα σε ολους τους γατοφιλους.την παρασκευη στειρωσα τη γατουλα μου 5 ετων ο διαολακος.ολα πηγαν κατευχην.απλως ημερα πατηρησα οτι εφαγε το ενα ραμμα[μαλλον απο τη χαρα της].ττρεχει σκαρφαλωνει,γινεται χαμος.μηπως υπαρξει καποιο προβλημα η ειναι συνηθισμενο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικη μου αποψη ειναι, πως ειναι συνηθισμενο. Τα δικα μου εκαναν τους ψοφιους κοριους οσο ηταν κατω απο την επηρρεια ακομη της ναρκωσης.:vava: Μολις περασε το ζαβλακωμα, ποιος ειδε το Θεο και δεν τον φοβηθηκε.:panwkatw: Λες και δεν καναν ποτε τους τη στειρωση. Εγω να εχω αγωνια μην παθουν τιποτα κι αυτα τα γελοια υποκειμενα να τρεχουν, να σκαρφαλωνουν και γενικα να κανουν ακριβως ο,τι δεν επρεπε να κανουν.:crazy: Σου λεει, να μην κανουμε δωρο στη μανουλα κι ενα εγκεφαλικουλι!!!:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι τα σκασμενα δε καταλαβαινουν τιποτα.παντως και εγω πιστευω οτι δεν θα υπαρξει προβλημα.ευχαριστω

γεια σας μολις εκανα στειρωση στη γατουλα μου, αλλα η γιατρος δεν της εχει βαλει περιλαιμιο ή γαζα η κατι τετοιο δε ξερω και πλενεται σ'εκεινο το σημειο και ματωνει λιγακι καπου στο τοσο..ειναι φυσιολογικο? γιατι καπου διαβασα οτι δε πρεπει να ματωνουν τα ραμματα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας μολις εκανα στειρωση στη γατουλα μου, αλλα η γιατρος δεν της εχει βαλει περιλαιμιο ή γαζα η κατι τετοιο δε ξερω και πλενεται σ'εκεινο το σημειο και ματωνει λιγακι καπου στο τοσο..ειναι φυσιολογικο? γιατι καπου διαβασα οτι δε πρεπει να ματωνουν τα ραμματα...
Μήπως να επικοινωνούσατε με την κτηνίατρο να της το πείτε, ίσως της βάλει κολλάρο για να μην πειράζει την τομή της. Ούτε η δική μου βάζει κολλάρο αλλά κανένα από τα γατιά μου δεν πείραζε την τομή του. :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back